Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lo_jo

senior tag

válasz sanzik #16710 üzenetére

Ha jól tudom, jópár szimulátorban a mai napig G25-tel tartanak pályacsúcsokat. Egy szintig jobbá tesz a hardver, ez nagyjából addig tart, amíg a 900/1080 fokot eléred egy 180 vagy 270 fokhoz képest, a direct drive meg a szíjas ffb már ugyanúgy immerzió növelés. A joystick szerintem itt ez a szint, bár a yoke talán annyiból más, hogy egy másik mozdulatot igényel, nem csuklóból forgatod a forgáspont körül pitch-hez, hanem előre-hátra tologatod és elfordítod a hosszanti tengelye körül a rollhoz. Talán jobban érezteti egy potméteres vs load cell fékpedál hasonlat, teljesen más féktechnikát igényel. Még FS2004-et és FSX-et is nyomtam kontrollerrel, mert nem voltam benne biztos, hogy a legolcsóbb HOTAS is "kiszolgálná" az árát, aztán végül mégis megvettem és nem bántam meg. Ma meg ott tartok, hogy az én szintemre elég lenne a Logitech/Saitek yoke+throttle, mert annál többet tényleg nem szánok rá, ahogy kormányból is megelégszem a G29-cel, ismerve a hibáit és hátrányait nekem jó kompromisszum.

Új hozzászólás Aktív témák