Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik

Hozzászólások

(#1201) batyo85


batyo85
csendes tag

Savállóban még a menetfúrás tud nagyon szopatós lenni.
Mindíg egy kicsit nagyobb magfuratot fúrok egy-kettő tizeddel úgy legalább nem recsen bele. Legalábbis nem olyan hamar.
Általában az is a baj amikor jön a saválló meló nincs hozzá megfelelő menetfúró igy az acélhoz való menetfúrókat használjuk.
Hát én a múltkor mitsubishi lapkával acélhoz való legalábbis az a fő alkalmazási területe 160-as vágóval martam savállót.
A lapka olyan 20-25percig birta benne.
Az nem is olyan rossz.

(#1202) Spawn


Spawn
csendes tag

sziasztok!Kecskemétröl van valaki?

(#1203) rebugra válasza Spawn (#1202) üzenetére


rebugra
aktív tag

Szia, én vagyok. Faterom CNC-s. Profi, kb 30 éve csinálja, és perfekt németből is :DDD

═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════

(#1204) zolikaDB válasza batyo85 (#1201) üzenetére


zolikaDB
veterán

Műanyagban meg aluban bírja akár hónapokig is :) Én 2.5-es menettel szívtam szerszámacélban. Annak is az volt a titka, h 0.1 mm-el nagyobb magfurat.
Jipí, holnap, ha minden jól megy, indítok egy szériát a VMX30-ason, és nekiállok befogni a VMX64-est. Szép nagy dög. Jobban be kell hajolni a szerszámberakáshoz, mint egy ZPS-en.

Apropó: van nálunk egy WINMAX-os eszterga is. Le is van írva, h kell rajta nyelvet feltölteni! De! Nem tudja valaki, honnan/hogyan lehetne szerzeni magyar nyelvi file-okat Hurco esztergához?

[ Szerkesztve ]

(#1205) Petie válasza zolikaDB (#1204) üzenetére


Petie
veterán

kritikus anyagnál fraisa katalógus is azt írja hogy 0.1-el nagyobb magfurat :) inoxba mi is alapba úgy toljuk.

vmx64en winmax van? vagy ugyanúgy ultimax?

nyelvi fájlt passzolom :S talán a magyar hurco kp-ot felhívod tudnak okosat mondani :t

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1206) McCormik


McCormik
csendes tag

Hali!

Szerintetek mennyi értelme van elkezdeni egy 1 éves CNC forgácsoló tanfolyamot??? :F
Az igazság az hogy semmi fémipari előéletem és kis túlzással semmi fogalmam nincs a témáról. Szóval ha elvégzem van ár esélyem hogy el helyezkedjek vagy inkább felejtsem el az egészet és nézzek valami más szakma után.
Előre is köszi a választ és bocs hogy belerondítottam a szakmai beszélgetésbe. :)
Ja és ha esetleg tudtok olyan tanfolyamot somogy környékén ahol színvonalas az oktatás azt megköszönném.

[ Szerkesztve ]

(#1207) Petie válasza McCormik (#1206) üzenetére


Petie
veterán

üdv.
én is kb így voltam 3-4 éve. volt egy érettségim és kezdeni kellett valamit. bementem munkaügyi kp-ba és ezt ajánlották, utána néztem aztán el kezdett érdekelni és nagyon megszerettem ezt a szakmát :)

nekem cnc-gépkezelői papírt adott a munkaügyi kp által szervezett tanfolyam, ez kevesebb volt mint egy éves, de mostanra már inkább vagyok gépbeállító/programozó mint sima gépkezelő. :)

hiányszakma szóval szerintem el lehet vele helyezkedni. meg most újra beindul a válság után az élet, szerintem lesz kereslet, hisz ez a jövő.

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1208) zolikaDB válasza Petie (#1205) üzenetére


zolikaDB
veterán

A 64esen is Ultimax 4 van, ill áll itt egy kis TM8as eszterga Winmax-szal, s ha már van rajta USB, ráraknánk a magyart is. Plusz akadt egy kis gondom a VMX30al: egy hetes kúp, hozzá való zsír új gombával, 8as marónak. Dolgozik 25 percet aluban, vízzel, szerszváltás és csattan egy nagyot, amikor a kar kiveszi az orsóból, mert gondolom szorul. Máskor iyen esetben kivettem a szerszámot, a gombát kulccsal meghúztam és a hiba megszűnt. Ez elejétől fogva jól megvan húzva, ill ha kéziben felváltva kicseréltetem egy másikkal 4-5x, egyszer sem csattan. Mi lehet a baja?

(#1209) Petie válasza zolikaDB (#1208) üzenetére


Petie
veterán

nekünk 64-esen winmax lesz majd úgy tudom. azért kérdeztem :))

hmm. nem vagyok gépszerelő, nem tudom mi lehet a baja :S tuti a melegedés miatt. gondolom milyen csattanásról beszélsz. nekünk a cincinattik csinálják ezt állandóan, ott néha benn marad a főorsóban a szerszám és úgy tekeri tovább a tárat és kitárazza a többi szerszámot és potyog minden :D frankó érzés :D
sztem míg nem ragad be addig nincs baj, mert ha beragad akkor a kar nem tudja kivenni, érzékeli hogy para van és megáll abban a helyzetben.
azt hiszem nekünk is volt nemrég hogy szerszámváltásnál megakadt a kar, de csattanás nem volt. akkor a belső hűtés nyomásán állítottak, mert előtte kezdtünk el vékony szerszámot belső hűtéssel használni, mert kellett és rá 2 napra halt meg. :(

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1210) zolikaDB


zolikaDB
veterán

McCormik: igaza van a kollegának, s amit hozzátennék, az annyi, h ha van kézügyességed, egy flextől nem ijedsz meg, s úgy érzed, tudsz felelősséget vállalni egy 20-30-x millás gépért, érdemes elgondolkodni rajta. Persze, ha szét tudsz nézni egy forgácsolóműhelyben, az sem árthat!

(#1211) ateszn1


ateszn1
újonc

szia Zoli!

Nem tudom aktuális e még de a nullpontot ugy tudod eltolni a tapintási ponttol egyszerüen hqa megtapintod a kézikeréken lévő gombbal kinullázad majd a megfelelő tengelyre léptetve beirod az értéket előjel nélkül megnyomod a plusz vagy minusz gombot és enter

Atesz

(#1212) nchelp válasza zolikaDB (#1208) üzenetére


nchelp
tag

Üdv Zolika!

Arra gyanítok, mivel azt mondod, aluzol, hogy egész egyszerűen a fordulatszám teszi. Ha csak egy kicsit hűtővizes a kúp, és pár percre 3-4000 felett hajtod, hihetetlen módon felszívja magát az orsóba. Főleg, ha viszonylag terhelve is van a szerszám. Rutinosabb rókák eleve kipörgetik maxon a szerszámot a gépi bemérés előtt, pont ez miatt, ugyanis több századnyi szerszámhossz eltérést okoz. Ha egyszer kiveszed, aztán csak úgy ki-be rámolod, akkor ez értelemszerűen nincs. Cinciknél ez alap, ha esernyős a tár, és nem lánc, mivel ott eszméletlen mennyiségű víz fel tud fröcsögni a befogókúpokra.

nchelp

(#1213) zolikaDB válasza nchelp (#1212) üzenetére


zolikaDB
veterán

Nem értem, hogy fröcsög fel a víz... Csak a külső hűtést használom, ugyanis, a befogó nincs átfúrva. Elég annyi, h amikor a kar kiveszi a kúpot, és ráfolyik a víz? Ha meg kipörgetem, akkor kiveri magából a vízet, így érted? De ezután még csattanni fog?!
Mert megtakarítottam ma a befogót WD40-el, meg az orsó kúpját is áttörölgettem, de a progi után váltásnál volt csattanás.

(#1214) nchelp válasza zolikaDB (#1213) üzenetére


nchelp
tag

Így van, annyi tökéletesen elég már. Abból kipárolog a víz, visszamarad a fúróolaj, a benne lévő oldószer miatt még ragadni is tud :D Legközelebb már ezt a vizes kúpot rakod az orsóba, amin a fúróolaj ad egy réteget, aminek van némi felületi ellenállása. De ha az orsót megpörgeted, akkor a kúpfelület centrifugális és emelő hatása miatt ez a réteg "beroskad", és előlép a "vizes rapporterek egymásra szorítva" jelenség. Így tapad össze az orsó és befogó kúpja, hogy néha kalapáccsal kellett nekünk is megkínálni, hogy engedje már el, ha húzza a cserélőkar. Csattanik valóban, rendesen :) Főleg, ha már kicsit viseltesebbek a befogók és a főorsó is. A vízfröcsögés a Cincinnatinál úgy megy, hogy jó erős a külső hűtése is, és egész egyszerűen felverődik a víz a tárba a darabról. Nemritkán okoz ez pozíciótévesztést is az esernyőn.

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#1215) zolikaDB válasza ateszn1 (#1211) üzenetére


zolikaDB
veterán

Aktuális!
Azt akarom, h megtapintom a darabot, és a munkadarabnullpontba nem a bemérés gombot nyomom, hanem beírok egy saját számot. Mert ha ezt teszem, akkor a gépi nullponthoz adja ezt az értéket, ha jól láttam. Nem szarakodtam vele, így is van elég dolog rajta.
SL ciklus-szerűség van Hurco-n? Tehát példa: van egy akármekkora fészkem a darabban, és mondjuk olyan alakzat, h van rajta nyolc darab R5-ös sarok, és én ezt a fészket egy 10-es maróval akarom kibontani, nem egy 25-össel. Lehetséges ez? Hogy úgy karistoljon a maró, h én csak a kontúrt írom le, a gép meg kibontja, ami a kontúron belül van?
Mert HDH-n behívtam az SL ciklust, beírtam a szükséges adatokat, átfedés, tolás, rampolás stb, utána meghívtam, LBL1 és LBL0 közé beírtam a kontúrt, és már csinálta is.
Na, ilyen van Hurcon?

(#1216) péterd


péterd
csendes tag

Hát ma jó napom volt ,klímákat tartottunk karban a mai nap Budapesten és egyszer csak 1 olyan címhez érkeztünk ahol gyanús illat volt benézek az irodából és forgácsoló üzem namondom ez fasza (1éve cnc állást vadászok)megkérdeztem az 1ik formát h van e felvétel azt mongya van megmunkálóra keresnek embert ,megmutatja a gépeket mondom gyakszim nincs óóó a szokásos szöveg :-neki olyan ember kell aki már beis áll és szarja az alkatrészt(rohadj meg) :(( na mondom neki azért körbe néznék hm látom karuszel eszt megnézem és 1 szimpatikus öreg úr állította be az alkatrészt h ne üsön nem tom h jó kifejezés de értitek gondolom és hátratett kézzel néztem h mit ténykedett aztán elkezdünk beszélgetni szidta a hedenhaint h erre a gépre nem annyira király siemens volt előtte rajta és csak mesél én meg figyelmesen halgatom érdeklődők és a lényeg h szóba került hogy Etyeki vagyok nem -e ismerem a x y -ot mondom igen ,meséli h ő is itt dolgozott és h osztály társak is voltak na utána az öreg folytatta a munkát és közbe mondta h mit és hogy órákig elhalgattam volna olyan jól magyarázott és érdekesen,de sajnos mennünk kellett tovább. :(((

(#1217) Petie válasza zolikaDB (#1215) üzenetére


Petie
veterán

azt zsebnek hívják. fel ajánlja amikor marást programozol.
majd összeszedem magam aztán írok erről. csak most felbaszták agyam...

[ Szerkesztve ]

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1218) zolikaDB válasza Petie (#1217) üzenetére


zolikaDB
veterán

Azt én értem, de hogy kell belőni a zsebciklust, hogy az akármilyen bonyolult kontúron belüli területet is kibontsa? Mert zsebmarásnál annyi van, h X, Y sarokpont, meg X,Y hossz.
Istenem, de rossz volt ma végigpilickázni a levegőben, h melyik kiesztergáló ciklus az, ami leáll a darabról, és nem karmolja fel a felületet.
Illetve: körzsebet akartam marni, D49, behívom a marást, zseb, kontúrra belülről rááll, X,Y sarokpont, hossz, lekerekítési sugár 24,5, előfúrok, ez erre beáll a közepébe, majd kimegy a kontúrra, és marja azt. Az előfúrt átmérő az 10,5, a maró 10-es keményfém (az volt bemérve, kéznél stb...). Akkor kitotóztam, h megfelelő ráállási távolság paraméter beírásával az ELLIPSZIS csinálja meg úgy, h kibontja a fészket...

(#1219) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Ez komoly? :)

(#1220) nchelp válasza zolikaDB (#1219) üzenetére


nchelp
tag

Szemre is minimum photoshop...

nchelp

(#1221) zolikaDB válasza nchelp (#1220) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ennek a gépasztalát mivel munkálták meg? :DDD

(#1222) Petie válasza zolikaDB (#1218) üzenetére


Petie
veterán

hát amit Te mondasz az a síkmaró ciklus amiben az x,y start van és x,y hossz.

zsebmarást úgy kell megcsinálni, hogy kiválasztod a marást. és amikor a konturra ráállásnál vagy hogy jobbrol balról vagy hogyan álljon rá, ott kiválasztod hogy zseb. azután kapsz egy két kiegészítő adatot, pl zseb kezdése, azt hiszem ott süllyed a maró majd, ha anyagon belül akarsz zsebmarást csinálni akkor viszont lehet a marás paramétereknél olyat cisnálni hogy a maró helikálisan süllyedjen ne pedig csak z-ben. és akkor ő megoldja hogy ott ahol süllyed helikálban dolgozik.
zsebmarásnál szoktak parák lenni, néha át kell verni a fejit egy kicsit :)

amikor megvan hogy kiválasztod hogy zseb. akkor az megvan. kezdő pont a konturod kezdő pontja. utána meg rendesen leírod a kontúrt. ZÁRT-nak kell lennie amikor végzel a kontúr leírással.

lehet olyat is hogy szigetet meghagy és körülötte zsebben kibontja. akkor viszont azt hiszem először kell a zsebet leírni, utána meg a sziget konturját. vagy forditva :D

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1223) bruna


bruna
újonc

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Fanuc 0tc vezérlésű esztergánál hogyan lehet a grafikus megjelenítést bekapcsolni?
Próbáltam már kapcsolatba lépni a magyar képviseletükkel, de nem sok sikerrel sajna.
Nem tud valaki esetleg más céget, akik ezzel foglalkoznak, és értenek is hozzá?
Előre is köszi

(#1224) zolikaDB válasza bruna (#1223) üzenetére


zolikaDB
veterán

Keresd nchelp-et, ő a Fanuc szakértő!
Petie: várom válaszod, illetve: melyik a spirálmaró ciklus? Hol találom? (mert úgy emlékszem, h mesélték, h létezik!)

(#1225) Petie válasza zolikaDB (#1224) üzenetére


Petie
veterán

őő melyik kérdésre várod válaszom? :D
spirálmaró ciklust most én se tudom, de amit előbb magyaráztam az program paraméterben van hogy hogy süllyedjen a maró.

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1226) zolikaDB válasza Petie (#1225) üzenetére


zolikaDB
veterán

Azt akartam tudni, h SL ciklus szerűség van-e a Hurco-ban? Tehát: van egy nagy fészkem, bonyolult kontúrral körbe, ahol pl tegyük fel, vannak R3-ak is. És akkor én ezt a kontúrt ki akarom bontani egy 6-os maróval! Megoldható, h a kontúron belüli területet kipucoltassam vmillyen ciklussal? Mert ha kiválasztom a zsebmarást, akkor ott is csak X,Y sarok, X,Y hossz és lekerekítési sugár van, és nem tudom, hogy lehetne előcsalogatni azt, h kontúrt vigyek a dologba. Tudom én, h ugyanezeket az adatokat kéri síkolásnál is. Tkp ezáltal tudja begrafikázni a darab, alakzat befoglaló méreteit, és kirajzolni a nulla helyét. Durván fogalmazva olyan, mint a HDH blk form.
Találkoztatok már evvel a hibával valaha is? MEI XMP CONTROL MOTION SUBSYSTEM FAILURE

[ Szerkesztve ]

(#1227) Fr3eWar


Fr3eWar
őstag

Helló, segítségeteket kérem, a kérdés a következő melyre válasz kell adnom: (szakdoga védés)

Miben különbözik egymástól egy CNC marógép, CNC megmunkáló-központ és egy CNC gyártócella?

segítségeteket köszönöm, a marógépet meg megmunkálóközpontot vágom, de a gyártócelláról gőzöm sincs...

(#1228) zolikaDB válasza Fr3eWar (#1227) üzenetére


zolikaDB
veterán

Fura ez a besorolás. Én dolgoztam olyan gépen, ami fúró-marómű volt (ma is az), de azon az égvilágon bmit meglehetett csinálni, akár horizontálisan is marhattam, meg jobbról, balról is, és mivel kifejezetten univerzális volt, inkább neveztem volna megmunkálóközpontnak, nem úgy, mint a kis csipszar 750-es asztalú zárt pöcsköszörűket....
Hát na, 2000-es asztaltól felfelé jól érzem magam! :))
Kíváncsi lennék, h a tanárod szokott-e melózni akárcsak hagyományoson is?! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1229) nchelp válasza bruna (#1223) üzenetére


nchelp
tag

Hali, mennyire régi a kiadás? Vagy épp mennyire új?...
Az nehézséget okozhat még, hogy nem találtam eddig két egy forma grafikus rendszert...

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#1230) nchelp válasza Fr3eWar (#1227) üzenetére


nchelp
tag

Üdv, ha szigorúan az alapvető dolgokat nézem, ha kap egy szerszámtárat a marógép, és kezelni is tudja, akkor már központ... Ez nem vicc... a cella már más tészta. Azt majd valaki olyan írástudó megfeleli, aki ismeri az EGÉSZ ABC-t :D

nchelp

(#1231) batyo85 válasza bruna (#1223) üzenetére


batyo85
csendes tag

Üdv!
Nekünk is fanuc oitc vezérlésű esztergánk van új egy éves aszem oitc18.
Érdekes ez a grafikus teszt.
Én a wamatekes szervízeseket kérdeztem amikor telepítették a géphez a száladagolót és ők sem tudták igazából megmondani hogy az esztergán hogy működik.(a marón azon tudták)
Most ott tartunk hogy a grafikát csak akkor rajzolja ki ha fut a program.
Szánmozgások nélkűl egyszerűen nem tudjuk kirajzoltatni.
Úgyhogy úgy teszteljük a programot hogy eltoljuk a mdb nullapontot és lefutatjuk a levegőbe.

(#1232) batyo85 válasza zolikaDB (#1224) üzenetére


batyo85
csendes tag

Üdv ZolikaDb!
Spirálmaró ciklus az egyenesek ívek részben van.

(#1233) bruna


bruna
újonc

Köszi aki privátban elküldte a dolgokat, már fel is hívtam őket...
Remélem tudnak segíteni. Azt modták, az összes fanuc vezérléshez meg van nekik a titkos paraméterek. Pénteken kiderül ...
Köszi még 1x!

(#1234) Petie válasza zolikaDB (#1226) üzenetére


Petie
veterán

1222-ben válaszoltam rá szerintem.

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1235) McCormik


McCormik
csendes tag

Hali!

Hallgatva Petie kollégára szétnéztem a munkaügyin és ha minden igaz akkor szeptemberben indul tanfolyam. Na most olyan kérdésem lenne hogy tudtok e abba segíteni hogy egy kis alap tudásra szert tegyek és ne úgy menjek oda hogy gőzöm sincs az egész témáról. Gondolok itt oldalakra amit olvasgathatok vagy programokra amikkel egy kicsit ismerkedhetek vagy akármire ami szerintetek segít egy teljesen amatőrnek elindulni ebben a szakmában.

Előre is köszönöm a segítségeteket. :R

(#1236) Spawn


Spawn
csendes tag

A wamateches szervizesek nálunk is ismertek:)milyen gyártmányú gép?

(#1237) zolikaDB válasza Petie (#1234) üzenetére


zolikaDB
veterán

Azt szeretném kérdezni, h síkmarásnál hogy lehetne változtatni az átfedésen? Mert a maró paraméterek átfedés menüjébe 5.0000 mm van beírva! Az átfedés, amikor síkolok, 50%. Nem tudom, h ez erre vonatkozik-e, legalábbis így szerintem nem logikus. Szeretném 70%-ra átállítani!

(#1238) Petie válasza zolikaDB (#1237) üzenetére


Petie
veterán

hát azt hiszem van olyan hogy átfedés és az százalékosan van megadva a mondatban sztem átírhatod.
de ez most más kérdés vagy nem? :D

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1239) zolikaDB válasza Petie (#1238) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ja, ez más kérdés, csak kavarog a fejem így estére. Elindult a VMX64 is, hurrá :DDD
És azon nem mindegy, h az 1100*810-es lapot mekkora átfedéssel síkolom!

(#1240) Petie válasza zolikaDB (#1239) üzenetére


Petie
veterán

aha ok :D:D:D
na grat :D aztán hajrá.

mi meg kb holnap végzünk ezzel a kurva 42crmo4-el végre :D már tököm tele volt vele :))

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1241) zolikaDB válasza Petie (#1240) üzenetére


zolikaDB
veterán

Mondjuk ilyen kurva sok darabos és/vagy hosszú ciklusidejű szériák alatt nagyokat lehet unatkozni, hacsak nincs másik gépen tennivaló, vagy nem tudsz netezni, olvasni, és még a főnök is bent van, tehát aludni sem :DDD
Egy kis nézegetnivaló, ha érdekel benneteket, semmi csoda, csak a mai napom pár másodperces töredéke, bocs, telefonos: youtube

(#1242) Petie válasza zolikaDB (#1241) üzenetére


Petie
veterán

ja unalom az megvolt :D főnök benn van naponta 10től 18ig kb. egy gépezem, most minden gépre megvan az ember mennyiség kb :) 2 gépre Te kapsz valami pluszt? vagy elvárják hogy 2 gépezz.

jó videó, megnézném azt a 64eset élőben :D felvettelek friend-nek :)

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1243) zolikaDB válasza Petie (#1242) üzenetére


zolikaDB
veterán

Hát, van még vele gond. Be kéne zsírozni, v olajozni, vagy mit tudom én, mert gyorsjáratban (12méter) nyikorog a harmónika. Majd locsolok rá egy kis 10W40-et :D Illetve valamiért nem megy az ajtó alatti mosórendszer, ami hiányzik, ugyanis volt ma is forgács rendesen.
A meló elment egynek, majd 4 mm, 5 tizedes fogásokkal, amire leszedte arról a nagy lapról, 4 óra hossza.
Két gépes pótlék sajna nincs, illetve egyelőre én vagyok az egyetlen, akit betanítottak Hurcora (déltől este nyolcig, egy másik cégtől jött srác :DD ), a kompenzáció abból áll, h annyit túlórázhatsz, amennyit bírsz, tehát akár vasárnap is reggel hattól éjfélig, vagy bmeddig. Ez jó is, meg nem is, de jobb, mintha nem lenne.
Apropó: hogy kell a mosót beállítani (a pisztolyt), hogy jöjjön is belőle víz? Mert ha a Hűtést bekapcsolom, akkor csak csordogál... (Handbetrieb-ben, progfuttatás alatt meg ki nem nyitom az ajtót).
Illetve: ezt min és hogy csináltad? Mármint a rádiuszos részét?
Hol vettél fel, s minek? :DDD

(#1244) Petie válasza zolikaDB (#1243) üzenetére


Petie
veterán

pisztolyt handbetrieb-ben ugy tudod kapcsolni hogy benyomod az 1.es hűtést.

youtube-on :D

azt még cincinattin csináltam. 3d-s rész volt az kártyáról 3d-zett a gép :D

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1245) zolikaDB válasza Petie (#1244) üzenetére


zolikaDB
veterán

:R
Azaz Fanucon CAM programmal?!
Holnap megnézem a hűtést, de mondom, a tetü csak csorog, nem ömlik...

(#1246) Petie válasza zolikaDB (#1245) üzenetére


Petie
veterán

fanucon ja, cam program ja. kártyáról ja :D

csorog igen, mert ereszt a szelep :D hurco hiba :D

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1247) zolikaDB válasza Petie (#1246) üzenetére


zolikaDB
veterán

Hű, jó ezt tudni! Milyen szelep, s hol van, s hogyan kell kicserélni? Mezei boltban is lehet kapni vagy spéci Hurco?

(#1248) Petie válasza zolikaDB (#1247) üzenetére


Petie
veterán

fingom nincs hol meg merre van, nem is érdekel igazán, hisz nálunk úgyse lenne kicserélve. a gépeink úgy vannak karbantartva hogy ameddig megy. aztán megáll és akkor gyorsan szerelő. :D
most is nagy cincinatti állni fog 3 hetet mert nincs alkatrész, és már rég mondtuk hogy baj lesz. ez van. faszfej főnök. neki annyi lett volna a karbantartás hogy szedjük le a takaró elemeket és szedjük ki a forgácsot. rofl. :D

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1249) nchelp


nchelp
tag

Hát, ilyen szempontból az új főnököm klasszis. Kis túlzással: ha csak tüsszentek, már szalad a zsebkendővel... mihelyt bármi fájdalmam van, szalad, és hozza, vagy rendeli azonnalra. Pl. volt egy elemgondom tegnapelőtt egy mérővillával, (persze spec kameraelem kell hozzá), három órát rohangászott Oberhausenben, de meghozta :) Vagy: lyukas volt a puffertartálya a belső hűtésnek, amíg megkajáztam meghegesztette... Ekkora úr még sehol nem voltam, igaz, ennyire olcsón sem...

nchelp

(#1250) batyo85 válasza zolikaDB (#1247) üzenetére


batyo85
csendes tag

Üdv!
ZolikaDb
Ha csak csordogál a pisztolyból a víz érdemes megnézni a szivatyúknál a szűrőt igen könnyen eltömődnek.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.