Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Spirit
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Docsis 3-on 4 csatorna van összefogva tudtommal minimum (lehet több is), ami kb. 4*40mbit netto, és igazad van, a 10-nél is tudnának többet felfelé. Nem kellenek hozzá semmivel sem jobb kábelek,mint D1.1-hez. A kábel két végén lévő eszközöket kell csak cserélni. Elsősorban nem is ezért nem akarják meglépni, hanem a hálózati forgalmuk úgy megnőne, hogy nem bírnák. Meg minek fejleszteni, ha nem muszáj.
-
sfdrakex
nagyúr
A 120/10 et min szolgáltatják? Nem hiszem hogy ahhoz ne kellene izmosabb kábelezés a mostaninál. Ha elég lenne hozzá a mostani hálózatuk könnyen elérhető lenne mindenhol, de a Széchenyi városban se elérhető mindenhol. Szerintem kábelezni kell hozzá, akkor pedig simán adhatnának LAN netet is. Ami tud 120 at lefelé az szerintem tud 10 nél többet is felfelé.
-
nyxor
aktív tag
De milyen új szolgáltatót? Kertvárosban lakom, szerintem még egy évig elég esélytelen, hogy itt más szolgáltató megjelenjen. Mondjuk most hallottam valami olyasmit, hogy a T-Home jön felénk az optikájával februártól, de még egy ásót se mozdítottak. Szerintem legalább nyárig várni kell erre.
Tény, hogy a Széchenyiben elérhetőek a Speed csomagok, de most egész Kecskemétre kiterjesztik őket. LAN-ról kár beszélni, az nincs és nem is lesz kertes házas részeken, a kábelnet meg nem tudja felvenni a versenyt a LAN-nal. LAN-on akár szimmetrikus csomagokat is lehet szolgáltatni, míg kábelen elég szűkös feltöltési sávszélesség áll rendelkezésre. De ez is jobb mint a semmi, ki látott már kertes házban 10 Mbit-es feltöltést? Én még egy 5 megásnak is örülnék...
-
sfdrakex
nagyúr
3 hét? A fibernet oldala szerint a Széchenyi város egyes részein már régóta elérhető bár árat nem közölnek. Viszont gáz hogy máshol van normálisabb feltöltéssel netük Kméten 120as letöltéshez 10 es upot adnak csak, vicc. Szerintem a 60/20 as LAN csomag jobb, mint a 120/10 es Speed. Letöltésnél mindegy hogy egy avi 2 vagy 4 perc alatt ér le, viszont gyorsabban szalad fel minden.
-
nyxor
aktív tag
Naaa, senkit nem érdekel a DOCSIS3-as net Kecskeméten? 3 hét és itt a 120 Mbit, mégis halott a topic... Senkinek semmi infója az árakról, vagy bármiről az új nettel kapcsolatban?
-
mephi666
nagyúr
válasz
grabber
üzenetére
csak egy "kicsit" jobb:
(rengetegszer megfogadtam, hogy lépek tőlük, aztán 1éve is hosszabbítottam, amikor lejjebb vitték a csomagárat... majd miután pár hétvégén is net nélkül maradtunk: téphettem a hajam)

...amúgy a pingnek örülök legjobban: így talán rákaphatok megint a quake live-ra, mert 600-700ms-s laggal nem volt valami élvezetes
-
válasz
szelidorzo
üzenetére
Van képe idejönni és dicsekedni,amikor mindenki tudja,hogy ennél a "szolgáltatónál" csak jobb lehet

-
mephi666
nagyúr
na, örömmel jelentem, hogy ma bevittem a modemet a fibernethez és leadtam... 11-éig érvényes még a szerződés, de délelőtt jöttek a digisek és bekötötték a netet/tévét... szerintem érezték a vesztüket a fibernetesek, mert az elmúlt napokban is kb óránként szakadt a net... kb ugyanannyiért 2/1->20/10-es net van és digitális tévécsomag... (néhány csatorna fullhd-ben) nem kérdés, hogy megérte-e váltanom
(kár, hogy előbb nem tehettem) -
BluEyes
őstag
válasz
Drótszamár
üzenetére
Mostanra megjavult, net is jó, PH hasít, bódottá.

-
Drótszamár
őstag
válasz
BluEyes
üzenetére
85.66.24.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 2572, fogadott = 2562, elveszett = 10 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 7ms, maximum = 192ms, átlag = 10msBiztos az az átjáró a szar? (Pilisvörösvárról pingeltem)
Nekem akkor volt hulladék netem, mikor az oszlopon lévő erősítő hülyült meg. Bejelentettem, kijöttek és megcsinálták.
-

Imádom a speedtestet,ED2-es modemem van és 6/1-es internetem(már ha van,de itt a világ végén szerintem majdnem egyedül vagyok az utcában
) -
BluEyes
őstag
válasz
Drótszamár
üzenetére
Köszi. Mondjuk a szarhoz a 4 is elég volt.

-
BluEyes
őstag
Kedves Kecskeméti Fibernetes Szakemberek!!!
Ezzel kellene valamit csinálni, kedves szakemberek ott a Fibernetnél. Ez a 85.66.24.1 meglehetősen fontos állomás az internet felé, nyilván ismerős is lesz nektek ez az IP cím.
-
BluEyes
őstag

Na ez egy friss mérés, a 2% csomagvesztés egész jónak mondható. Este már elérhetetlen volt a PH, ezért ezt a csodás eredményt nem tudtam berakni ide, most pótolom:

-
BluEyes
őstag

Hahó Fibernet!!! Ezt itt mialófasznak nevezik? Mer internetnek nem nagyon lehet.
-
club1
veterán
válasz
JHONNY 79
üzenetére
Nem optikai. De az nem kell a digitális csatornákhoz, csak egy rendes dekóder. Olyan pedig a Fibernetnél nincs, de nagyapáméknál a T-Home tányéros dekódere is csak scart kimenettel rendelkezik, azaz annyit a digitális minőségről. Földfelszínen (mindidgtv) jobb minőséget lehet elérni...
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz
szelidorzo
üzenetére
Kistarcsán milyen kábelezés van kiépítve?Jól tudom hogy nem optikai?A kábeltévé előfizetésemet ma mondtam le,T Home tányéros lesz helyette.Eléggé húzta a száját az ügyintéző,mondta hogy majd a UPC.....Gondolom mire fejlesztenek beletelik egy kis időbe.
-
dejv
tag
rossz topic,bocsi
-
nyxor
aktív tag
Végre valami pozitív fejlemény. Régóta vártam, hogy Kecskemét kertes házas övezeteiben is lehessen a kor elvárásainak megfelelő sebességű internetre előfizetni. Ez már azt is megmagyarázza, miért kellett 20G-re bővíteni a BIX linket. Csak az a kérdés, hogy mennyire készítették fel a hálót? Úgy tudom, hogy a D3-ra váltás komoly előkészületeket igényel, az optikai szakaszt meg kell hosszabbítani (ez a nagyobb része a dolognak), szoftvert kell frissíteni a CMTS-eken, végül az előfizetőknél is le kell cserélni a modemeket. Igaz voltak mostanában fejlesztések a városban, ami miatt néha kimaradás volt, de azt nem részletezték, hogy mit csinálnak. Szerintem az optikai gerinceket úgy hagyták, ahogy van, talán a Széchenyivárosig hosszabbíthatták meg kicsit, azt is még tavaly. A garantált értékek sem túl bíztatók, a 120/10 Mbites csomagnál 4/1 Mbit (összehasonlításképpen a UPC 120/10-es csomagjánál 30/4 a garantált érték). Én biztos, hogy a 60-asra fogok előfizetni. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy azt a 60 megát tudja-e majd teljesíteni.
-
intuicio
aktív tag
Köszi a gyors választ!
N
De nem azért.. nem úgy volt, hogy a UPC felvásárolja a Fibernetet? Mert most az van nekem. Ezek szerint a T-home optikát húzogat,pont most? Be vagyok már zavarodva teljesen
ehez a T-Home optikás nethez kell rendelkezni akkor telefonnak? Vagy sima csupasz netet bekötik? Erről a T-home netről gondolom a T-nél kell kérdezősködni.Az utcánkba egyenlőre ez szerepel. T-Home A max csomag még szarabb a mostani Fibernet-nél
Most akkor mi legyen? Várjak a UPC-re, vagy utána kéne mennem ennek a téhomos cuccnak?

-
intuicio
aktív tag
Sziasztok. Rég írtam a topicba, ezért bepótolom. Tudni már valamit XXII.kerről,kertesházas övezetről, mikor épül ki az UPC-nek az internet/TV szolgáltatása? A Dévényi utcánál minden sarkon van a póznára felcsavarva egy elég hosszú kábeldob. Az lesz az új internet kábel? Vagy az más kábel lehet? Bár még a mi utcánknál (Csengery) még nem láttam ilyen kábeldobot
Valaki tud valami fejleményt adni? Köszike 
-
szelidorzo
aktív tag
Beszélgettem ma szerelővel (közben meggyógyult a net tőle függetlenül), s szóba került, a digi, mint lehetséges új szolgáltató.
Érdekes módon valami olyasmit mondott, hogy épp ideje, hogy legyen már valami elfogadható alternatíva, mert tele a hócipője a fiber minőségével.
Mint kényszerből fiber felhasználó, első dolga a váltás lesz.Úgy vélem ez mindent elmond a fibernet szolgáltatásának minőségéről.
-
-
beers
addikt
Cegléden is Invitel lesz!
Az ügyfélszolgálati irodában olyasmit rebesgettek, hogy márciustól elkezdik a LAN-os netet kiépíteni!
Kíváncsi leszek, hol és mennyiért! -
club1
veterán
válasz
szelidorzo
üzenetére
Ahogy nézem Szadán sincs, azaz jó eséllyel Mogyoród és Gödöllő környékén áll a net...
-
szelidorzo
aktív tag
Büdös gyökér fibernetes társulat!
Már megint nincs net (Kistarcsa)

-
RLND
tag
hát valószínűleg nem március 1-től lesz UPC/Invitel...
...új ÁSZF 2011. március 1-től, melyben a fő változás, hogy a Docsis 3.0 szolgáltatás területi hatálya „Kecskemét Széchenyi városrészről” „Kecskemétre” bővül, valamint a Digitális Extra családi csomagban, a Horizont és Macho klub csomagokban a Luxe TV helyett az Arte.tv, kerül elosztásra.
-
dedix
tag
jelentem a jutyub itt is szarakodik egy ideje. bar valtozo, teljesen randomban megy a dolog, van, hogy jobb, van, hogy szarabb. meg azt vettem eszre, hogy van amelyik video jol bufferel, van amelyik lassan, mint az allat. (XXII. ker., 6/1)
-
Csabee.
nagyúr
Most feltettem a Firefox4et.. ezzel a youtube gyorsabban betölt..
Vagy csak véletlen egybeesés lenne? De tény hogy most normális sebesség a youtube- és a honlapok is gyorsabban bevillannak. -
viny
tag
válasz
Spirit
üzenetére
Köszi a tippet
, de szerintem nem lesz semmi fennakadás ezügyben, tudom mit csinálok. 
Más1: A youtube lassúságáról az utóbbi időben sok fórumon olvasni, nem csak Fibernet-es jelenség, valami náluk nem stimmel.
Más2: Csongrádon tuti az Invitel vette meg a Fibernetet, már csak arra leszek kíváncsi, hogy jobb lesz-e ettől nekünk...
(mondjuk van egy sejtésem , nem táplálok ezügyben hiú reményeket, de ne legyen igazam!)szerk.: direkbe megy a net a gépbe (router nuku), és zárva van a torrent portom. :S A beállítások kitesztelve, jók. Valakinek valami ötlet? Ez lehet vmi szolgáltató oldali gányolás, vagy kezd meghalni a modemem???
-
sfdrakex
nagyúr
Rákérdeztem az ügyfélszolgálaton, ott mondták, de ahol nem upc vette meg ott mindenhol Invitel lesz az országban, én úgy tudom.
(#11627) Csabee.
Ha egyszerre lesz mindenhol akkor igen, úgy emlékszem Március 1-et mondott a nő, de lehet 31, nem emlékszem, engem már nem érint, én már Digi-s vagyok, lemondani voltam bent

-
Gordiann
őstag
Nem tudjátok, hogy UPC mikor veszi át az egyes településeket? Van valami időpont kihirdetve?
(Budaörs-re lennék kíváncsi) -
RLND
tag
Tizenöt Palace-multiplexet vesz át a régióban a Cinema City, Budapesten négy plázamozi cserél gazdát.
A Cinema City International NV 28 millió euróért 15 multiplex mozit vásárol meg a kelet-közép-európai régióban az Argus Capitaltől. Mindez azt jelenti, hogy az izraeli hátterű Cinema City átveszi a Palace Cinemas multiplexeinek egy részét, vagyis tovább erősíti pozícióit a plázamozik piacán, összesen 90 ilyen egység irányításával.
A magyarországi egységek vételára nem publikus, az azonban kiderült, hogya Westendben, a Mammutban, a MOM Parkban és a Cammponában lévő Palace-mozik cserélnek gazdát. Mindez azt is jelenti, hogy a Duna Plaza, a Lurdy Ház, a Pólus és az Eurocenter multiplexei az Argus tulajdonában maradnak.
Az Argus, mint magántőke-befektetési társaság birtokolja egyébként többek közt a hazai FiberNet kábeltévé-társaságot, a legnagyobb cseh kereskedelmi nyomdát, a Svoboda Presst, az eTel alternatív telekommunikációs szolgáltatót valamint a lengyel Aster kábeltévé-céget is.
-
villamos
őstag
Az meg se forduljon a fejetekben, hogy mindezek után a júpiti, vagy akár az invi jobb lesz bármennyire is ezeknél...

-
szelidorzo
aktív tag
Valami ilyen kéne a fibernetnél is:
-
viny
tag
válasz
Spirit
üzenetére
Igen, pontosan erre gondoltam, nem értettél félre.
(sorry, ha nem elsőre voltam egyértelmű)
Köszönöm az infót, akkor egy próbát én is teszek vele, őszintén szólva itt sokszor az üres lapot kell néznem ("várakozás szerverre...") jóideig, majd utánna imátkozni hogy betöltse az oldalt. Szóval legalább az első részen maszírozok kicsit, hátha...
Hétvégén nekiállok (3 gép, 2 router) configolgatni GDNS-re, majd beszámolok a tapasztalatokról!
-
forrest85
senior tag
válasz
szelidorzo
üzenetére
Ez egy nyomorék cég szar a netjük, szar mindenük, csoda hogy még működni tudnak valamilyen szinten.
-
szelidorzo
aktív tag
Tékozló Homár-ról ismét egy fiberes rémtörténet:
"Az utóbbi idők legdurvább fantomtartozását sikerült megnyernie Ingridnek. 6 éve basztatja a Fibernet egy olyan dekóder miatt, amit soha nem is adtak oda neki. Még a korábbi kábelszolgáltatótól szerezte, ami megszűnt, ő pedig nekik visszavitte az áhított HBO-dekódert. A Fibernet ennek ellenére rendszeres időközönként lekapcsolta a tévéjét a fantomtartozásra hivatkozva. Azóta elköltözött, más szolgáltatója van, úgyhogy most behajtóval próbálják kivasalni belőle a semmit, sőt most már a kezelési költségeket is. Fegyverbe, fegyverbe!
Egy közel 6 éves ügyem van a Fibernet zrt.-vel. Ötleteteket várnék a megoldáshoz. 2010. októberében egy behajtó cég keresett telefonon, hogy tartozásom van a Fibernet felé. Roppant csodálkoztam, miszerint 2007-óta szerencsére semmilyen kapcsolatom velük .Mikor elköltöztem bent voltam az ügyfélszolgálaton, ahol felmondtam a szerződést stb. A fent mellékelt levelet kaptam a behajtótól. Lényege, hogy nem adtam vissza a Fibernet-nek egy HBO dekódert.
A behajtó cégnek ezt a levelet küldtem:
* * *
Meglepődtem, hogy több, mint 5 év után egy behajtó cég keres, de ismerve a Fibernet-nél uralkodó helyzetet nem lep meg. A történet 5 évre nyúlik vissza. Ha megengedi röviden vázolnám. Sajnos azt a közel 1 kilónyi anyagot, amit leveleztem faxoltam nem tudom átküldeni, de néhányat igen.
2005.január 1-el jogutód nélkül megszűnt a Radiant Rt…akivel kábeltévé szerződésem volt. Ennek ellenére a februári díjat, még leemelték a számlámról. Pár héttel később kaptam egy levelet a Fibernet zrt-től,hogy mostantól ők szolgáltatnak a kerületben,amennyiben szeretnék szerződést kötni menjek fel az ügyfélszolgálatra. Felmentem,ahol KÖTELEZNI akartak,hogy HBO-ra is fizessek elő, mert a Radiantnál volt ilyen előfizetésem. Mint kiderült minden adatommal rendelkeztek,ami ugye ellentétes az adatvédelmi törvénnyel. Nem voltam hajlandó ilyen szerződést kötni velük. (levelet mellékelek)
Idő közben felvettem a kapcsolatot a Radiant pénzügyi vezetőjével (Borsosné), akivel hosszas egyeztetés után (kb.4 hónap) abban állapodtam meg,hogy ha tévesen leemelt februári összeget visszautalják, számomra én postán visszaküldöm nekik a dekódert.(ez meg is történt tértivevény másolatát küldöm)
Idő közben a Fibernet küldött számomra egy 20 000 Ft-ról szóló HBO elmaradásról szóló számlát.(mellékelem) Számtalan alkalommal írtam, faxoltam, voltam bent az ügyfélszolgálaton, de soha senki érdemben nem állt velem szóba,csak azt hajtogatták, hogy adjam vissza a dekódert vagy fizessek.
Egy olyan dekódert kérnek rajtam számon, amit
1.nem vettem át soha a Fibernettől
2. egy olyan cégtől kaptam, akinek nem jogutódja a Fibernet
3. vissza adtam a JOGOS tulajdonosnak (Radiant) ennek ellenére a Fibernet nem hajlandó ezt tudomásul venni.2005 júliusában úgy gondoltam,hogy végre pontot tettünk az ügy végére. Onnantól nem szerepelt a számlámon a kérdéses 20 000 Ft-os díjhátralék. Abban bíztam, hogy a 2 cég egymás közt elintézte.(számlamásolatot mellékelek)
Sajnos tévedtem. Időről-időre újra előjött a probléma. 2005-ben és 2006-ban a Fibernet jogtalanul többször lekapcsolt a hálózatról-annak ellenére, hogy a havidíjat pontosan fizettem, így akartak nyomást gyakorolni rám. Többször kaptam felmondó levelet –a teljesség igénye nélkül egyet mellékelek. Én minden alkalommal levelet írtam, számlamásolatot küldtem és megírtam az egész történetet…….minden alkalommal INGYEN visszakapcsolták a tv-met.
Több, mint 5 év telt el az ügy kezdete óta. 3 éve már semmilyen viszonyban nem vagyok szerencsére a Fibernet zrt-vel. Mikor elköltöztem-bíztam benne, hogy utoljára-bent voltam az ügyfélszolgálaton és felmondtam a szerződést. Ott megnézték a számlaegyenlegemet, azt mondták, hogy minden rendben, de sajnos a kérésemnek hogy adjanak egy 0-s igazolást nem tettek eleget. Az ügyintéző-Jakab Melinda-azt mondta, hogy TILOS kiadniuk ilyen igazolást.
Ennyi a történet. Kérem mondja meg, hogy mit tehetnék még az ügyben? Úgy gondolom, hogy én mindent megtettem.
* * *
Ma megkaptam a választ a behajtó cégtől:
A Fibernet nem tartja elegendő bizonyítéknak a tértivevény másolatát, így már az eljárási költséget is rám akarják verni. Felhívtam a céget, ahol azt mondták sajnos nem tehetnek az ügyben semmit tovább. Várom a kommentezők véleményét mit tehetnék még. Ha érdemesnek tartod leadásra nyugodtan tedd meg."
Végül is nekem egy ideig a saját tulajdonomat képező set top box után szerettek volna bérleti díjat szedni. Ritka nagy kupleráj cég ez
-
kigyi_23
addikt
A sávszél úgy tűnik megvan belföldön, mert a letöltések mennek otthon. Most néztem rá mobilról ott minden rendben.
-
Reag3nS
senior tag
Amúgy aki várja az upc-t az ne nagyon számítson játékra. Ahová adslről 30ms a ping, upcről 80-90. fps játék kilőve. (iszonyatosan szaggat az enemy). Ez már több mint fél éve így megy.
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Ryzen 7 5700X / RX 7700 12GB / B550M WIFI / 32GB RAM 3600Mhz / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer BlackWidow V4 PRO 75% - US + AJÁNDÉK RAZER VIPER V3 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 27% - ACEmagic S3A MiniPC! Ryzen 6900HX 16GB DDR5 / 512GB SSD/ Radeon 680M!
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...de ennek szerencsére vége... hülye voltam, hogy nem 1 éve léptem le tőlük, amikor ugyanúgy megtehettem volna...
(rengetegszer megfogadtam, hogy lépek tőlük, aztán 1éve is hosszabbítottam, amikor lejjebb vitték a csomagárat... majd miután pár hétvégén is net nélkül maradtunk: téphettem a hajam)

)

Valaki tud valami fejleményt adni? Köszike

(mondjuk van egy sejtésem , nem táplálok ezügyben hiú reményeket, de ne legyen igazam!)