- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heroes fan
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Azok feleslegesek, de a system shock 1-2 is ott volt.
-
Valaki (vagy lehet, többen is, de most egyre biztosan emlékszem) írta valamelyik témában (lehet, pont ebben, de lusta vagyok visszakeresni), hogy Win7 alatt játszik a Steam alól (XP-ről nincs infóm). Kérdés, hogy a telepítő milyen megoldással működik (van-e külön kliens Win7-re is, így egyből azt rakja-e fel), de elvileg Win7 alá is fel lehet rakni az új (Win10+) verziót is (erről is mintha írtak volna korábban). Vagyis csak hajrá!

-
A "nem támogatott" és a "nem fut" két külön probléma, nem érdemes összemosni. A Win7 is 'nem támogatott', de mégis fut. A Steam is ilyen: fut még Win7-en is a régebbi verziója, csak már nem támogatják (nem kap frissítéseket; nem foglalkoznak az esetleg felmerülő új problémákkal, hibákkal; lehet, már vásárolni sem tudsz alatta; de a játékokat még indíthatod róla (ha az nem kér magasabb Win verziót)).
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Virtuális gép fel és letsgo.
Van jó pár cím amit már én is csak úgy tudok nyomni, Paraworld pl.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Heroes fan
üzenetére
Mit kezdek a pár éves játékok remake-vel?
-
Heroes fan
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Azért vannak a remakek az ilyen címekhez meg a modderek álltal készített verziók. Mai követelményeknek megfelelően hozzák vissza. Sok játékot levettek már steamről és csak a javított tuningolt verziójuk elérhető.
-
Sanchez638
addikt
Nem támogatott a win7, de az xp sem. Viszont a játékok egy része még azokból az időkből való. Nekem több minden sem hajlandó win10-en elindulni.. Viszont régebbi rendszereken meg nem tudom használni a klienst.. Egy időbe rajta voltam, hogy legalizálom a régi gyűjteményt, de el vette a kedvemet a steam is..
Kénytelen vagyok régebbi winXP-7 és korai Win10-et tartani, mert sok minden nem megy rendesen... Hiába van meg eredetiben..
-
Elnézést, azt hittem, hogy érhető, hogy ami megy Win7-en, az megy Win10-en is, és Win11-en is - ezért nem emeltem ki ez utóbbi két oprendszert. Igaz, írhattam volna 'Win7+'-t, de tényleg azt hittem, érthető, amit írok. A DosBox pedig szintén egy olyan emulátor, ami megy minden Windows-on (XP-től kezdve 11-ig is). Az XP-t meg azért említettem, mert vannak olyan játékok, amik még azon is mennek - ha már felmerült a 'retró játékok retró gépeken' gondolat is.
-
De, a GoG állította, pont erre (is) épít (nem véletlenül "Good old Games - aka GoG" a bolt neve). Rengeteg retró játék van náluk, amiket Windows7 (de van, ami még XP-n is megy) kompatibilissé tettek (sőt, van olyan, amit DosBox használatával, hiszen az eredeti játék még DOS-os volt - pl. a Populous is ilyen, de van rengeteg hasonló (Colonization, Syndicate, Master of Magic, Betrayal at Krondor, Heroes of Might and Magic, Imperium Galactica, ... (csak amit hirtelen a saját könyvtáram első oldalán találtam))). És saját "GoG Presevation Program"-juk van: "We make games live forever! Since 2008 we enhance good old games ourselves, to guarantee convenience and compatibility with modern systems. Even if the original developers of the game do not support it anymore. [...] We are the only platform to provide tech support for the games we sell."
-
Cassi
őstag
Sem a Steam, sem a GOG nem állította soha, hogy különösebben támogatná a retró gaminget. A Steam de facto kb. 10 évre visszamenőleg foglalkozik a támogatással, ami azon túl van, azzal ők már nem törődnek, ha fut, fut, ha nem fut, nem fut. A retró gaming sokak számára magában foglalja a régi programok futtatását új hardveren is, ami általában nem megy a játékokba vagy a futtató környezetbe való belenyúlás, patchelés, módosítgatás nélkül.
-
daragorn
csendes tag
válasz
Heroes fan
üzenetére
Nagyon igaz
-
TOM-202
senior tag
Még szerencse hogy vannak olyan normális gondolkodású fórumtársak akik hozzám hasonlóan tudják hogy mit jelent a "retro pc" fogalma amin korhű környezetben (10-15 évvel ezelőtti HW-en) lehet a régi kedvenceket futtatni akár a Steam akár a GOG kínálatából szemezgetve ami mint "célgép" eleve nem napi életvitel részét képezi.
-
Tamás9x
őstag
-
janeszgol
félisten
Na látod itt a baj. Csak a személyeskedésig jutsz. Azt írtam az eredeti kommentemben hogy 2010 utáni hardverre.
Nekem te vérszegény vagy szakmailag. Amit eddig láttam tőled az netto faszság, de ezt sem fogod belátni, mert az emberek többsége nem néz tükörbe, mert lelkileg gyenge hozzá. És te pont ilyen vagy. -
Tamás9x
őstag
De állítsuk be a valóságot, nem midnenki rohan a boltba azonnal lecserélni az oprendszerét, csak hogy több ram proci és háttértárat keljen vásárolnia, hogy az eddig megszokott sebességet érezze a régi vason ami lehet nem is tud TPM2.0-át
Majd jön a válasz de Rufus...
Nem kell oda Win 11, hogy leadja a drótot Crome bejelentkezés után.. már ugyan mindegy 
Nem a szivem csücske. azért fizetnek, hogy megodljam a problémát, és nem a Win10-11 telepítés az elsődleges a kérések között, mint azt sokan hiszik
Ha tudnád, hogy a Praktikerben rendelt cuccaid AS400-on futottak, még egy pár évvel ezelőttig...
És ez a jéghegy csúcsa... -
Norb79
addikt
Igen, én is a nyugdíjas szüleimnek vettem 1-1 legolcsóbb ipadet, amit 5-8 évente újra cserélek, oszt jónapot. Azon tökre jól lehet fészbukozni, böngészni, de még a candycrash is úgy hasít rajta, hogy a tíz ujját megnyalja az ember!

Meg ez a steam klienssel retrózás, amikor ott a gog galaxy, nem is értem. Én is szoktam a gyerekkorom játékait játszani néha a 90es évek elejéről, de mindegyiket gogon vettem meg, kliens letölti, rányomok, hogy play és megy. Win11-en, ami a legújabbra van patchelve, és pár éves csúcs hw van alatta, oszt mégis úgy megy, hogy nyomom a playt és játszhatok is.
Sőt! iPaden is szoktam játszani ezeket a 90es évek eleji pc játékokat. Hozzáadom a steamklienshez a gogos exe-t, mint nonsteam gém, akkor ott szépen megjelenik a steam librarymban, elindítom a pc-n, a tableten elindítom a steamlinket, és akkor átkerül a kép a tabletre, és az ujjal nyomogatás bal egér klicknek felel meg, szóval egy csomó antik cucc, aminek elég a bal klick, az szép böködve játszható a tableten.
Mondjuk az jogos, hogy így Imperialism1-2 játszása közben a win11 leadja a drótot, és ellophatnák több száz millió dollárom, de ez ellen úgy védtem be magam, ahogy a rettegők többsége is, hogy ugye nem hogy több száz, de egy millió dollárom sincs! Zseniális védelem ez az adathalászok ellen. Nettó ráfizetés időt szánniuk az adataim ellopására, és akkor nem lopják el!
-
Tamás9x
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Elmagyaráztad a saját szegénységi bizonyítványod
köszi 
Attól, hogy te és a haverjaid toljátok fel a friss OS-t hogy ökörködjetek otthon, vannak még akik betegesen komolyan veszik a retro vonalat, telepítenek is gépet, nem csak ökörséget írnak, mint te...
írj már rá Bacsisra, hogy egy birka, és toljon mindenre win10-11-et mert Szerinted az frankó
Mert szerinted...
-
Tudom, volt egy ilyen progi, ami valami emulátor-szerűség volt, és kijátszotta ezen feltételek egyikét-másikát. Azzal el tudtam indítani és tudtam használni pl. 7-en a Ubisoft (vagy az EA? most hirtelen nem emlékszem, melyikét) launcherét, ami hamarabb ejtette a 7 támogatást, mint a Steam - de ott annyira dobták ezt a támogatást, hogy 7-en alapból a telepítő sem futott. Ott az működött, mert feltehetően csak 'alap' oprendszer ellenőrzés futhatott. Ugyanakkor ezt a játékot is elindította, de csak a menüig jutottam normálisan, mert a 'new game'-re kattintva hibát dobott szinte mindig (néha fekete képernyővel elszállt). Ebből gondolom/gondoltam, hogy tényleg Win10+ kell neki.
-
ceia
őstag
#30 wasd.hu Nincsenek azon a gépen személyes és pénzügyi adatok. 2010-es gép, a retró játékokhoz jó, minek dobnám ki. 2x2,5 GHz, 2GB Ram. De van rá olyan böngésző, amin megy ma is minden, mert chromium alapú hehe és támogatja az XP-t.
#31 GreasyDollar Szia! Sajnos nem tehetem, mert ha ezt elmondanám, akkor le kéne lőjelek. És arra most nem érek rá. Sajnálom, tényleg!
-
janeszgol
félisten
Szerintem ez túlmutat rajtad. A szoftvereket mindig meglévő hardverekre fejlesztik. Ezért kell mindig menni szoftveresen a hardver fejlődés után. Teljesítmény (hardverkezelés), biztonság, új technológiák kezelése. Vannak ezek a fogalmak, hogy hardverválság, szoftverválság. Tanórán szépen vetítették mikor melyik volt. Ezt régen tanultam. Ma mindkettő egyszerre jelen van. Már nem létezik ezen két fogalom külön.
Aki egy vacak nyomtató (ami 99%-ban tintasugaras) miatt nem fejleszt arra nem tudok mi mást mondani, mint szakbarbár. Nincs driver a 10-20-30 ezer forintos (drágábbat senki nem vesz otthonra) vacakra és ezért barbárkodik. Amikor vehetne új nyomtatót. Én támogatom a lézeres nyomtató beszerzését amúgy is. Sajnos tintasugarasok még kaphatók (akár 12 ezerért is már). 31 ezerért van HP Laserjet.
De szerintem feleslegesen írtam ennyit. Elolvasod már olyan lendülettel, hogy hülyeség és ennyi. Túlmutat rajtad. Te csak annyit látsz, hogy megfigyelés, meg ilyen hülyeségek.Ugye vannak speciális esetek, mint bankautomaták, különböző vezérlést végrehajtó berendezések. Ezekről nem beszéltem a kijelentésemben, igaz senki nem hozta fel. De aki megvesz egy 2010 utáni, de 2013 utáni hardvert és Win7-et tesz rá, arra nincs mit mondanom.
Ez alól oké kivétel lehet az, aki régi játékokkal játszik. De ezek 15+ éves játékok. Sokuk megy Win10-en is, de biztosan akad olyan, ami nem. Vagy ha elindul játszhatatlan a különböző előre nem látott bugok miatt. Ilyen a túl gyors animációk, irányíthatatlanul gyors karakter. A GTA San Andreas nagyon nem szerette a modern hardvereket, sok baja volt. Ezek egy részét javította a közösség. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vérjancsika
üzenetére
Oké, néhány funkció került bele az újabb naplózáson kívül is, amitől visszafelé még kevésbé kompatibilis.
Ettől függetlenül amit írtam az áll. Sőt, az is elő tud fordulni, hogy nem csak a partíció, hanem a teljes partíciós tábla is megy a levesbe egy áramszünet után. Elég sok helyen szervizeltünk gépeket, láttam ilyet párszor.
Nem is véletlen volt egyik komolyabb melóhelyemen raid1-es tükrözött hdd-s gépe mindenkinek, még úgy is, hogy egy áramszünet vagy kékhalál után fél órát állt a munka, míg összerakta magát a raid tömb. Ott nem is volt adatvesztésünk soha.
-
kilua
őstag
válasz
vérjancsika
üzenetére
Ja, én is amikor kipróbáltam a linuxot többször is mindig megbántam. A böngésző is alapból nem úgy jelent meg ahogy kéne, a frissítés elcseszte a gépet mindig volt valami bajom vele, igaz ezek a próbálkozásaim régebben voltak azt mondják manapság jobb. De gondolom nem csoda hogy a windowson nagyságrendekkel többen dolgoznak mint linuxon. Az egyetlen ami biztos jó otthonra az a Valve OS, de gondolom nem csoda hogy szinte csak a saját hardveren jó, és nem adják ki bármilyen gépre telepíthető formátumban csak úgy egyelőre.
-
Valójában ezekhez van patch, sokszor egy reg átírás és bőven elkocog még az win7-el is. Emlékszem a GTA4 is játszott olyat, hogy csakis SP2 vagy w7 lesz a működő platform. Nem akartam elhinni, hogy egy értéket kellett átírni és gyengébb vason is sikerült optimalizálva normális futásra bírni.
Boldog Kari!
-
válasz
Heroes fan
üzenetére
Azzal nem játszottam. Nekem az első Win7-en nem induló (vagyis Win10-es) játékom egy vonatos szimulátoros játék volt (nem emlékszem konkrétan, melyik, de nem a nagy nevűek egyike volt, az biztos), amit kaptam ingyen valami nyereményjáték sorsolásnál pár éve (akkor még működött a Win7 támogatás is a Steam-nél, ezért csodálkoztam is, hogy nem hajlandó indulni - de aztán rájöttem, hogy a 'minimum Win10' kitétel itt nem csak egy odaírt ajánló
). -
vérjancsika
kezdő
Hát, ez nem igaz. Maga az NTFS az XP idején lett 3.1, de később is kerültek bele új feature-ök, párat megemlítve:
- Windows XP (2001)
* NTFS 3.1 bevezetése.
* Ez volt az utolsó nagy verzióváltás, de nem az utolsó frissítés.- Windows Vista / Windows 7
* Új funkciók: tranzakciós NTFS (TxF), árnyékmásolatok (Volume Shadow Copy).
* Jobb hibatűrés és biztonsági funkciók.- Windows 8 / Windows Server 2012
* Maximális fájlméret és kötetméret növelése (256 TB).
* Teljesítményjavítás SSD-khez.- Windows 10 (1709) / Windows Server 2019
* Támogatás akár 8 PB-os kötetekhez.
* Modern hardverekhez optimalizált struktúrák.- Windows 11 / Windows Server 2022
* Integráció új biztonsági és virtualizációs funkciókkal.Saját tapasztalatból tudom, hogy régebbi windowsok nem mindig tudják az újabb verziókat hibátlanul olvasni, íratni nem is szoktam velük.
És egyébként NTFS-sel tényleg nem jártam még úgy, hogy elvesszen a teljes partíció. Legfeljebb egyes fájlok belseje sérült meg, pl. mobilvinyós cache-ürítés nélküli lehúzás esetén. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
oettinger01
üzenetére
Ezt a régi hardverek kizárását a kezdetek óta belengették a 11-nél, de mivel így is elég nehezen terjedt a 11, nem lépték meg. Gyanítom már nem is fogják, azzal csak szívességet tennének a Linuxnak. Már pedig fecebookozni meg hasonlókra még jobb is tud lenni pl. egy Linux Mint, főleg gyengébb gépen.
vérjancsika: az NTFS utoljára az XP-vel frissült. A journaling része változott benne 2.0-ra a Win7 után, ez bár megfelelő körülmények esetén visszafelé kompatibilis, de nem ismeri a Win7, se a Win7-ben lévő régebbi verziós chekdisk.
És igen, sima áramszünet röhögve bedönthet egy fájlrendszert, ha eddig még nem jártál így, akkor majd fogsz. -
PTM
senior tag
Az arányszám (0,01%) pedig a Valve indoklásából jön:
Windows 32-bit OS Support -
vérjancsika
kezdő
-
Kansas
addikt
válasz
oettinger01
üzenetére
10-ből 9 ilyen usernek semmi szüksége Windows-ra. Mehet nekik Android vagy iOS alapú tablet vagy akár miniPC. Meg hát ott a mindenféle Linux is - bár a Firefox erősen megy AI-felé, de talán csak marad hosszú távon is olyan disztró, ami nem...
#53PTM: Szerinted hány tipikus netezős és/vagy nyuggergépnek van esélye Steam Survey-be kerülni? Szerintem közel 0, ha csak nem szokott a gyerek/unoka indie pasziánszt vásárolni az öregeknek Steam-ről... -
martonx
veterán
Most komolyan, van olyan 10 évesnél újabb gép, ami nem tudja a 64 bitet?
-
hunluki
senior tag
válasz
oettinger01
üzenetére
2 hete raktam fel anyám barátnőjének (nyugdíjas néni) 2 magos celeron procira 4 giga rammal mint xfce-t mert W10 egyrészt lejárt, másrészt a reumás csiga hozzá képest sprintvilágbjanok volt.
Nyugdíjas néni azóta áldja a nevemet mert filmezés+zenehallgatás+FB+YT+random netezés tökéletesen működik neki.
Nem kértem semmit de kaptam érte bejglit és pálinkát egy deákigazolvány társaságában
Windows-al szívjon az akinek muszáj mert nincs más választása. -
oettinger01
őstag
Az rendben van, csak ugye rebesgetik, hogy a win 11 frissítéssel jön a jövőben olyan változás ami ki fogja X-elni a jelenlegi alacsonyabb architektúrájú platformok nagy részét.
Most itt egy hétköznapi nyugdíjas vagy átlag netes böngészőre gondolok akik csak fészbukoztak a gépükön. Nekik ez a hobbi belekerült évekkel ezelőtt kb 50-100 ezerbe tokkal vonóval, most ha jön amit rebesgetnek akkor ez sokszorosa lesz ennek. -
Csak annyit írnak, hogy a supportot (frissítés és hibaelhárítás) vágják el a 32 bit-es klienstől és a windows 10 32 bitről beszélnek nem win 8 vagy win 7 ről (meg funkcionáli fog a w10 végéig). Van egy olyan érzésem, hogy ahova felment a windows 10 32 bit, oda felmegy a 64 bit is. A telepítőről nem írnak semmit, hogy hozzáférhető-e vagy sem ez után is. Ez majd kiderül gondolom élesben.
-
vérjancsika
kezdő
Nem, nem ugyanaz az NTFS van alatta. Annak is vannak verziói, és az egyes windows-verziókkal együtt fejlődnek.
Próbálj meg átrakni egy win10-es vinyót win7 alá...
Párszor megcsináltam, legutóbb pl. a táp durrant el a win10-es gépemben, win7 alatt ráengedtem a vinyóra egy checkdisket readonly módban, mert láthatóan jópár folderem eltűnt, és okádta magából a hibákat.
Aztán később a win10-es chkdsk pár hibaüzenet kíséretében teljesen helyreállította az egészet.Sima áramszünettől szerintem a büdös életben nem ment még tönkre ntfs-partíciója senkinek. Ez nem FAT32 a '90-es évekből.
-
kilua
őstag
Mi a fenéért irják itt is sokan hogy "régi Windows 7es gépre Linux mint és ott steam proton viszi a játékokat"?
A DXVK-nak legalább vulkan 1.3 kell ami nos mindenképp 2015 de inkább 2017 utáni GPU szint. Nagyon régi gépen a Linux mint inkább böngészőnek jó bár az meg lassú lesz. Tehát régi gépen marad a Windows 7/XP de a biztonság miatt net nélkül érdemes tartani. A GOG és a jast usa árul játékokat amihez le lehet tölteni offline telepítőt (új gépen meg egyszerűbb GOG Galaxy kliens)
-
Tamás9x
őstag
Ó várd ki a végét lesz csoportos per még ebből
Nem kell beleölni halott OS-be hagyni kell egy példányt, ami működik, és még képes letölteni, support már nincs hozzá, de a játékaidhoz hozzáférsz.. vagy kiadni a serialokat. Más út nincs. Hidd el pillanatok alatt állsz át a másik oldalra, amikor eltűnnek a mentéseid, vagy a kedvenceid, nap mint nap látom
-
Ez még nem indok arra, hogy energiát öljenek egy halott os-be. Van visszafele kompatibilitás valamennyire. A HOMM V, pont nem steamen van meg, de w10 alatt is működik, pedig az egy kicsit trógerül van megírva és még steam deck-en is sikerült életet lehelnem bele, igaz hogy csak desktop módban próbáltam ki.
+ Ott van az elállás lehetősége 14 napon belül 2 óra gameplay alatt, szóval ha vesz valaki valamit ami nem indul el akkor még meg lehet tőle válni. -
Miért is kéne a steam-nek egy a fejlesztő/kiadó által nem támogatott operációs rendszert támogatnia? Hardver gyártók se adnak ki tudtommal már W7-re eszköz illesztőt. Szóval miért kéne a steamnek támogatnia egy "halott" os-t?
Az meg a másik hogy a valve locsolja a pénzt a linux gaming-be. -
tibaimp
nagyúr
Akkor már most frissült is 64 bitesre a kliens?
Amúgy, a többi DRM kliens is 64 bites már? -
E.Kaufmann
veterán
Otthoni gépem benne van az insiderben a Windows 10 elérhetősége óta, frissítés miatt az emúlt 10 évben volt vagy 2 alkalom, amikor újra kellett telepíteni. Ahogy írtam, mindezt insider módban, ja és szünetmentesem sincs és 0-24-ben megy. Olyat csomószor láttam, hogy nem futott le frissítés és visszavonta. Utánna rendben helyre is állt a gép magától. Ha meg a kollégánál ekkora gond az áramkimaradás, egyrészt szólhatna a szolgáltatónak, másrtészt szünetmentes táp, és csókolom. Sajnos az egyik telephelyen nálunk is volt ilyen gond, de ami fontos volt, az kapott védelmet, valamint a szolgáltató felé is ment panasz.
-
E.Kaufmann
veterán
Mit írtam? Irodai gépek, nem termelőiek. Anomáliiák: A W11 valóban problémás pláne mostanában és upgradelt gépeknél volt néha gond Windows 10 asztallal, hogy nem akart betölteni, de később ilyet nem tapasztaltam. Meggondolatlanul frissítgetett gépek többsége 5 évnél idősebb volt, némelyik kétszer
. Rendesen cégeknél 5 évente illik cserélni számítógépeket, ahogy más eszközparkot is bizonyos idöközönként. Valamint a felhasználók az új Windows ellenére gyorsabbnak érezték az új eszközöket.
Amúgy sikeresen életben tartottam Windows NT alapú termelőeszközt, úgy hogy P2-ről indultunk és sikerült Core2-n át eljutni VMWare playerig. -
Tamás9x
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem sarkos, mérhetetlenül buta. Offline céges gépeknél simán jó az xp vagy win7, messze nincsenek oylan annomliák mint 10-11 esetében, egy áramszünet és megy minden tovább, ezzel ellentétben 10-11 esetében tekerés javítási kísérletek, had ne sorolja, tisztában avgy te is vele
Csak nem mered bevallani, mert a 10-11 kényelmesebb telepítési szempontból, de arra pedig ott az SDI.
De ha fenntartási szemszögből nézzük, erőforráspazarlást végzel, ha meggodnolatlanul frissítgeted fel a gépeket. De engem igazából nem aggaszt Win11 IoT LTSC Ent. el vettem a laptopom, így van egy feltuningolt Win7-em
-
E.Kaufmann
veterán
Inkább csak sarkos. Én cégnél minden ilyen (irodai, nem termelési) gépre örömmel toltam fel a Win10-et, nem mondom, hogy nem ártott SSD upgrade vagy plusz memória, de egységes lett az addig tarka barka OS felhozatal. Persze, most sajnos a W11 hw követelményei és hülyeségei bekavartak, viszont a mostani cégnél meg pont jókor jött a W11 átállás, még pont jóáron szereztem új gépeket
. A Windows7-en ragadásnak, ha nem volt driver/hw oka, akkor ott tényleg valami user anomália lehetett. Ha meg a Win10 "újdonságok" voltak a gondok, a pro-kat olyan szépen lehetett csicskítani csoportházirendből, hogy na. Elég volt tartományba léptetni, de a home alatt ugyanez kézzel vagy registry módosító szkriptekkel ugyanúgy eljátszható volt. -
Ez nem áll össze sehogy
#25 ceia
Van izolált XP környezetem, read-only VHD-vel, így technikailag stabil. Ez viszont egy szűk, kontrollált use case. Frissítések és védelmi rétegek nélkül általános használatra nem alkalmas, különösen személyes vagy pénzügyi adatok mellett (lásd WannaCry).Meghatározott feladatra, pl arcade állomásként egy darabig tényleg jó lehet, ha tudod milyen célfeladatra szánod – univerzális megoldásként nem.
-
GodGamer5
addikt
Végre.
-
ceia
őstag
Számomra nem meglepő, a Steam is tagja az agresszorok klubjának. Valójában az van emögött is, hogy mindenki win10/11-et használjon, hogy legyen megfigyelés alatt.
Biztos vagyok bene, hogy Win7 64 bitre sem fog felmenni, hiába 64 bites. A 64 bit csak duma. Nem az a lényeg. Érdekes, hogy a Steam kliensbe be van építve a Google egy olyan terméke, amivel hűen kiszolgálja a Microsoftot..
Különben agressziózhatnak, én már nagyon régen eltávolítottam a Steam klienst, mert nem tetszett a szemét hozzáállásuk. Csak a GOG-ról vásárolok játékot. Nekem máig van Win7 és soha újabbat nem is raktam fel. Számomra a 8-tól kezdve megszűnt a Windows. Linux Mint + Win7 lett a megoldás. De van még XP-s gépem is, ezt is arról írom, ami nagyon klassz dolog, főleg itt a PH-n, ahol gyűlölik az XP-t.
#18 janeszgol Ha Joci10 nem is tette meg, majd én megteszem.
Aki ilyet mond a fórumtársainak, az korlátolt. Vagy szociopata. -
válasz
janeszgol
üzenetére
Erre most tudnék egy "Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten" jellegű reakciót, de inkább nem teszem. Helyette adok egy tanácsot: legközelebb ne ennyire támadó-troll stílusban fogalmazd meg a véleményedet. A Win7-es döntés sem egy egyszerű, egyismeretlenes egyenlet megoldása. Sok olyan dolog van, ami befolyásolhatja egy oprendszer választását. Kezdve onnan, hogy pl. nálam sem volt hajlandó felismerni a Dell moncsimat a W10. De ezen kívül sok más olyan 10+ éves hardver, vagy szoftver lehet, ami nem ápol barátságot a 10-es Windows-zal.
-
A Win7 kezét elengedték már pár éve ilyenkor. Hivatalosan. Meg merték lépni. Az, hogy megy még rajta a Steam az nem azért van, mert "engedik", hanem mert szinte semmi olyan plusz funkciót nem tud a Steam keretrendszere felmutatni, ami ne menne Win7-en is (hiszen tulajdonképp szinte csak egy testreszabott böngésző ez, amiknél nem használnak Win10 (vagy11) specifikus dolgokat - csak a biztonság miatt kellett hivatalosan leszedni a Win7 támogatást).
Persze, a játékok már más kérdés, ott már van olyan, ami Win7 alatt nem is indul el (sőt, már a támogatás megvonása előtt is voltak olyan játékok, amiknek kellett a Win10). Én pl. ezért váltottam 10-re (meg azért, mert tudtam venni egy új monitort hozzá, hiszen a régit nem ismerte fel a Win10, driver nem volt hozzá, kényszeríteni sem tudtam a FullHD-s használatra és valami irdatlan hülye felbontáson akarta használni - ami miatt Win7-en maradtam, amíg a monitorcsere be nem következett). -
Ha eddig működött a Win7x64-en a Steam, akkor most miért ne működne? Csak egy 32bit->64bit átállás lesz, ha az oprendszer 64 bites. A telepítőben semmi olyan plusz dolog nem várható, ami miatt az ne mehessen akár W7-en is. Ahogy egyenlőre a kliensben sincs olyan jelentősebb funkció, ami kizárná ezt az oprendszert. Szerintem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
oettinger01
üzenetére
Kb. 20 éve minden proci tudja a 64 bitet, maximum egy 64 bites OS telepítése szükséges. Ha annyira gyenge a gép, akkor meg rakhat rá pl. Linux Mintet és azon játszik tovább.
-
oettinger01
őstag
A legjobbkor teszik ezt, mondjuk akinek platform csere is kell majd ehhez, annak a jelenlegi hardver piaci környezetben elég nehéz lesz meglépnie, de nyilván nem kis hazánk itt sem a célközönség.
-
HantekDSO
aktív tag
Már nagyon ideje volt!!!
-
TOM-202
senior tag
Gondolom akkor ezzel a lépéssel itt lesz vége a Windows 7 x64-re frissen telepíthetőségnek is ugyanis az 5 éve tartó riogatások és bosszantó figyelmeztető feliratok ellenére a Steam kliens mai napig akadály nélkül telepíthető, teljes körűen működőképes és hibátlanul teszi a dolgát.
-
westlake
félisten
Igen, de te telepítőt írtál eredetileg. A telepítő egy 2,2 MB-os "semmi". A telepítés végén már az a kliens lesz a gépen, aminek lennie kell. Pontatlanul van megfogalmazva a cikk (ami egyébként nem újdonság). Nyilván eddig is volt 64 bites kliens. A manuálisan letölthető telepítőnek meg nincs semmi jelentősége, mert az csak kezeli a valódi telepítőket. Az átlag számára egyébként ez egyáltalán nem hír, mivel nem érinti. Kizárólag csak azokat, akik 32 bites operációs rendszert használnak.
-
mrzed
senior tag
-
westlake
félisten
"...automatikusan dobott letöltésre, telepítésre..."
Ha azt írta le, amire gondolt, akkor ez a telepítő, nem pedig a feltelepített kliens. Két különböző dolog. Nyilván az is telepítő, amit a kliens letölt a frissítések miatt, de ezek nem hozzáférhatőek sima letöltés formájában.
-
mrzed
senior tag
Amit az utóbbi időben automatikusan dobott letöltésre, telepítésre 64bites gépekre, az már vajon 64bites verzió?
-
westlake
félisten
Nem mintha lenne bármi jelentősége, de talán akkor kapunk új telepítőt is 9 év után.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekesebb kérdés, hogy ezt Linux alatt mikor teszik meg, mert egyes disztrók már csak a Steam miatt tartották meg a 32 bit támogatását, ha végre vált a Steam akkor azok is előre tudnak lépni.
Sejtjük, hogy dolgoznak rajta, de érdekes módon teljes a hallgatás ezen a téren.
-
Végre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De rendben
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)