Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik

Hozzászólások

(#1501) nchelp válasza Petie (#1500) üzenetére


nchelp
tag

Figyi! Hidróval finoman szólva nem illik fúrni :D arra való, amit a videón is látsz...

nchelp

(#1502) Petie válasza nchelp (#1501) üzenetére


Petie
veterán

szerencsére nem én követtem el :D egy kolléga aki régen dolgozott ezen a gépen :D
de asszem ezt mintha nem mondták volna nekik :D
az volt a baj, elmondása szerint, hogy nem tekerte be ütközésig a csavart és lehet hogy nem szorított rendesen és emiatt megcsavarodott a szerszám és akkor nyekkent :D

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1503) zolikaDB válasza nchelp (#1501) üzenetére


zolikaDB
veterán

Na jóvan, kb értem. Nem vágtam elsőre, mi a hidró.
Üdv kollega, ugye tudod, h k.va szerencsés vagy, h szerszámot gyárthatsz? :R :C

(#1504) nchelp válasza Petie (#1502) üzenetére


nchelp
tag

A csavarnak főként azért van egy ütközési pontja, hogy a hidró ne nyíljon szét a folyadéknyomástól. Odáig viszont valóban illik eltekerni, de nem feszegetni! Ez a befogó kifejezetten nagy futáspontosságot igénylő HSC-megmunkáláshoz van kitalálva, azaz nagy fordulatszám,+kis forgácskeresztmetszet. Nem tud akkora szorítóerőt, mint akár egy patron, vagy pláne egy veldon. Kifejezetten simító befogó. Figyelem, nagy mélységű palástsimításhoz sem javasolt... Ahová teljesítmény is kéne, oda ildomosabb zsugort használni. De a zsugort sem jellemzően fúrásra találták fel, az is az extrém fordulatszámokról szól. A kulcsszó a jó kiegyensúlyozottság.

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#1505) SirTom


SirTom
tag

Üdv szakitársak, mindenki él és virul :)
Nchelp - ne szégyeld magad, ha profi vagy a szakmában, mert akkor a lóvét is szégyelni kellen ami jár érte :)
Szoritsatok nekem, hétfőn állásinterjum lesz olaszban 5 tengelyes gépeket kéne hajtani, és olyan még nem volt a kezem alatt, csak 4 tengelyig vagyok járatos HDH-n :)

Nincs más hátra mint előre

(#1506) Petie válasza nchelp (#1504) üzenetére


Petie
veterán

köszi :) ezzel is tanultam valamit.
csavarral nem volt gond, nem szorítgatjuk, ütközésig meghúzzuk és csókolom.
viszont alunagyolót használunk vele. 16os 3 élű szerszámot. eddig nem volt gond vele :F
de általában én is simítószerszámokat szoktam beletenni a precízsége miatt.

mod:
SirTom: jajj :D olaszország? hát szorítok, csak utálom az olaszokat :D olasz érdekeltségű a cég akinél vagyok :DDD

[ Szerkesztve ]

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1507) Danivagyok


Danivagyok
csendes tag

Szevasztok!
Újoncként először is üdv mindenkinek :C
Évtizednyi szerszámgyártási, hagyományos gépgyártási, huzal és tömbszikrás tapasztalattal belefognék a CNC marásba is, egy használt megmunkálóközpont vásárlásával(kb 97'-04'évjárat, x600-700, 3tengely, kb erre futja) Főleg egyedi darabok, szerszámelemek, elektródák, néhány 3D kontúr, ilyesmik volnának. Kíváncsi volnék a véleményetekre melyik lenne ide az "ideális" vezérlés, géptipus. Most van egy konkrét ajánlatom HURCO VMX 1-re, de jónéhány oldalt visszaolvasgatva, hát, nem is tudom.. Lehet az Ultimax-ra hatékonyan pl Mastercam, Peps, Powermill, és társaikkal generált programot átvinni? Vagy semmi értelme?

Mindenki végezzen adatmentést MOST!

(#1508) powertom


powertom
csendes tag

Sziasztok!

Múltkor nem volt időm bemutatkozni. Bocs. 4 éve vagyok cnc marós egy Nct 104m-es vezérlésű gépen. Autodesk Inventor vizsgál és sajat magam elsajátított Egdecam ismerettel.
Régen olvasgatom már oldalt de nemrég vettem rá magam hogy regisztráljak. Mint a legtöbbünknél nálam is a fizuval van baj. Már kezdem unni. Sajnos ez van :(

(#1509) SirTom válasza Petie (#1506) üzenetére


SirTom
tag

Petie: miért milyenek az olaszok a cégednél? Én brittekkel leszek azt hiszem többnyire ők fokják alkotni a team-et,fel sem vetődött az olasz nyelvtudás képessége, szal várom nagyon mindenesetre, állítolag zsíruj géppark, meg üzem, hétfőn kiderül az is.

Én is írok pár sort: 11 éve HDH-n bűvészkedek, GTB IHK+Kolping Képzőben végeztem a cnc-s tfolyamot, Szücs Péter volt a tanárom,a legjobb cnc-s tanár a világon!

ZolidB miujság német-ben vagy már? NChelp, neked is összejött a melo amire vártál?

Nincs más hátra mint előre

(#1510) nchelp válasza Danivagyok (#1507) üzenetére


nchelp
tag

Kolléga, én csak lebeszélni tudnálak egy Ultimaxról. Olyan Fanucot keress, amin már van Manual Guide, (esetleg SuperCap, bár az nem az igazi), mert egy Fanuc jól CAM-ezhető, és ez a verzió már tud alakos üreget szigettel, szabadkontúrt, stb. vagy valamit Heidenhainnal. De ami számodra a leglényegesebb lesz: ne bimbiacélból legyen a gép.és a hajtások ne legyenek szétgyilkolva. De egy 14-15 éves megkímélt MAHO még jó vétel tud lenni... Igaz, elektródázni már nem ideális.

nchelp

(#1511) nchelp válasza SirTom (#1509) üzenetére


nchelp
tag

Te azért kifogod a kontinens szemetét... halszeműek, füstöltek... A franciáknál semmi? Pedig ők a szívem csücske, közvetlenül a románok, meg a tótok után :D

Nem inkább Szűcs Feri? De egyébként megvan a meló, 23-a óta vannak papírjaim is róla :D

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#1512) forestia válasza zolikaDB (#1503) üzenetére


forestia
tag

Úgy gondolod mázlista vagyok. Mondjuk más gyártási formákkal nincs összehasonlítási alapom, szóval hiszek Neked. :R

Apropó most pörkölök egy betétet:
D=25 Franken gyf. IC8,5 típusú lapka
Z=3
Vc=220 (S=2800 ford./perc)
Fz=1,19 mm (F=10000 mm/perc)
ap=0,35 mm
ae=14 mm
Anyag: 1.2767 (K600)
Méret: 280x145x90 mm

#1499: Imádom!!!!

[ Szerkesztve ]

(#1513) zolikaDB válasza SirTom (#1509) üzenetére


zolikaDB
veterán

Tomi: Nem, még itthon vagyok, több okból kifolyólag is, de munkahelyet váltottam, és most két Hurcoval vagyok megáldva, Hajdú-Bihar első két ilyen gépével. Egy nógrádi úriembernél próbálkoztam, aztán azóta ő is viszont szeretne engem kivinni, de 7.5 kavicsért, fix 2 éves szerződés. Még nem mennék, mert most, h jobb a lé, van mire költenem...
Mi lett a britekkel? Meguntad, vagy jobb lenne olaszban a pénz? Eleged van az esőből, és jobban tetszenek a kis guidák? Nagy popó, barna bőr? :C
Danivagyok: k.rva jól lehet CAM-ezni a Hurcot, legalábbis Ultimax 4-től tuti. DE. Ebben a verzióban nem tudsz összefűzni sima dialog progit NC progival, csak WinMAX-tól kezdve. Ez nem jó, ha van egy szériám, kézzel síkolok, kontúrozok, fúrás, dörzsölés, utána meg kell rá egy 3D-s forma. Mert üzemmódot kell váltani, kb 8 gombnyomás, ezért nem tudok a melóhelyen otthagyni zöldgombos munkát, mert a HDH-sok nem akarnak 5 percig barangolni a menüben. A dialogja nem lenne rossz, de vannak gyermekbetegségei, baromságai, amik zavarnak. Nem lehet körmarást meghívni a már kifúrt 120 darab furatra, és annak a pozícióira, mert egy mondat tartalmazza a fúrást/központozást/dörzsölést, menetelést/kieszergálást ÉS furathelyeket/osztókört... Ezeket nem tudod kivágni és átteni a körmarás elé/után. Körmarást meg nem tudsz osztókörre meghívni.
Ja, és érdemes egy hálókártyát venned a gépbe, 800 euró, ui floppyn max 1.4 megás progikat hurcolhatsz, amit érdemes PC-n kitöltened (S, F, kiállás stb), mert a vezérlő ISO-s szerkesztője pocsék...
Plusz: VMX-30-ason és 64-esen nincs hőkompenzáció, bizonyos időtartamú magas fordulatszámú megmunkálás után az orsó nyúlik 0.02-0.07 mm-t is! Aztán ha ilyenkor bemérsz vmit, és holnap tűrtet kell marnod, mérd be újra.
Plusz: ha nem dolgoztál még Hurcon, magadtól ne vállald be, nem HDH-s/Fanuc-os logika, és ezért tudsz vele galibát okozni.
Előnye: a kisebb gépek kurva gyorsak, kontúrban pontosak (síkolás előtt újramért szerszámmal, merőlegesség, párhuzamosság, síklapúság és méret is 0.01 mm pontos is tud lenni), egy szerszámváltás 5mp, 35 méteres gyorsjárat, viszonylag masszív gép, nagy fordulat, 20 bar víz orsón keresztül is. Műanyagra, alura kiváló :DD

<Magura>: nem csipázom a rohanást, a szoros határidőket, a 20 mp-es ciklusidőket, a 10x10 mm-es D-RIM műanyagdarabokat furattal a közepén, nekem egy 2000-es gép való, nagy lapokkal, formákkal, csészetartólappal, betétekkel, túlméretes darabokkal, dübörgés egész nap, kékeslila forgács, 5 hordó/műszak :DD

[ Szerkesztve ]

(#1514) Petie válasza SirTom (#1509) üzenetére


Petie
veterán

az anyacég az olasz. szerencsére itt nincsenek olaszok :D
de az olaszok adja a munkát többnyire. a rajzok 10ből 8 szar. nincs méret, rossz helyre van húzva stb. nem tudnak rajzolni.
tavaly év végén úgy küldtek egy csoport rajzot, hogy megszopattak minket. szinte lehetetlen volt teljesíteni, arra mentek rá hogy annyira kihúzzák a határidőt amikor közölték hogy ezt vállaljuk-e hogy értelmes ember visszamondta volna, rengeteg munka kevés határidőre, de az itteni góré elvállalta és keresztbe húzta az olasz számitást, mert az meg zsíros pénzért ki akarta adni olaszo-n belül.
nálunk sok szerszámlapot marnak, csak nagyolás, simítást olaszok végzik. multkor olyan képeket küldtek vissza hogy ittott bele volt fúrva csúcsfúróval és ránk fogták, de ilyet tuti hogy kollégáim nem követnek el. c!gó egy népség.
van szerelőrészleg is nálunk. ők is szoktak mesélni. kimennek viszik kulcsaikat meg szerszámaikat fordulnak kettőt már valaki elvitte. enyves kezűek.
off: körforgalomban nem Neked lesz elsőbbséged, ezzel vigyázz :D körforgalomnál annak van elsőbbsége aki épp bemegy :D nem annak aki benn van :D
kb ennyi ami hirtelen eszembe jut :D

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1515) Petie válasza forestia (#1512) üzenetére


Petie
veterán

erről van video? :D nagyon baba lehet :D

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1516) forestia válasza Petie (#1515) üzenetére


forestia
tag

Sajna nem csináltam. A közeljövőben majd zseb nagyolásnál készítek.

zolikaDB: "nekem egy 2000-es gép való, nagy lapokkal, formákkal, csészetartólappal, betétekkel, túlméretes darabokkal, dübörgés egész nap, kékeslila forgács, 5 hordó/műszak" :DD :DD
Így már értelek.

(#1517) Petie válasza forestia (#1516) üzenetére


Petie
veterán

oksi :))

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1518) nchelp válasza forestia (#1512) üzenetére


nchelp
tag

Ismerkedsz a Franken DURO-technológiával? :D veszett jó cuccok jönnek az EMUGE-tól az utóbbi években.

nchelp

(#1519) forestia válasza nchelp (#1518) üzenetére


forestia
tag

Erősebb géppel többet ki lehetne hozni. :R :R
Pokolm-tól is van nagy előtolású gyorsfej, igaz kisebb átmérőjű: Quadworx S (D20).

[ Szerkesztve ]

(#1520) nchelp válasza forestia (#1519) üzenetére


nchelp
tag

Pokolm cuccal sütöttünk már meg X tengely golyósorsót :D ment pár műszakban a gép 14 méteres előtolással, aztán leizzadt :D

nchelp

(#1521) SirTom válasza Petie (#1514) üzenetére


SirTom
tag

Na az zsír, szeretem a lazaságot, ha összejön a meló majd mesélek a körfogalmakról, itt a britteknél a dupla, nagyon ritkán 3 sávos körforgalom is megér egy szakdogát hehe.
Szal vigyázni kell, enyves kezüek, hát az ebayon is sok elado kiköti,h olaszba pedig nem küldi a cuccot ;] Na mindegy, ez egy hét hónapos szerződés lesz, ha bejön.

Zolidb, nagyon ráhibáztál, a napbarnitott szenvedélyes laza nők hiánya már kóros itt a nyirokban,a nők is hüvösek, kell a klimaváltozás, meg már uncsi másfél éve dolizok itt. Meg az olasz kajákat sem vetem meg, hiányzik a tészta, a pizza, paradicsomos kaják, igazából nem anyagi okok hajtanak, hanem a kaland.

NcHelp, hát a franciákat ki fogom hagyni, ahogy Te is ugy látom :) Gratu a melóhoz, gáz, hogy nehéz munkát találni mostanság.... Ja igen a Feri, Szücs Feri :)

Nincs más hátra mint előre

(#1522) Petie válasza SirTom (#1521) üzenetére


Petie
veterán

én szorítok, azért, remélhetőleg ott se mind ilyen amit én írtam, sok sikert :) Angliát én jövőre tervezem :) még csinálok egy tanfolyamot.

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1523) zolikaDB válasza SirTom (#1521) üzenetére


zolikaDB
veterán

Majd akkor megyek a helyedre egy kis pénzt gyűjteni, ki tudja mit hoz a jövő! Neked hogy is volt a történeted az inch-re való átállással? Mintha meséltél volna róla, nem? Vagy nem jól emlékszek?! :B
A Pokolm az állat cuccokat csinál, nekünk is van 2db 52-es körlapkás, ami amúgyis egy jól eltalált maró, de csak a lerúgott majd' 20 éves Bridgeporton, meg egy öreg Mahon mernek vele rombolni :)

[ Szerkesztve ]

(#1524) nchelp válasza zolikaDB (#1523) üzenetére


nchelp
tag

Kár azért a MAHO-ért, a Pokolm teljesen ki fogja nyírni...

nchelp

(#1525) zolikaDB válasza nchelp (#1524) üzenetére


zolikaDB
veterán

30 éves a csóró, az Y gerenda 2 tizedet mozog :) Maho 700C! A legjobb, amikor a 4 mázsás kivágószerszámot nagyolja és képes bemozdulni C-ben az asztal! :DDD
Ilyen, csak szürke és 530 iTNC van rajta:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#1526) Petie válasza zolikaDB (#1525) üzenetére


Petie
veterán

huu egy hasonló van nálunk is. nagyon dícsérték, isteni gép volt.
csak a nagykirály műhelyfőnök lelocsolta vízzel (kb mindent így takarít:DDD falat, kapcsolószekrényt stb.) mikor egyik karácsonyra takarítottak a cégnél és azóta nem megy :D most meg már vasáron eladják asszem :D

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#1527) nchelp válasza Petie (#1526) üzenetére


nchelp
tag

Hát igen, nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem, hogy valaki barom nyitva hagyta a kaput...

Zolika: Szerinted sem normális egy harminc éves gépre az 530-as? De konkrétan ilyen gép volt az első német műhelyemnél is Württembergben, én komáztam. Az "csak" 18 éves volt... és két századon belül tudtunk vele dolgozni, egy 30H7-es furatot nem volt probléma felmarni.

nchelp

(#1528) zolikaDB válasza nchelp (#1527) üzenetére


zolikaDB
veterán

A kollega, aki ezen dolgozik, nem nagyon kíméli, tkp nagyolnak már csak vele. Korábban azt hiszem Philips volt rajta, a fickó dolgozott ilyennel sok évig, de aztán jelezte, h bizonyos munkákhoz már nem korszerű, meg csinált egy sok százas szériát is rajta, úgyhogy kitermelte az 530-as árát.
Tkp mivel a gép kb annyit ér már mint a vezérlő, ezért nem feltétlen normális, ugyanakkor rengeteg munkánál meg jó ez a vezérlő. Sok CAM progi megy rajta, szabadkontúr is kell néha, a fordulat nem mindenhez elég, de azok meg más gépeken mennek. (műanyagozni nem jó már.) A körasztalt nem használjuk, a fejdöntést sem, de mivel a cég ezzel a géppel indult, kidobni fölösleges lenne. Ezen a gépen illeszteni nem kell, jó viszont, h masszív. Ha otthonra kellene egy gép, inkább egy ilyet tolnék haza, mint egy Hurcot. Ha lenne szerszámváltója, akkor meg főleg :)

(#1529) SirTom válasza zolikaDB (#1528) üzenetére


SirTom
tag

Az Imperial v angol v incs v inch már a neve is összezavaró, jó kezdet nem? Amugy a Brittek szép lassan átállnak metrikus rendszerre, széllel szemben nem lehet csak ideig-óráig pisilni...
De ezalól a jelentős kivétel a repcsiipart, szal ha nem kerültök bele ebbe az iparágba, akkor valószínü nem fogtok vele találkozni. 5 éve incsben dolgozom, a meneteket törtekkel adják meg, és a menetemelkedést is, a dörzsölt furatok is törtekben van megadva, és ahhoz válaszd ki a furót, ami szintén törtek fejeznek ki, aztán a metrikus maróvak add be az incsbeli mefelejójét sugárnak, szal kész káosz.
Ha Britanniába vet az élet benneteket jó élmény lesz az garatálom, olaszban metrikus volt a gép, hát fura volt... Nem sok melóról hallok, amire érdemes lenne rámozdulni, de azért akad. Ahol én dolizok welszben azt kivánom mindenkinek ilyen helye legyen, jó munkakörülmények, üzemi konyha, rendes munkatársak, túlóra, jó környék :)
otthon meddig lehet elmenni fizetésben? mik a legjobb bérek beszámlázva vagy beszámlázatlanul?
Otthon én 5 éve voltam egy német tulajdonu gyárban, ott hoztak vittek, volt vagy 20-30 cnc maró, ott kb 120-140eft/hó volt tulorával. ezt hagytam ott egy maszekért aki 900ft/óra + szállást adott,de ott se voltam csak jó fél évet, aztán huztam vissza nyugatra.

[ Szerkesztve ]

Nincs más hátra mint előre

(#1530) SirTom


SirTom
tag

előtolás szintén incs/méterben kifejezve, bár ennyi erővel lehetne incs/yard is .... meg akár a fodulatszám is lehetne törtben, na az nagy show lenne használhatnánk egy másodfokú egyenletet is az előtoláshoz szal néha :W máskor :Y de a legjobb ha csak :D

Nincs más hátra mint előre

(#1531) _BM_ válasza SirTom (#1530) üzenetére


_BM_
senior tag

"nagy show lenne használhatnánk egy másodfokú egyenletet is az előtoláshoz"

Több lépésben -szerintem - azt is lehet.

(#1532) _BM_ válasza SirTom (#1530) üzenetére


_BM_
senior tag

"meg akár a fodulatszám is lehetne törtben"

S [#1000/2]

(#1533) Phülöp válasza SirTom (#1530) üzenetére


Phülöp
addikt

"előtolás szintén incs/méterben kifejezve, bár ennyi erővel lehetne incs/yard is ..."

ez biztos?

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1534) Phülöp válasza _BM_ (#1532) üzenetére


Phülöp
addikt

"S [#1000/2]"

:W

:D

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1535) _BM_ válasza Phülöp (#1534) üzenetére


_BM_
senior tag

Há nem? :C

(#1536) _BM_ válasza Phülöp (#1534) üzenetére


_BM_
senior tag

Főorsó-stop utasítás egyszerűen:

#500=90
M3 S [COS[#500]]

:)) :))

(#1537) zolikaDB válasza SirTom (#1530) üzenetére


zolikaDB
veterán

Viccnek is rossz, lefőttem egyből :)

(#1538) Phülöp válasza _BM_ (#1536) üzenetére


Phülöp
addikt

nem ismerlek mostantól

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1539) ---gabika---


---gabika---
tag

Helló Mindenkinek!

Mostanában egyre jobban érdekelnek a cnc-k.Utoljára (tegnap) Fehérváron volt hobby cnc találkozó és ellátogattam oda,nagyon tetszett a dolog.Sajnos nem nagyon értek hozzá de érdekelne.Számítógéphez értek meg van asztalos végzettségem is.Az lenne a kérdésem,hogy hol tudok beszerezni használt vagy új komplett pici cnc gépet?Nekem elég lenne pici gravírozó gép is amin el tudnám kezdeni a tanulást.Nem kell 3-10 millás gép meg szoba nagyságú.Elég lenne egyenlőre 20x30cm-s munkafelület is.A lényeg,hogy el tudjam kezdeni a tanulást rajta.Gondolkodtam,hogy saját magam rakjak össze egyet,de ahoz gondolom ki kellene számolni,hogy milyen léptetőmotor kell ahoz milyen vezérlő stbstb.Egyedül ezeket nehéz lenne összehozni.Neten oldalt nem nagyon találtam,van ez a hobbycnc.hu de ott se írják le nagyon részletesen,hogy hogy is van ez.

(#1540) zolikaDB válasza ---gabika--- (#1539) üzenetére


zolikaDB
veterán

Engem mostanában nem érdekelnek annyira a CNC-k. Hogy hülyülne meg, aki feltalálta, h egy barom 2-3-4 gépen dolgozzon. Meg az a barom is. Nem tudom, ha belezúgatnék az asztalba egy síkmarót, levennének a projektről? Na jó, viccnek is rossz volt... :O

(#1541) nchelp válasza zolikaDB (#1540) üzenetére


nchelp
tag

Alakul már...

nchelp

(#1542) Laci 1984 válasza nchelp (#1541) üzenetére


Laci 1984
csendes tag

Sziasztok.
Ha van valaki Tokaj, Rakamaz és 10 Km-es körzetéből akkor ajánlanék egy munkahelyet.
Programozás, gépkezelés, változó alkatrészek ( hegesztett vagy simán satuba) viszonylag jó körülmények kezdő órabér bruttó 1000 Ft,+műszakpótlék (ez lemaradt hogy 2 műszak) ebédet a cég állja főtt kaja minden nap, hozatják.
( én már dolgoztam ott jó a társaság is, csak nekem 25 Km-re volt és csak 9 Ft/Km fizetett a cég)

Ha valakit érdekel megadom a művezető számát.

(#1543) Spawn


Spawn
csendes tag

sziasztok!Olyan kérdésem van vagy is problémám hogy van egy alkatrész aminek a homlok felületére álltalába egy 400-500 rádiusz kell huzni de egyszer vagy nagyon nagy hogy lekell venned a rádiuszt ilyen 100-200 közé másik eset meg amikor már vagy 800 nál de még akkor is csak 300 körül jár vagy 400 max aztán meg csökken h növeled.?Fogással szoktunk variálni .A vezérlö számolja de igy nagyon nem stabil a gyártás .nem tudtok valamit javasolni erre

(#1544) Toreszkiraly


Toreszkiraly
csendes tag

Sziasztok! Debrecen és környékén tud valaki állást ajánlani egy kezdő cnc-snek?

[ Szerkesztve ]

(#1545) zolikaDB válasza Toreszkiraly (#1544) üzenetére


zolikaDB
veterán

Én tudok. Hol végeztél? Ill ha érdekel részletek pü-ben.

(#1546) xmad


xmad
őstag

hello srácok!

letöltöttem a heidenhain itnc 530 szimulátor programját. de sehogyse tudom beállítani azt benne, hogy pl. programtesztnél mutassa nekem egy grafikai ábrán hogy mit alkottam. azt hogy lehet elővarázsolni?

(#1547) CNCBank válasza xmad (#1546) üzenetére


CNCBank
csendes tag

Kedves xmad!

Miért nem kérdezed meg mindjárt első kézből?
Pl. a CNCBank Országos CNC Szakipari Portálon,
A SZIMULÁTOROK fórum HEIDENHAIN szimulátor topikban...
Csg67 nicknéven, Csáky Gergő mérnök kolléga a hivatalos Magyarországi forgalmazó cégnél dolgozik és nagy szakértője is egyben a szoftvernek.
Egyik legaktívabb tagja közösségünknek azáltal, hogy minden kérdésre - mely szakmailag érinti - szívesen és őszintén, érthetően válaszol.

Üdv.: A CNCBank Szakipari Portál-ról

(#1548) xmad válasza CNCBank (#1547) üzenetére


xmad
őstag

regisztráltam az oldalra..de megerősítő mail még nem jött.

a gondom egyébként ez lenne[link]

nincs ott a jobb oldalon az a grafikus kép

[ Szerkesztve ]

(#1549) nchelp válasza xmad (#1548) üzenetére


nchelp
tag

Kolléga, a HELP gomb mellett kattints majd rá arra a kis körforgalomjelzésre...

nchelp

(#1550) KrAt


KrAt
veterán

Sziasztok!

Ha valaki tud esztergálásban (pontosabban szerintem esztergálással lehet a legegyszerűbben legyártani) segíteni, 2 egyforma , és tök egyszerű csatlakozó legyártásában, akkor keressen meg priviben lécci :) természetesen nem ingyen :)

Előre is köszi:

Atesz

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.