Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Jut eszembe, tegnap megnéztem a Dark Shadows-t (5/10), Johnny Depp hozta a kötelezőt (hálistennek semmi kalózos nem köszönt vissza a játékában), de Burton-ben csalódtam, ő ennél átgondoltabb, kerekebb filmekkel szokott előrukkolni, ez viszont meglehetősen gyenguskára sikeredett. Az nagyon jó ötlet volt szerintem, hogy a 70-es években szabadult ki a főhős, nem a mostani korban, de ezt aztán alig-alig aknázták ki, pedig önmagában ez is komoly humorforrás. Azért egyszer-kétszer jót nevettünk, szerencsére akadtak poénok amiket nem lőttek el az előzetesben.
-
Viszlát
addikt
Zenéről jut eszembe, a Rock of Ages erősen várós, bár kicsit félek, mert a trailer elég tömény lett, remélem nem lőtték el az összes puskaport benne.
mod: ja igen, köszönöm a válaszokat. Egy kivétellel nem láttam az említett filmeket, de persze hallottam róluk. A Honey-t viszont láttam, nem egy korszakos alkotás, de nem is tinifilm, nagy szárnyalás nem is lett belőle.
-
Viszlát
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Szerintem Kate Winsletet leszámítva mindegyik színész zseniális volt. Jodie Foster-t folyamatosan meg akarod fejelni a film közben, annyira ellenszenves, a férje meg a papucs szerepből remekül kilép a film közepére. Én is nagyon jókat mulattam egyébként, pontozásügyileg kicsit magasabbra tenném nálad.

-
Viszlát
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Egyszerűnek én sem tartom, hiszen ahogy írtad is, akinek bejöttek a Nolan féle változatok, azok nyilván ebben az új előzetesben is azt látják viszont, amit kedveltek az előző részekben.
A kérdést azért tettem fel, mert én nem estem hanyatt ettől az új Batman-től, nem volt rossz, de igazából se nem jobb, se nem rosszabb az elődökhöz képest, így ez a trailer is elfogulatlan szemmel egy szokványos akció trailer, bár az egyértelmű, hogy a jobbak a közül való. Jó lett volna olvasni néhány objektív okot is ami miatt ilyen nagy a lelkesedés, de így is értem és el is fogadom a véleményeteket.

-
Viszlát
addikt
Teljesen őszintén, mögöttes szándék nélkül kérdezném, hogy mégis mi az ebben a trailerben amitől így el vagytok ájulva? Ugyanolyan bevillanós, robbantgatós, kevéske poénnal fűszerezve mint az össze akciófilmé, egyszerűen semmi extrát nem látok benne.

-
Viszlát
addikt
La Luna (1979): egy szóval úgy tudnám jellemezni a filmet, hogy beteg. Drogozol kisfiam? Na, akkor oldjuk meg a szitut, mi lenne ha drog helyett anyáddal pajzánkodnál? Bertolucci meg nézesse meg magát...

-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
Sweet November 3/10: nagyon durván Autumn in New York koppintás, egy rém gyenge Reeves-szel, Theron meg végülis hihetően hozza az excentrikus karaktert, de sokat nem lendít a dolgokon.
-
Viszlát
addikt
válasz
dokee78
üzenetére
SPOILER
Bár ebből a videóból nem derül ki az előzmény, miszerint épp egy kisebb megvilágosodást kommentál főhősünk, melynek végső konklúziója: God dwells within me as me. Majd megjelenik a korábban említett cirkuszi elefánt, mintegy a természet által is jóváhagyva szellemi előrelépését a megtisztulás, belső béke felé.

-
Viszlát
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Eat Pray Love 4/10: ha lenne Klisé díj, nagy eséllyel indulna ez a film. Minden, ami jó volt a The Way-ben, azt sikeresen giccsessé, elcsépeltté és közhelyessé tették, amin Roberts sem tudott segíteni. A csúcs SPOILER az elefántos jelenet volt, /SPOILER ott majdnem felálltam a TV elől...
-
Viszlát
addikt
válasz
littlelion21
üzenetére
Valamit nagyon félreértettél, még kinek mutattunk volna meg és mit?
Hogy mi is tudunk listát csinálni? Ugyanmár.Nem kiragadtam, csak a többi szimplán érdektelen volt, megismételtél pár dolgot amit már én is meg mások is leírtak, meg lehülyéztél pár embert nyíltan és célozgatva is, aztán kifújt. Erre a megjegyzésedre pedig rá akartam kérdezni, mert megpróbálod rossz színben feltüntetni a listánkat és szerintem nincs igazad.
Egyébként nem tudom ki bántott, én biztosan nem, szóval igazán megtehetnéd, hogy kicsit csiszolsz a stílusodon, lehet gúny és cinizmus nélkül is beszélgetni, egymás lenézéséről nem is beszélve.
-
Viszlát
addikt
madgie: de-de. A mai napig azt mondom, hogy ha 40 perces lett volna a film, akkor még talán-talán, szódával. Übergáz, ráadásul nővel voltam ha jól emlékszem, de az tuti, hogy nem is lett belőle semmi, mert hát előtte az itt tapasztalható általános lelkesedés miatt erősen ajnároztam a filmet.
-
Viszlát
addikt
válasz
üzenetére
Biztos, hogy van ilyen is, mondjuk ha nem jársz moziba (ha jól emlékszem nem nagyon, mert nem bírod a közeget), akkor ez könnyebben megoldható.
Vagy én vagyok mazo, sok filmet megnézek, mert mondjuk érdekeset írtok róla, vagy éppen azért, mert nagyon eltérőek a vélemények. Így azért belefut az ember ilyen Project X, Watchmen, The Fountain vagy 50/50 filmekbe amik bizony jóval ötös alatt vannak az én skálámon. Én valahogy úgy vagyok ezzel, hogy ha nem láttam végig, akkor nem érzem jogosnak, hogy kritikát fogalmazzak meg róla.
hoffman_: nincs ezzel végülis gond, igazából csak magatokkal szúrtok ki, nagyon leszűkül a mozgásteretek. Nekem sokkal könnyebb dolgom van, mert a szar az az egyes, így árnyaltabban tudom kifejezni a véleményemet.

-
Viszlát
addikt
válasz
littlelion21
üzenetére
A ph-s imdb is mekkora arccal indult, aztán a végeredményt tudjuk, ua. mint a lenézett szar imdb, csak kicsit eltolódott hangsúlyokkal.
Ezt nem tudom miért írod, mint az egyik főszervező, szerintem nem erről szólt, legalábbis az én emlékeimben úgy él, hogy buli volt egy sajátot elkészíteni. Persze tudom, hogy az Empire volt ami beindította az egész kezdeményezést és sokan fogtuk a fejünket az ő listájuk láttán, de szerintem nagyon hamar elfelejtődött ez és az előző mondatban említett dolog lett a lényeg. Elég sok melót beleöltem, ha csak a fikázásról szólt volna, biztos nem teszem.
monstre: mondjuk én nem is erőltettem, ahogy korábban már írtam, egy szimpla megfigyelést tettem csak közzé. Az arcos duma az, hogy nem néztek ötösnél gyengébb filmet, mert már eleve nem érdekel.

madgie: mindenképpen, de nyugodt körülmények között csak, amikor teljesen ráérsz!

-
Viszlát
addikt
Big Fish (10/10): ahogy öregszem, úgy értékelem egyre többre ezt a filmet. Unokáim is látni fogják.
-
Viszlát
addikt
válasz
üzenetére
Még a mostani rendszer is meghaladja sokak képességeit, illetve tojnak bele, szóval az ötlet nem rossz, csak kissé utópisztikus.

Egyébként, mivel te is magyarázod ezt az 5 pont alattit nem nézek dolgot: Tibit nem akartam bántani, mert mostanában nagyon érzékeny, de te jobban bírod, szóval úgy megjegyezném, hogy ez akkora arcos duma, mintazállat.

-
Viszlát
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Nem tudom hogyan lehetne megreformálni a pontozást, mert alapvetően a 10-es skála teljesen rendben van. Ami meg a szubjektivitást és az összevisszaságot illeti, azt hiszem a rendszeres látogatók úgyis kiismerték már egymást, megvan, hogy ki kinek a véleményére ad, mert mondjuk nagyjából hasonló az ízlésük, satöbbi.
Ami a saját oldalt illeti, muszáj egy kicsit felturbózni a dolgot, mert a jelenlegi formájában nem működik, ez egyértelműen látszik. Két ötletem is van, de egyiket sem tudom egyedül megvalósítani, így egyelőre próbálom kitalálni melyik a könnyebben megoldható, aztán majd meglátjuk.
-
Viszlát
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
Ha rajtam múlik, még filmen sem.

Nem áll szándékomban új topikot nyitni, viszont tervezem, hogy a saját értékelős oldallal kellene valamit kezdeni, akár csak ha bizonyos időszakonként tartanánk egy-egy értékelő akciót, már az is szuper lenne. Még formálódik a fejemben a megvalósítás, plusz kéne valaki aki segíteni tudna programozásügyileg Zolinak, de majd csak lesz valami.

-
Viszlát
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
Nincsenek illúzióm az egységes, objektivitásra törekvő pontozásról, nem is azért tettem szóvá a dolgot, mert változást remélek, szimpla megfigyelés volt.
Ahogy a filmeket is más szemüvegen keresztül látjuk, így az értékelést is, nincs ezzel gond. Csak egy példa: a te szemedben érték a pontozásnál, hogy érdekelt a film, időt szántál rá, leültél elé, számomra pedig még ha így is ültem neki, de gagyi, akkor semmit nem jelent a pontozásnál az, hogy előtte milyen hozzáállásom volt az adott műhöz, az ócska az ócska és kész. Nem csesztetlek, csak ez egy jól megfogható, kardinális pont, amiben egyértelműen tetten érhető a kolosszális különbözőség.
-
Viszlát
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
Sejtős, hogy ilyesmi van a dolog mögött, csak tudod, akkor értelmetlen 10-es skálán pontozni, pontozzatok egytől ötig és semmi probléma, de a mostani helyzet, ebben a formában meglehetősen vicces.
5 pont alatti filmeket meg, mármint amik nekem az alatti, nagy valószínűséggel, eleve neki sem ülök, mert nem érdekel
Na de kérlek, ha az 5 pontos a szar, akkor mi van alatta? Mert ez így Hulk méretű ellentmondás.

-
Viszlát
addikt
válasz
BITBOYS
üzenetére
Biztosan, de én nagyon ritkán pontozok egyből, hagyom ülepedni a dolgokat.
Egyébként végeztem egy kis kutatómunkát és számomra inkább az furcsa, hogy a legtöbb ember 5 és 10 között pontoz. Iszonyatosan lehúzó vélemények, pocskondiázás, így gáz úgy szar, aztán 6 pont. Konkrétan több embert is találtam aki 6 pontnál kevesebbet még sosem adott egy filmnek sem, azoknak sem, amiket ultragáznak talált. Számomra ez a felfoghatatlan...
-
Viszlát
addikt
SPOILER
Igencsak félreértettél. Nem az volt a bajom, hogy Hulk értelmes lett, hanem az, hogy mindenféle magyarázat nélkül lett eszement baromállatból kezesbárány csapatjátékos (mert az nagyon olcsó magyarázat lenne, hogy a zuhanáskor beütötte a fejét). Nem hiszem, hogy nagy cucc lett volna megoldani mondjuk másfél percben az átalakulást.
-
Viszlát
addikt
The Avengers (6/10): mindent leírtatok már előttem, voltak idegesítő dolgok de nem vészes mennyiségben (leszámítva Hulk érthetetlen megjavulását), voltak jó poénok, volt akció, szóval teljesen jó volt egynek, de én azért többet vártam. Vasembert és Hulkot leszámítva rém gyenge karakterek, a főgonosz inkább csak egy durcás kölyök volt, Amerika Kapitány és Thor a röhejes kategória, a nyilas csávó abszolút jellegtelen, SJ popója meg jó, de izé.
Prometheus (7/10): sosem voltam nagy Alien rajongó, az 1-2 még elment, a többit inkább hagyjuk. Ez a film hangulatát tekintve klasszisokkal jobb lett, a látvány is rendben és bár volt néhány lyuk a sztoriban, én jól szórakoztam. Arról nem is beszélve, hogy nagyjából két órán keresztül filózgattunk utána barátnővel és a haverokkal a lehetséges magyarázatokról, koncepcióról, ideológiáról.
És innen is köszi annak a bizonyos hölgynek aki lehetővé tette, hogy megnézhessem őket.

-
Viszlát
addikt
válasz
BITBOYS
üzenetére
Sajnos nem up to date, ahogy nézem egymagam használom már egy ideje az oldalt, így egy-két újabb film nincs fent a 100-as listán, ami biztosan ott lenne ha többen is aktívkodnának (pl az Intouchables tuti az első 100 között lenne, meg valószínűleg az Avengers is).

xlife: ez nem az én listám, pár éve egyszer összefogott a topikból pár ember és a közös értékelés eredménye ez a lista.
-
Viszlát
addikt
Egyik éjjel nem tudtam aludni, kínomban feltoltam imdb-re az értékelős oldalon kialakult 100-as listát: IMDb PH Top 100. Azt ne kérdezzétek miért és mire jó.

-
Viszlát
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
Kinek mi, ugye.
Egyébként a pénzről és hírnévről szólt a dolog számára, ez már csak abból is tudható, hogy saját bevallása szerint halvány gőze nem volt a SW trilógiáról, csak hallomásból ismerte és keverte a Star Trekkel. Sosem szerettem az ilyen lépéseket, főleg amikor egy ennyire tehetséges emberről van szó, de ez már az én bajom ugyebár.Szerk: persze úgy is lehet nézni, hogy ez a döntés átsegítette azon az időszakon, ahol a legtöbb gyerekszínész elvérzik és megoldódott az átmenet.
-
Viszlát
addikt
Garden State (6/10): a bolond doki majdnem egyszemélyes produkciója (író, rendező, főszereplő). Az tetszett, hogy nincs túllihegve, de sajna a színészi játék igen gyenguska. Leszámítva Natalie Portman-t, szép lassan meg tudom neki bocsájtani a Star Wars-os hülyeséget.
-
Viszlát
addikt
Tegnap éjjel ráakadtam az Inside The Actors Studio sorozatra youtube-on. Hihetetlen, hogy még sosem hallottam róla, de itt a topikban sem említette még senki.
Egy kis kedvcsináló: arról van szó, hogy befutott színészeket és rendezőket hívnak meg egy nem szokványos interjúra, ahol felidézik karrierjük lényeges, sorsfordító szakaszait, eseményeit. Mindezt teszik egy iskolai program keretében, leendő színészek, rendezők, producerek, műsorvezetők és egyéb filmezéssel, színészettel foglalkozni vágyó emberek előtt. Megdöbbentően emberi arcukat látni éppen ezért a legnagyobb sztároknak is, mert ezen a fórumon nem celebként vannak kezelve, hanem egy olyan szakmabeliként, aki már letett valamit az asztalra. Ez is nagyon szimpatikus egyébként, hogy nem a picsogás megy, hanem szakmaként van kezelve a színészet, technikákról, trükkökről és tapasztalataikról beszélnek a meghívottak.
Tizennyolc!!! éve forgatják már egyébként ezt a sorozatot, sajnos a beszélgetés töredékét adják csak le tévében, de még így is nagyon nagy élmény. Egy-két színészt egészen más színben látok, persze az is igaz, hogy a megteremtett közeg igen jó pozícióba helyezi őket (no meg James Lipton, aki önmaga is legenda a szakmában).
Hajnalban mentem el aludni, mert muszáj volt, de szívem szerint azóta is folyamatosan ezeket nézném. Olyan dolgokat tudtam meg például, hogy Matt Damon 6 hónapig bokszolt az első Bourne film előtt, hogy hiteles legyen a mozgása, érződjön belőle a verekedésben jártas ember magabiztossága, viszonyulása, folyamatos készenlétben állása. Vagy Jim Carrey hihetetlen mimikája abban gyökeredzik, hogy fiatalon elhatározta, hogy ő lesz az ezer arcú ember, de "csak" százötven valahányig jutott. Vagy, hogy a Philadelphia forgatásán rengeteg ténylegesen AIDS-es statiszta volt, akik közül maréknyi él már csak. De az is megdöbbentő volt, hogy Maximus Decimus Meridius, the Commander of the Armies of the North and General of the Felix Legions egy félénk kisegérré változott ebben a közegben és nagyon a szemébe se mert nézni a kérdezőnek. És még sorolhatnám, a több mint 200 vendégből eddig körülbelül tizet láttam csak, rengeteg van még hátra (szerencsére).
Minden beszélgetés egy előre megszabott menetrend szerint zajlik, az interjúalany gyökereitől elindulva (származás, szülők, családi viszonyok, stb) veszik végig karrierje egyes állomásait, majd a végén elhangzik tíz kérdés, amit mindegyik vendégnek feltesznek. Közben belefér rengeteg humor, de dráma is, Angelina Jolie nyílt őszintesége például egészen meghökkentő. Végül néhány közönségtől származó kérdéssel zárnak.
Egy szó mint száz, ajánlom mindazoknak akik hozzám hasonlóan esetleg lemaradtak róla eddig. Felirat hiányában angol tudás szükségeltetik, bár elég jól érthető nagy részük, sőt, vannak akik kifejezetten szépen beszélnek, öröm hallgatni már csak ilyen szempontból is.
-
Viszlát
addikt
Eszem ágában sem volt összehasonlítani, csupán a dráma és az értéktelen szenny közötti viszonyulásra céloztam, az esetlegesen moziba látogató tinédzsert illetően.
Minden tiszteletem mellett, de ez a kozmetikázzuk az elvárásainkat, viszonyulásunkat azért, hogy jó színben tudjunk feltüntetni valami számunkra tetszőt dolog nekem nagyon ellenszenves. Ez nem egy youtube-os bulivideó, nem is videoklipp, ez egy egészestés mozifilm, 12 millió dollárt költöttek rá és közel 100 milliót termelt ki ezidáig a nagyérdemű zsebéből.
Nincs azzal semmi gond, ha valakinek elég a pár percenként felvillanó didkók látványa, azt hiszem nem mondtam senkire egy rossz szót sem, ellenben te vagy a harmadik aki arról ír nekem, hogy velem van a gond, mert nem tetszik.

-
Viszlát
addikt
válasz
NathanCullen
üzenetére
Rólunk is ezt mondta az akkori idősebb generáció, de nekik sem volt teljesen igazuk. Elég nagy a valószínűsége, hogy ez így van most is.

-
Viszlát
addikt
válasz
Kassadin
üzenetére
Nyilván, neked tetszett, meg pohárnak is, szóval egy lehetőség maradt, én vagyok a betokosodott vén majom, aki már képtelen élvezni az élet ilyetén örömeit.

Egyébként 15 évesen láttam először a Remény rabjait és annyira gáz volt, hogy másnap még a szüleimet is elráncigáltam, hadd szenvedjenek ők is, de megszívtam, mert nekem is menni kellett velük.

-
Viszlát
addikt
Project X 0/10: elcsesztem az életemből másfél órát egy kupacnyi lókakira, de ennél nagyobb bajom sose történjen az életben.
-
Viszlát
addikt
válasz
NathanCullen
üzenetére
Személy szerint a Watchlist-et arra használom amire való, vagyis a megnézendő filmeket teszem ide. Például ha valaki itt a topikban ajánl egy filmet és nem szeretnék róla elfeledkezni, akkor a listán a helye, majd később csekkolva látom, hogy miket akartam megnézni.
A már megnézett filmeknek egyébként is van egy külön automata lista (amennyiben értékelted őket) és egy ideje van egy check-in elnevezésű is, aminek egyelőre csak sorozatoknál látom értelmét.
-
Viszlát
addikt
válasz
NathanCullen
üzenetére
Van egy oldal, ahol a topik leginkább aktív és a filmek iránt elkötelezett tagjai pár éve összeálltak (körülbelül 50 ember), hogy legyen egy PH Top Movies 100-as lista. Azóta az aktivitás erősen megcsappant, főleg azért, mert a régiek nagy része szomorú fejcsóválással konstatálja a mostani színvonalat. Viszont azt írtad, hogy nem csak az új filmek érdekelnek, úgyhogy kellemes böngészést.

-
-
Viszlát
addikt
The Dictator: kész ez a film, már csak azért is megérte megnézni, mert végre nem egy olyan vígjáték volt, aminek a trélerében az összes jó poént ellőtték.
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
Ha valakit érdekel akkor lehetne módosítani az 1.hsz-t (feliratműhelyekkel predatabase-el )
Így nem kelleme majdnem minden postaban leírni hogy xy 1080p kint (a release nevét is kiírva)Na ezt nagyon nem szeretném. Ezekre a dolgokra vannak megfelelő helyek és források, nem itt kell megoldani. Mellesleg a különböző rippek megjelenésének reklámozása akár wareznek is minősülhet, valószínűleg, hogy a moderátori kapacitás hiányának köszönhető, hogy általában nincs ejnye-bejnye miatta.
-
Viszlát
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
Teljesen érthető volt szerintem, azért nem idegesít a stílusa, mert 2 évig ugyanilyen beszédstílust és orgánumot hallgattál a technikumban egy homo osztálytársad révén. Ezt max félremagyarázni lehet, félreérteni nem igazán.
Egyébként meg lehet, hogy okosakat mond (nem tudom, mert fél percnél tovább képtelen voltam elviselni), de tudod, hogy van ez: tartalomhoz a forma... Amúgy valaki itt már taglalta egyszer, hogy eleinte nem ilyen volt, normálisan beszélt meg minden és alig nézte valaki. Aztán váltott, erre meg vevők az emberek, úgyhogy maradt ez. Teljesen érthető választás, Galambos Lajos is ezt tette amikor a művészet helyett a pénzt választotta. De ettől még nem fogom hallgatni.

-
Viszlát
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
Na, ettől sem érzem jobban magam. Garfield mint komikus? Három filmje ugrik be így kapásból, a Boy A, a Never Let Me Go és a fészbukos. Utóbbi csak simán dráma, az első kettő meg ízig-vérig az.
Pontosan emiatt érzem azt, mintha az előző helyettesítésére választották volna őt, mert az eddig látottak alapján az esély inkább arra van meg, hogy még nyálasabb lesz, mint TM volt.
Egyébként nincs gáz, simán ki tudom hagyni.

-
Viszlát
addikt
A témában jártasakat kérdezném, hogy ez az új Pókember trailer ez most mi? Újrakezdik az egészet?
-
-
-
Viszlát
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
Legyen ez az a topik, ahol értelmesen el lehet beszélgetni filmes témákról, ide lehet írni élményeket, híreket, észrevételeket, és bármit, ami a mozi, a filmek világával kapcsolatos (na jó, a bulvárt hanyagoljuk, ahogyan tisztelettel kérném az „X film szar” típusú, építőnek nem nevezhető hozzászólásokat is, valamint mindent, ami Index/Cinematrix).
Én mindig törekedtem ennek szellemében értékelni.
-
Viszlát
addikt
Haywire: Izé... nem igazán tudom beazonosítani, hogy ez most mi is akart lenni. Hogy a francba tudtak ilyen neveket összeszedni ehhez, számomra totális rejtély. Inkább nem pontozok.

-
Viszlát
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Én azért első körben megkérdeznék valakit, aki eredeti nyelven látta a filmet, hogy tényleg Budapestet mondanak-é. Nem ez lenne az első olyan eset, hogy a szinkront készítők "magyarosítanak".
-
Viszlát
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Igen, én is így értettem, bár kicsit félreérthető volt.
Szóval nem önmagában az olvasás okoz gondot, hanem a film közbeni olvasás. Aminek szerintem amúgy nagyon egyszerű oka van, mégpedig az, hogy baromi lassan olvasnak sokan, mert csak akkor ült le olvasni ha a tanár vagy a szülő csapkodta a feje búbját a lecke miatt...
rt06: tanultam is, igaz csak általánosban. Középiskolában már az angolt tanították, de akkor meg már volt annyi eszem, hogy ne arra alapozzak és második év elején letettem egy középfokú C-t.
-
Viszlát
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
A sok negatív tapasztalat miatt már úgy vagyok a szinkronos film alatt, hogy végig az jár a fejemben, hogy na vajon mit fordítottak félre megint. Ha meg elsütnek valami magyarosított poént, köpni lenne kedvem. Ez nem burzsuj meg sznobság kérdése, szvsz. Prágában amúgy érdekes módon pont fordított volt az arány a szinkronos/feliratos filmeknél, a tizenvalahány műsoron lévő filmből 2 darab volt szinkronos (nagy szerencsémre).

-
Viszlát
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Nekem volt szerencsém nem sokkal a nyitás után kipróbálni, de túl sokat ne várj tőle. Kis terem, kis vászonnal, a hang is átlagos. Amiben többet nyújt az a kényelem, nagy fotelek, ki tudod nyújtani a lábad. Ja meg ingyenkaja előtte.

Tibi: háát, az alaphelyzet az, hogy ráestem térddel egy lépcsőfok élére és ágyba kényszerültem. Ehhez jött hozzá az, hogy nem találtam kedvemre valót a kényszermozizáshoz.

-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
Ma olyan napom van, ami ritkán fordul elő velem: fogalmam sincs mit nézzek meg...

-
Viszlát
addikt
válasz
xlife11
üzenetére
Pontosan ezért kérdezem, mert ég és föld.
Én, ha kergetnének se tudnám összehasonlítani a két filmet, mert egyszerűen nincs közös alap amin megtehetném. Ez számomra olyan, hogy melyik jobb kaja, a Jókai bableves, vagy a közepesen átsütött bélszín... 
A lényeg annyi, hogy mindkettő lehet 10/10, szerintem.
-
Viszlát
addikt
God Bless America (3/10): ehhh... Pedig nagyon vártam, tuti alapötlet, a trailer egész jó volt. Sajnos erőltetett volt, alig egy-két poén ült úgy igazán (nagyjából azok, amiket az előzetesben lehetett látni), szájbarágós monológok és újra és újra leülő cselekmény.

-
Viszlát
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
Na igen. Nem állítom, hogy nagyon jól ismerem a kortárs európai filmművészetet, rendezőket. Néha rábukkanok egy-egy jó kis filmre skandináv, lengyel vagy olasz kézből, a csehekről nem is beszélve. De például egészen konkrétan egy echte angol portré nagyon jó lett volna a városról, a sok amerikai helyett.
-
Viszlát
addikt
válasz
Realradical
üzenetére
This Means War
Rég szenvedtem ennyire. Hulladék, darálóba vele. Az asszonynak tetszett...Hehe, nálunk még neki se.

-
Viszlát
addikt
Man on a ledge : inkább nem is pontozom, rém gyenge eresztés, még EB is gyenge volt, pedig őt kedvelem. A spanyol kiscsaj átöltözős jelenete sem volt képes kibillenteni az unalomból...
-
Viszlát
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
Félreértettél, vagy félreérthetően fogalmaztam. Ahogy írtam is, maga a körkép számomra hitelesnek tűnik, de a felfogás, amiben a rövidfilmek készültek, nekem túl franciák, egysíkúak. Az európaibbat úgy értettem, hogy sok-sok nemzetből összeválogatni rendezőket és úgy bemutatni Párizst, ahogy ők látják.
Jó volt a pantomimes, de nem az tetszett a legjobban.
-
Viszlát
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
Bepótoltam, érdekes volt. Nem tudom eldönteni, hogy ha fordított sorrendben látom, akkor is az amerikai változat jönne be jobban, de valószínűleg igen. New York sokkal inkább olvasztótégely mint Párizs, ez a filmen is meglátszik. Lehet, hogy az volt a baj, hogy európaibb összképet vártam, de franciát kaptam. Bár egyébként az alapján, amit azalatt a pár alkalom alatt tapasztaltam, amikor ott voltam, teljesen életszerű lett a párizsi körkép.

-
Viszlát
addikt
Urak, ha esetleg valakinek meg volna a Rat Race angol hangsávval (nem baj ha csak dvdrip) és kölcsön tudná adni, nagyon hálás lennék.

-
Viszlát
addikt
Remember Me (6/10): az ilyen nagy szerelmes filmekben legtöbbször az bosszant, hogy számomra abszolút nem kielégítő a szerelembe esés folyamatának bemutatása. Mármint, hogy mitől is különleges a lány, a fiú, a szerelmük? Általában csak van egy jó csaj, meg egy jóképű srác, van valamiféle elvont tulajdonságuk/életszemléletük/helyzetük, aztán csiribú-csiribá már meg is halnának egymásért.
Nyomokban SPOILER-t tartalmazhat
Ebben a filmben konkrétan az húzott fel, hogy mi a francért kellett erőltetni ezt a különleges szerelem dolgot, mert maga a történet tulajdonképpen nem a szerelmükről szólt, szóval teljesen felesleges volt túlhájpolni a dolgot. Igen, az tény hála az égnek, hogy nem sok kislány mellett lövik le az édesanyját egy vasútállomáson, de ennek végül aztán semmi de semmi szerepe nem volt a lány személyiségében. Az, hogy az apja túlságosan aggódó és óvatos lett emiatt, az környezeti tényező, nem belső jellemző. Mondjuk Emilie de Ravin szerintem iszonyatosan gyenge volt, lehet, hogy csak ezért nem jött át semmi ebből. Pattinson mondjuk rendben volt, bár a gesztusai és mimikái 80%-át már láttam a Twilight-ban, főleg a leheletnyi mosolyos, a csaj feje fölött elrévedő tekintet volt viccesen ugyanaz.
Tök jó kis film lehetett volna egy rendes színésznővel és enélkül az erőltetett rózsaszínes máz nélkül, így meg csak simán közepes.

-
Viszlát
addikt
Bepótoltam egy régi elmaradást, a Vanilla Sky-t, kellemes kis mozi, de semmi extra (PC-t leszámítva
). 6/10 -
Viszlát
addikt
The Runaways (6/10): kíváncsi vagyok látta-e valaki rajtam kívül a topikból.
Nem lett volna rossz, annak ellenére sem, hogy ez a fajta zene nem igazán az én stílusom, de nagyon darabos volt, az átmenetek nem sikerültek túl jól, egyik állapotból csak úgy átugrott a másikba. -
Viszlát
addikt
Lazán, de kapcsolódik a filmes témához: egy zseniális animációs rövidfilm. Überbrutál.
Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Projektor topic
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Tőzsde és gazdaság
- Yettel topik
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Battlefield 6
- A Far Cry TV-sorozat showrunnere nem konkrét játékot adaptálna
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Újszerű, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill., gyári gar 2027.11-ig
- Bambu Lab A1 mini azonnal használható szett
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- Yurbuds Ironman fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). 6/10
.