Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) Thrawn válasza Kazimír (#1150) üzenetére


Thrawn
félisten

Az uborkától is elázik :(

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#1152) ipavlidu! válasza Kazimír (#1150) üzenetére


ipavlidu!
tag

A calzone kesz lett, finom is lett, de meg elsore csinaltuk. A kovetkezo adaggal majd jon a finomhangolas, akkor majd leirom, mit hogyan csinaltam, tapasztalatok, etc. Mindenesetre en mar latom, hogy ez az egyik kedvenc kajam lesz. :) Most ettem elsonek.

Kosz a tanacsokat szendvicshez, majd megprobalok kiugyeskedni valamilyet. :))

(#1153) ngabor2


ngabor2
nagyúr

jó étvágyat!

asszem igen kevés fog belőle maradni :D a shiitake nagyon feldobta.

a következőképpen készült:
0.5kg csiperke
0.25kg laska
1 csomag szárított shiitake (25g)
1 üveg knorr gombás-tejszínes szósz
kevés delikát
olaj

a szárított gombár 3-4 órán át hideg vízben áztattam, majd 3-4 darabra vagdostam őket. a csiperkét megmostam, a tönk végét levágtam, de nem nyúztam meg a kalapját. éles késsel nagyobb darabokra (negyed, hatod, ahogy esett) vágtam, a tönkjét gyakran egyben is hagytam. a laskát is megmostam, és kézzel nagyobb darabokra téptem, ha túl hosszú volt, akkor elcsíptem. pici olajat felforrósítottam egy lábasban, és saját levében megpároltam/megfőztem (kb. 10-15 perc alatt ellepte a saját leve, az elején egy minimális mennyiségűt öntöttem alá a shiitake áztatóvizéből). kevés delikátot szórtam rá, mikor már majdnem kész volt, mert teljesen sótlanul én se tudom megenni. mikor megfőtt, ráöntöttem a szószt, és további 10 percig főztem.

húst direkt nem tettem bele, így is elég fehérjebomba. valóban, minél többféle gombából van, annál finomabb. legközelebb nem ilyen félkész szósszal, hanem tejföllel, meg esetleg egy kanál liszttel fogom csinálni. esetleg teszek bele egy pici zellert, korábban nagyon illett hozzá az íze. sajnos vargányát nem tudtam beletenni, abból egy dobozzal 800ft volt (25g!), ezt az illatos gombát is erősen gondolkodva vettem meg, majdnem 500ft volt. de megérte.

köretnek tésztát főztem, a galuskát túl töménynek gondoltam, a rizshez meg nem volt hangulatom. pedig mindkettővel finom lehet.

(#1154) Kazimír válasza ngabor2 (#1153) üzenetére


Kazimír
őstag

Jól néz ki. Már gondolkodtam én is, hogy kipróbálom ezeket a szárított gombákat. Nem tudom milyen az ízük a frisshez képest.
(A gombához mindig jól megy a bors (mi általában frissen őrölt zöldborsot használunk) és/vagy a borsikafű(!) )

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#1155) johnjohn


johnjohn
addikt

Koreai mézes csirke
Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 10 dkg sárgarépa, 15 dkg apró szemű hagyma, 3 ek kukoricaliszt, 2 ek méz, 1 mk gyömbérpor, 2 ek szójamártás, 2 ek chilimártás, 2 ek citromlé, só.
A kicsontozott csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk. A kukoricaliszttel megszórjuk, megsózzuk, és bő olajban kisütjük. A fölösleges olajat leöntjük róla, és a gyömbérport, a szójamártást, a mézet, a chilimártást meg a citromlevet hozzáadjuk. Lefedve puhára főzzük, és az utolsó pillanatban az apró szemű hagymát is közékeverjük. Ha szükséges, egy kis kukoricaliszttel sűríthetjük. Rizs, vagy szójamártással meglocsolt metélttészta illik hozzá.

Wokban készítendő,kezdő szakácsok is elbűvölhetik vele a bandát.
Száraz fehérborhoz kiváló!
Jó étvágyat!

