Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
haky
senior tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Megoldódott a probléma:
élsimítás minősége (driverben) alapból "teljesítményen" volt és áthúztam "minőségre"
Ezzel viszont drasztikusan csökkent az FPS aminek az orvoslása a következő:
1.: FSX-ben élsimítás kikapcs
2.: driverben élsimítás bekapcsdrivert értsd CCC-nek
Most már szép, jó és gyors.
-
haky
senior tag
Melyik eszik több FPS-t? A PMDG 737 NGX vagy az iFly 737 NGX?
-
RCH663
aktív tag
Felszállásnál odaverted a futód. A repülőgép .air file-ja tartalmazza az egyes szerkezeti elemek törési (sérülési) adatait, hogy mi hol törhet az aircraft.cfg pedig a pontos erőt definiálja pl a futó szárakon amit elvisel a szerkezeti elem. Ha felszálláskor teletankolva kicsit oldalazva vetted el, és esetleg egy picit vissza ejtetted, akkor az eredő erő meghaladhatta a törési pontot, ami ha be van kapcsolva a gép sérülése, akkor így jelentkezik.
-
Asbee
veterán
Van aki pmdg 747-et használ? Hétvégén pár kérdésem lenne.
-
RCH663
aktív tag
Akkor lassan figyelmesen olvasd VÉGIG egyszer. Aztán még egyszer, és akkor minden meg lesz, a cgf helye is ott van. Tényleg végig kell olvasni, mert egymásra hivatkozások is vannak a cikkben, mivel összefüggéseiben, rendszerben kell értelmezni a dolgokat. Ha valamit állítok, az két-három más dologra is hatással lehet. Mint Dr. House: akkor kezeljük loopusra, és ha nem jön be akkor széles spektrumú antibiotikumot neki, de előtte kutassuk át a házat toxinok után

Pálya vége: Catalyst AI-t kapcsold ki. Ez a textúra mizéria, és mosás ati driver, illetve ccc beállítás szokott lenni. Éjjel játszom vele egy kicsit hátha elő tudom állítani problémát. (mert ha elő tudom állítani, akkor jobb esetben meg is tudom oldani
) -
RCH663
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
Hibát keresünk, azt nem mondtam hogy így marad. Vedd le, és ha jó, akkor fokozatosan emelünk a beállításokon, kis türelem és kitartás kell a hiba kereséséhez, és a lehetséges hiba források kiszűréséhez.
-
ádika86
aktív tag
köszönöm szépen! de ha csak ezeket a módosításokat végeztem el még rosszabb lett :S
ezeket kivettem:
[TERRAIN]
MIN_DETAIL_TEXTURE_LEVEL=21
MAX_DETAIL_TEXTURE_LEVEL=21a TEXTURE_RESOLUTION-t 29-ről 27-re módosítottam, a STALE_BUFFER_THRESHOLD-ot pedig 1024-re.
így most jó a textúra betöltéssel nincs gond, csak pár fps-sel gyengébb. gyanítom, hogy ezek a MIN és MAX TEXTURE LEVEL-ek voltak problémásak, de nem értem miért. INNEN szedtem a tweak-et és a srácnak tökéletes.
na nem baj. még egy kérdés

ha megnézitek EZT a képet, látszik, hogy a pálya vége már teljesen homályos. ezt melyik értékkel lehet állítani?
szeretném ha nem folyna el így a távol. -
wolruf
őstag
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap EGLL-LHBP-t repültem (volna), de Normandiánál "partra szálltam". Alap 737-800. FSX
FL390-nél egyszer csak meghülyült és potty
. Arra gondoltam, hogy szerzek egy ShipSim-et és valami hajóval kiemelem a fekete dobozt, mert fogalmam sincs, hogy mi lelte.Jártatok már így? Tudtommal nem kapcsoltam be semmilyen hiba szimulációt, van benne egyáltalán ilyen? Vagy csak spontán???
Kiegekkel kapcsolatban érdekelne, hogy mit érdemes feltenni? Global 2010-et, REX-et szereztem be, meg még néhány dolgot.
A REX 2.0 az csak,a frissítés miatt lesz 2.0?
RCH663: Olvastam a "szellem a gépben" című írásodat, de mivel soha nem piszkáltam cfg.t azt sem tudom, hol keressem (low user
), tudnál nekem segíteni esetleg "szájbarágósan" ?Üdv.: Tazi
-
RCH663
aktív tag
válasz
ádika86
üzenetére
Ide fogok válaszolni mindenki okulására hátha másnak is jól jön.
Az ilyen úgynevezett "shimmering" a textúra egységek túlterheléséből adódik. Sajnos nem mindig lehet tudni mi adja a pofont.
Ami fontos:
TEXTURE_MAX_LOAD=4096
Ez sok! Csak akkor emeljük 1024-ről, ha minden rendben. Kezdésnek rakd vissza, és ha minden ok, akkor 2048, és ha még mindig jó akkor 4096
STALE_BUFFER_THRESHOLD=2147483647
ez nagyon nem jó. Hibás érték. Jó érték 1024
TextureMaxLoad=21 Sok. Túlterhelheted vele a karit, ha nincs elég sávszélesség
Ez lehet 3, 6, vagy 9, több ne.
Az Anizó szűrés rakd vissza trillinear-ra.
CCC-ben vedd vissza a csúszkákat performance állásba. És no surface format optimization.
SmallPartRejectRadius=4.0 ezt a sort most vegyük ki Ez is okozhat gubancot
TEXTURE_RESOLUTION=29 ez legyen 27
Ezt mind csináld meg elsőre, és nézzük úgy mi van. Ha van javulás, akkor elkezdhetünk emelni a dolgokon, ha nincs akkor bajban vagyok, de nem adom fel.
-
Korcsii
őstag
Nagyon kreatívak vagytok, azt meg kell hagyni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem scenery hiba (egyébként default scenery), hanem villanyoszlop/adótorony/kikötői daru - bár utóbbit talán pont takarja a gép, aminek megvan az összes hajtóműve, csak az egyik takarásban van.
FPS... hát, fogjuk rá stabil, bár ez megérdemelne egy külön mesét...CPU az adatlapomon, Core 2 Quad Q9450 - ja igen, a memória méretét dupláztam 8GB-re, viszont így 1066MHz helyett 800-on ketyeg (maradt 5-5-5-18).
Egyébként az egész képnek csak annyi lett volna a története, hogy sikerült felrakni a PMDG 747-esét is Prepar3D alá, igaz kicsit kerülőúton, és telefonos segítséget is igénybe kellett vennem (thx Cypresss).
Bár utólag már nem is vészes.ádika86:
azt írja, hogy privát videó.. legalább linkkel rendelkezőknek rakd láthatóvá őket -
ádika86
aktív tag
sziasztok!
lenne két problémám az fsx-el. ha egy cfg guru ránézne nagyon megköszönném. mivel én avsimes buherálások nyomán végre megtaláltam a lehető legtöbb fps-t nyújtó beállításaimat, viszont az alábbi két hibával nem tudok kibékülni:
1) a távolban vibrál a víz:
2) nem igazán tudom megmagyarázni a videón látszik. a lényeg, hogy a textúrákat csak akkor tölti be ha közeledek felé, vagy még akkor se és akkor várni kell... eléggé kiábrándító úgy repülni, hogy a reptér egy világosbarna folt és csak a leszállás utolsó másodperceiben jelenik meg normális minőségben a föld.
a telepített kiegészítők:
-rex overdrive
-gex europe
-shade fsx
-fs water configurator (ha visszaállítom az eredeti vizet akkor is vibrál)
-orbx repterek (nagyrészt csak ezeken a reptereken repülök)az fsx.cfg-m letölthető a videók leírásában szereplő linkkel.
előre is köszi a segítséget!

-
ChipKng
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
Tulhajtottad a procit?
-
cintula187
addikt
Nos reptársak frissen telepített fsx is kifagy nálam. MIt tegyek még? shader csrélve, cfg modosítva....stb
-
RCH663
aktív tag
Nem tudom milyen addon-okat használsz, de pl rex 2.0-t nem kell az FS-be telepíteni, elég valahova egy normál vinyóra. és majd onnan bemásolja az aktuális textúrákat az FS.be. Addon scenery mappát lehet más meghajtón is hozzá adni, és a scenery library beállításoknál kézzel hozzá adni.
-
Ombi5
őstag
válasz
Cypresss
üzenetére
En nem pakolom tele minden szarral! :-)
De kitalaltam hogy mikent lesz. Van 1 60 GB Vertex 3-asom,azon oprendszer, vettem egy Agility 3 120 Gb ,ami csak FSX lesz es csak akkor dugom ra,mikor azt jatszom, a masik 120Gb vertex 2-esem, meg csak mas jatekokra lesz.....

Ebbe csak az a bokkeno, hogy szerettem volna csak kulon FSX-es Win 7-et, de igy nem fog raferni, meg hat fizikai meghajtora javasoljatok, mar igy is sokat koltottem ra, meg halom vinyom is van,de azokra csak filmek, meg egyeb sallangok mennek...
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Reinstall

-
BigBlackDog
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
És mitől?

-
cintula187
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
ok megjavult
-
cintula187
addikt
FSX reinstall után aerosoft madeira íigy néz ki. scenery lybrariben előre hoztam,de nem jobb.
-
Ombi5
őstag
Bassza meg ez a 3ik SSD-m, hanyat vegyek meg 10--et!

-
RCH663
aktív tag
Win7+FSX egy fizikai partíción még SSD-n sem süti. Itt nem a lineáris folyamatos olvasás számít, hanem hogy egy sata csatornán akar egyszerre a win7 kb 20.000 apró kis file-ja, meg az FS másik 7-14.000 epró kis file-ja rohangálni. Akár mit csinálsz ennyi apró file olvasása homlokon veri a sata vezérlőt, és lelassul. A RENDSZER ÉS AZ FS KÜLÖN FIZIKAIN LEGYEN!! Tehát külön dróton dzanázik a win7, és az FS. Bár az ssd-t gyorsabbnak érzed, mert nem ezer év megkeresni az adatot a meghajtón, de ugyan úgy bekorlátozod magad egy sata csatornára. Már az is sokat számít, ha csak egy öregebb,de saját külön winyóra telepíted az FSX-et.
-
Korcsii
őstag
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem 120GB FSX+Win7 párosra elég neccesnek tűnik, főleg ha belekalkuláljuk a 10%-ot, amit illik szabadon hagyni.
Én is gondolkodtam SSD-n, de akkor már megkapná az egészet az FS. De az meg nem jó, mert akkor az idő nagy részében nem nagyon profitálnék belőle (lévé havonta néhányszor repülök, a gép meg minden nap megy). Szóval kéne egy a C-nek is... de akkor már... á, inkább marad a jó öreg HDD
(csak azok a bad sectorok és olvasási hibák
) -
Ombi5
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
En ugy ertettem, h vettem egy 120 Gb-os SSD, amin csak WIN 7 + FSX lesz, ha kell. Semmi masra nem fogom hasznalni..
-
RCH663
aktív tag
A teljes precíz uninstallt ne felejtsétek el, anélkül sok csadapdába futhattok bele, és vegyétek le install után a "read only" bejegyzéseket mindenről
-
Ombi5
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Nah aszem igy pakolom fel kulon SSD-re en is most mar, csak kulon erre tartom majd.....

-
cintula187
addikt
Itt a vég, iszonyatosan fagy az fsx itt az idő az újratelepítésének.
Igyekszem a cikk alapján tenni hátha jobb lesz nálam. -
boeing
őstag
Hát ez nagyon cool srácok.[link]
-
haky
senior tag
Az jutott eszembe, hogy mi lenne ha a Turbo Boost-ot belőném a BIOS-ban (most le van tiltva) és engedném neki, mondjuk 5Ghz-ig?! Azért gondoltam, mert sok helyen csak az egyik mag megy 100%-on (többnyire persze mind a 4 megy szépen) az összes többi meg pihen az FPS pedig 20 körül van. Na most ilyen helyzetben nem 4Ghz-en menne az az 1 mag, hanem 5Ghz-en.
-
haky
senior tag
Én már régebben megcsináltam baseball sapkával és működik. Most akarok egy újat csinálni ami kicsit profibb lesz. A kamera amit használok és nem kell az IR szűrőt sem eltávolítani Logitech C100, viszont én fehér LED-es kerékpár lámpát szedtem szét. A lámpa 500Ft a Tescoban
. Kicsit megcsiszolod a tetejét és kész. 
-
wd.taz
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Szia!
Engem is érdekel a téma, találtam is egy leírást, érdemes átolvasni.
Ha lesz egy kis időm, majd én is nekiállok egy sapkás verziónak.
Tazi
-
RCH663
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Igen csak ezek legyenek kipipálva.
Az FSX-ben SEMMIT nem kell beállítani. Ha jól van telepítve az FSX, read only bejegyzések le vannak véve, és a Free track-et mint admin futtatod, mennie kell.
A Freetr5ack programra koncentrálj.
A legfontosabb, hogy az alap képernyőn ki legyen választva a web kamera, a type résznél pedig hogy hány ledes változatot használsz. A cam fülnél utána start, meg kell jelenjen a koponya a bal oldalon a jobb fekete négyzetben pedig látnod kell a ledeket, de CSAK a ledeket! Ha más is látszik, meg egy csomó fehér pont ugrál, akkor nem jó. Alapból aahány leded van annyi fehér foltot kell látnod amire illeszkedik a kiválasztott led számnak megfelelő fonál kereszt. Ha ez így van akkor koponya is követi a fejed mozgását.
Miből csináltad a "koronát" (sima, vagy IR led) és hány ledes fajta?, IR filtert kivetted a web kamerából, Használt film negatívból, vagy flopy lemezből csináltál rá fényszűrőt?
A kamera saját szoftverét legtöbb esetbe ki kell lőni, mert azt jelzi hogy ő használja az eszközt és nem engedi a free tracket, hogy jelet vegyen le róla.
Összefoglalva: FS és minden más nélkül a freetrack alap képernyőjén látnod kell a koponyát, ami leköveti a fejed mozgását a start megnyomása után. Ha ez nincs így akkor FAQ, és olvasgatás hogy mi lehet a gond.
Ezt igazold kérlek vissza, hogy önmagában a freetrack megy, és működik.
-
Ombi5
őstag
udv.
FSX-hez hasznal vki 16 gb ramot vagy van tapasztalt, hogy megeri e 8Gb-rol valtani?
-
RCH663
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Tudom banális dolgok de:
CAM képernyőn a Source legördülő menübe a web kamerád van beállítva? Mer lehet ott a HDMI-hez tartozó videó forrás is.
Ha igen, akkor a windowsos programja ki van lőve? Mert ha az is használja a kamerát, nem csak a free track akkor nem szokott menni.
A teszt képernyőn ott van a fej (koponya) , tudod mozgatni, kalibrálni? Stabilan megy, nincs semmilyen hiba üzenet (buffer problem dump file error stb? )
-
RCH663
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
-
RCH663
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
hibás. Nem joy saját protokol. FAQ-ban egyébként a compatibilitás alatt le van írva
-
wd.taz
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Értem. Akkor marad a GOLD.
Köszönöm.
Tazi
-
wd.taz
aktív tag
Üdvözlet!
Dani82-höz hasonlóan én is arra jutottam, hogy FS-t kellene "játszani", bár én nagyon rég nem repültem már.
Pár évnyi CoD és hasonló FPS game után eljutottam oda, hogy most már a "vas" is alkalmas az FS-hez.Jelenleg gyakorolgatok egy "tékából"
származó FSX-el, de arra gondoltam, hogy talán megveszem.Ezeket találtam:
Tényleg van Magyar is?
Az Accelerationt is be kell szerezni ehhez, ha jól értem.
Kérdés az, hogy FSX-et vegyem, vagy melyik másikat ajánlanátok. Sajnos Inteles platformot nem áll módomban venni, esetleg egy Bull-t kiszorítok idővel.
Tazi
-
RCH663
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Simconnect az FSx protokol, vagy FSUIPC. Mind kettőt támogatja. PPjoy mire kell vagy mit akarsz csinálni, mert alapból nálam minden gond nélkül tökéletesen fut.
-
hibavissza
veterán
Sziasztok!
FSX+Freetrack+Win7 64 témában tudna valaki valami biztatót írni?
Most ott akadtam el, h nincs PPJoy port progi 64-bitre...amire rákeresek az már törölve lett...
-
RCH663
aktív tag
válasz
Cypresss
üzenetére
nem teljesítmény probléma, hanem valami össze akadás. Szerintem ez a progi jobb folyamatos monitorozásra. Meg kell keresni hogy mi mire reagál. Lehet hogy az egyik T&l szál mondjuk valamiért 100%-on van a procin, mer rossz utasításokat kap a karitól, stb.. keresd hogy mi gyanús.
-
Cypresss
senior tag
Aida nem jó erre a célra? Úgy látom hasonló a két program.
7970: igen, már én is észrevettem, hogy az eddig megjelenő driverek egyhén szólva sem tökéletesek.
Mintha az Asus fórumban írták volna, hogy még 15-20 százalék teljesítmény legalább van a kártyában, és csak nyárra várható olyan driver, ami képes előhozni ezt a teljesítményt. -
RCH663
aktív tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Szokás szerint szellem a gépben effektus. Valahol valami valamiért valamivel össze akad. Tapasztalataim szerint ez megint valahol cpu limit, és Pci-e limit körüli probléma. Mielőtt elkezdenénk állítgatni, kicsit ássunk.
A fsx saját winyó gondja lehet befolyásoló tényező azon a szinten, hogy a leggyorsabb ssd-is megfogható a sata vezérlő oldaláról, ha túl sok adatkérés történik egy sata csatornán keresztül. És ha a rendszer, meg minden más egy sata csatornát izzaszt előbb-utóbb lefekszik.
Javasolt program: MooO System Monitor
Ezzel folyamatosan lehet nézni, mi a szűk kereszt metszett, és ki is írja. (rakás dolgot ki lehet pipálni, hogy miket jelenítsen meg)
Ezzel szűrd ki a hdd problémát. Másik gond az lehet, hogy a 7970-et etetni kicsit macerásabb. és driver probléma van, 12.4 béta telepítése próba ként.
Ha ezek nem segítenek akkor megyünk tovább.
-
agent11
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
agent11
tag
Erre esetleg valaki?
Ha nincs fent sehol esetleg megtenné valaki, hogy feltölti vhová?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Cypresss
üzenetére
SSD-nél nem számít, hogy külön fizikai meghatjón van-e a win és az fsx. Szóval tökéletes, ha van egy darab ssd, rajta a win-nel, fsx-szel és a fsx által használt összes dologgal, kiegészítővel. Esetleg, ha eddig nem így volt, megpróbálhatnád áttenni a fent említett dolgokat ssd-re. Az adatlapodon lévő gépben túlzottan nincs sok cserélni való, szóval a vas megvan
. -
Cypresss
senior tag
Országomat és teljes vagyonomat ingyen átadom annak a zseninek, aki megtudja mondani, hogy a rákba lehet a textúra betöltést jelentősen felgyorsítani.
Végre minden kerek az fsx konfiggal, szépen muzsikál a program, viszont MEGŐRÜLÖK
a ténytől, hogy látom amint éppen töltődik az autogen. Minden megoldás érdekel, a lényeg, hogy ne lássam a texturák betöltését, mert rettentő illuzióromboló approach közben, amint éppen 500-1000 fa felbukkan a fél pillanattal korábban még csupasz hegyoldalon.Ötlet, javaslat?
szerk: közben eszembejutott, hogy talán egy külön SSD megoldaná a problémát, viszont a jelenlegi SSD-re nem tudom tenni, mert azon az FS9- van. Van valakinek ezzel kapcsolatban gyakorlati tapasztalata? (Mármint, hogy az FSX gyorsabban tölti a textúrákat SSD-n).
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
- Viszont az miért lehet, hogy (csak PMDG 737-nél) ilyen az élsimítás a festésen?
Azt hittem fordítva van, hogy a PMDG többet eszik.

), tudnál nekem segíteni esetleg "szájbarágósan" ?
a youtube eléggé lerontja a minőséget, a másodiknál alig látni mi történik, de a 6. másodpercnél így is nagyon jól látszik, hogy később tölti be a textúrát :S![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár utólag már nem is vészes.

, igaz abból sohasem elég.
)
a ténytől, hogy látom amint éppen töltődik az autogen. Minden megoldás érdekel, a lényeg, hogy ne lássam a texturák betöltését, mert rettentő illuzióromboló approach közben, amint éppen 500-1000 fa felbukkan a fél pillanattal korábban még csupasz hegyoldalon.