Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Filmvilág - Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#37201) Tibiajax válasza Jhonny06 (#37198) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

..nagyobb a sávszél, ennyi kb elég is
a többi csak mellébeszélés, vagy magyarázkodás

(#37202) F34R válasza Jhonny06 (#37190) üzenetére


F34R
nagyúr

van rajta fehér :D

(#37201) Tibiajax

mondjuk dupla , ez oxlan mint amikor 192kbps vs 320 kbps mp3 zene , lényegében itt még érzed a külümbséget de flac-nél vagy vagy wav-nál már nehezen.

[ Szerkesztve ]

(#37203) PuMbA válasza Jhonny06 (#37198) üzenetére


PuMbA
titán

"sokkal dinamikusabb."

Itt a felső a DTS, az alsó az AC3, oldalt pedig láthatod a dinamikát dB-ben. Az Avatarból van ez a részlet. Hol nagyobb a DTS dinamikája? Végülis itt én befejeztem, mert úgy látom, hogy úgy állítasz valamit, hogy utána sem nézel a dolgoknak.

Tibiajax: A DVD filmeknek is 7Mbit a bitrátája, de mégsem néznek ki úgy, mint egy 7Mbit-es 720p rip, hiszen létezik olyan dolog, hogy kódolási hatékonyság.....

(#37204) Jhonny06 válasza PuMbA (#37203) üzenetére


Jhonny06
veterán

Az, hogy a saját fülemmel hallom a különbséget nekem elég meggyőző. ;) Elnézést, ha a papíron leírt adatok ezek után nem hatnak meg. lol

(#37205) Tibiajax válasza PuMbA (#37203) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

létezik olyan dolog, hogy kódolási hatékonyság...
na igen, meg egy adott forrás is, ahonnan... meg ahogyan..
innenstől meg tulajdonkééppen veszett fejsze nyele az egész. bármi lehet.
ettől függetlenül nekem is a dts volt meggyőzőbb, anno a gladiátor dvd*nél mennnyit teszteltünk.. nem tudom, h ott el volt-e szándékosan cseszve az ac3 sáv, vagy a dts volt kiemelve, de sokkal jobb volt az utóbbi. drámaibb mélyek, erőteljesebb hangok.. nekem anno ez elég is volt

(#37206) PuMbA válasza Jhonny06 (#37204) üzenetére


PuMbA
titán

Tehát mit is jelent ez? Nagyban befolyásolja az AC3 és DTS közti különbséget a dekóder. Ettől még mindig nem rosszabb az AC3, ahogy állítod csak valószínűleg más dekódert kell alkalmazni vagy valami gubanc van a dekóder beállításokban :)

Tibiajax: Pontosan :K , sokat számít a forrás, de ettől önmagában még mindig nem rosszabb az AC3. Az Inception 640kbps-es AC3-mal nálam nagyon betyárul szól. Ettől még lehetnek rosszabb minőségű AC3-ak, de hogy összeségében az AC3 szar, ez merész kijelentés, én erről akartam beszélni.

[ Szerkesztve ]

(#37207) diablo666 válasza Kassadin (#37178) üzenetére


diablo666
tag

Dredd bíró meg alapfilm.

:DDD :DD :D :C

(#37208) dipeti


dipeti
senior tag

Horrible Bosses eredeti hang+felirat
Kifejezetten vicces. Párszor hangosan felröhögtem. 10/7 lenne, de Aniston... ó te jó ég (kisebbfajta Jóbarátokos utalás ;] ) Nagyon bika :DD
Miatta 10/8

Some say I'm condescending. That means I talk down to people.

(#37209) WonderCSabo válasza PuMbA (#37156) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Meg ugye ne felejtsük el, hogy a DTS 4 dBvel hangosabb, ezért az egyszeri emberi fülnek jobbnak hangzik. :)

(#37201) Tibiajax: Pff, LOL...

Aki azt hiszi, hogy hallja a különbséget a DTS és AC3 között, az battyogjon el ide...

(#37210) Tibiajax válasza WonderCSabo (#37209) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

szerinted engem mennyire fog érdekelni, hogy lolozol? :) kb semennyire
mint ahogy téged sem, az én véleményem. így kerek a szép világunk. :)

(#37211) mephi666 válasza madgie (#37155) üzenetére


mephi666
nagyúr

most nézem, de nagyon haldoklok már... :( forma1 alatt tartottam benne kis szünetet, annyira érdektelen az egész... húzzák-húzzák a nagy semmit és már kaparom a falat... ez a film sokkal többnek akar látszani, mint ami... a zene olyan szintre akarja emélni ezt a zs-kategóriás f*st, mintha legalább inception lenne... leböff idegesítő, mint mindig... a szülei barmok... a csaj szintén amit írtál... cselekményt tekintve bele lehetne nyomni fél órába az egészet... klisé meg van tonnaszám :( malkovich-ot én is értékeltem... csak miatta kap 10/3-at (ja meg ami még emelt kicsit a szinten: az sls merci meg a szöszi... de ennyi a pozitívum)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#37212) TRob1 válasza mephi666 (#37211) üzenetére


TRob1
veterán

annyira érdektelen az egész... húzzák-húzzák a nagy semmit és már kaparom a falat...

Hehe, ezt akár a forma1-ről is írhattad volna. :DD

¤ R'n'R ¤

(#37213) sebipayne


sebipayne
tag

Megnéztem tegnap a Primert amit ajánlottatok. Huhh, hát azért azt majd újra kell néznem újra, mert tényleg nagyon kacifántos. :D Mondjuk én már nem tartom túl pozitívnak, mikor egy filmben ennyire nem lehet átlátni a szálakat. Valahol olvastam, hogy az Időbűnök c. film az pont erre a filmre épít, de sokkal érthetőbb, meg sikeresebb is lett, lehet hogy adok majd annak is egy lehetőséget.

Ma este pedig egy fontos alapművet pótolok, a Szárnyas fejvadászt. :)

(#37214) TRob1 válasza sebipayne (#37213) üzenetére


TRob1
veterán

Az Időbűnök nekem bejött. Viszont a Primer-t nem láttam, de mivel már többen említettétek, és a rajz is elég "meggyőző" ( :D ), beszerzem és megnézem.

¤ R'n'R ¤

(#37215) doc válasza sebipayne (#37213) üzenetére


doc
nagyúr

az Idobunok zsenialis, van benne kavaras de siman kovetheto elso nezesre is, nem olyan brutalis kaosz mint a Primer :)

(#37216) Archanon


Archanon
őstag

Thor (2011)

Hmm... Lehet moziban nagyobbat ütött volna, elvégre látványfilm, de itthon, 17" monitoron, 5.1 hangszóróval is tetszett és amúgy sem szokásom gyakran mozit látogatni (sajnos, pedig már megnéznék valamit 3D-ben, kíváncsi volnék rá milyen). Egy-két helyen talán kicsit gagyinak tűnt, volt "néhány" irritáló kameraállás, kamerarángatás akciójelenetek közben (nem szeretem, hogy ezekben a hollywoodi filmekben mindig olyan természetesre akarják venni a kameranézeteket... meg miért a rángatás a módi??! pfuhj), meg a festékszórt matt műanyagpáncélok nagyon szembetűnőek voltak. Ezzel kicsit el is szúrták a látványt... :S Nyál volt benne, de legalább nem arról szólt, úgy pont elég volt.

Kiemelném a prológust, nagyon szép felvezetés volt, végre nem intézték el egy 2 perces narrációval az egészet, aztán in medias res, durr bele a közepébe, valami szerencsétlen, töketlen hülyegyerek főhős köré építve mindent. A sztoritól mondjuk nem vártam túl sokat, néhol kicsit túl egyszerű, kiszámítható volt, de azért tetszett, egynek elment. A poénok jók voltak, ütöttek, akár a Gyűrűk urából Gimli baromságai, bár azok überelhetetlenek. :D A zenéről annyit, hogy átlagos. Valahogy ezek a mai filmzenék mind olyan egy kaptafára készülnek... ez az egyfolytában "tötö-tötö-tötö-tötö" (na ha ebből valaki megérti mire gondolok, 5-ös. :DDD), elindulva Hans Zimmer Batman zenéjétől (pedig az még jó, csak mára túl sok a "koppintás", kevés egyedi dallam van). No, ha másért nem is, a látvány és Natalie Portman (:B) miatt mindenképp érdemes megnézni.

Nálam [7/10].

Mod.: Amúgy ez az Avangers film miféle lesz? Nem vagyok nagyon otthon az amcsi képregények világában, de hogy képzelik, hogy egybepakolják a szuperhősöket 1 filmbe? Kicsit illogikus számomra, hogy ha az USA egyik végében kb. egy időben ilyen pókemberek meg toni sztárkok röpködnek, miért csodálkoznak holmi Thor-on? Vagy kitalálják, hogy mindegyik szuperhősnek van egy dimenziója, aztán ezek a dimenziók "egybeolvadnak"? :)) Mindenesetre kíváncsi vagyok..

[ Szerkesztve ]

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#37217) tween


tween
őstag

Hullajó (1992) : há-há-há-hááááááááá mekkora állatság :DDD 8/10

(#37218) F34R válasza Archanon (#37216) üzenetére


F34R
nagyúr

Thor már egyzsrv volt a földön , sztem megcsinálják a teleportot , a többiek pedig adottak egyébknt jah képregényből jött az ötlet , amiből már volt is két animációs marvel adaptáció és sorozat is.

Transformers: Dark of the Moon

............ nem írom le de nyilván ez volt az a rész ami a legkevésbé tetszett , anyira csűrték csavarták hogy már örültem hogy vége lett . nem is baj annyira nem volt ez rosz , a kis szöszike sem volt klasszisokkal roszabb , szvsz van olyan mint Róka kisasszony .
Mivel kinyiffan mind két főmufti és vége a trilógiának kiváncsi vagyok mit alkotnak a másik vonalon és az új trilógia jó irányba megy el.

összeségében kap egy 4/10-t talán többet is megért volna ha egyszeri lett volna nem pedig egy befejező rész.

[ Szerkesztve ]

(#37219) WonderCSabo válasza Tibiajax (#37210) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Ha nem érdekelt volna, amit írtál, akkor nem válaszoltam volna rá. Amit írtál az nem vélemény, ha nem egy ténnyel meredeken szemben álló kijelentés, amit viszont Te tényként állítottál be. Én csak erre akartam felhívni a figyelmet. Főleg, hogy ez egy elsősorban informatikai fórum...

(#37220) Tibiajax válasza mephi666 (#37211) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

nézed meg a sikoly 4-et, egyből másképp látod majd a tf3-at..

(#37221) mephi666 válasza Tibiajax (#37220) üzenetére


mephi666
nagyúr

megnéztem már korábban úgy 3perc alatt :D annyit nem szenteltem neki, hogy írjak róla 1 sort

tegnap újranéztem még a bazi nagy pizza-t:

írtam már róla és ajánlottam, de ez hatalmas film... betegek ezek az ausztrálok :DDD aki eddig nem látta és szereti az elmebeteg/elborult vígjátékokat, az nézze meg :K

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#37222) TRob1 válasza Tibiajax (#37220) üzenetére


TRob1
veterán

Imdb szerint ugyanannyira szeretik a népek a 2 filmet. :D Vagyis nézőpont (és egyén) kérdése ez is, mint az összes többi film. ;)

(#37221) mephi666
Az alább említett "pizzást" meg azért gyengébbnek tartják (de még az is jobb lehet mint a forma1 ;] ) Csoda hogy ebből 2 percnél többet meg tudtál nézni, ha a sikoly-ból 3 perc futotta ( ;] :D)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#37223) Tibiajax válasza TRob1 (#37222) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

hát nem tudom.. nekem jo volt egynek a tf3, még ugy is, h az a gagyi szőke picsával volt most már a film. de az imax 3d kép meg hang sokat dobott az élményen. itthon lehet kinyomtam volna.

..ami, megtörtént a sikollyal is majdnem, sokszor volt, h offolok, de aztán csak nem adtam fel. mégiscsak egy filmtörténeti pont egy -talán- utolso pontja.. lol
de borzaszto gagyi volt szegény.. a vége még aránylag jó lett

(#37224) TRob1 válasza Tibiajax (#37223) üzenetére


TRob1
veterán

Jah, én nem azért mondtam, csak úgy épp rájuk néztem Imdb-n, de még egyiket se láttam.
Képregényfilmeket eleve alapból imádom, pont a TF1 volt kb a kivétel, a 2 nekem jobban bejött, 3 meg majd kiderül egyszer, ha megnézem (de a Leböff csávó helyett vki más lett volna benne, valszeg mindegyik rész 1 pontal feljebb végezne nálam, mint alapból, ahogy igaz az összes filmjére ;] :D)

A sikoly trilógiát meg bírtam (de nem a kedvenceim), ezért voltam kiváncsi, mások is így álltak-e hozzá, mint ti. :D (Viszont az ilyen 3 perces nézésektől, meg első 10 perc után off... stb. a falat kaparom.)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#37225) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Most néztem meg a TF3-at.Hááát.. :DDD
Szinte ugyanaz mint az előző két rész.A legrosszabb a sok tűzijáték robbanás effekt. :DD

(#37232) TRob1 válasza tween (#37231) üzenetére


TRob1
veterán

Lautner képes volt maga mögé utasítani a Jason Statham-Clive Owen-Robert De Niro triót. Ez szégyen! - És ez tényleg szégyen!!! :(((

¤ R'n'R ¤

(#37233) Archanon válasza F34R (#37218) üzenetére


Archanon
őstag

Ehm... le vagyok maradva.

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#37236) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Thor (BD, angol felirat)
7/10

Érdekes egy szülemény, a story még gyermekmesének is gyenge, és az akciójelenetek kivételével ez a színészkedés is inkább a kisköltségvetésű filmkere emlékeztet, dacára hogy a stáblistán felsoroltak nem épp ma kezdték a szakmát. De amúgy látványos és hangzatos, megérte végignézni.

Érdekes, hogy Natalie Portman hagyta magát így lealacsonyítani. Mármint szó szerint aprónak néz ki a magas férfi színészek mellett, és meg sem próbálták ezt a kameraszögekkel kompenzálni, úgy tűnik fontosabb volt, hogy Thor egy nagy bivaj legyen, mint hogy ő se tűnjön törpikének. (Kivéve a végén a nyali-fali jelenetnél biztos sámlit tettek a nő lába alá.) :))

A vége nagyon tetszik, hogy senkinek sem jut eszébe az ázgárdon újraépíteni a teleport eszközt, hanem inkább azt várják, hogy majd a földiek építenek egyet, pedig ugye ők a "halandók". :P

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#37243) koxx válasza darál0w (#37240) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

löböffel 1 kategória

a héten megézem a TF3-at, kiderül, hogy felkerülök-e Integra black listjére :D

[ Szerkesztve ]

(#37246) janos666 válasza doc (#37239) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A pontot megérdemli, mert a látvány miatt élveztem a filmet, és inkább volt viccesen bugyuta, mint idegesítően hülyeség (de attól még butyuta...). Eleve nem is vártam tőle mást, de amit igen, azt adta.

Meg jól szórakoztam Thor dumáin is, főleg amiket a földi halandó létének elején tolt le.

"They will suffice."
"This mortal for has grown week. I need sustenance."

Eszembe jutott róla Kai, a "decarbonized reanimated dead assassin" is (neki is voltak hasonló szövegei). :DDD

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#37247) FireKeeper


FireKeeper
nagyúr

Tegnap megvolt a Drive
Igyekszem nem spoilerezni, de azért vigyázva olvasás közben :)
Ryan Gosling nagyon menő, mondhatni brutális, és már-már Conan-Swarzeneggeri magasságokba emelkedik a szótlanságával.
Carey Mulligan bájos és szexi egyben, imádnivaló jelenség.
A sztori nem rossz, olykor kiszámítható, főleg ha az ember megnézett már egy-két maffiás filmet.
A zenék királyak, és a hangulat is nagyon jó, a magányos-éjszakai-autókázós snittek megteszik a magukét.
Mindent összevetve nagyon jó kis film volt, bőven megérte az árát, de talán többet/mást vártam volna, valószínűleg csak azért mert az előzetes és a kritikák miatt nagyon felspanoltam magam. Ezért (vagy épp ennek ellenére) azt mondom 8,5/10.

Megvolt a TF3 is, az új nőcskének jó az "alsó szekciója", de kicsit illúzióromboló, hogy a leghevesebb csatajelenetben is szinte világít a vásznon, egy nagyobb koszfolt nincs rajta. Az elején az archívnak beállított felvételek, és a sztori közbeni történelmi utalások tetszettek, a film sem volt olyan rossz, de azért sose lesz egy klasszikus. Adok neki egy 6/10-et (he nem lenne ilyen látványos, kevesebbet kapna).

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#37248) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

Murder By Death
dvd,klasszikus szinkron
egy ragyogó kis komédia még a régi, igényes időkből.
ha tudjátok, nézzétek meg.
8/10

ezzel együtt el is köszönök, az utóbbi időkben - az én szememben legalábbis -, olyan mértékben esett a filmtopicnak a színvonala, h ahová régen imádtam benézni, meg beirogatni filmélményeimet - mert egy olyan társaságunk volt-, ma már csak egy gyerekek által elfoglalt szánalmas kis játszótérre emlékeztet inkább.. erre ma is volt példa, de már jópár hete ez megy.
aki marad, annak jó mulatást. sziasztok!

[ Szerkesztve ]

(#37250) Jojo5


Jojo5
őstag

Mi kell a nőnek ? - What Women Want
DvDRip\Hundub\Engdub

Tudom, hogy oldschool film és láttam is vagy ezerszer, de még mindig imádom!
Mel Gibson-t szereti az arcom és itt is jót játszik :R

10/10

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Filmvilág - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.