(#1156) ipavlidu! válasza johnjohn (#1155) üzenetére


ipavlidu!
tag

Na ez finomnak hangzik! Ha hazaértem, kipróbálom! Kösz! :)

Saját képed van róla? :))

mod: Majd akkor lehet priviben segitseget is kerek hozza, nekem meg ez is bonyolult kicsit! :) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1157) johnjohn válasza ipavlidu! (#1156) üzenetére


johnjohn
addikt

El sem tudod rontani,csak sorban ahogy írva vagyon!

(#1158) rii


rii
nagyúr

mikor lesz már paparika meg paaradicsom emberi árban?

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1159) venember83


venember83
nagyúr

[link]

Köszönöm szépen.

rii: Meg mikor lesz jó ízük? :U

[ Szerkesztve ]

(#1160) ladybug válasza venember83 (#1159) üzenetére


ladybug
őstag

Vaddisznó pörkölt

Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznó ragu
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 friss édespaprika

bors
2 babérlevél
3-4 dl Kékfrankos

Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.

Ezt egy receptesoldalról szedtem le, de én is szinte ugyanígy szoktam elkészíteni.

Meg találtam egy ilyet is. Ilyet még nem főztem, de egyszerűnek tűnik

Fűszeres vaddisznó római tálban

Hozzávalók:
70 dkg karaj,
40 dkg paradicsom,
30 dkg gomba,
4 herezd fokhagyma,
1 kávéskaná kakukkfű,
1 evőkanál mustár,
2 evőkanál ketchup,
1 dl vörösbor,
só,
olaj

Elkészítés: A húst felszeleteljük, bedörzsöljük fokhagymával és mustárral, megsózzuk, kakukkfűvel meghintjük, egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A cseréptálat kiolajozzuk, beletesszük a húst, rá a gombát, majd leöntjük a ketchuppal összekevert borral. Lefedjük, és egy órát sütjük. Majd rátesszük a paradicsomkarikákat és még 15 percet sütjük.

Más: A kertben termesztett paradicsom olyan finom édes. Én is azt várom már, hogy mikor ehetem a sajátot.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1161) rii válasza venember83 (#1159) üzenetére


rii
nagyúr

az már soha ... legalábbis a pösti bótokban ...

talán piacokon

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1162) venember83 válasza rii (#1161) üzenetére


venember83
nagyúr

Hát igen, egyre nehezebb kapni ízletes paradicsomot, mindenhol csak ez a manöken-paradicsom van, ami szép, kemény, tartós csak épp száraz és ízetlen, jobb esetben még zöld is belül.

(#1163) 7


7
addikt

Egyszerűen elkészíthető, laktató valami kellene egy személyre. 3 napra van 2000 Ft-om.

Valakinek valami tippje? :)

(#1164) ladybug válasza 7 (#1163) üzenetére


ladybug
őstag

1. nap - smarni=császármorzsa
2. nap - csirkemáj, ha szereted főtt tésztával
3. nap - sonkás, zöldséges rizs

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1165) 7 válasza ladybug (#1164) üzenetére


7
addikt

Ettől jól fogok lakni? :D

Mindegy, megpróba, köszi. :)

(#1166) ladybug válasza 7 (#1165) üzenetére


ladybug
őstag

Igen, jól fogsz lakni. 2000 ft-ból ennyire telik.
De ha nem akarsz főzni, akkor keress egy éttermet, ahol 500 ft.ért adnak menüt.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1167) brownus válasza rii (#1102) üzenetére


brownus
veterán

lehel piac, a magárusnál, ha a 17-es vili felől mész akkor jobboldalon van. 1 kg 360huf, ami jó ár.

régebben nem volt neki, csak most hétvégén megen vettünk ezt-azt, és rákérdeztem a barna rizsre....

szerk: ha már főztem belőle (a héten fogok) akkor írom, hogy milyen.

[ Szerkesztve ]

(#1168) ngabor2


ngabor2
nagyúr

dupla projekt:
- mi van a hűtőben/spájzban: siligó/lepcsánka/tócsni, kicsit fűszerezve. kb. 3kg krumplit meghámoztam (kicsit hibás volt már), lereszeltem. 3 tojás, apróra vágott hagyma, meg egy kis "zöldhagyma", azaz régen vásárolt, közben kihajtott hagyma szára. durván darált színes bors, jó sok fokhagymakrém, delikát jó bőven (így is kevés lett bele, pedig nem sajnáltam), és annyi liszt, hogy megfelelő sűrűségű legyen (a kanálról púposan épp ne essen le). pici olajon kisütve. bár teflonserpenyőben sütöttem, mégis tettem alá olajat, emrt úgy szebb lett, és az íze is jobb lett. valahol olvastam, hogy az olaj csak az edény épségének megóvására kell... nem igaz. teljesen más az íze, ha picit olajos, mintha "szárazon" sül.

- unom a töltöttkáposztát, meg kicsit ürítsük a fagyasztót: nomeg nagyon szeretem a gombát. volt még egy pofátlanul nagy adag csirkemellfilé a fagyasztóban, azt kiengedtem. apró kockákra vágtam, pici olajon megfőztem (pirítani a mennyiség miatt nem lehetett, mert ahoz túl sok levet engedett). fél kiló csiperkét megmostam, felkockáztam. vagy 35 dekányi laskát szintén megmostam, kézzel csíkokra tépkedtem. az elején púposan volt a lábosban, de mint vártam, hamarosan összeesett. kb. fél öklömnyi zeller felét is belevágtam, majd egy üveg knorr tejszínes-gombás mártás ment rá. főtt vagy 10 percig. főtt tészta illik leginkább hozzá. ebből 5 adag lett. asszem egy darabig el leszek látva kajával.

a csiperkét egyáltalán nem pucoltam, csak alaposan megmostam. régebben leszedtem a kalaphéját, de legutóbb már csak a tönk végét vágtam le. most azt se. a laskáról meg nincs mit levágni/leszedni, azt csak alaposan megmostam, és lehetett szépen tépkedni. késsel macerásabb vagdalni, mint szálirányban tépni, aztás az esetleges túl hosszú szálakat szétszakítani.

(#1169) babacsillag


babacsillag
csendes tag

Ma rakott krumplit csinaltam. Parom nem szereti a fott tojast, ezert a kovetkezo keppen csinalom:
Krumplit megfozom, osszetorom. Tuzallo edenybe pici olaj, ra a tort krumpli, ra a kolbasz, amit pici fustolt virslivel szoktam turbozni. Tetejere tort krumpli. Tojast tejjel felhabarom es ugy ontom nyakon az egeszet, hogy villaval picit bemozgatom a tal aljaig. Tetejere tejfol es sajt, petrezselyemzold. Mikor piros a teteje, akkor kiveszem a sutobol.Imadjuk, mert a tojastol olyan habos lesz, nem tud kiszaradni masnapra sem. Jo etvagyat.

(#1170) ladybug válasza babacsillag (#1169) üzenetére


ladybug
őstag

Ez jól hangzik. Nálunk sem szereti a család a rakott krumplit hagyományos módon, ezért én darált hússal készítem. Még a kolbászt és a virslit is alig eszik meg.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1171) babacsillag válasza ladybug (#1170) üzenetére


babacsillag
csendes tag

Na szombatra be is vallalom a daralt husosat. Ugy kepzeltem, hogy megparolom a daralt hust, kicsit porkoltos beutessel. Tuzallo talba tennem, es csak a tetejere tennek tort krumplit, ra feher martast es sajtot. A tied milyen? Probaltam bolognai beutessel, de nem ment a krumplival a paradicsomos. Legalabb is nem volt a legfinomabb (nekunk).

(#1172) ladybug válasza babacsillag (#1171) üzenetére


ladybug
őstag

Nem hinném, hogy a paradicsomos jó lenne a krumplival...

