Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Aktív témák
-
szeker
tag
AZ így jó 6/1mb nettel ellőb még 140felt volt a ping de most már jó csak 21
-
HAli!
Tudtok valamit,hogy az adatforgalomra mennyire kényesek?Ebben a hónapban 2 sokadik hatványával nőtt a forgalmam
Valaki megírná,hogy mennyit generál havonta kábelneten?
-
villamos
őstag
válasz
szeker #11483 üzenetére
Értsd meg, nem tud senki semmilyen konkrétumot, mert egyik szolgáltató sem nyilatkozott érdemben erről az akcióról, a korábban ismertetett településlistán kívül. Az új szolgáltató remélhetőleg idejében fog tájékoztatni későbbiekben az esetleges új árakról, és elérhető csomagokról, szolgáltatásokról.
-
-
villamos
őstag
válasz
szeker #11481 üzenetére
Rosszabbul talán nem fogsz járni, de sajnos jobban sem. Várhatóan ugyanis nem nagyon fog izmozni a hálózat fejlesztésén (más hálózatokat, szolgáltatókat is átvett korábban, de ott nem nagyon történtek fejlesztések), tehát ha most a Fiber nem igazán jó, akkor az Invitel égisze alatt sem várható számottevő javulás.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
szeker #11478 üzenetére
11 hszel a tiéd előtt, bár biztos nehéz visszalapozni ennyit.
Ahol eddig fibernet adta amíg a hűséged le nem jár árnak maradnia kel és a sebességnek is. Egyébként annyi lesz hoyg a számlát az Invitel küldi, neki azért jön jól a Fibernet hálózata mert így sok helyen már nem csak DSL-t hanem kábel netet is fog tudni adni. Szóval egyelőre sok változás számodra szerintem nem lesz. Majd ha lejár a fibernetes hűség akkor vagy váltasz vagy maradsz, majd megnézed akkor milyen árak lesznek.
-
villamos
őstag
válasz
szeker #11478 üzenetére
Ide kimásoltam, a UPC oldalán olvasható listát. Ha a te településed nincs ezek között, akkor a szolgáltatód az Invitel lesz.
Az Invitel megvette az egész céget, hálózatostul. Így most már kábel-tv szolgáltatásuk is lesz az adott területeken, ami eddig egyáltalán nem volt.
A kábelnek teljesen mindegy, hogy analóg tv, digitális tv-t, vagy digitális adatcsomagot továbbít. Ami eddig ment, ezután is menni fog, kb. annyi lesz a különbség, hogy amikor megkapod az előfizetési díjról szóló csekket, akkor egy Inviteles borítékot fogsz kapni a Fiberes helyett.
A váltás legkorábban Március környékén várható, de elhúzódhat akár Júniusig is, nem beszélve arról a lehetőségről ha az igen tisztelt Gazdasági Versenyhivatal mégsem engedélyezi a tranzakciót.
Ha Inviteles leszel, akkor rosszabb nem lesz feltehetőleg, mint eddig volt.
Ha a UPC -hez kerülsz, és netezés mellett torrentezel, akkor... na az nem nagyon fog menni...
Ha UPC -hez kerülsz, és analógon TV -zel, és most családi csomagod van, akkor várhatóan a csatornák fele eltűnik, mivel a UPC összesen 33 csatornát ad analógon, és a szolgáltatása jelenleg mindenütt egységes (kivéve az un. 29 -es körzetet)
Ha UPC -hez kerülsz, és most digitálisan TV -zel, és olyan TV -vel rendelkezel, amelybe CL modul helyezhető, és ennek segítségével nézed a Fibert, és a box a szekrény tetején van... na ez UPC nél nem fog menni, a boxban beépített dekóder van, és nem tudod semmilyen módon megkerülni. -
szeker
tag
válasz
szelidorzo #11477 üzenetére
Bocsi csak kicsit ideges vagyok hogy ez miatt megint szívok majd!!Amúgy mi mit fogunk észre venni a váltáson?És eddig amin a fiber adta a nettet (kábel))azon fog jönni majd a inviteles nett is?
-
szeker
tag
Digi jobb lenne ott jobb a sebesség és hol tudnám megnézni hogy kiveszi átt?
-
szeker
tag
Sziasztok azt olvastam hogy megfog szűnni teljesen a fibernet ez igaz?És ha igen mikor várható és mi lesz helyette?Engem Törökszentmiklós érdekelne hogy itt melyik szolgáltató veszi át?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
szelidorzo #11465 üzenetére
Biztos sebesség triplázásra készülnek
-
kigyi_23
addikt
válasz
szelidorzo #11465 üzenetére
Mivel minden szolgáltatást érint ezért akár gondolhatunk a legrosszabbra is
Szal most kivételesen lehet mindent
-
szelidorzo
aktív tag
Értesítés szolgáltatás-kiesésről
Tájékoztatjuk Tisztelt Előfizetőinket, hogy 2011. január 12-én a FiberNet Zrt. teljes hálózatán karbantartási munkálatokat végzünk, melynek következtében
2011. január 12-én, 00:30 és 08:00 óra között,
analóg-és digitális kábeltévé, internet - és telefonszolgáltatásunkban
előfordulhatnak részleges szolgáltatás-kiesések.A munka befejezését követően a szolgáltatások zavartalanul működnek, azonban előfordulhat, hogy az internetkapcsolat nem áll automatikusan helyre, ebben az esetben kérjük, hogy a kábelmodemet újraindítani szíveskedjen!
Esetleges kérdéseivel, észrevételeivel kérjük, forduljon Ügyfélszolgálati Irodánk munkatársaihoz a 1280-as telefonszámon.
Szíves megértését és türelmét előre is köszönjük!
Budapest, 2011. január 5.
Tisztelettel,
FiberNet Zrt.Most mit fognak szétbarmolni???
-
villamos
őstag
válasz
Kicsirics77 #11456 üzenetére
A UPC a következő településeken fog szolgáltatni:
Budapest (IX., X., XI., XII., XIX., XXII. kerület)
Agárd, Bajna, Bánd, Baracska, Budaörs, Csongrád, Délegyháza, Dinnyés, Ercsi, Erdőkertes, Gárdony, Gödöllő, Gyomaendrőd, Gyúró, Herend, Kajászó, Kápolnásnyék, Kerepes, Kétegyháza, Kiskunlacháza, Kistarcsa, Leányfalu, Makád, Martonvásár, Mogyoród, Nagysáp, Nagytarcsa, Nyergesújfalu, Okány, Őrbottyán, Pilisszentlászló, Ráckeve, Sarkad, Szada, Százhalombatta, Szeghalom, Szentendre, Szentgál, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Tárnok, Tordas, Tótkomlós, Üröm, Velence, VésztőTehát Pest, és Fejét megye ahogy látom. Martfű nincs köztük, ott eszerint az Invitel lesz. Aztán lehet hogy te jobban jársz majd mint mi...
-
Kicsirics77
veterán
válasz
sfdrakex #11457 üzenetére
persze ad netet ezer meg egy cég de ha egyszer nekem nem kell vezetéskes telefon akkor nem sok alternatíva van mivel t-com területen a szolgáltató nem járul hozzá a mezítlábas adsl-hez a mobil lefedettség meg elég kaka a településen,legalábbis a mobilinternet szempontjából a vodafone lenne nyerő de nincs beltéri lefedettség sehol sem jelenleg martfűn,és a kültéri is csak olyan fapados 3g(hol van hol meg nincs)
-
BluEyes
őstag
Telefonos kérdés (hibakeresésbe vagyok):
Ha a telefonkészülék nincs rácsatlakoztatva a modemre, akkor villogni vagy világítani kell a Tel1 lednek (Thomson modem)? -
tijstijs
tag
na az jó, onnan már csak 2300 méterre vagyok
Köszi hogy írtad, ez most kis reményt adott
amúgy meg nekem majdnem mindegy mikor csinálják, csak lássam a fényt az alagút végén, hogy egyszer ide is elér egy olyan net aminek normális feltöltési sebessége van, normális pénzért (most 7440ft -elvileg 8mbit/0.5mbit-ért, gyakorlatban 5-6 le, 0.5 föl.)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #11456 üzenetére
Ha jól látom akkor van Martfűn más cég is aki ad netet.
-
villamos
őstag
válasz
Kicsirics77 #11448 üzenetére
Nincs türelmetlenség, nekem mindegy, csak azt kellene tudni, hogy most lemondjuk e a kábeltévét, vagy sem. Ugyanis a UPC jelenlegi szolgáltatáskínálata, mely a honlapon olvasható, számomra nem megfelelő, sem az analóg (a csatornakínálat szűkös), sem pedig a digitális (mivel megköveteli a box használatát, amiből nem kérek).
-
kigyi_23
addikt
válasz
Kicsirics77 #11450 üzenetére
A fibernet hálózatát 2 részre osztották. Vannak területek ahol a UPC veszi át van ahol az Invitel (sajnos én ebbe tartozom). Ezeken a területeken teljesen átveszik az irányítást. Az, hogy milyen módon oldják meg??? Invitel biztosan tesz rá és marad minden (ebben reménykedek, mert ha nem akkor rosszabb lesz....) Tehát adott területeken belül nem lesz megosztva a szolgáltatás. Ezekről bővebben az adott cégek honlapjain a hírekben olvashatsz illetve itt a fórumon kb. 1 oldallal előrébb olvashatsz róla.
-
PCK
csendes tag
válasz
villamos #11446 üzenetére
Szia
Bár én nem vagyok bennfentes, de azt hallottam, hogy március környékén fog megtörténni a dolog. Szóval nem kell várni 6-8 hónapot.
A változás szerintem annyi lesz, hogy a UPC bevezeti a saját szolgáltatásait ezeken a területeken.
Tehát amit látsz a honlapjukon kb azokra a szolgáltatásokra lehet számítani.
A UPC egységes országosan, ezért gondolom, hogy ugyanaz lesz nektek is (volt fibereseknek) mint mindenhol, ahol a UPC szolgáltat.üdv
-
tijstijs
tag
válasz
villamos #11446 üzenetére
na kíváncsi vagyok. nyáron még azt mondták a T-nél, hogy őszig lesz nálunk Optinet, ezért vártam. Aztán amikor felhívtam őket, kiderült hogy mégse...
Azért annyira ez nem a világvége, hogy legalább egy normális kábelnet/optikai netszolgáltató se terjeszkedjen erre.
köszi a választ, akkor... várok
-
villamos
őstag
válasz
tijstijs #11445 üzenetére
Igen a UPC jön tavasszal. Az egész kerületet át fogja venni, legalábbis a cég honlapján ez olvasható. Arról hogy mi fog változni ennek kapcsán az teljesen homály. Valóban jó lenne, ha esetleg valaki bennfentes tudna csepegtetni némi információt, hogy mikor várható a szolgáltatóváltás, és hogy milyen változásokkal jár (más jellegű csatornák, sokkal kisebb választék -fiber családi csomag kb.60 csatorna vs upc bronze 33 csatorna)
-
tijstijs
tag
Budafokon merre fele láttad ezt?
Én is a "hegyen" lakok, és már ráuntam az ADSL-re. Nekem aztán mindegy hogy UPC, vagy T, vagy felőlem lehet a bin Laden is, de többet akarok mint 512k felfele
Olvastam másik kommentben hogy a UPC jön a 22.-be, és tavasszal már szolgáltatnak. Erről hol lehet olvasni?köszi szépen
-
nyxor
aktív tag
A mai nappal Kecskeméten is módosították a kiosztást. Vital TV helyett OzoneNetwork, MCM Top helyett LifeNetwork. Legalábbis eddig ez tűnt fel.
Tényleg, digitálison mióta is van bent a LifeNetwork meg az OzoneNetwork? Kb 1 éve?
-
Csabee.
nagyúr
Az internet már nem akadozik úgy tűnik..
-
kigyi_23
addikt
Nálunk már napok óta az új csatornakiosztás van.... Eurosport1 viszont már 3 hete nincs. Ill. közben 2-3 napig volt azt hiszem. Cserébe ma délig nem volt se TV se Internet (Így telefon sem).
-
RLND
tag
Mától (jan.01.) már nem az új csatornakiosztásnak kéne lennie?
-
club1
veterán
válasz
Teaway #11432 üzenetére
Türelem, ezek nem ülnek bent éjjel-nappal a fejállomásnál. Majd ha kijózanodtak, betolják a képüket, és átnyomják a két adót. Én mondjuk hiányolni fogom az MCM Top-ot, az egyetlen olyan zenei adó volt, ahol nem beszélnek órákat. A megmaradt Viva meg Mtv kezdik elfelejteni, hogy milyen csatornák. Persze nem sírnék az MCM után, ha lenne egy normális zenei csatorna, de ezek után nem marad...
-
Polllen
nagyúr
További furfang a fibernet-nél...
Kaptam egy levelet, hogy ha januárban jár le a hűségem, akkor hálleluja kánaán, majd 1 oldal szöveg után, ha nem akkor tárgytalan...
2010 végén tényleg olyan nehéz lekérni azon előfizetők adatait, akiknek januárban jár le a hűsége és csak őket bombázni az ajánlatokkal?
Persze feltételezem, amikor majd májusban lejár a hűségem, elfelejtenek tájékoztatni...
-
kigyi_23
addikt
Rohadt net szolgáltatók, mi lenne ha én is úgy adnék el egy autót, hogy ez 260-at megy. Aztán a tulaj beül és csak 80-at tud menni max én meg mondanám neki, hogy én arról nem tehetek most ennyit bír a szekér nyugodjon bele.... Vagy mondjuk 3x rá kell lépni a gázra mire elindul, mert ma ilyenje van
Na jó kicsit sarkított eset, de a netszolgáltató is ennyit mond csak. Megrendeled nála a drága netet és utána belassul esténként esetleg alig jönnek be az oldalak... Jön a válasz, hogy a garantált sávszélesség megvan ne pattogjak...
-
BandiHUN
veterán
most lekopogom,de mintha jó lenne egy fél órája...most eltűntek a letöltésből a tüskék és a lentebbi linkelt fórum is működik...csinálni nem csináltam se restartot,semmit.
-
Celtis
veterán
válasz
BandiHUN #11423 üzenetére
Nálam is ugyanez a helyzet (22.ker) Sávszél van, de az oldalak lassan, vagy egyáltalán nem jönnek be, csak többszöri frissítésre. Megmonitoroztam, és úgy tűnik megint DNS probléma van: Flags: 0x8182 (Standard query response, Server failure)
Tulajdonképpen csak azért néztem be ide, mert legutóbb írt valaki jó ingyenes dns címet, de akkor már jelezem, hogy nálam is sz@r újfent a net. -
BandiHUN
veterán
válasz
Teaway #11421 üzenetére
[link] ez például halmozottan hátrányos helyzet,szinte mindig refreshelni kell.És más szerint kutya baja,nekem is ment az ominózus tegnapelőtti netkiesés előtt rendesen.
Furamód pingtesztet,stb.csináltam,packet lost nincs,a ping jó,a sebesség megvan...csak ami nem akar bejönni,az nem jön be elsőre,utána meg 2-3 próbára bejön semmi pillanat alatt,esetleg kibir pár linkkattintást az adott oldalon,majd újratábla.Gépen természetesen nemváltozott semmi,ami jó,az ugyanúgy jó...ami még változott,hogy a letöltések lettek hullámzóak,csúcsban eléri a névlegest,de a fele alá is leesik rövid időre a sebesség,és peiodikusan folyamatos letöltés alatt.Szerencsére teljesen nem megy el,neten is játszom sokat,azzal nem volt különösebb problémám,néhány rövidebb beakadást kivéve,de az lehet mástól is. -
TeeJay
félisten
tudna nekem segíteni valaki abban hogy a UPC szerelők milyen típusú koax kábellel szerelnek lakáson belül?
pár hónap múlva szeretnék Fiber netes csomagra váltani ADSL-ről és bár régen volt UPC kábeltévénk de ki lett a falból húzva a kábel hogy a tányéros
TV koax kábele beférjen, most pedig újra be kellene húznom valami kábelt a fali beérkezéstől a modemig ami úgy kb. 20méter.
mivel padláson tetőtéren át megy az egész nem akarom a szerelőkre bízni így előre megvenném a megfelelő kábelt és be is húznám nekik már csak össze kell toldani meg rákötni a modemre.valami tipusszámot szeretnék csak kérni milyen kábelt kell vennem ehhez ami megfelelő UPC hálózatához
thnx előre is
-
BandiHUN
veterán
ugyanolyan sz@r azóta is másnak is?rohadtul unom már,hogy egy csomó oldalt refreshelgetni kell,mert:"A kiszolgáló nem található",aztán meg nyom az ember 2-3 frissitést és láss csodát...
Az a baj,hogy ahol ez előjön,ott inkább nem megy,mint igen,és nagyszerű pl,ha az ember egyik kedvenc fórumát is érinti,hogy a hsz-eket úgy kell irni,hogy kiteszi az ember a vágólapra is,mert minden másodikat benyeli ez a tetű hibaüzi...nem tudom,knek lehetne szólni,tegnap voltam a Fibernél+haver a helyi szervizes,de megmondták,hogy mivel az Antenna Hungária hibája,csak továbbitani tudják...letölteni is csak download managerrel éri meg,mert egyszerűen annyira szakadozik,hogy egy pár megás cucc sem tudna lejönni egyben...cfosspeeden nézem a forgalmat,hát mint egy EKG görbe,remek kis szakadáscsúcsokkal. -
saco
csendes tag
Úgy néz ki nálam megjavult, remélem nem ideiglenes a megoldás.
-
BandiHUN
veterán
válasz
Tadi02 #11412 üzenetére
én is hasonlót tapasztalok...sebesség megvan,mégis 0 terheléssel is olyan van,hogy oldalakat nem tölt be a böngésző időtúllépéssel.DE ha nyomok egy refresh-t,már be is jön az oldal,egyszerűen mintha néha a semmibe menne a kérés.Lehet a szentesi problémát antennahiba okozta és nincs beállitva jól.
-
kigyi_23
addikt
Lehet nekem is azért nem tűnnek fel ezek a dolgok, mert a múltkori után lusta voltam egy ingyenes DNS-t kiszedni
Így még mindig azt használom
-
saco
csendes tag
Kecskemét, külváros. Hasonlóakat tapasztalok.
Nagy lag, sokszor timeoutol.
Szóval elképzelhető, hogy valami DNS gond.Nem lehet konkrétan megmérni, bebizonyítani, néha működik, néha nem...
-
Tadi02
csendes tag
Gödöllőn tegnap óta vannak hasonló tünetek... Jellemzően a külföldi oldalak nem jönnek be megint, mint pár héttel ezelőtt. Úgy tűnik megint valami DNS probléma van, mivel egy ingyenes dns szolgáltatást megadva pl. 8.8.8.8 már rendesen bejön az összes oldal...
-
Csabee.
nagyúr
22.kerületben 2-3napja olyan mintha laggolna az internet.. 1-1 oldal megnyitásakor elég sok időt gondolkodik! Ti nem tapasztaltatok hasonlót?
-
boygabi_
aktív tag
Tegnap egy cimbim eljött hozzám egy kicsit dolgozni. Mondtam neki, hogy ne kínlódjon a 3g-s nettel itt rádugjuk a laptopjára a modemet és hadd szóljon. Az istennek nem akart menni. Mintha a gép nem kapott volna címet. Volt nála egy Macbook is. Rádugtuk azt is ugyanaz. Vissza a kábel az enyémbe és 1 percen belül van net.
Ez mitől van? Ha én veszek egy új gépet én sem tudom egyszerűen átdugni a kábelt a másik gépbe és netezni? -
BandiHUN
veterán
Martfűn kb.10 perce elindult végre...nem volt normális tv2 és rtl-klub se,mondjuk ezekért nem kár...erről most kivételesen nem a fiber tehet,lehet a szentesiek beleejtettek 1 csavarhúzót valami fontosabb dobozkába
Vagy csak nembirta az antenna a jeget-havat.
-
Tiger24
tag
válasz
Kicsirics77 #11400 üzenetére
előre be nem jelentett órák óta tartó karbantartás a társszolgáltatónál martfűn és tószegen az üf 1280 szerint
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Automata kávégépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Hobby rádiós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest