- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhelikopter
tag
Sokkal többet vártam volna a 3770K procitól. Akkor még azt is érdemes megfontolnom, hogy a I7 2600 K procimra veszek egy vízhűtést és tovább megyek 5 GHZ. Nagyon szép eredményeket láttam 5 GHZ -en.
HT: hyper threading-et hol találom? - Biosban? Jár valami hátránnyal ha kikapcsolom?
Köszi
-
hhelikopter
tag
Asbee köszönöm a gyors választ! I7 2600 K 4,7 -en szépen megy az FSX, Én kizárólag az ORBX termékeit használom, mert az maga az álom, mással nem foglalkozom. Helikopterekkel repülő alacsony magasságon viszonylag, tehát fontos, hogy rengeteg fa, fű, ház legyen. Konkrétumokkal akkor:
- Orbx - FTX: NA Blue USA/Canada Northern Rocky Mountains + repterek
- Orbx - FTX: NA Blue USA/Canada Pacific Fjords + repterek
- Orbx - FTX: NA Blue Southern Alaska + repterek
stbMin: 27 FPS / Max:60 FPS
30-40 FPS -re álltam be ami szépen tartható is, erősebb repülőtereken a fű mennyiségét kell csökkentenem, mert akkor 30 alá megyek.
Lenne még pár kérdésem:
"Ivy i7-et kukap mod nélkül nem fogsz tudni hűteni 4,5-4,6 felett." Ez mit jelent?
A HT mit jelent?
Mi a véleményed a két videókártyáról amit írtam, Te melyiket javaslod? -
RCH663
aktív tag
Épp ez az, csak azt használja, és mivel a maghoz tartozó gyorsító táron keresztül címzi az utasításokat, így nem képes kezelni a ht magokat, amik ettől parked állásba kerülnek, így a win sem tudja rájuk osztani a terhelést, de mivel a ht fennntartja a lyukat a műveleti ciklusoknak, csak a fele proci kapacitásán tud futni.
-
wd.taz
aktív tag
THX
Én is úgy kezdtem, de amikor körvonalazódott, hogy jobb lenne három monitor, nyilvánvalóvá vált az asztal újítás is.
Korcsii: Az anyag leszabva, élzárva (a munkalapokon 2mm ABS van) + a fiókhoz és a tálcához a sínek össz. 30K volt. Munkadíj az mondjuk nem volt mert öcsém asztalos, vele csináltuk. Csak hát az idő.... augusztusban le lett szabva az anyag
Bármerre is nézelődtem, IKEA és egyebek, ennyiből nem lehet nagyon egy asztalt se venni, nemhogy kettőt.
-
djfules
tag
Tudodmit Igazad van! Holnap megyek és veszek egy tápot nem éri meg a para..
A PC boltba is ajánlottak egy Cooler Master-t aazl aztmondják nincs gond..
Köszi mégegyszer (tiszta hardverforum lett ebő)egy kis FSX: Az aorosoft honlapján azt írják hogy december 16 a megjelenése az Airbusz X extended-nek lehet ennek hinni végre , már nagyon várom!
-
djfules
tag
vannak benne védelmek
- AMD K8 (Opteron) kompatibilis
- Intel és AMD CPU támogatás
- Rövidzárlat és túlfeszültség védelem
- Túlmelegedés védelem
- Hőmérsékletvezérelt ventilátor- 21dB(a)
- Passzív PFC
Nem egy új táp ha baja lett volna már kiderült volna. A teljesítményét csak úgy tudom (szerintem) elenőrini hogy játszok azt ha fagy akkor nemDe ha ennyire para berágok azt veszek egyet, Addig nem is hallottam ilyen problémárol amíg meg nem kérdeztem, az én is merőseim közül senkinek se ment tönkre soha ez miatt (csak nem én legyek az első)
Ezért értetlenkedek, nem tudodom mennyire gyakori ez a dolog 100-1 vagy 100.000-1 pasz -
djfules
tag
Na én sem akarok parázni hogy mennyit bír, de most guba elfogyott egyenlöre nem látok olyan kogy baj lenne vele, nem fúj meleget és nem meleg az oldala sem, de szerinted mik lehetnek az intő jelek? Mi az a szint amikor azt kell mondjam nem nyűstőlőm és megyek a boltba?
Vagy egyik pillanatról a másikra Off? -
-
djfules
tag
Megkérdezhetem miért váltottál ennyiszer procit? Gondolom a szebb grafika miatt, nem? Mire nem volt elég?
Nekem nincsenek olyan igényeim, hogy 8x élsimítás, REX, meghogy mindenn hullám fodron megcsillanjon a lemenő nap fénye az autogentől sem vagyog elájulva FL330 ugysem látszik...
Tehát (ami engem érint) X6-al játszható vagy nem? -
wd.taz
aktív tag
Na igen, nálam is ez állt össze. Lehetőség lenne még MSI GF 660TI, de ezen meg csak 2GB mem. van és csak 192Bit-es sávszél.
A 7970-et nem tudom megfizetni, az is du. derül ki, hogy 7950 vagy 7870 lesz-e vásárolva.
Én mondom, mazohisták vagyunk, hogy ezzel a szimulátorral szenvedünk. A következő életemben (már ha van ilyen) nagyon szorgalmas és jóravaló fiú leszek és pilóta leszek, ha valami állatba költözök akkor meg valami "sasmadár"
-
uRSul
tag
Ha már ennyire privátra sikerült...
Szerintem itt vannak sokan akik sokkal több tapasztalattal rendelkeznek, mint én, Korcsii-ra gondolok elsősorban, aki nekem is segített ITT: [link]
Ami tényleg szükséges, hogy a navigáció és a műszerek ismerete azért az menjen. Én sokáig rögtön a kifutóra töltöttem be a gépet, na itt ilyet nem lehet, szóval a földi közlekedést is érdemes megszokni!
A budapesti torony nagyon segítőkész volt, de jeleztem is, hogy 'Newbie' vagyok a légtérben (akkor még a földön). Az IVAO oldalon kell regisztrálni majd letölteni a szükséges programokat. Én 3 db nyitott PDF-el vágtam neki (ezek a kézikönyvek szintén letölthetők az ivao.hu-ról), az IVAO program manualja, kommunikáció és fónia. Persze előtte már összeszedtem, hogy mit fogok nagyjából írni, de azért tudtak olyat kérdezni, hogy keresnem kellett!Ja írás. Az Ivao program hasonló, mint egy FMC felülete és itt van lehetőség a szöveges kommunikációra is, mint egy chat programban. Tetszik, hogy ha nem aktív az ablak, valamilyen más programra váltok egy hangos sípolás jelzi, hogy beszélnek hozzám.
Egyelőre a program futásakor nekem nem indult el a Teamspeak, ezért (is) választottam még ezt a fajta kommunikációt.
Kérdésedre válaszolva, amíg LHBP-n várakoztam meg, próbáltam elindulni 2 repülőgép érkezett, a másik reptérre ahová repültem az Unicom alapján legalább még 3-an érkeztek, szóval ha nem is valós szintű gépáradat volt, de volt forgalom. Ahogy észrevettem a torony utána a másik hazai irányítás is komolyan vette a dolgát, nagyon korrekten mondták, hogy mit csináljak, aztán repültem tovább saját navigációval.
Azt hiszem ennyit tudok elmondani. Ha van kérdésetek ez a fórum eléggé megfelelő hely arra, hogy válaszokat kapjatok az öreg rókáktól, még nekem is sok kérdésem lesz! -
RCH663
aktív tag
3 monitorról beszélünk nem kettőről. Kettő monitort minden kari tud kb 15 éve. A nagy különbség, hogy nem elsődleges, meg másodlagos kijelződ van, hanem egy nagy surface az egész, egy kijelzőnek kezeli a rendszer meg az FS-is. Ebben az esetben 5760x1080p a felbontásod. Ezt tudja az ATI eyefinty, az Nvidia surround, és Matrox. Nézz utána ez egészen más, és gondolom a kérdező erre gondolt.
-
RCH663
aktív tag
Szia,
Én 5770 ről váltottam 7850-re.
Én 3 monitort hajtok összesen 3840x1024-ben
Tapasztalatok: A 2GB memóriának és a Pci-X nagyobb sávszélességének köszönhetően megszűnt nálam is textúra késés problémája, szebb lett a grafika (minden élesebb, színesebb)
illetve az új GPU-t nem különösebben befolyásolja a felhők AA problémája, nem pofozza le az FPS-t. Az új AA mode pedig sokat segít, mert post proces rendszerben van (utólag számolja) Az FPS nem lesz több, csak stabilabb lesz, mert nem lassul be attól a gép, hogy arra keljen várnia, hogy kész legyen a textúrák cseréjével. (Ez elsősorban memórIa sebesség, illetve pci-x sebesség kérdése) a vga terhelése 16x AF és 4x AA esetén, BUD 2.0, vagy valami más HD-s soktextúrás szörny esetén is 65-70%.Az 5770-hez képest hatalmas előrelépés, mert semmilyen módon nem lesz üveg nyaka a VGA. Most nekem csak a CPU képez limitet, I5-750 4GHz-en BUD+REX+GEX+FSglobal borult idő, és a legalső FPS 16, abban a pozícióban, hogy 31R-ról startolva közel 2-es terminál-hoz (kb skycourt vonala) elnézel az egyes terminál felé ki zoomolva, hogy látszódjon a torony (nyugodtan pause és nézz fps-t) ez "Hot spot" itt a legalacsonyabb az fps BUD-on. Eddig itt ki tudott koppanni a vga. Most csak a CPU-mainthread van folyamatosan 100% közelében, ez a szűk kereszt metszett.
Szerintem nagy hibát nem lősz ezzel a kártya családdal. Nekem a 7850 (saphire OC, 2 GB) fért bele a költségvetésbe, de ez is bőven elég nekem. 3x full HD-ben meg nem fogok repkedni, mert a projektorok amiket használni akarok azok csak 1024x768-at tudnak. Ha 3x full HD kell, akkor viszont valószínűleg ez a kari elvérzik, oda nagyobb kell.
-
Geryson
addikt
Most számoltam össze, nettó 260 körül lenne az a szett, ami tetszene úgy, hogy akkor az FSX is kapna egy külön SSD-t. Hát ha minden összejön, akkor ezt én megveszem karácsonyra magamnak a cégből. Kicsit utánaolvasok, hogy mekkorát lehet ezen húzni (merthogy ugye az FSX-nek magas órajel kell tudomásom szerint), ha az 50%-ot elérném itt is (mint a 920-nál), akkor közel 5.0 Ghz lenne a vége, 6 szálon. Elvileg ennek valamit azért kellene hoznia FPS szinten.
-
Geryson
addikt
Erre a 3930K-ra vagyok most kíváncsi nagyon, rá is keresek, hogy ott mit találok (mármint FSX és 3930K combóban). Igazából 2 hónapja adták a tippet, de nem nagyon foglalkoztam vele. Meglepő, hogy az ára viszont stabilan 150-160e között van, reménykedtem, hogy azért ennél jobban fog esni.
Viszont most néztem, hogy az SSD-k árak szépen leesett, nettó 20 ropiért simán kapsz már. Lehet (ez kisebb beruházás is), hogy veszek egyet és arra csak az FSX megy majd fel. Most ugye a rendszer vinyóm SSD és itt van az FSX is, de így teljesen külön tudnám szedni. Vagy azt sem szereti az FS, ha nem az elsődleges meghajtón van?
-
fatal`
titán
Szerintem ne erőlködj, szar azon is. Pedig próbálkoztam vele
Igazából szinte semmi pluszt nem ad az fs9-hez képest, a kicsivel jobb grafikán kívül, úgyhogy a szenvedést se éri meg. Ráadásul tuningban úgy tudom a Sandyk jobbak.
i5-3570k-m van egyébként, de egyelőre, hűtő hiányában alapon.
-
Geryson
addikt
Én amikor húztam a 920-amat, akkor alapvetően azt olvastam mindenhol, hogy a HT kikapcsolása az első feladat.
Szóval én mindig ki is kapcsoltam és most is úgy megy ez a gépem, ami legfőképpen az FSX miatt van folyamatosan fejlesztve. Azt hiszem van itt Sandy-s kolléga is, azt tudom, hogy az ott elérhető órajelek csodálatosak, de bizony FSX-ben stabilan magas FPS-t úgy sem fogsz elérni!
-
andorra
őstag
Nincs legjobb. Csak különféle kompromisszumok vannak. A grafika nem változott? Dehogynem ! Legfeljebb az adott szituációban nem vetted észre. Vagy nem figyeltél a reptéri forgalomra Állíts be mondjuk egy viharos időjárást és nagy reptéri forgalmat és nézd meg úgy az FPS-t! Jelentős butítás nélkül nem lehet FPS növekedést elérni.
-
hhelikopter
tag
Igazad van a tekintetben, hogy tesztelés kérdése mit bír a proci. Bár az i7 2600 k széria 4,5 ghz-re simán húzható. Nyilván az alaplap is számít, de illő lett volna akkor komplett konfigurációnak leírása, mert csak úgy tudunk ötletelni.
Szerintem igen is van különbség a 4,2 ghz és a 4,8 ghz közt, nem is kicsi. Nagyon sok külföldi fórumot böngésztem át, mondhatni komoly teszteket nézegettem, mert Én a témában egy kis pont vagyok, igyekszek tanulni mit hogyan fejlesszen az ember. Viszont vannak olyanok személyek akik annak érdekében, hogy minden FPS-t kinyerjenek akár 500.000-600.000 Ft is áldoznak egy gépre.
Az utolsó mondatom igen általános. Tudomásul veszem, hogy te baromságnak tituláltad, de tartom továbbra is. 10 éve szenvedek az FS szériával, korábban egyszerűbb, tuning nélküli gépeken, mert ugye minden pénz kérdése. A korábbi pénztelenséget követően most megengedhettem magamnak egy komolyabb technikát. Mi különbség? Ég és föld.
-
atys25
csendes tag
Tudnál nekem segíteni a proci felhúzásban? Igazából nem nagyon értek hozzá,ezért mertem felhúzni max 3.8GHz-re. Amúgy 4 ventillátor van beépítve a PC házba,plussz egy Cooler Master TX3 ventillátor van a procin. Ja és 30 C fok van a lakásban,ami a következő egy hétben szerintem 34 C fokra is fel fog menni. Érdemes most felhúzni 3.8 GHz fölé vagy várjak vele,amíg lehűl az idő?
-
Korcsii
őstag
14-nél egy mag nem fsx-ezik, ami jó, mert a többi program futhat azon... másik lehetőség a 15, amikor mind a 4 magon fsx fut. HT állítólag tényleg nem sok vizet zavar (sőt, talán még árt is?) - ezt mondjuk HT hiányában még nem tudtam tesztelni.
Amúgy 255 lenne. 63 az 6 mag, jól értelmezte. (binárisan kell nézni, és akkor egyértelmű)
-
RCH663
aktív tag
Textúra hiánynak több oka is lehet. Az első mindenképpen a defrag legyen. Olyan programmal ami optimalizál is. Ha ez nem segít akkor bele kell matatni a GPU driverbe/és vagy a fsx.cfg-be. Ez a klasszikus "átesik a gpu" szindróma. A te configodon egy monitoron nem nagyon lenne szabad ilyet csinálnia. Ha defrag után még mindig ez van akkor momdom mit próbálj meg.
-
dumek
csendes tag
Hello! Még azt sem tudom, hogy hogyan kell körül tekintenem a fülkében...nagyon szeretem a repülést, de még sokmindent nem tudok! Elrepülgetek minden tipussal, a missionokat már megcsinálltam. De a free flight uncsi...Eddig jó gépem volt dual, 4gb ram, 1gb ati kari de el kellett adnom....most egymagos, 256 video....szóval szokatlan. a pmdg az a vezérlő ugye pl 737 nél középen? nekem nagyon homályosan mutatja, meg nem enged ráklikkelni, szóval nem tudom mi is az....! segítséged előre is kösz!
-
RCH663
aktív tag
Budapest felett egy monitoron normális. Ha kimész egy nagysűrűségű autogen felé, sok felhővel, akkor felmegy, ha növeled az AA mértékét, akkor meg teljesen tarkón lehet vágni. Budapest a fibert és a main thread-et akasztja ki mert rengeteg a 3d objektum, és azok még részletesek is, és domborzat is igen részletes. A VGA akkor koppan ki ha rengeteg textúrát meg effektet kell kezelnie, a fibereket (3d váz) a proci számolja, azzal a VGA-nak nincs dolga, csak megjeleníti.
-
RCH663
aktív tag
Szokásos instrukciók: nevem alatt ott a cikk, olvasd végig 2x alaposan, aztán még 1x jó alaposan, és utána állíts.
Sokat segítene ha leírnád, mit ír a procspeed érték után az FSX.CFG-d (töröld ki a sort, majd indítsd el az fsx-et, újra fogja generálni. Ahogy látom, egyes mag le van tiltva, azon megy a fiber, kettesen a main thread, 3-4 a render. Elméletileg ez jó. Mik az FPS-ek, mit akarsz elérni, stb. A cfg adatok egy az egyben átvétele nem szokott megoldás lenni, mert az FSX úgy reagál mint egy elkényeztett hisztis menstruáló nő: kiszámíthatatlanul. Ki kell tapasztalni nálad mi jó és mi nem.
-
skynet666
tag
Nem kifejezetten fölötte, elég ha valahol a látómezőben nagyobb vízfelület van. Alapból sz@r az fps ilyen esetekben, de sokkal súlyosabbá válik a helyzet, amint egyre laposabb szögben süt rá a nap, és egyre jobban tükröződik.
Korábban nem volt ilyen vészes a dolog a gyenge videókártya ellenére sem. Valamit eltwíkeltem azt hiszem
-
cintula187
addikt
Hát köhömm. Látványilag szeretnénk, ha ilyet tudna az fsx persze nem mindenhol müholdfotok látványával csak hanem 3d kiemelkedö objektumokkal. Pl. LSZH eléggé mulatságos így. Az irányitásban az volt nevetséges, hogy a függőleges vezérsík milyen érzékenyen hat a gép irányára. Időjárásilag nem nagy szám, de a gépigény szuper. Követendő példa!! full hd high on , 2*AA, HDR. 60 fps alá nem ment. Jó nem egy PMDG részletességü gép volt benne, de akkor is.
-
BigBlackDog
veterán
Nos, röviden amiket nem találtam, esetleg nincsenek is benn (persze, mivel elég rövid ideig használtam, elképzelhető, hogy tévedek
), valósághű fizikai beállítással:
-force feedback hiánya (igen, ez a legfontosabb)
-kapcsolható, állítható műszerek (elvileg kellene működniük, de valahogy hiába kattintottam pl. a NAV/GPS kapcsolóra, semmi nem történt)
-csak max 50 funkció a billkiosztásban (FSX kiosztása regény ehhez képest)
-fejmozgatás joystick huttal kicsit darabos
-furcsa, kicsit túlzottan hangsúlyos fizika ;
a) egyik felszállás előtt véletlenül valamit bekapcsoltam, mivel a két pedál elég gyorsan, teljes kitéréssel rángatózott. Ennek eredményeképpen a kis Cessna furcsa discotáncot kezdett járni a földön, egy helyben állva)
b) fékezéskor eléggé nagyot bólint.
- levegőben történő fuduláskor FSX-hez képest nem vesztett a sebességéből semmit a Cessna, olyan árkádosan fordult, kicsit nekem furcsa volt
-szép, paca talajtextúrákAmiért 12 percig tudott élni:
-Szép részletes, élethű textúrák, árnyékok a pilótafülkében
-Cessna féke jobban fog, mint FSX-ben
-újdonság varázsa
-azért lehet, mégiscsak van valami, összességében jó benne?Zusammenfassen: nem rossz, nem rossz mondjuk bétának. Bugot nem találtam, de kicsit olyan befejezetlen, mintha 5-6 évvel korábban elkezdte volna 1-2 ember hobbiból csinálgatni. Vannak jó ötletek, de FS kisgépes "szimulációjához" (valóságban még nem repültem, szóval nem tudom mennyire szimulál az FSX) szokva bizonyos szempontból nagyon furcsa volt a dolog, de azért mégiscsak tudtam repülni, felszállni, leszállni pályáról-pályára (lehet, hogy nem rossz a fizika egyáltalán, csak más?). Szóval ez az én kis privát véleményem. De ha jól értesültem, más is kipróbálja ma este, szóval várható még vélemény.
-
atys25
csendes tag
Hát amit régebben nézegettél,azt vettem meg én is,de abban nem volt semmi használható műszer ,se hajtómű hangja,csak egy béna grafikájú 747-es pilótafülke volt benne. Pár napja viszont megjelent hozzá a saját 777-es pilótafülke,használható műszerekkel,de ez egy tesztverzió 39.99 euroért. Viszont anno én már megvettem azt a műszer nélkülit 10 euroért és nem tudom,hogy most újra meg kell e vennem az egész textúrát a műszerekkel vagy csak a műszereket kell megvennem és a textúrát már nem!? Vagy feleslegesen vettem meg pár hónapja a textúrát 10 euroért és most azt kidobhatom?
-
RCH663
aktív tag
VGA memó használat dinamikus, attól függ, mekkora részletességű textúrák, mekkora felbontáson, és mennyi objektumra van kirajzolva. Autogen erdő nagy sűrűségen, egy fotó realisztikus tájtextúrán, sok felhővel megzabálja a videó memóriát (kb olyan 5-600 Mb-t lehet vele megetetni, de ha ezt HD felbontás felett (plusz kijelző, pl) akarod, akkor ki lehet futni az 1 GB vRam-ból is. Ami nagyon számít az a memóriák sebessége, és a PCIe csatoló felé asávszélessége ( 128/256/368 bit) mert a sok textúra csrélgetése dx9 alatt leveri a memóriát. DX10 nem tölt be minden textúrát újra, de azzal meg sok más gond van.
-
RCH663
aktív tag
Szerintem nem vagy elég gazdag hogy olcsó dolgokat vegyél. (régi bölcsesség)
Ha lehetőséged van megvenni, a jobbat akkor vedd meg, esetleg később veszed meg a pedált. A fél megoldás pont attól foszt meg, amire a pénzedet akartad költeni. Pont az öröm, az élmény nem lesz az, mint amit vársz tőle, és utólag nehezebb erőforrásokat mozgósítani ( gagyibbat eladni, újra spórolni) mintha türelmesebben az eredeti célt követed.
-
macy
addikt
Én Active Sky Evolutions-t használok. A REX weather engine-jét is próbáltam de azzal gondjaim voltak.
-
Korcsii
őstag
FSUIPC ment helyetted mondjuk percenként, és akkor betöltesz egy korábbit...
De ha 10 másodperc alatt becsapódsz, akkor nem tudom, hogy miért nem tudtál előtte +1 percet szánni még arra, hogy leszállj...
Amúgy ez inflight (mondjuk fagyás után) is jó móka szokott lenni... rögtön orr le, siklás, full tolóerő, orr fel, és reméljük a legjobbakat...
-
FS9-nél úgy tudsz default-ban C&D-vel indulni, ha kezdéskor lelősz mindent az adott gépen, majd Save flight, és alul bepipálod, hogy ez legyen az alapértelmezett (set as default, vagy vmi hasonló), és akkor bármilyen repülővel repülsz, C&D-ben kezdesz. Nem tudom, FSX-ben is így van-e, de egy próbát megér.
-
RCH663
aktív tag
-
RCH663
aktív tag
Ha csak fsx- akkor I7, mert ezen mindig jobban fut, mint az I5-ön. Ha viszont csak I5-öt enged a takaró, akkor mint az előttem szóló írta, 2500K és meg tudod húzni. nekem I5-750-en 2.66 Ghz stock ról 4.1Ghz Oc kb 33% teljesítményt hozott (mondjuk ram cserével együtt, 1333-as volt benne és 1600-as lett bele, így 40 ns körül van a késleltetés, (aida kiméri) ami szintén fontos. Ha váltasz jól gondold át, legyél következetes. Egy gyenge alaplap, olcsó memória nagyon vissza tud ütni....
-
RCH663
aktív tag
-
RCH663
aktív tag
Lapozz vissza, és olvas el a dolgokat!!!!!
Lényeg: telpíted a shader3.0 modot, mert ATI kártyád van, FSX cfg-t megszerkeszted a leírtak szerint. Ha kérdésed van, akkor természetesen nyugodtan kérdezz, de nem akarom az egészet újra bemásolni.
A problémát az anti alliassing okozza ATI kártyákon, hibás a driver, és basznak kijavítani évek óta. Kapcsold ki teljesen az AA-t, és egyből menni fog mint állat, de shader 3.0 is kb 70% teljesítményt fog hozni. Pláne ha megcsinálod cfg tweak-eket. Mondjuk egy aerosoft manhattan, vagy budpest így sem fog többet hozni 20-22 fps-nél felhős időben, mert az tényleg proci limit.
-
Cypresss
senior tag
Az FMC menüjében be lehet állítani, hogy az F/O kijelzői ne legyenek akítvak, a szarvon található check list ugyancsak eltűntethető, valamint az FS menüjében be tudod állítani, hogy ne HR legyen a VC, ezekkel 5-10 fps nyerhető és gyenge konfigon is jobban fut a gép.
hhelikopter: Nem tudod fixálni, az FSX motor így próbál még valóságosabb fizikát varázsolni a VC-be.
-
Geryson
addikt
Csatlakkozom az előttem szólókhoz. Van egy pár PDF amit mellékapsz és ami szuper, hogy egyre jobb tutorial videók is vannak Youtubeon, aminek a készítőjét szívesen belinkelem Neked.
A gyári és a PMDG ég és föld, de szerintem megéri megvenni, nekem nagyon tetszik a gép (persze csak akkor ha tényleg kihasználod a PMDG adta lehetőségeket, egyéb esetben elég luxus).
-
Cypresss
senior tag
PMDG 737-et sima fsx 737 után nehéz kitanulni?
Miután elolvastad azt a kb 2000 oldalt ami a repüléséhez kell, már egész könnyen megy minden. Ha megveszed a programot, akkor megkapod az AOM-et is egyben.Vannak hozzá neten valami leírások?
Szöveges nem kell, mivel a programmal megvásárolt éppen elég. Ha videó tutorialt keressel, akkor tessék, [Ő elég alapos és mindössze 16 éves]. Ha megvagy az első résszel, pörgetheted tovább a többi videóját.
Egyébként alap fs gép után NGX-et repülni, kb olyan, mintha egy Trabantból, átülnél egy Mercibe, de te tudod.
-
Đusty
addikt
Én most járok épp ebben a cipőben. Néztem 1-2 tutorial videot a neten mikor teljes sötétségről indul, hát elég gáz, eltart egy darabig mire kész állapotba kerül a gép. Még jó, hogy felszállásra készen indul a futópályáról mint a sima 737.
Az a baj ha rábökök valamire ki nem írná, hogy mi az a 3D-s fülkében a 19-es monitoromon nem sokat látok pl, hogy melyik kapcsoló mi, 2D-ben meg ki van takarva a képernyő nagy része a műszerfallal, ezt elq-ták.
Azt meg elmagyarázhatná valaki, hogyan kell automatán leszálnni vele ez a 4 autopilot gomb bekavar. Mellesleg a feliratokat se látom jól, rajta.
Ha gondolod e-mailben át tudok küldeni néhány PDF tutoriált és leírást amit feltesz a telepítés során. -
-
andorra
őstag
Azért, mert Intelre optimalizált az FSX, ha ezt optimalizációnak lehet egyáltalán nevezni. Tuningolt I7-en is döcög jobb reptereken, ha komoly kiegészítők futnak és van légiforgalom, nemhogy AMD rendszereken. Ezért favorizáljuk néhányan az FS9-et, a többségben lévő mazohista fórumtársakkal ellentétben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- DELL Optiplex Micro 7010 - i5 13500T - 16GB DDR4 - 512GB SSD
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest