- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
Xirtam
veterán
Hehe fizetéskor lekéne ütni Eclesston bácsit és a borítékokat elvenni tőle!
-
Xirtam
veterán
Ez a fizetés szerintem hülyeség!Nehogy már 900 millió Ft-ot kapjon...Főleg mikor nem is szorul rá!
Meg nem ugy van, h az egész éves pénz meglett szabva amibe bele tartozik a pilóták fizetése is??Vagy ez jövöre lesz így??
Mind1 szerintem ez akkor is hülyeség,h ennyit kapjon persze én se tagadnám meg de hát nemtom....
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
Motion_Blur #48895 üzenetére
Ez is igaz...
-
Oliverda
titán
válasz
bambano #48887 üzenetére
"Olyan pilóta, aki elég gyors, mégha nem is mindig a leggyorsabb, tud csapatot építeni, tud tesztelni, megfelelő segítséget tud adni a fejlesztőmérnököknek és elég esze van ahhoz, hogy mindig jól válasszon csapatot, na ilyen jelenleg egy van."
Viccnek elmegy szvsz. Szerintem ebből azért nem egy van a jelenlegi mezőnyben... Pl. Alonso-ra ez biztosan ráillik, de még tudnék 1-2 nevet mellé.
"és elég esze van ahhoz, hogy mindig jól válasszon csapatot"
Na ehhez azért nem csak ész kell hanem egy kalap szerencse is.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
AMD Power #48888 üzenetére
Tiszta erőből készül a Mester, már 3 kilót leadott
Csak a nyakával ne legyen gond
-
AMD Power
titán
Jó ez a cikk.
-
bambano
titán
válasz
Oliverda #48837 üzenetére
"csak pilótával" tele van a forma1. Olyan pilóta, aki elég gyors, mégha nem is mindig a leggyorsabb, tud csapatot építeni, tud tesztelni, megfelelő segítséget tud adni a fejlesztőmérnököknek és elég esze van ahhoz, hogy mindig jól válasszon csapatot, na ilyen jelenleg egy van.
Ha eltekintünk a helyes csapatválasztás kritériumtól, akkor van még egy. A maradékból van nagyon sok, akik rettenetesen gyorsak tudnak lenni (tudnának lenni egy jó kocsival), de ennyiből áll a tudomány. Ez ma már kevés.
-
AMD Power
titán
Én megértem annyiból az RB ellenzését az MS tesztel kapcsolatban ,hogy ö nekik van mitől félniük hisz MS pontokat helyezéseket tud-tudna rabolni tölük.
-
Motion_Blur
félisten
”Néhány pilóta autós iskolában érzi majd magát, leckét kap, nem jött volna vissza, ha nem gondolná, hogy versenyképes. Michael az, és mindig nagyon népszerű volt, még ha túl sok versenyt nyert is. Unalmasnak tartották, de az sosem volt, most meg végképp nem”
Börni
-
Bluegene
addikt
schumi szerepel az angol tévéműsörban(elég friss felvétel)
sztem nem beképzelt, csupán magabiztos
sokan a magabiztosságát helytelenül önteltségnek látják
-
jakobinus
tag
Nem hittem, hogy még egyszer látom versenyben MS-t. Massát nagyon sajnálom, rossz belegondolni mi történt volna, ha 5 centivel jobbra megy a rugó.
-
nezegettem sportgezan a ferrari pilotakat es a massanak 5 millio, a raikonak meg 25 millio euro van megadva eves fizunak.
ez letezhet? 5-szoros fizetes a ket pilota kozott? megis mire fel? a mclarennel meg 1 milka vs 15.
-
-
Bluegene
addikt
válasz
Ace Ventura #48852 üzenetére
A pilóták között nincsenek nagy különbségak szerintem.azért vannak, sok számít h mennyit hibázik valaki
Schumacher például nagyon ritkán
a másik az h ha csak 0,1-0,2 másodperccel gyorsabb valaki a többinél, vagyis hajszállal az választja el a világbajnokot a vesztestől
Schumacher nemcsak megbízható és über-gyors pilóta, hanem higgadt és kiváló partner az autó fejlesztésében
sztem ő az etalon, az arché típusa a F1 pilótának
-
válasz
Oliverda #48858 üzenetére
hosszú évek során egybeforrasztották a nevét az F1-el.
milyen fura, hogy annyi pilota kozul ez pont Schumival tortent.
2005-ben csak annyi tortent, hogy a 2004-es alazas, amit sumi es a ferka muvelt unalmassa tette a f1-et es muszaj volt drasztikus szabalyvaltoztatasokra. Tehat amire epitettek, azt mind megvaltoztattak.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #48858 üzenetére
2005 Michelin-s év volt, kb. akkora pofont kapott akkor a Ferrari a szabályoktól mint most mondjuk a KERS-s szabállyal a McLaren-nelk együtt.
