Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
Aktív témák
-
Huma
addikt
válasz Realradical #42951 üzenetére
Szellem vagy? Vagy te voltál a másik akinek tetszett a film?
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Realradical
őstag
Hja a másik delikvens vagyok. Annyi előnyöm van, hogy ismerek íreket Sok az olyan vicc ami nem jönne át különben.
szerk: tényleg, nem is írtam, hogy megnéztem a Bourne 2. részét. Ez már jó volt. Az első ehhez képest nagyon gyenge. 10/8
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Huma
addikt
válasz Realradical #42955 üzenetére
Sok bajom van ezzel a filmmel. Bugyuta humora van, a drámai részek erőtlenek, vontatott, nem reális.
Az Erőszakik nagyságrendekkel jobb. A drámai részek ütősek, a poénok viccesek.
Én a Fűrészre fogok lehet benevezni hamarosan. Asszem a harmadik részig láttam. (vagy a negyedikig) Viszont mivel elvesztettem a fonalat ezért a többi részbe már bele sem kezdtem.
Tibiajax: Mostanában keveset látlak a topicban. Lanyhuló érdeklődés vagy kevesebb szabadidő? Esetleg valami más?
[ Szerkesztve ]
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Viszlát
addikt
A kritika jóval többről szól annál, hogy ami nem tetszik az "rém gyenge, nézhetetlen", ami meg tetszik, abból már 6 rész lenne. Gyúrj még egy kicsit a gondolkodásra, ösztönös reakciók helyett.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Huma
addikt
válasz Viszlát #42958 üzenetére
Látszik, hogy nem ismersz. Elég részletekbe menő és objektív kritikát tudok írni ha akarok. Csak nem akarok mivel nem fizetnek érte, feleslegesen meg nem koptatom a billentyűzetet.
Ez amúgy a fórumozási szokásaimra is áll. Csak akkor írok, ha építő jellegű, értelmes és hasznos hozzászólás kerül ki a kezeim közül. Tehát feleslegesen nem írok. Nem vagyok grafomán.
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz littlelion21 #42960 üzenetére
Na de kérem. Ne ijessze el a potenciális kuncsaftokat.
"...lesben áll egy cápa. Áldozatra várva."
Amúgy a tegnapi hozzászólásod ütött.
-
Viszlát
addikt
Objektív kritika egy szellemi alkotásról? Kis naiv. Természetesen nem ismerlek, de szerintem nem is állítottam az ellenkezőjét. Nyilván, hogy a saját megnyilvánulásaid számodra építőek, értelmesek és hasznosak, de azért kéretik fenntartani a lehetőséget a másképpen vélekedőknek is.
littlelion21: valahogy csak meg leszek azért...
Jhonny06: biztosan nehéz napod van, de azért kérlek tartsd szem előtt azt a bizonyos szólást a stílusról és az emberről. Egyébként valamit félreértettél, a reakciódból ítélve úgy tűnik, mintha számon kértem volna Huma fórumtársunkon, hogy nem ilyen minőségben fogalmazza meg a véleményét az általa látott/nem látott filmekről. Márpedig ilyesmiről szó se volt.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Huma
addikt
válasz Viszlát #42963 üzenetére
Tévedsz ha azt hiszed, hogy nem lehet objektív kritikát írni egy filmről. Sok mindenből tevődik össze egy film amit részletekbe menően lehet analizálni. Persze egy filmnél (mint minden művészi alkotásnál) mindig szem előtt kell tartani azt, hogy az egyes részek milyen egésszé állnak össze.
Pl a The Blair Witch Projectnél hiba lenne kritizálni a kamerakezelést.A lényeg az, hogy egy tízes skálán elég szépen be lehet lőni egy adott filmet ha kellőképp objektívak vagyunk. Aztán persze szubjektívan felülvizsgálva teljesen más eredményt kaphatunk.
Nem mondom, hogy nincsenek olyan típusú filmek amiket nagyon nehéz vagy éppen lehetetlen objektívan megítélni. Pl egy vígjáték objektív megítélése meglehetősen nehéz mivel a humorérzék szubjektív tulajdonság. Van akinek bejön pl a bugyuta angol humor. Van aki viszont a kifinomultabb poénokat kedveli.
Ha 10 jóképességű kritikus összeül és nekiáll filmeket pontozni, egész biztos vagyok benne, hogy max 2 pont eltérést produkálnak egyes filmeknél. Nem lesz olyan hogy az egyik szerint 4/10 a másik szerint meg 9/10.
-
Viszlát
addikt
Na, hogy ON is legyek:
Margin Call (8/10): bár elvileg nem a Lehman Brothers-nél történt események szolgálnak alapul a filmnek, mégis egy hasonló helyzetet dolgoz fel. Nagyon jó karakterek (leszámítva Jeremy Irons-t, aki rettenetesen erőltetett volt), speciális feszültség végig a film alatt. Konkrétan nekem kinyílt a bicska a zsebemben a végére, hiszen egyike vagyok azoknak akik az ilyen és ehhez hasonló ügyeskedő gazemberek miatt szívnak pár éve...
Huma: másképp gondolom, de majd egyszer egy erre alkalmas helyen és időben talán lesz lehetőségünk megvitatni a nézeteinket.
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz Viszlát #42965 üzenetére
Már én is beterveztem magamnak ezt a filmet. Mindenképp nézős.
"de majd egyszer egy erre alkalmas helyen és időben talán lesz lehetőségünk megvitatni a nézeteinket."
Ez fenyegetés akart lenni? Tépj sorszámot.
Viccet félretéve, nyilvánvaló hogy nem lehet 100%-os objektivitással kritizálni egy filmet. Ezért is írtam a két pontos eltérést. Ennél nagyobb eltérés csak nagyon kivételes esetben fordulhat elő. Feltételezve, hogy mindkét kritika objektív.
Persze előfordulhat az is, hogy a kritikusok különböző dolgokhoz szigorúbban vagy engedékenyebben állnak hozzá. Pl számomra megengedhetetlen, hogy egy sci-fi tudományosan megalapozatlan legyen és olyan alapvető fizikai törvényeket cáfoljanak meg benne hozzánemértésből fakadóan amit egy középiskolás is betéve tud. Persze ettől még tudok objektívan nyilatkozni a filmről, de az biztos, hogy nálam az a 2 pontos különbség sci-fi kategóriában elég gyakran előfordulna.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
MODERÁTOR
"számomra megengedhetetlen, hogy egy sci-fi tudományosan megalapozatlan legyen és olyan alapvető fizikai törvényeket cáfoljanak meg benne hozzánemértésből fakadóan amit egy középiskolás is betéve tud." pl. stargate film/sorozat?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Huma
addikt
Ja. Egy rakás...
A nagyfilm még egész tűrhető volt. A sorozatban már csak MacGyver humoros megnyilvánulásai voltak értékelhetőek.
Stargate, Star Trek, Star Wars. Egykutya. Egyik rosszabb mint a másik.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
darál0w
Jómunkásember
Colombiana
popcornmuvi
viszont a csaj teste többet is megér egy éjszakánál.
6/10
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Viszlát
addikt
válasz zolynet #42938 üzenetére
The Secret in Their Eyes (10/10): üdítően frissítő ez az argentin krimi, a sok hálibudi túlmagyarázott, eltúlzott, nyálas baromság után. Izgalmas, életszerű, tökéletes befejezéssel. 11 pontot is adnék rá ha lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
A mágus (The Illusionist), érdekes film, kategóriájában drámák közzé sorolható, de végül is mégsem az. Egy kevés írás találni róla ami nagyjából mindent elmond a filmről: "A mágus főhőse egy fantasztikus tehetségű bűvész, Eisenheim (figyelembe véve a mű további filmes párhuzamait, talán nem véletlen az Eizenstein nevével való rímelés), aki hosszú évek után ismét találkozik gyermekkori szerelmével, egy rangban jóval felette álló nemes hölggyel. Sophie időközben - a Ferenc József császár fiáról, Rudolf hercegről mintázott - Leopold koronaherceg menyasszonya lett, így hamarosan tragédiával végződő szerelmi háromszög alakul ki a felek között. Kulcsfontosságú figura ezenkívül Uhl rendőrfelügyelő is, aki a herceg parancsára rátapad Eisenheimre. A megtörhetetlen és megfoghatatlan bűvész ezzel a hatalommal való szembeszegülés szimbóluma is lesz. És az előadásnak még mindig nincs vége...
Az alkotók csodálatos klasszicizáló zenével (Philip Glass) és képekkel keltik életre a varázslatos történések helyszínéül szolgáló XX. század eleji Bécset. A színvilág aranyos-barnás tónusú, mintha csak régi képeslapokat nézegetnénk, a világítás pedig gyakran vibráló, mint az ősfilmekben, és sokszor alkalmaznak maszkolást is. A mágus azonban nemcsak formailag bűvöl el: az információ visszatartásával mintha csak mi is egy bűvészelőadást figyelnénk, s nem kevés meglepetésben lesz részünk, amikor a végén az alkotók elővarázsolják a nyulat a kalapból. " Viszont szerintem is zseniális film, persze pár hiba van benne, de a Tökéletes trükkhöz hasonló stílussal mellé tudnám állítani, bátran, képi világa szép, zeneileg hangulathoz illő, és a sztori is össze van rakva rendesen. 9/10-et érdemel szerintem.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
hoffman_
nagyúr
Uhhh... Ez az előző 30, d'oh.
Ha sikerül eljutnom odáig, akkor ma este nézek egy Moneyballt. A baseballt nem szeretem, de a trailer mégis nagyon tetszett. Brad Pitt szerintem a férfi színészek között toplistás.
Viszlát:
Mi olyan sokat nem beszéltünk, de azért elmondom még egyszer, hogy örülök, hogy újra itt vagy Ha esetleg előkerülne egy-két zongora impro, akkor feltétlenül szólj
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Pitterix
őstag
Nos hamar elfelejtem majd.
Az elején már két gyermeteg hibával találkoztam, pedig nem szoktam figyelni az ilyenekre.
Nem volt jó.
De kis kopasz miatt kap:6\10
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #42973 üzenetére
Brad nem ért be időben, szóval megnéztem, amit már elég régóta halogatok.
Drive - 7/10
1080p, dtsNem volt olyan nagy hasraesés, de jó film volt szerintem. A srác helyenként nagyon kemény volt, azt nyilván szeressük. A viszonya a csajjal, illetve annak a súlya viszont rohadtul nem értem hogy lett ilyen nyomatékos, ezt az elején korántsem sikerült felvázolni. Illetve fura volt, hogy az első fél órában nem beszélt szinte semmit, ott néha nagyon természetellenesnek éreztem pár jelenetet. Ennyi, amúgy nem volt bajom vele, simán nézhető.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
tween
őstag
A guardista (2011) : beteg barmok 7/10
-
tween
őstag
lehet már volt : A hobbit szinkronos előzetes
-
Huma
addikt
válasz Tothgera30 #42972 üzenetére
Nekem is nagyon tetszett.
(#42978) tween: Én még nem láttam a szinkronos verziót.
-
Tothgera30
Ármester
Mert jó film . Talán picit jobb is mint a tökéletes trükk .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Viszlát
addikt
Take Shelter (?/10): pontozhatatlanul értelmetlen, gyenge, jajistenem...
-
darál0w
Jómunkásember
The Guard
beteg!
7/10
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Realradical
őstag
Moneyball 10/7, Brad Pitt mint mindig most is nagyot alakít. A story valahogy nem jött be pedig szeretem a baseballt.
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Huma
addikt
Olvasgatva az elmúlt hetek, hónapok hozzászólásait felötlött bennem, hogy nyitni kéne egy új prohardver oldalt. Blogout mintájára a Trollout-ot.
Az is eszembe jutott, hogy fel kéne találni valami univerzális netes szűrőt ami az összes trollt letiltaná a billentyűzetről. Csak attól félek lehet engem is letiltana.Tud valaki ajánlani valami jó animációs filmet az elmúlt egy évig bezárólag? Hátha lemaradtam valamiről. Verdák 2 nem érdekel. Már az első rész sem tetszett.
Ha jól rémlik hamarosan jön az új Jégkorszak.
Csizmás, a kandúrt valaki látta? Milyen lett?Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
peugeotmate
őstag
Tudtok ajánlani jó (!!!) német gyártású filmeket? (Berlin Calling, Good Bye Lenin, Die Welle, A bukás már megvoltak. Meg lehetőleg ne német háborús, nácis filmet ajánljatok, inkább az elmúlt 20 évből, ha tudtok. )
meg
-
pohár
félisten
válasz peugeotmate #42987 üzenetére
ezt bepróbálhatod, nem rossz film
bár nem 100%-osan német, de lényegében arról van szóGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
rt06
veterán
válasz peugeotmate #42987 üzenetére
der himmel über berlin
lola rennt
das experimenthirtelen ez a
kettoharom ugrik be (no meg a das boot, de az haborus)[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
bagyulajuve
addikt
-
rétisün
veterán
válasz bagyulajuve #42990 üzenetére
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
littlelion21
addikt
válasz peugeotmate #42993 üzenetére
Még ezt ajánlom, ha kimarad volna eddig.
-
peugeotmate
őstag
válasz littlelion21 #42994 üzenetére
Igen, ez megvolt, csak kimaradt a korábbi felsorolásból. De valóban remek film!
meg
-
Jim-Y
veterán
válasz peugeotmate #42995 üzenetére
Ha a Die Welle tetszett, akkor -tudom, hogy írták már- ezt nézd meg: Das Experiment, majd ha ez megvolt, akkor 90%-ban ugyanezt megnézheted hollywoodi köntösben, és ámulj, hogy az amerikai filmipar alap kliséitől hemzsegő amerikai verzió mennyivel szarabb
Ezt egyébként másoknak is ajánlom 2 egymást követő estén megnézni, szerintem nagyon tanulságos a kontraszt miatt megnézni ugyanazt a sztorit, egyik USA szülötte, másik Európa..
-
Sir Pocok
őstag
Nekem átjött a film. Lelkileg elég megterhelő. Nem tudom pontozni. Szerintem érdmes megnézni.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
leslieke
Jómunkásember
Megnéztem A tetovált lány amerikai feldolgozását. Nos, aki látta az eredeti, svéd verziót az sok újdonsággal nem fog találkozni a filmben. Egyébként ettől még érdemes megnézni.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
Aktív témák
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest