Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi
    nagyúr

Nekem meg elegem lett az ROS-ből, mert az Ubuntu SDK repository-val is ütközik, ami meg szükséges QT 5.x programok fordítására. Túl sok fejfájást okoz ez az egyetlen szoftver. Töltöm lefele a Fedora 20-t, felteszem külső partícióra tesztelni, aztán ha minden klappol, cserélek. Főleg most, hogy észrevettem, hogy van Unity-hez hasonló oldalsó dokk extension (hogy nem szúrta eddig ki a szemem az első oldalon). Aztán átrakom arra a külső helyre az Ubuntu-t amin csak az ROS-t használom majd (nem, ezt a szart még virtualizálni sem lehet, mert az openGL 3D szimuláció hol megy, hol nem... úgy 60-40% arányban).

Vladi: Nincs baj az Ubuntu, vagyis a Debian csomagkezelőjével. CMake 2.8.9 Octave dependencyként lejött, ROS fő metacsomagja meg kéri a CMake 2.8.7-t az alap repository-ból. Így csere, ROS metacsomag törlődik, autoremove meg feleslegesnek találja az összes ROS csomagot, mert ugye metacsomag nélkül azok "senkinek sem kellenek".

Mondjuk olyan forrást még nem láttam, aminek 2.1 jó, de 2.2 nem annyira. :F Akkora nagy különbség nem szokott lenni, inkább 2.1<= szokott lenni.

Megnéztem a ros-t... hát forgassa ezt akinek két anyja van. :DDD

Van a fedorának robotikás kiadása, de egy yum groupinstall Robotics parancs is tök jó. :D

Új hozzászólás Aktív témák