Én sima hagymás, sült darált húst szoktam készíteni, fokhagymás, borsos, majorannás fűszerezéssel. Ezt a karikára vágott krumplira teszem, és a tetejére megint egy réteg krumpli jön. Nagy adag besamel kerül a tetejére, és sajt. Friss salátával nagyon finom.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1173) brownus


brownus
veterán

tegnap láttam a paprikán:
Pisztráng filé ruccolás rizzsel és kapri mártással - Mit eszünk ma?
Hozzávalók 4 személyre:
* 4 db pisztráng
* 20 dkg vaj
* 6 dkg kapribogyó
* 2 db citrom
* 6 dkg szárított paradicsom
* 2 dl fehérbor
* 40 dkg rizottó rizs
* 5 dkg ruccola
* petrezselyem
* só
* bors
ezt szeretném ma vacsira vagy holnap vacsira két személyre, de hol vegyek bp-en pisztrángot?? meg szárított paradicsomot és ruccolát... bár ez a kettő a lehel vagy a fővámtéri piacon biztos van

[ Szerkesztve ]

(#1174) Kazimír válasza brownus (#1173) üzenetére


Kazimír
őstag

Székesfővárosunkban nem tudom, de Szilvásváradon biztos, hogy kapsz! Ha ráérsz, holnapig meg is tudsz fordulni.. :D

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#1175) brownus válasza Kazimír (#1174) üzenetére


brownus
veterán

köszike:)

(#1176) Kazimír válasza brownus (#1175) üzenetére


Kazimír
őstag

Bocs, ezt - úgy látszik - nem tudtam kihagyni. :)

Én életemben eddig - sajnos - csak egyszer ettem pisztrángot, és az ott volt.
Esetleg, ha tudod az ottani haltenyészet telefonszámát, akkor megkérdezheted, hogy nem szállítanak-e valamelyik pesti boltba.. vagy ez így túl bonyolult?

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#1177) brownus válasza Kazimír (#1176) üzenetére


brownus
veterán

nem, ez jó ötlet, felkeresem őket.
ha nem is szállítanak bp-re de ajánlani tudnak valakit vagy valami boltot az okés...

(#1178) qdak


qdak
addikt

bár nem ép főzőcske de nem akartam nyitni neki topicot:
ki hogy késziti házilag a capuccino-t ?

[ Szerkesztve ]

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#1179) rien válasza qdak (#1178) üzenetére


rien
senior tag

ezen felgőzölt tejhab van
kávéfőzőkön szokott lenni ilyen gőzölő csap, azzal készíti
aztán kakaót szór rá és kész :)

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

(#1180) qdak válasza rien (#1179) üzenetére


qdak
addikt

hát az otthon nem fog menni :D
ráadásul vmikor csomos marad :( te hogy csinálod otthon h ne legyen csomos?

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#1181) rien válasza qdak (#1180) üzenetére


rien
senior tag

nekem van az itthoni gépen is gőzcsap, de nem igazán használom
de gondolom akkor a porból készültre gondolsz, hogy csomós marad, arra alternatív megoldás esetleg :) csésze falán a kiskanállal ügyesen szétnyomkondod a csomókat :D

[ Szerkesztve ]

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

(#1182) qdak válasza rien (#1181) üzenetére


qdak
addikt

:D :D :D ez most félkézzel elég alternativ :D :D

amugy van 1 ahogy nem csomos megoldás de úgy meg elvész a habja:
2 pohár, 1ikbe cukor meg cappu, másikba viz, be a mikroba, keveset ráöntök a cukor + capp ra kikeverem felöntöm kis tej rá összekever !

[ Szerkesztve ]

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#1183) brownus válasza qdak (#1178) üzenetére


brownus
veterán

jobb is mert van kávé topik:)

(#1184) qdak válasza brownus (#1183) üzenetére


qdak
addikt

a kereső nem az én barátom :))

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#1185) rien válasza rien (#1179) üzenetére


rien
senior tag

nem kicsit benéztem a kérdést ;] na mindegy, én úgy olvastam, hogy lehet ilyet házilag :) laposkúszás :DDD

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

(#1186) qdak válasza rien (#1185) üzenetére


qdak
addikt

nem baj az a lényeg a segitettél :K

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#1187) RedWing


RedWing
aktív tag

Fogasfilé, gombás-rákos raguval (4 főre):

Fogasfilé 1-1,2 kg
Gomba 0,5 kg
2 fej vöröshagyma
1 dl extra szűz olivaolaj
2 kocka vagy 1 zacskó halászléalap
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 dl száraz fehérbor
20-25 dkg garnélarák
Fél citrom leve
fél csomag őrölt kapor
só, bors, ketchup, pirosarany, mustár, őrölt pirospaprika, liszt
tészta (én speciel pennével szeretem)

A fogasfilét fél nappal előre alapos mosás után besózom, borsozom, majd ketchup, pirosarany és mustár 1-1-1 arányú masszájával alaposan megkenem. Fél nap után állás után paprikáslisztbe forgatom és forró olajon kisütöm.

A hagymát apróra szelem, olivaolajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a gombát, a fél citrom levét és a bort. Majdnem készre párolom. Felöntöm 1-2 dl vízzel, majd belerakom a tejfölt, tejszínt, kaprot valamint a halászléalapot. Forrásig hagyom főni. Mikor már kész a gomba, hozzáadom a rákot és kb. 5 percig forralom.

Forrón, tésztával tálalom.

Jó étvágyat!

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#1188) brownus


brownus
veterán

ezt még tavaly év végén a két ünnep között készítettük, és már régen megakartam mutatni.
sült kecske hús - Zsu és Barna által elkészítve

egy első láb meg egy bordás rész volt, nem tudom pontosan melyik rész. nem volt sok hús rajta, de négyünknek bőven elég volt. (kábé 3-4kg volt csontostul)

éjszakára beletettem (ellepte a húst a páclé) a húst vörösboros, és fűszeres vízbe. (fűszerek: vegyes bors, só, babér levél, hagyma összevágva, pár fokhagyma, a hagymákat felhasználtuk másnap a sütéshez is.) a húsnak lilás színe lett a bortól:)

következő nap a húst bevagdostam, hogy a fokhagymákat beledugdossam, befűszereztem a következőkkel: só, vegyes bors, meg Zsu csinált valami kenceficét is, arra már nem emlékszem mi volt benne, de ami a vöröshúsokhoz megy, vmi olajos massza)
a hús alá vizet öntöttem, kis vörösbort, sok hagymát tettem mellé és a húsra is.
és 5-6os fokozaton bealufóliázva sütöttük 2 órán át, utána majd 1 órán át, hogy szépen megpiruljon. néha meg locsoltam a húst a lével is.

köretnek krumpli volt, mellé vörösbor, és pálinka.

kep1
kep2
kep3
kep4

szerk: ja, igen mint a képen is látni előtte volt tyúkleves is.

[ Szerkesztve ]

(#1189) rii


rii
nagyúr

nem tudjátok a kínaiak mit kajolnak nap-mint-nap?

csak mert egy olyan mondatra kaptam fel a fejem még régebben, hogy ha idejönnek keletről, akkro szoktlan nekik a kiadósabbnál kiadósabb nehéz ételek, és fordítva, a magyaroknak meg a keleti étkezési szokások nem gyere be, mert megszokték, hogy esznek reggel-jóllaknak, esznek délbe-jóllakban, és esnek este is-megintcsak jóllakásig

keleten meg szinte egész nap esznek, nem laknak jól, mert könnyű ételek.

pls hlp m

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1190) brownus válasza rii (#1189) üzenetére


brownus
veterán

sok zöldséget, rízst, bambuszrügyet, halakat, sok tengeri herkentyűt,
nem csoda ha a magyar zsíros és agyon fűszerezett kaja sok nekik.

kolléga mesélte szerdán a vezetőin, hogy egész éjszaka forgolódott, izzadt, szarul aludt, és reggelre égett a bele. kérdem miért?? hát mert a havernál előző este disznótoros volt, kolbász, hurka és disznó sajt, sörrel öblítve . ja, mondom akkor nem csoda:) persze mindez este 9kor! lefekvés előtt. van is rajta minimum 30 kg felesleg.

(#1191) rii válasza brownus (#1190) üzenetére


rii
nagyúr

nekem tetszik az ahogy ők kajolnak (:
már csak azért is, mert egész napra lebontani a kaját egészségesebb
diéta alkalmával is legalább 6 kis étkezés javallott
nem mintha diátáznék, képtelen vagyok megvonni magamtól a kaját

meg nem lesz "akkora" az ember bele (:
szóval kisebb lesz a gyomor is, ha nem egyszerre sokat zabál valaki.

mondjuk igyekszem sok zöldséget enni ... de elég sok puffaszt ,-(
káposzta, karfiol.

marad a ferérrépa, sárgarépa, krumpli -> zőccségleves' (:

ja megolvastam lentebb a piacos tippet (: köszi (:

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1192) rii


rii
nagyúr

zöldséglevesbe milyen fűszer való?
vagy leveskoca....?

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1193) ladybug válasza rii (#1192) üzenetére


ladybug
őstag

Leveskocka semmibe sem való. Az csupa mű.
Inkább tegyél bele sárgarépát, fehérrépát, karfiolt, zöldborsót, fokhagymát, vöröshagymát, vegetát, sót, borsot.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1194) rii válasza ladybug (#1193) üzenetére


rii
nagyúr

:R
igeniss ...
sárga meg fehérrépa meg krumpli az alap., hpgy megy bele...
zöldborsót nem akarok fagyaszottat :-/

rohadok a boltba vegetályé :) :R

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1195) brownus válasza ladybug (#1193) üzenetére


brownus
veterán

én újabban már vegetát sem használok, mert ad a levesnek egy olyan vegetás ízt, csak só, vegyes őrőlt bors, pár darab egész fekete bors. ha finomak a zöldségek, és a hús sem tápos csirke már ott van az alapíz, én krumplit szoktam még a levesbe tenni.

(igaz ez tyúkleves) ha zöldség levest csinálok, azt pirosba szoktam. meg dinsztelem a hagymát, meg a répát, egy picit az őrőlt piros paprikát. aztán jöhet a víz meg a többi zöldség...

[ Szerkesztve ]

(#1196) brownus válasza rii (#1191) üzenetére


brownus
veterán

meg nem lesz "akkora" az ember bele (:
szóval kisebb lesz a gyomor is, ha nem egyszerre sokat zabál valaki.

így is kell!

(#1197) ngabor2


ngabor2
nagyúr

tudom, hogy keresgélhetnék a neten, meg a gúgli a barátom, nomeg van szakácskönyv is a témában... de megszokásból itt kérdezek. keresnék valami "fogyókúrás korpás keksz" receptet, amit reggelire tudnék enni. mostanában eléggé rákaptam a győri jó reggelt kekszekre, emrt akciós volt, betáraztam. viszont előbb-utóbb elfogy. abból 2 csomaggal (8 db) megettem egy kis távl/gyümölcslével, és nem voltam éhes délig.

nomeg most van húsvét, anyukám ismét túl jól sütött/főzött, azt se tudom, melyiket egyem, mind finom... és nekem meg fogyóznom kellene. fogyókúrás receptet nem kérek konkrétan, hamarosan kinézek a piacra, és ott megpróbálok úgy bevásárolni, hogy inkább zöldségeket egyek tömény köretek helyett.

(#1198) babacsillag


babacsillag
csendes tag

Rendkivul amator kerdesem lenne. Mostanaban tobbszor eszunk langost, es nem tudom, hogy kell a fokhagymat elksziteni melle. Probaltam csak megtorni, nem az igazi...Probaltam kicsi vizbe tenni, de masnapra zold lett. Ameddig nem irjatok meg, addig csak huzigaljuk rajta, mint a piritoson.
Koszonom.

(#1199) escie válasza babacsillag (#1198) üzenetére


escie
őstag

szerintem sos olajban van az a fokhagyma, amit az arusok kennek ra...
de csak tipp...

I'm back, baby!

(#1200) Eagl3 válasza babacsillag (#1198) üzenetére


Eagl3
veterán

Én is olajra tippelek...
De ha az árusok nem is azzal csinálják, biztos finom lenne úgy, hogy fokhagyma nyomóval belenyomod a fokhagymát oliva olajba, majd jól elkevered esetleg picit meg is sózhatod :)
És tuti így csinálnám.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.