A gumi-t szokták az autó összteljesítményének egy harmadáért feleltetni. ...azaz ha a gumi nem mmegfelelő akkor bármit csinákhat a versnenyző...nem lesz jó.
Elég ha a hőfoka nem megfelelő...de 2005-ben a Bridge' gumija szerkezetileg kellett megváltozzon a Michelin irányába hogy jól teljesítsen. Éppen ennek fényében volt gáz Kimi lekockult, majd leszakadt kereke, vagy az Indianapolis-i Michelin égés ...ezek igen nagy súllyal ütöttek vissza mikor a Michelin úgy döntött ő nem akar egyedüli beszállító lenni mert hím-hám. Sztem sok esélye nem is lett volna...Szal ott MS csinálhatott volna amit akar, ki is próbáltak mindent..de túl nagy pofon volt.
-
Oliverda
titán
válasz
Ace Ventura #48856 üzenetére
Hát Barival biztos nem.
Viszont ott van példának 2005 amin még Schumacher hírös teljesitménye sem segített sokat.
"Nem véletlenül forr az egész F1 világ!"
Valóban nem. Hisz hosszú évek során egybeforrasztották a nevét az F1-el. Amúgy amikor Prost kihagyta az 1992-es évet majd visszatért 93ban az is eléggé felkavarta az F1 világát.
"Mika is egy állat volt, Villeneuve is, annak idején Herbert, meg Frentzen is, de ha bárki visszajönne, nem lenne akkora ováció, mint most, hogy visszatért az adu ász."
Ez nyilvánvaló hisz egyiknek sincs 7 VB címe és egyik sem lett sosem kikiáltva adu ásznak. MS-t nagyon jól el lehet adni ez tény.
-
törölt tag
válasz
laci666 #48850 üzenetére
A FOTA visszavette a Williams-t..milyen jó
Nekem mondjuk tök mindegy hogyx tesztelhet-e vagy sem, mivel annélkül örülök a visszajöttének hogy bármiféle...bármiféle elvárásom lenne vele swzemben.
Szimplán csak biztonságosabbnak érezném ha tesztelhetett volna, ahogy a másik srác esetében is....oda kellett volna figyelni hogy egy olyan autóval teszteljen ami 2-3 nagydíjjal ezelőtti és kész...hogy ki lehessen zárni a technikai tesztelést,...amit egyébként igen kétlek, mert bármennyire jó véleménnyel vagyok MS technikai hozzáértéséről, nem hinném hogy az idei autó vezetése közben már a következő alkatrészeket tudná előirányozni. Elsősorban meg kell szoknia ezt az autót, meg kell értenie hogy aztán elemezni tudja és körvonalazódhasson benne hogyan lehetne még jobbá tenni. -
Ace Ventura
addikt
válasz
Oliverda #48855 üzenetére
Nem volt kaka autó, de voltak hullámvölgyek, amiken Schumacher teljesitménye kellett, hogy átvészeljék.
Gondolod, hogy Barival, meg egy gyengeébb pilótával nyert volna ennyi csapat vb-t a ferrari?Nem véletlenül forr az egész F1 világ!
Mika is egy állat volt, Villeneuve is, annak idején Herbert, meg Frentzen is, de ha bárki visszajönne, nem lenne akkora ováció, mint most, hogy visszatért az adu ász. -
Oliverda
titán
válasz
Gondolom a Ferrari ebben az intervallumban rendre egy kalap kaka volt... 97-től egészen 2006-ig...
Sőt 2000 és 2004 között olyannyira gyenge volt hogy még Bari is nyert vele párszor.
Amúgy gyenge autóval senki sem lesz VB de még esélyes sem.
-
Tálydi
senior tag
válasz
Ace Ventura #48804 üzenetére
Jó lenne ha nyerne, én Alonsot azért nem szeretm mert régen nagyon nagy arca volt, mint most vagy tavaly Hamiltonnak, bár mostmár Alonsois kezd "javulni" hogy nem mindig egy verseny győztes autóvan alatta igy ő is látja hogy nem körülötte forog a világ...
PazsitZ
e most komolyan,értem én hogy a szituácio ugyanaz de Algersuari meg Schumi egy lapon
, meg tudlak érteni de Alg,hol 7szeres világbajnok?(lehet hogy lesz...
)
RobiGida
eméljük, hogy a pontszerzők között lesz!
-
laci666
senior tag
válasz
Ott a pont
-
Ace Ventura
addikt
A pilóták között nincsenek nagy különbségak szerintem.
97-ben Villeneuve segge alatt volt jó kocsi.
98-99 ben Mika segge alatt
Aztán Mclarenek, Williams-ek, Renault-ok, és mindig MS jött ki úgy, hogy gyengébb autóval is meg tudta szoritani a riválisokat, vagy az aktuális világbajnokot.
Ha ő tényleg nem akkora klasszis, akkor miért nem volt mondjuk Fisichella vb második 2006-ban?Világbajnok autóval ment.
Ha azt nézzük, hogy hányszor kapott ki 10 ponton belül Schumacher, akkor legalább 10-11 cime lehetne. -
Pá
addikt
A cikkből viszont kiderül, hogy a Ferka rábólintott Jamie tesztjére, szóval az máshol bukott el. Ennek fényében tényleg bunkóság a Williamstől, hogy akadékoskodnak. Simán rábólinthattak volna Schumi tesztjére aztán reménykedhettek volna, hogy megakad ugyanott, ahol Jamié. Vagy lehet, hogy az is rajtuk akadt fenn?
-
Oliverda
titán
válasz
Motion_Blur #48842 üzenetére
Miért? Mit szeretnél ezzel elérni? Hogy megváltozzon a személyes véleményem és hirtelen MS pósztereket ragasszak ki a falamra? Fogadd el hogy nekem ennyit jelent és nem többet. Most ha elkezdeném sorolni a neveket akkor kialakulna egy jó kis ostoba vita aminek semmi értelme nem lenne és ezen túl még kedvem sincs hozzá jelenleg. Megjegyzésként még talán annyit hogy sehol nem írtam azt hogy klasszis, netán extraklasszis, viszont azt feljebb már említettem hogy engem nem csak a számok érdekelnek hanem ami mögötte van, és maga a személyiség is. MS esetében az utóbbival van a legnagyobb gondom, de ezt is leírtam már fentebb.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Motion_Blur #48835 üzenetére
Látod már meg is indult a dolog látatlanban is (értsd: nem tudjuk még saccolni sem milyen időkre lesz képes).
Ezért mondtam: [link] most látom csak ezt a hsz-t nem is jó embernek válaszoltam, (#48470)-re ment volna eredetileg -
rocket
nagyúr
Kiszamoltak a csapatok koltsegvetesebol, hogy mennyibe kerult eddig a szezonban 1 vb pont:
BMW all a legrosszabul 15millio euro/pont, Mclaren 12.7millio euro/pont, Toro Rosso 11.8millio euro/pont.
A legjobbak:
Brawn 417000 euro/pont, Red Bull 764000 euro/pont, Williams 2.2millio euro/pont.
(A tobbi csapat nem szerepel a cikkben)
Pilotak fizetese alapjan szamolva:
A legolcsobb Barichello 7000euro/pont.
A ket legdragabb: Kubica 1.44millio euro/pont, Raikonen 1.4millio euro/pont.
(A tobbi pilota nem szerepel a cikkben)
Gondolom a konyvben ami ~150 fontba kerul szerepel mindenki, meg meg sok mas adat -
válasz
Motion_Blur #48838 üzenetére
A világ nem elég
-
Oliverda
titán
válasz
wildrain #48834 üzenetére
Sehogy, de most nem rólam van szó. Illetve én nem is képzeltem és képzelem azt hogy ő olyan über "nagy" lenne. Számomra ő csak egy pilóta aki sokat nyert, sok pontot gyűjtött és ezek együttes hozományaként viszonylag sok címet is bezsebelt. Szerintem kicsit túl volt, van és lesz is értékelve. Persze mások szerint meg Hamilton van túlértékelve, sőt hallottam már olyan emberről is aki éppen Vettel-ről vagy Alonso-ról mondott hasonlót.
-
andy83
aktív tag
válasz
Motion_Blur #48835 üzenetére
Szerintem a dobogós helyek vmelyike simán kinéz neki! Ha meg szerencséje is lesz, akkor nyerhet is! És akkor
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda #48833 üzenetére
"Ebből szerintem ki lehet következtetni. Na de nyilván úgyis az lesz hogyha nyer akkor mennybe emelik ha meg rosszabbul szerepel akkor meg majd lehet arra fogni hogy keveset tesztelt meg már régen versenyzett meg amúgy is csak 7 címet nyert.
"
De miért is kéne megmagyarázni, ha rosszabbul teljesít? Mivel az autó a legjobb körülmények között is valahol a 3-4. helyen áll a mezőnyben ezért nem lehet elvárás az, hogy nyerjen. Sokan valszeg direkt rakják rá ezt a terhet, ezt az elvárást. Ha befut mondjuk 8. helyen lehet majd ütni, vágni. Elég szomorú, hogy Neked is kimerül ennyiben a dolog. Ha visszatér és nyer, akkor oké rendben, "nagy" pilóta. Ha nem sikerül neki akkor meg túl van értékelve és elvenni az összes címét visszamenőleg...
-
wildrain
addikt
válasz
Oliverda #48833 üzenetére
Kicsit önellentmondásba keveredtél, de gondoltam, hogy ez lesz.
Ezt írtad: Most megmutathatja hogy valóban annyira nagy-e mint amilyennek azt sokan képzelik.
Tehát ha neked a múltbeli viselkedésével van bajod (amit mellesleg 100%-osan meg tudok érteni), akkor légyszi magyarázd már el, hogy a régi sportszerűtlenségeit hogy a rákba tudja meg-nem-történtté tenni az idény hátralevő részében? -
Oliverda
titán
válasz
Motion_Blur #48819 üzenetére
Ebből szerintem ki lehet következtetni. Na de nyilván úgyis az lesz hogyha nyer akkor mennybe emelik ha meg rosszabbul szerepel akkor meg majd lehet arra fogni hogy keveset tesztelt meg már régen versenyzett meg amúgy is csak 7 címet nyert.
"Inkább azt kellene megnézni, hogy az elmúlt 1 évben melyikük ült többet forma autóban."
Ugye nem arra akartál utalni hogy MS 15 éves F1es tevékenysége kevesebbet ér (még így majd 3 év elteltével is mint) Dzsémi elmúlt egy éves forma autós ténykedése? Meg ugye tavaly is tesztelte a Ferrari-t MS...
wildrain: Nem szeretnék most ebbe mélyebben belemenni ismét mert egyrészt már számtalanszor ki lett tárgyalva másrészt meg aztán még rám sütik a gyűlölködő megmondóember jelzőt.
Nekem a pályán mutatott, néhányszor a sportszerűség határát erősen feszegető viselkedése nem tetszett leginkább. Ennyit erről.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #48825 üzenetére
Szerintem zondás kontúrjai vannak.
-
vwpolopg
őstag
válasz
Ezt már láttam, álomszép autó, nagyoooon gyönyörűűűű!!!
-
tuskooo
addikt
válasz
Motion_Blur #48827 üzenetére
TV2, mit vártál...
-
Motion_Blur
félisten
Tegnap késő este volt a TV2-n egy hír Massa-ról. Erre jön egy bevágás, ahol mutatnak egy üres, ótvar szobát vasággyal és az ágy végében egy papírra rá volt nyomtatva: Felipe Massa - Idegsebészet
Ezek komolyan gondolják, hogy van olyan hülye ember az országban, aki ezt benyeli? Ennyire hülyének néznek bennünket??
-
tuskooo
addikt
válasz
Nekem egyáltalán nem tetszik, sokkal szebb volt sztem az F430
Vhogy olyan idétlenek az arányai, szupersportkocsis, miközben egyébként relatíve kicsi az autó.
-
Motion_Blur
félisten
-
rocket
nagyúr
válasz
Tálydi #48794 üzenetére
Azert mondott nemet a Red-Bull es a Toro Rosso a tesztre, mert a Ferrari is nemet mondott a Toro Rosso keresere a Magyar nagydij elott Alguarsuari eseteben.
A Williams is ezt hozta fel indoknak, de nekik lehet a valos okuk az volt, hogy kozel kerultek teljesitmenyben a Ferraihoz az elmult futamokon, igy paraznak, hogy elesben kitudnak probalni par alkatreszt az 1 napos teszt alatt, amivel ertekes informaciokat kapnanak es elhuznanak toluk.Most, hogy osszeallt a kep es tudjuk a mierteket, eleg sportszerutlen volt a Ferraritol, hogy egyatalan kerni mertek azutan, hogy ok meg egy masik csapatnak nemet mondtak, gondolom azt hittek mindenkit elvarazsol Schumacher neve es majd igent mondanak (ugye mint Norbert Haug, aki nem kepes tiszta fejjel gondolkodni a kerdesben, es a Mclaren erdekeit nezni.)
#48815-re is valasz
-
-XadAnuX+
őstag
Komolyan nem értem, hogy miért nem engedik Schumit tesztelni..
Kicsit engedniük lehetne, nem rokkannának bele. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Tálydi #48794 üzenetére
Nem kell tartani az ilyentől, idén ezzel az autóval az életben nem tudná megcsinálni senki. Az a 2006-os Brazil futamon egy 1 hétvégés autó volt, maxra csavarva, minden más autótól sokkal jobb volt. Az idei autó még a futamgyőzelemre sem képes egyenlőre, és vigyázni kell a váltóra, a motorra, a gumikra, így itt nem lesz semmi ilyen. Ha beragad valaki mögé Valenciában, legyen az egy 0.5sec-el lassabb autó, akkor sem fogja megelőzni.
-
-
tuskooo
addikt
válasz
Ace Ventura #48804 üzenetére
Már nem nagyképű, régen sajnos neki is hatalmas arca volt. De most már én is bírom.
-
JColee
őstag
[link]
elég szépet bukott, utána otthagyta meg a navigátort (lehet, jégkrémért ment)
Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest