- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
zjuhasz
aktív tag
igen, pont ezért kérdeztem. Viszont ha az egész oprendszer ssd-n van, akkor minden írás ott történik. Ha SRT-ben használom, akkor az annyival több írási folyamatot generál? Azt gondolnám (olvastam) , hogy az algoritmus megnézni, mit használok, azt írja ki egyszer ssd-re majd onnatól kezdve onnan olvassa be.
olvasásnál:
"Az SRT úgy működik, hogy az SSD meghajtót egyfajta gyorsítótárként használja. A szoftver monitorozza, hogy a merevlemez mely részeit használjuk és azokat a blokkokat felpakolja az SSD meghajtóra is. Ha olyan adatot kell olvasni ami már fent van az SSD-n, akkor a rendszer onnan fogja kezdeményezni az olvasást, ezzel jelentősen lecsökkentve az elérési időt, és egy jó SSD esetében megnövelve az olvasási sebességet is"
tehát ez csak minimális többeltírást jelent szerintem.írásnál:
"az Enhanced módnál többet szeretne kicsikarni az SRT-ből, annak a Maximized módra, azaz a maximális gyorsításra van szüksége. Ennél a módnál az írási műveleteket a rendszer nem hajtja azonnal végre a merevlemezen is, csak az SSD-t használja, és később írja tovább az adatokat, ha épp kisebb üresjáratot tapasztal. A sebességnövekedés még jobb lesz, hiszen írásnál is észrevehetjük majd, cserébe viszont némi veszélyt vállalunk."
itt, ha simán sd-re menne az oprendszer, ezek a műveletek ugyanúgy futnának, nincs semmivel sem több írás.összegezve: a monitorozás miatt lesz plusz írási mennyiség (sztem), ami ha állandó prg-ok vannak a gépen (ugyanazt a 20 alkalmazást nyitom meg rendszeresen) akkor az csak pár alkalmat jelent, onantól csak olvassa minden egyes indításkor.
Aktív témák
- iPhone Air 256GB BONTATLAN (1év Gyártói Garancia)
- Új MSI 15 Cyborg FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Dell Latitude E7250,12.5",HD,i5-5300U,8GB DDR3,256GB SSD,WIN10, LTE
- MSI 17 Pulse FHD IPS 144Hz i7-13700H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest