Hirdetés
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz devil-k #42198 üzenetére
A mostanit (Az eljövendő múlt napjai) Ugyanis az következik sorrendben.
Lesherrt le kellett bénítani, különben használta volna a képességét, és elnyeli az energiát. Akkor viszont Magneto erősen megszívja.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
devil-k
nagyúr
X-Men: Az elsők
8/10Nagyon jó kis film volt, ezzel kellett volna kezdeni az egész X-Men szériát. Csodálkoztam is, hogy 2001-es Kívülállók, hogy sikeredett olyan sz*rra, hogy csak na. Rengeteg kérdésemre választ kaptam, amit eddig nem tudtam, ugyanis nem követtem/ismerem a képregényes vonalat.
A kérdések, amire választ kaptam:
Kik azok a mutánsok?
Ki az a Charles Xavier és Erik Lensherr?
Hogy ismerték meg ők egymást?
Hogy lettek ők ellenségek?
Hogy került a képbe és mi is az a nevetséges "sisak", mi célt szolgál?
Hogy lesz Hankből Bestia?
Miért állt át Raven (Rejtély) a "rosszak" oldalára?
Hogy bénul le Xavier?
Hogy alakult ki a mutáns akadémia?
Mi hajtja ennyire Eriket, hogy teljesen elborul az agya?
S végül, hogy lesz Erikből Magneto?...stb.
Tetszett, ahogy egy pillanatra belevonták Wolverinet is a filmbe a maga sajátos stílusával, s végre nem az az idétlen nevetséges haja volt. Meglepő volt, hogy Kevin Baconnak ekkora szerep jutott, bár a halála kivitelezése lehetett volna kicsit keményebb is azáltal, hogy nem "ájult" állapotban kapja "azt", amit. Ami nem tetszett a filmbe az volt, hogy Erik folyton a saját nyomorát akarta mindenre és mindenkire kivetíteni, ettől nem lehetett eltéríteni.
Szóval jöhet a többi is! Melyiket érdemes ezután megnézni?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Bad Pritt
félisten
válasz callmeakos #42196 üzenetére
Indiana Jones-oson voltam, az jó volt.
Lehet idén elmegyünk, 3000-ért 5 film, csak ki kell találni milyen sorrend legyen. Ezt még megszülöm.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
callmeakos
veterán
-
haypro
senior tag
Blood Diamond 2006 (hun)
Nagyon élveztem a filmet. Megvan a kellő feszültség, izgalmas, 1 percig nem tudsz nem koncentrálni.
Az egyik legjobb kalandfilm, amit valaha láttam, de karakterdrámának se utolsó. Elgondolkodtató, meglepően sok mondanivalójú film. Azért a 6-12 éves kis néger gyerekkatonákat látni AK-val szívszorító. És ez egy nagyon is aktuális probléma. (Ilyenkor adok hálát, hogy Az európai életbe csöppentem bele, az emberiség szerencsés feléhez tartozom)
DiCaprio nagyon jól hozza a remekül megírt, halál laza és stílusos szerepet.(Hasonló, csak sokkal gyengébb szerepet játszik a borzalmas, már-már nézhetetlen Hazugságok hálójában) Zseniális dumái vannak, illetve a véleményével az egész afrikai helyzettel sajnos szinte teljesen egyet kell hogy értsek. A néger főszereplő is kifejezetten jó. Külön tetszik, hogy nem erőltették túlságosan a szerelmi szálat, az mindenképpen rontott volna az összképen. A zenei aláfestés is profi, hozzáad a hangulathoz. A vége is jól van megcsinálva.
Mindenkinek ajánlom!
10/9,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Bad Pritt
félisten
válasz callmeakos #42191 üzenetére
Mikor még ezt a Palace csinálta akkora mozikban, mint a Mammut meg a WestEnd.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Ace owner
addikt
-
callmeakos
veterán
A III. Corvin Moziéjszaka hivatalos műsorrendje. Holnap megyek megvenni a jegyet, mert ilyen jó felhozatalra nem számítottam
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
callmeakos
veterán
válasz Tibiajax #42187 üzenetére
Inkább 11/10. Nálam még mindig az év filmje
(#42166) aizen92
Rendes vagy, de nincs semmiért bocsánatot kérnedEgyébként most véglegesítik a Corvin Moziéjszaka műsorrendjét. és egész korrekt a felhozatal. Mondjuk pont nem a Wall Street Farkasa az, amit 4K-ban kellene leadni
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
pohár
félisten
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Tibiajax
nagyúr
Her.
10/10 -
Bad Pritt
félisten
According to the filmmakers, Rocket Raccoon in this film is a unique product of experimentation: "He's a little animal that was taken and experimented on and pulled apart and put back together again and implanted with cybernetics and he's half-machine and half-raccoon. And he's a gnarled, miserable, angry creature because there's nothing else like him. And that's something not easy to be."
via IMDb Trivia
Szal nem csak hogy mosómedve, de még kiber mosómedve ráadásul. Ez igen.
-
pohár
félisten
válasz Integra #42183 üzenetére
& brownus: ó, szomorúan hallom... feliratos sehol sincs, de nem is igénylem ennél a filmnél (ebben mindig jók voltak a hangok, na majd TF-nél, de ott szerencsére sok feliratos kópia lesz), egyedül Dinklage hangjától félek kicsit, de majd túlteszem magam rajta...
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Pali1119 #42180 üzenetére
hát akkor nem lesz folytatás
jajjj de ügyesen csinálták meg a debreceniek a műsort... 1-től Godzilla, annak vége 3-kor, 5-kor meg az X-Men... (ez a legelső 3D-s adás belőle, wtf)
arról nem is beszélve, hogy negyed 2-re van bent a buszom, vagy mehetek azzal, ami 11-re van bent...
amúgy érdemes 3D-ben nézni X-éket? mert ugye ez rendes, nem konvertált 3D (legalább a 2D-s negyed 3-kor kezdődik, mindjárt emberibb idő, de így meg a Godzit kell kihagyni)
[ Szerkesztve ]
-
-
pohár
félisten
A MoziCom szavazása szerint a magyar nézők legszívesebben egy Marvel Ultimate Alliance filmet néznének meg, amiben a Bosszúállók, az X-Men, a Fantasztikus négyes és A csodálatos pókember is szerepel. Úgy tűnik, hogy ez a jelenség van elharapódzóban. Minél több ismert karaktert/színészt nyomjunk egy filmbe: lásd még Expendables. Innen is javasoljuk az Alien vs Predator vs The Thing vs N'avi vs Freddy Krueger film elkészítését.
-
pohár
félisten
válasz Bad Pritt #42173 üzenetére
persze, én se azt mondom, hogy ez a párhuzam az, amit az egész X-Men képvisel, de tényleg rá lehet húzni ezt is minden probléma nélkül... de nem szeretek ennyire belegondolni az ilyesmi dolgokba, csak leülni és élvezni
-
Integra
titán
néha az az érzésem, hogy olyan gondolatokat gyárt, amik sose voltak ott. de ugye adott egy video tematikája, felépítése, az idő és azt kikell tölteni. nem tudom másképpen megfogalmazni, érzed azt, hogy mi az, amiről tud és akar is 10 percet beszélni, ez élvezetes, ez igazi szirmai, és van az a 10 perc amikor érzed, hogy valahogy kitöltötte, mert nem mehet időben alá. nekem az x-men felvezető pont ilyen volt érzésre.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #42168 üzenetére
Nekem pont ez lett a veszte, a kritikák előtti gondolatai. Nagyon erőltetetten hatnak. Mindig akar valami okosat mondani, és sokszor csak ráelölteti a témát az adott filmre.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Bad Pritt
félisten
válasz #54715584 #42169 üzenetére
Nézd meg az X-Menes videójának az elejét, ott beszél arról, hogy az X-Men valójában a melegeket szimbolizálja, mint kisebbség, kirekesztettek, üldözöttek, stb.
Közben az egész X-Men azért kel életre, mert a Marvel rá akart duplázni a Justice League-re, ezért egy évben elindították az Avengerst és az X-Ment, mint saját szuperhős csapatjaikat. Rohadtul senki nem beszélt buzikról, kisebbségekről, csak kellett valami kevésbé sablonos sztori, ami a riválisnál nincsen, na bumm.
Ez a meleg kisebbségi párhuzam kicsit ilyen "Mit gondolt a költő, mikor leírta, hogy kék az ég"-effekt.pohár: Az a baj, hogy egy olyan neoliberális társadalomban, mint az USA, meg a szakállas nőket felsorakoztató EU ez egy nagyon veszélyes gondolat. Elvégre az X-Men egyik központi kérdésköre az evolúciós fejlődés és az, hogy ők most többek, vagy nem többek, mint egy szimpla ember. Na ezt inkább ne adjuk a melegjogi aktivisták szájába.
Amúgy az X-Men igazi lényege és alapötlete a második film elején a múzeumban lett elmondva nagy vonalakban, mikor a neandervölgyiekről meg a cro-magnoniakról beszéltek. Az már hihetőbb párhuzam nekem.LnB: Nem baj az, az is csak vélemény. Csak kicsit erőszakosan tényként akarja beállítani sokszor. Amíg a filmekről beszél, addig nincs baj azzal, amit mond, amint kilép a szakterületéről, drasztikusan esik a gondolatainak a színvonala.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Integra #42170 üzenetére
tényleg érdekes egy gondolat, de ha belegondolsz, akkor tényleg illik rá (mondjuk ő is felsorolja, hogy miért)
-
Integra
titán
válasz #54715584 #42169 üzenetére
számomra egyre többet túlpörgi a felvezetőket, ahogy az x-mennél is ez volt, én is teljesen értetlenül állok a homos gondolat előtt. az igazsághoz azért azt is hozzáteszem, hogy dancsó meg a szakszerűen videójinál csökkentette az időt és egyre kevésbé ütnek.. fogy ott is a szufla.
-
Bad Pritt
félisten
válasz aizen92 #42167 üzenetére
Az biztos, hogy úttörők itthon ebben a témában, nekem Dancsó szimpibb, mert mindig jobb a szarkasztikus humor, mint az okoskodás. A vélemény meg mint a segglyuk, Szirmaiéra meg nem vagyok kíváncsi.
Plusz, amit Integra mond, hogy affektál, ripacskodik, ráadásul a kritikái elején a "gondolat", amit felvázol totál úgy jön le, mintha örökérvényű igazság lenne, pedig nem az. Sem a Godzillás természetvédelemnél, sem az X-Menes homoszexuális párhuzamnál.[ Módosította: BomiBoogie ]
-
aizen92
addikt
bocsi noxwill!
én is pont ezen a véleményen vagyok mostanában. Utóbbi időkben ( 2-3 hónapja ) nem nézem a videóit. Lehet, hogy nekem volt elég? vagy már tényleg picit sok és erőltetett. Attól függetlenül, jól csinálja amit csinál."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Hintalow
senior tag
válasz dokee78 #42116 üzenetére
Mistique a képregényekben elég titokzatos, nem lehet tudni az eredetét, de az első megjelenései a 20 sz. elejére datálódnak (már felnőttként, ha jól emlékszem)
A korát sem lehet tudni, mert alapból a képessége miatt mindig középkorúként jelenik meg, noha jóval idősebb (a képességének van köze a lassú öregedéséhez, a képregényekben ugye már több mint 100 éves)
ezt a gyerek dolgot csak a filmekben találták ki, amúgy még ennyit sem tudni a származásról.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Bad Pritt
félisten
válasz callmeakos #42159 üzenetére
Ha jön mellé Anguirus, akkor nem mondom, hogy van egy nézőjük, de fasza lenne.
Mondjuk Mothra ne legyen ilyen buzi színes, ez sose tetszett.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz devil-k #42153 üzenetére
Sok mindenben jók vagyunk, de akciófilmet nem tud Európa készíteni. Másfél óra uncsi dráma, merengés meg minden, csak nem szörnyfilm, igaz, Godzilla?
Noxwill: Le kell locsolni a szárnyát és akkor nem tud majd repülni, easy kill. Engem mondjuk annyira nem érdekel, leírták magukat ezzel a filmmel.
[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
válasz Bad Pritt #42147 üzenetére
Azért arra kíváncsi vagyok hogy a következő részre mit húznak elő. A MUTO-k kinyírva, a Brody családban nincs több. (legalábbis remélem hogy ott a másik oldalon is ezt gondolják). Mi maradt még? Csak nem?? Könyörgöm valósítsák meg ezt, és helyben sírva fakadok a moziban a gyönyörtől
All→M8
-
Integra
titán
válasz devil-k #42153 üzenetére
nem, csak index2, jobb oldalt és kíváncsiságból ráknyomtam.
dokee:
az x3-mal szétverték a folytatások lehetőségét, hogy picardot megölték. viszont a mostani film az időutazósdival úgy tűnik, hogy ott állt meg időben, amikor ez még nem történt meg, tehát picard él és jean elméje sem bomlott meg teljesen és az egész x3 nem történt meg.
nagy kérdés, hogy akkor most milyen szereplőkkel és hogyan tovább az apokaliszisos folytatásban[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Ez a helyes X-men film sorrend történet szerint?
X-Men - Az elsők
X-Men Kezdetek - Farkas
X-Men - A kívüllállók
X-Men 2
X-Men - Az ellenállás vége
X-Men: Az eljövendő múlt napjaiFarkas???
"Én azt nem értem,hogy a farkas című filmben azt mondja a Logan,hogy megölte Jeant ,de aki nem látta az ellenállás végét ami persze később van az nem érti."
forrásA filmek akkor ezek szerint kavarodva vannak?
-
.LnB
titán
válasz Integra #42149 üzenetére
A jobb oldali srác nincs véletlen benne abba a videóba amit noxvill linkelt az előbb?
23mp-ig bírtam, de csak mert néztem, hogy ismerős a srác„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Integra
titán
erre most leltem
10 mp után kinyomtam.......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #42147 üzenetére
Igen ezt Tibiajax fogalmazta meg a legjobban. Jót nevettem is rajta, de igaza van.
"Ford Brody és családjának megható története, amikor a városukat megtámadják szörnyek színes, szinkronizált amerikai dráma."
Sajnálatos, mondom még egyszer Edwards képes lett volna rá, hogy jól megcsinálja, de a WB nem kockáztatott. És nem is fognak ezek a nagy stúdiók.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Bad Pritt
félisten
Sajnálom, hogy neked sem tetszett.
Ha pusztán a filmet nézzük, akkor a Rim is meg ez is totál átlagos, pro-kontra vannak érvek mindkettő mellett.
Viszont ha beleveszem, hogy a Gojira reklámja csúnyán átkúrt a palánkon és az ilyet nem szeretem, akkor már csak elvből is a Rimet tartom jobbnak. Ott tökös filmet ígértek és tökös filmet kaptunk, ami nagyon buta volt. Itt sötét hangulatú filmet ígértek és unalmas családi drámát kaptunk, ami csak részlegesen érdekes és még buta is. Meg könyörgöm, ha nem lenne Godzilla egy NÉV, ez lenne az első film a témában, akkor Muto lenne a film címe...Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Én találkoztam vele személyesen is valamelyik premier előtti vetítésen. Igaz csak pár szót váltottunk, de teljesen normálisnak tűnt, mint bárki más. A csapat meg akivel mozizott tök átlagos volt. Egy két tinilány, fiatalok, de ugyanúgy voltak 20-30 év közöttiek is.
Live-Die-Respawn
-
.LnB
titán
válasz Integra #42143 üzenetére
Nem tudom megítélni annyira nem elemeztem ki őket. Csak meglepődtem mikor Szirmairól láttam egy-egy képet "a szerkesztőséggel" címen, és 13-15éves kisfiúkkal pózól . De semmi bajom vele, leírtam a véleményem, hogy én meguntam. Meg tudom válogatni mit nézzek, engem nem zavar ha csinálja
(#42145) orichalcos Az már a videóiból is látszik, hogy nagyon értelmes faszi, és ért is ahoz amiről beszél. Ezt nem vitattam, csak pár videó után már nem mindig értettem vele egyet. És néha túlzott "rizsázásnak" tűnt az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
ha megfigyeled, akkor a szirmai szimplán bolond a dancsó viszont taktikus, neki nagyon sok videójában bújtatott csajozás és önpromózás van, mint mondtam, ezek pont nem a szakszerű videói.. szirmainak nincsenek is olyan tematikájú videói mint a dancsónak, látszik is rajta, hogy csak a filmeknek él.
de ez csak az én véleményem...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
.LnB
titán
válasz Integra #42139 üzenetére
Azért legyünk őszinték, hogy ha Szirmai közönségének átlag életkorát nézzük akkor ti hárman húzzátok fel azt 20év-re kb Ő tini lányok miatt csinálja akkor?
-
Integra
titán
dancsónak most is a szakszerűje az, amitől a dancsó dancsó. a többi video pedig.... számomra leginkább bújtatott promózás az összes, mintha a népszerűsége növelésén dolgozna, hogy nőket tudjon felszedni a blog segítségével
-
callmeakos
veterán
Veled vagyok
Teljesen rendben van amit csinál, sőt szerintem most van igazán csak elemében. És nem skatulyázható be azzal, hogy teljesen elborult az agya, mert ha kell, azért összerak egy olyan részt, ami 0 poénnal operál, és csak az elméleti részt követeli meg. De könyörgöm, nyár van, jönnek a limonádék, már így is több mélységet belevitt az X-Menes videójába, mint amennyibe benne van.All→M8
-
.LnB
titán
Csatlakoznék, Szirmai szerintem is "fáradt" már. Eleinte tetszettek a videóik, ma már meg se bírom nézni.
(Gameday irodáról nem is beszélve, ott látszik, hogy a játékokhoz teljesenhülye)
Számomra erőltetettnek tűnik már.(#42137) orichalcos Azt se nézegetem, megvan a magam véleménye, még ha általába marhaság is És a ti véleményetekre adok még. Jó noxvillé-re Marvel témában nem
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz callmeakos #42131 üzenetére
Akár magasröptű, akár nem, ez a véleményem.
A Walter Mitty titkos életénél is azon vekengett, hogy a longboardot miért gördeszkának nevezik a filmben... De őszintén, ez kit érdekel? Nem ettől lesz ez a film jobb vagy rosszabb. Ilyenkor mindig azt mondom, hogy miért nem csinál ő egy filmet?
Eleinte nagyon jó volt amit csinált, de ahogy Integra is írta, az egész átment ripacskodásba. Igaza van, abszolút egyetértek vele. Szeretem a kritikákat, mivel én is eléggé kritikus beállítottságú vagyok, de a kákán is csomót keresni egy idő után fárasztó.
Huma
A szakállas nő(k) a világ legundorítóbb "marketing" fogása.KisTücsök
Nem ülnél be a filmjére vagy mi a baj?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Integra
titán
válasz devil-k #42129 üzenetére
sokszor mond ő szerintem jó gondolatokat, csak nekem a kötelező affektálásai már sok, egyszerűen nem szeretem. az x-menes kritikába meg a homoszexualitást hogy a búsba tutda odakeverni..... mai napig nem értem, hogy találta ezt ki
a gergő akkor jó, mikor tényleg beszél, gondolkodik, de amikor az van a fejében, hogy most bekell tegyen viccesnek vélt jeleneteket, az esetek többségében rosszul sül el....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
callmeakos
veterán
válasz devil-k #42129 üzenetére
Szirmai szerintem egy f*szfej. Abszolút nem kritikai munkát végez, csak mindenbe beleköt, ami a film szempontjából irreleváns.
Hát ettől most kifeküdtem
Ez aztán igazán magasröptű vélemény volt. Ennyi erővel a Dancsó is pont ugyanez, az is mindenbe beleköt, ami az általa bemutatott filmek szempontjából irrelevánsak.
Enough internet for today[ Szerkesztve ]
All→M8
-
Integra
titán
válasz leikomessi #42120 üzenetére
nem teljesen értem miért írod, péntek este voltam utolsó vetítésen. sajnos elkövettem a hibát és teli teremben néztem.. nem szabad, csak a végén, mikor lecsengett és páran ülünk a filmen...
tegnap megnéztem a szirmai videóját, sajnos egyre többet ripacskodik és nekem ez nem tetszik..
-
devil-k
nagyúr
Nekem egy dolog volt furcsa a Godzillával kapcsolatosan, mégpedig az, hogy csak 12-es karikát kapott. Ha annyira durva filmre kellett volna számítani, akkor kikapja a 16-ot. De milyen érdekes, hogy az új X-Men viszont 16-os karikát kapott és eddig mindenkinek tetszett. Tudom, hogy nem ugyanaz a műfaj, de most nem is olyan szempontból nézem a dolgokat.
Integra
Szirmai szerintem egy f*szfej. Abszolút nem kritikai munkát végez, csak mindenbe beleköt, ami a film szempontjából irreleváns.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
.LnB
titán
Godzilla
Spoileres kririka
Tudom ismét későn írok, és minek? Faluról nem egyszerű felmenni a city-be mozizni.
Előszó: Ha emlékeztek korábbról én idén ezt a filmet vártam a legjobban (én szerencsétlen). Nagyon bíztam a filmben, leginkább a rendező miatt. Edwards nekem olyat nyújtott a Monsters c. filmjével, hogy azt gondoltam csak ő képes ezt a filmet jól megcsinálni. És nyomasztó, sötét hangulatú szörnyfilmet fogunk kapni.
Egy dolgot elfelejtettem, hogy míg a Monsters-t kis költségvetésből, és önerőből hozta össze. Itt már egy WB állt a film mögött, adtak Edwards-nak 100-200millió $-t, de ezen kívül semmi mást (leginkább szabad kezet nem). Az egész film azt az érzést sugározta, hogy Edwards a film 1/3-át készíthette el a saját elképzelései szerint, a többi a kötelező nagy stúdiós klisékkel kellett kitöltenie. PG13, Hős amerikai, család, kötelező dráma, a csoda, és happy end. Az örök igazság, ennyi pénznél egy stúdió nem kockáztat, nem kapsz mély történettel rendelkező, darkos, drámai filmet. Pont, ennyi! SOHA! Ezt én most örökre megtanultam. (Mi lesz a Star Wars-ból is omg...)
Én több kevesebb sikerrel elkerültem a spoilereket, de sajnos belefutottam itt egy sejtelmes mondatba "Godzilla $ Friends". Ebből gondoltam, hogy nem egy szörny lesz. Igazából nekem ezzel semmi bajom. Sőt a szörnyes részekkel egyáltalán nem volt. Ha valaki ismeri a Japán eredetét ennek az egésznek akkor Edwards hű maradt a Godzilla kánonhoz. Olvasni olyanokat, hogy dagadt, nevetséges az atomlehellet stb. Ők nem igazán ismerték eddig Godzillát, csak maximum a 98-as filmből. Az volt csak baj, hogy keveset volt Godzilla a vásznon. De amikor ott volt akkor az ember álla leesett. És itt szeretném kinevetni azokat akik a Pacific Rim-et jobbnak tartják. Azért van egy határ na! [HáGé ]
Azon felül, hogy a szent amerikai hősünk mindent túlél volt egy két baromság a filmben. Én akkor mondtam a moziba, hogy "nanee". Mikor keresték a második Muto-t, kukucskálnak be a kis ablakokon, de kintről bazzeg senkinek nem tűnt fel, hogy "ki van robbanva" a hegy oldala??!?! És még volt pár, de miben nincs?
Említettem korábban, hogy Edwards szerintem csak részben valósíthatta meg az elképzeléseit. Például a vonatos jelenetről sütött a Monsters hangulata, a halo jump rész pedig elképesztően hangulatos volt, csak úgye ezzel etették be az embereket a trailerben Tetszett még az elején mikor a Brody family elment a szellemvárosba, annak nagyon bíztató poszt-apokaliptikus hangulata volt.Mikor kijöttünk a moziból és kellett volna megbeszélni a filmet a társaságommal (három embert vettem rá, hogy nekünk ezt kell megnézni), nem tudtam mit mondani. Még tegnap se tudtam leírni ide a gondolataimat, ez a film teljes mértékben átlagos. Ez az abszolút 5/10-es film. (olyan skálán ahol a 4/10 már inkább rossz, a 6/10 pedig már jó film)
Csalódtam, azt hittem ez lesz az év filmje, így lett az év csalódása. De annyira azért nem rossz film mint amennyire sokan ócsárolják.figyelem szókimondó durva szöveg:
Azért tényleg nem voltunk még annyira átb*szva mint a Godzilla marketing kampányával[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
Aeonflux-on olvastam egy kommentet a Godzillával és annak jelenlegi megítélése kapcsán:
A f*szt! Ez a sok öntudatos, elkényeztetett kritikusjelölt unalmában hozzáértőst játszik, és azt hiszi, akkor kúl, ha minél kiemeltebb bemutatót fikáz. Gareth Edwards filmje messze nem tökéletes, de kifejezetten szórakoztató és ambiciózus, fogadtatása pedig kiváló lenyomata a nézők, firkászok agyhalottságát okoskodással leplezni kívánó rinyálásának.Nesztek
All→M8
-
Bad Pritt
félisten
válasz aizen92 #42121 üzenetére
Tévedsz, sajnos, pedig ez nagyon fasza biztpol téma lehetne.
Az utóbbi 6 évben az azonos típusú amcsi filmek egyenletes teljesítményt hoztak oroszhonban, nagyjából 10 millió dollárnyi rubelt (pl.: szuperhős filmek az Iron Man és a Captain America 2 közötti időszakban). Az Avatar kimagaslott itt is, több, mint 117 milliót kaszált.
Abban viszont igazad van, hogy a két ország társadalma nagyon különböző, de a 30 milliós orosz bevétel még így is kiemelkedő. Pedig náluk a dizni mesék hagyományosan jók, ezek voltak az első nyugati kulturális termékek, amik forgalmazásra kerültek ott, úgyhogy egy komplett generáció kb ezekkel nőtt fel. Viszont nem olyan fanatikusok, mint a japánok, ha ott tetszik valami az embereknek, az nagyon tetszik, cosplay meg minden. Ettől függetlenül nagyon durva ez a közel 200 millás eredmény, még az Avatar sem hozott ennyit, pedig azért rajongtak rendesen (186m).
Ja még annyit az orosz témához: tavaly a Pacific Rim meg az Iron Man 3 volt az oroszoknál nagy siker, most akkor szerinted?[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz Pitterix #42122 üzenetére
USA kormányzat a gonosz, aki szegény 9/11 károsultakat/özvegyeket nem támogatta. Ebben van igazság, rengetegen haltak meg szolgálat közben és semmi kárpótlást nem kaptak, vagy így elég volt napi 1 kenyérre, vagy szépen rákos megbetegedésben meghaltak és még a kezeléseket sem támogatták......
+ "Semmit nem tettek azért azóta, hogy a biztonsági helyzet javuljon, az Légi marshallok csak 1 osztályon utazó kiégett zsaruk és semmit sem tudnak megakadályozni, szívják el a pénzt ahelyett ,hogy a károsultakat fizetnék ebből. etc. etc. etc." Kb. Ez a hatalmas nagy bullshit a lényeg. De hát ez nem az a film, amit komolyan kell venni."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Pitterix
őstag
Kellemes vasárnap esti kikapcsolódás.
Némi akció, némi izgalom, nuku jócsaj, kicsi klisé, kicsi dráma, és nem jöttem rá ki a gané benne.7\10
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
aizen92
addikt
válasz Bad Pritt #42119 üzenetére
Azért az Orosz társadalmat/középosztályt összehasonlítani a Japánéval! ezen kacagtam így reggel egy jót. Mintha USA nézettséget Indonéziával
Tudod, gonosz USA imperialista termék. Mostanában eléggé hergelik a lakosságot a "Nyugat ellen". A mintapolgár, egy "nácista" Disney film megtekintésével pedig a legrosszabb, amit tehet Orosz anyácska ellen.
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Bad Pritt
félisten
A Frozen amióta moziműsorra került (2014.03.14), első helyen van Japánban. Még a saját szörnyük sem volt képes letaszítani és május 25.-éig bezárólag összesen 193 millió dollárnyi yent termelt.
Összehasonlításképp: Oroszországban, ahol kb ugyanennyien élnek és majdnem 3 hónapig volt műsoron, "csak" 33 milliót zsebelt be.
Továbbmegyek: Dél-Koreában (76millió) és Kínában (48millió) is nagyon jó eredményeket hozott, mindhárom Távol-keleti országban a legsikeresebb animációs filmek között van (vagy már a legsikeresebb).
Mit esznek ezen a mesén a vágott szeműek?Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz #54715584 #42115 üzenetére
Itt van amúgy a teljes graphic novel, amit Kosinski írt. Tulajdonképp early draft meg concept art sorozat a filmhez.
-
dokee78
félisten
Most kezdtem nézni megint az X-Menirst Classt.
A mutánsok lassabban öregednek?
Mert 1944-ben vagyunk és már gyerek Mistique.
Erik és Xavier az ok,de Mistique is?Lehet másnak ez tiszta,de nekem még nem.
-
dokee78
félisten
Non-stop 70%
Nem volt rossz film,valami mégis hiányzott belőle..
Liamot bírom,de Juliant továbbra sem kedvelem. -
addikt
válasz devil-k #42099 üzenetére
Nem szivatlak. Eredetileg kamaradarab volt, kis színházra, néhány szereplővel. Egy szobában játszódik az egész, a mesélés a lényeg, de baromi jó. A magyar cím ("Az őslakó") hülyén hangzik, de amúgy teljesen pontos.
Ha jóval vallásosabb téma is érdekel, akkor még a Találkozás (The Encounter) ajánlott (ez is egy helyszínes, pár szereplős, beszélős-odafigyelős-meghökkenős).Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
hoffman_
nagyúr
az elmúlt fél-egy évben kijött vígjátékokat szeretném átnyálazni, holnap estére kéne egy film, de meglepődve tapasztalom, hogy imdb-n nem tudok így szűrni/keresni. én vagyok a béna, vagy ilyet nem tud? ha nem, akkor elég satnya...
#42104, Integra:
és még te adod az ívet nekem, hogy sz*r filmre ülök be
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Integra
titán
válasz Ace owner #42105 üzenetére
eszemben sincsen komolyan venni, egy pillanatig sem, de jó, hogy ezt tévében láttam éppen, még a byte-ot is sajnáltam volna erre.. a tatumos másik sem lehet jobb, vagy még rosszabb lehet ennél, drámai ezt az amerikai patróta rettenetet, bűnrossz, mintha valami májkel béj film lenne
-
Integra
titán
olympus has fallen (2013)
hát b+.... én kérek elnézést..... minősíthetetlen...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Huma
addikt
válasz devil-k #42099 üzenetére
Szerintem egyrészt a művészfilm effektus miatt nem vetítik az európai filmeket amcsiban. (Illetve csak mértékkel) Másrészt az amcsik nagyon hozzá vannak szokva a saját stílusukhoz amitől az európai eléggé eltér. Mi ezt tudjuk értékelni (már aki) mivel felüdülés a sok egy kaptafára készülő, klisés film után valami egyedibbet nézni. Valami olyat amin látszik, hogy nem az volt a fő cél hogy minél több pénzt hozzon a konyhára hanem az hogy valami maradandót alkossanak. Az amcsik viszont (és sajnos sok, amerikai filmeken nevelkedett európai is) be vannak gyepesedve. Hozzá vannak szokva az amcsi stílushoz és egy európai filmet már nem tudnak befogadni.
No meg a pénz. Sajnos az amcsi filmek nagy része pusztán a pénzről szól. Semmi kreativitás vagy formabontó húzás. Ragaszkodnak a jól bevált formulákhoz és középszerű filmeket gyártanak amikkel minél szélesebb közönséget tudnak megfogni. Így hozza a legtöbb pénzt egy film. Ez nagyon káros a művészetnek. Olyan mintha egy nagyon tehetséges festőnek azért fizetnének hogy középszerű festményeket fessen.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
bagyulajuve
addikt
Metro Manila - elég érdekes dráma. Egy családról szól, akik pénz híján beköltöznek a nagyvárosba, ahol természetesen egyből átvágják őket. De aztán kiicsit sikerül talpraállni, de komoly megaláztatások árán, majd megtörténik a főesemény. Ajánlom az "egzotikus" filmek kedvelőinek.
Resistencia eterna
-
Bad Pritt
félisten
válasz callmeakos #42095 üzenetére
Egy kis adalék, hogy miért az egyik kedvencem tavalyról.
Itt nem csak a VFX ment orrba-szájba, hanem volt végre egy kis egyedisége a látványnak, Izlandon forgattak, amit lehetett megépítettek, plusz a fenti videó arról szól, aki nem nézné meg, hogy felvették az eget meg a felhőket és kivetítették a Skytower mögé. Úgyhogy amit ott láttunk, az nem digitális effekt volt, hanem teljesen igazi kép.bagyulajuve: +1, nagyon jó film az is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest