Hirdetés

Aktív témák

• Enclave

aktív tag

Hello!

Nemrég nézelődtem ssd árakat illetően, így elgondolkodtam 1 darabnak a beszerzésén, ami a rendszermeghajtómat helyettesítené (Win7 64 bit).
    A topikban még nem volt alkalmam visszaolvasni több száz hsz-t, csak annyit láttam, a bevezetőben,h. a sok írást nem kedvelik ezek a meghajtók...

Illetve,h. sokan az Intel-t favorizálják...

Pár kérdésem lenne:

1: Ha nem ajánlatos sokat írni egy ilyen ssd-re, akkor célszerű a swap file-t, az firefox cache-t, az utorrent resume.dat és msn cache stb-ket átpakolni egy másik meghajtóra? Hogy a swapfile-t áttegyem egy hdd-re, az nem gond...Viszont hogy a többi alkalmazás cache mappáját is át lehet-e pakolni,ez szerintem egy kicsit macerás...

Minden itteni ssd használó átpakolta az összes dolgait az ssd-ről vmelyik hdd-jéré?

2: Mindenki az Intel féle meghajtókat dícséri...Ahogyan én tudom,a legelső Intel féle ssd volt a "legütősebb", viszont ennek az ára is enyhén "súlyos" lett az átlagfelhasználóknak...

Amit néztem Kingston márkájú ssd-k,abból létezik Intel gyártmányú is "átcímkézve" (ha jól látom). A Kingston oldalán az adatok alapján nekem úgy tűnik,h. "nem olyan nagy szám" az inteles... :U

Erről a 2 fajtáról lenne szó:

Ez lenne a "jelölt":
    KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNVP325-S2B/64GB "V+"
    (netes tesztek szerint Toshiba vezérlős, a Kingston adatlapja alapján: Sequential Read Throughput — 230MB/s; Sequential Write Throughput — 180MB/s)

Kingston Inteles:
    SNM225-S2/80GB 80 GB SSDNow M-Series SATA2 2.5" Drive (Intel X25-M SATA Solid-State Drive)
    (Kingston adatlap szerint: 250MB/sec. read, 70MB/sec write )

Ami "brutálisabb" fajta lenne, az a SNE125-S2/64GB 64 GB SSDNow E-Series SATA2 2.5” Drive (Intel X25-E SATA Solid-State Drive) ám mivel ez vállalati környezetbe készült ha jól látom,az ára is "vállalati"... (4-szerese az asztaliaknak). (250MB/sec. read, 170MB/sec write)

Viszont ha az Inteleseket nézem, a puszta adatok alapján és árban is jobban járok a Toshiba vezérlőssel...

Ezek után elárulná valaki,h. miért rajong mindenki az Intel vezérlősért/gyártmányúért ? :U

(valami adatról, viszonyítási alapról, egyszerű hétköznapi tényről nem tudok? :F )

3: Még egy régi ssd tesztben olvastam,h. az akkori rendszer sokat "lag"-olt ("akadozott") a ssd miatt... Manapság is létezik ilyesmi vagy ez a régebbi ssd-k "gyermekbetegsége" volt? (lehet ez Jmicron vagy Samsung vezérlős volt)

Köszi!

Aktív témák

Hirdetés