Hirdetés
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Okos?telefon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- bambano: Bambanő háza tája
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- bitpork: Ha Isten létezik...
Aktív témák
-
Enclave
aktív tag
Hello!
Nemrég nézelődtem ssd árakat illetően, így elgondolkodtam 1 darabnak a beszerzésén, ami a rendszermeghajtómat helyettesítené (Win7 64 bit).
A topikban még nem volt alkalmam visszaolvasni több száz hsz-t, csak annyit láttam, a bevezetőben,h. a sok írást nem kedvelik ezek a meghajtók...Illetve,h. sokan az Intel-t favorizálják...
Pár kérdésem lenne:
1: Ha nem ajánlatos sokat írni egy ilyen ssd-re, akkor célszerű a swap file-t, az firefox cache-t, az utorrent resume.dat és msn cache stb-ket átpakolni egy másik meghajtóra? Hogy a swapfile-t áttegyem egy hdd-re, az nem gond...Viszont hogy a többi alkalmazás cache mappáját is át lehet-e pakolni,ez szerintem egy kicsit macerás...
Minden itteni ssd használó átpakolta az összes dolgait az ssd-ről vmelyik hdd-jéré?
2: Mindenki az Intel féle meghajtókat dícséri...Ahogyan én tudom,a legelső Intel féle ssd volt a "legütősebb", viszont ennek az ára is enyhén "súlyos" lett az átlagfelhasználóknak...
Amit néztem Kingston márkájú ssd-k,abból létezik Intel gyártmányú is "átcímkézve" (ha jól látom). A Kingston oldalán az adatok alapján nekem úgy tűnik,h. "nem olyan nagy szám" az inteles...

Erről a 2 fajtáról lenne szó:
Ez lenne a "jelölt":
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNVP325-S2B/64GB "V+"
(netes tesztek szerint Toshiba vezérlős, a Kingston adatlapja alapján: Sequential Read Throughput — 230MB/s; Sequential Write Throughput — 180MB/s)Kingston Inteles:
SNM225-S2/80GB 80 GB SSDNow M-Series SATA2 2.5" Drive (Intel X25-M SATA Solid-State Drive)
(Kingston adatlap szerint: 250MB/sec. read, 70MB/sec write )Ami "brutálisabb" fajta lenne, az a SNE125-S2/64GB 64 GB SSDNow E-Series SATA2 2.5” Drive (Intel X25-E SATA Solid-State Drive) ám mivel ez vállalati környezetbe készült ha jól látom,az ára is "vállalati"... (4-szerese az asztaliaknak). (250MB/sec. read, 170MB/sec write)
Viszont ha az Inteleseket nézem, a puszta adatok alapján és árban is jobban járok a Toshiba vezérlőssel...
Ezek után elárulná valaki,h. miért rajong mindenki az Intel vezérlősért/gyártmányúért ?

(valami adatról, viszonyítási alapról, egyszerű hétköznapi tényről nem tudok?
)3: Még egy régi ssd tesztben olvastam,h. az akkori rendszer sokat "lag"-olt ("akadozott") a ssd miatt... Manapság is létezik ilyesmi vagy ez a régebbi ssd-k "gyermekbetegsége" volt? (lehet ez Jmicron vagy Samsung vezérlős volt)
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Wuthering Waves
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Jövedelem
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

)