Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Fallout 4

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-13 17:05:15

LOGOUT.hu

A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) kokov


kokov
tag

Na, erről van szó. Ez az én játékom.
Így kell kinézni egy ini-nek. Tökéletes. Hibátlanul személyre szabható. Remekül optimalizálva. Gyönyőrűen megy 3 monitorral egy 7870-el. Kapcsolható felesleges számolgatások gyönyör szépen, hogy erős Pista megvehesse a 300k-s VGA-t, mert "az kell hozzá". Lehet röhögni a hülyéken. Tök jó. Bár minden játék így lenne elkészítve. Le a kalappal. :R

(#1352) djculture válasza bundásss (#1350) üzenetére


djculture
félisten

Nem kell annyi szerintem:

(#1353) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Codsworth eddig 3x olyan hasznos companion, mint a kutya. Aprít keményen, meg jó málhásnak is. Kutyát ott is hagytam a workshopnál, ott legel vagy mittomén' mit csinál.
Raider támadással találkozott már valaki Sanctuaryben? Ha igen akkor random dolog volt, vagy valamilyen küldetés is kapcsolódott hozzá? Az az igazság, hogy nem sok minden történt eddig, pedig 5 órát játszottam majdnem. Eddig alig van valami élet a mapon...

Viszont rettenetesen bugos a játék szokás szerint. Mire kijün a construction kit, talán kikalapálják annyira, hogy normálisan játszható legyen.

[ Szerkesztve ]

(#1354) Zomb€€ válasza kokov (#1351) üzenetére


Zomb€€
őstag

Errol az optimalizalhatosagrol irhatnal kicsit bovebben :B

"Egyszer fent...egyszer fent!"

(#1355) Ragnar_ válasza djculture (#1339) üzenetére


Ragnar_
addikt

+1 Nekem Win 10 SC2-vel 15-20 FPSt produkált, Win7 alatt meg kb.50-60-at, mint kiderült 1.5GHzen ment a proci. Felraktam az alaplap Energy saving/tuning progiját az van beállítva energy saving profilnak, az megoldotta a problémát.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#1356) james001


james001
veterán

Üdv!
Lehet én vagyok a figyelmetlen és béna de áramot hogy kell belecsikarni pl. egy egyszerű lámpába? Leraktam a generátort de a kábelt nem engedi "beledugni",de van más cucc amibe viszont igen.

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#1357) laci_8519 válasza djculture (#1352) üzenetére


laci_8519
tag

Attól függ, hogy milyen beállításokkal játszol. Nálam 6 - 6,5 gb-ot használ.

[ Szerkesztve ]

(#1358) laceszgamer


laceszgamer
addikt

Történelmi pillanat ez szerintem... :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#1359) ZozzHUN


ZozzHUN
addikt

Sziasztok,

Aki gondolkodna, hogy Nvidia 920M-el tolná végig: házon belül 1280x720 low beállításokkal 25 fps-el fut, de játszhatatlan az irányítás miatt.

RAM usage 3,2gb körül
CPU usage 50-60% minden mag (Pentium 3540)

(reméltem, hogy 1366x768 mediummal eldöcög mint a Skyrim, ott 55 fps volt a külvilágban :( )

[ Szerkesztve ]

(#1360) csabsz13 válasza laceszgamer (#1358) üzenetére


csabsz13
aktív tag

ismerjétek meg Emmát ;)


AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha

(#1361) djculture válasza laci_8519 (#1357) üzenetére


djculture
félisten

Passz nekem ennyit eszik médiumban meg high beállításban is mondjuk 1280*1024 a monitor .. Egyébként szépen megy ez mondom a cpu energia gazdálkodás szívatott engem is, az 5850 amúgy viszi elég jól:)

[ Szerkesztve ]

(#1363) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Na ezt az effektet milyen néven keressem az iniben? Light shafts-et nem találtam....
Amikor füst/gőz/por van a szobában, ugyanez az effekt is megvan, ahogy törik rajtuk a fény.
Legalább 10 fps-t eszik, csak indoor. Odakint nem láttam sehol, nincs is komoly probléma a framerate-el (a random dropokon kívül). Ez is új mondjuk, hogy épületen belül alacsonyabb az fps mint kint, a nyílt világban...

[ Szerkesztve ]

(#1364) Zomb€€ válasza Fitzgerald (#1363) üzenetére


Zomb€€
őstag

Nekem pont forditva, indoor 60fps folyamat, kint meg 20-30 kozott :-/

"Egyszer fent...egyszer fent!"

(#1365) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Érdekes, hogy a tornyoknak nem kell áramfejlesztő, mennek maguktól.
A tiszta vizet Sanctuaryben csak úgy lehet megoldani, hogy ha egy víztisztítót helyez az ember a patakba?

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1366) warcat válasza Fitzgerald (#1363) üzenetére


warcat
veterán

God rays

EA: It's in the crate!

(#1367) Fitzgerald válasza Zomb€€ (#1364) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Érdekes egy motor ez, az egyszer biztos...

@warcat

Az ki van lőve a launchernél is, iniben is...ini fájlokat ráadásul read onlyra állítottam, hogy ne tudja visszaállítani a dolgokat.
Itt egy másik kép, ezen jobban látszik:

(#1368) Nissifer válasza laci_8519 (#1311) üzenetére


Nissifer
tag

Bethesda programoknál eddig azzal ment. Most megnéztem, nálam az ö betűvel hozza elő. Elnézést, hogy félrevezettelek. ;)

(#1369) Nissifer


Nissifer
tag

Scrapper perk működik valakinek? Hiába bontom a páncélokat, fegyvereket. Csak az alap acélt, bőrt adja.. alumínium, csavar, réz sehol. :U

(#1370) djculture


djculture
félisten

Úgy látom nem sikerült az elején az evakuálás.. ;]

[ Szerkesztve ]

(#1371) Nissifer válasza #96349952 (#1348) üzenetére


Nissifer
tag

Meglepődtem én is a korai power armor-on. A küldetés miatt belebújtam és mentem vele pár métert, ám utána leraktam. Nem az én stílusom. A raider-eket simán le lehet szedni enélkül is. A deathclaw elől meg bementem egy romos házba, a hiányzó ajtón keresztül pedig telepumpáltam az arcát 5mm-essel. Akkora nagy böszme jószág volt, hogy nem tudott utánnam bejönni a szobába. Kint toporgott az ajtó előtt a szerencsétlen. :D
Még a legelején vagyok a játéknak, de idáig elég zsengék az ellenfelek. Survival fokozatban nyomom, és abba bele se merek gondolni, milyen lehet normál nehézség mellett. Az igazi erejét akkor fogja megmutatni a game, ha kiadják a creation engine-t, és végre megérkeznek a nehezítő mod-ok. Addig ilyen baby módban elbóklászom, megismerem a játék szerkezetét, építgetéssel craft-olgatással simán kihúzok félévet. Őszintén megmondom, játékmenet szempontjából többre számítottam, ám tudjuk, hogy jönni fognak a mod-ok, ezért semmi okunk az aggodalomra. ;)

(#1372) NTonee válasza Ryder62 (#1349) üzenetére


NTonee
veterán

nagyjából ugyanazt tudja a kártyád, mint az enyém. [link]

(#1373) sszemtelen válasza kokov (#1351) üzenetére


sszemtelen
őstag

Miket kapcsolgattál ki, hogy így megdobta a teljesítményt? :D

(#1374) Fitzgerald válasza Nissifer (#1371) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Hardon kezdtem, de nem elég nagy a kihívás, úgyhogy kapcsolok very hardra lassan. Survival majd a második végigjátszás lesz.
Amit meg itt hiper-szuper AI-ról vizionáltunk pár hete, abból egyenlőre nem sok minden látszik megvalósulni; ez az AI eddigi tapasztalataim szerint ugyanolyan hülye, mint az előző két Fallout játékban. Ettől még persze szórakoztató a játék, csak nem érdemes komoly taktikai manőverekre számítani a kocsordi tanács részirül. Lehet hogy csak túl könnyű a hard, és ezért nem estem hanyatt, nem tudom. Ez hamarosan kiderül. A kutya AI-t is osztják keményen mindenhol, teljes joggal. MGSV-ben pl. nem kicsivel jobb a D-Dog AI-ja. Viszont Codsworthal nem volt még gondom. Aki nem szeretne lovári nyelven durvákat káromkodni a kutya miatt, az inkább őt vigye magával.
De még ha az AI-nak ez a része rendben is lenne, ez a világ nem él. Szaladgálok már egy ideje a mapon, alig történik valami.....a settlement bevédős dolgokat hiányolom már, amikor a raiderek elviszik a bolyhos papucsomat, a power armoromat, meg a vízkészletünk felét.
Egy biztos: lesz dolguk a moddereknek, ha ebből tényleg egy igazán komoly Falloutot akarnak majd kalapálni. De ezek az első benyomásaim 6 óra játék után.
Még változhatnak a dolgok.

[ Szerkesztve ]

(#1375) sszemtelen válasza sszemtelen (#1373) üzenetére


sszemtelen
őstag

God rays-t kikapcsolva +10-12fps indoor..

(#1376) djculture


djculture
félisten

Ha a karakternek haja van akkor érdemes bCrosshairEnabled=1 -et is átírni 0-ra. Nálam a felbontáson meg ezen kívül mást nem kellett átírni egyből szépen ment... Gondolhattam volna nvidia féle middleware itt is, batman arkham knight 2.0

(#1377) tick


tick
aktív tag

kérdezte valaki korábban: coppert/rezet a lámpaoszlopból lehet könnyen szedni. sanctuary-ben sok van belőle. sajnos a vezetékekhez is az kell

Everything that has a beginning... has an end

(#1378) Plazmacucci válasza tick (#1377) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Ez az, még kéne egy Amazing Gypsy Edition a játékból.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1379) Vikthor válasza Plazmacucci (#1378) üzenetére


Vikthor
nagyúr

:DDD :DDD :DDD

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#1380) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Nálam GTX680-al szinte minden ultra (god rays low-on is elég + shadows high és a distant cuccok), és csak egy beállítást kellene megoldanom: amikor 1 helyben állok, szép éles a kép. Amint egyet lépek, homályossá válik minden, igaz minimálisan, de jó lenne kikapcsolni :D 60 FPS alá nem nagyon esik, bár még csak most szedtem össze a kutyát nemrég.

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#1381) sszemtelen


sszemtelen
őstag

Srácok, valakinek tűnt már el a célkeresztje? (meg a kicsi kis pont építéskor..) :/

(#1382) sittes79


sittes79
addikt

12k a játék mm-ben tudtok ennél olcsóbb kulcs boltot?

(#1383) Phobion


Phobion
őstag

azt tudja valaki, hogy a ház építés elemről-elemre tényleg ennyire kiforratlan még, vagy én nem tudok még valami kombinációt? egyszerűen a ház alapjánál, vagy éppen bárhol máshol, ha sarokra teszek le egy elemet, akkor a másik elemmel már nem tudom folytatni, mert azt az elemet egyből egyenesen tenné le (remélem érthető volt valamelyest :F )

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#1384) Vikthor válasza sittes79 (#1382) üzenetére


Vikthor
nagyúr

hol 12 rongy én 14-et látok...

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#1385) Plazmacucci válasza HornedReaper (#1380) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Motion Blur lesz az nem? Szedd ki a pipát.

Más. Ha talál valaki megoldást arra, hogy ne legyen fps lock az szóljon. Az .ini fájl átírogatás nem segít, csak a lockpickelés gyorsul fel úgy, hogy ne lehessen használni.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1386) Csapoati válasza Plazmacucci (#1385) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Fura, nekem segített az ini-átírás. Előtte 37-38 volt végig, utána meg 50-70.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#1387) sittes79 válasza Vikthor (#1384) üzenetére


sittes79
addikt

Én is csodálkoztam tegnap pécsi mm-ben a polcon volt 11990 HUF akkor azt erősen elárazták??? Akkor rohanok is :)

(#1388) Plazmacucci válasza Csapoati (#1386) üzenetére


Plazmacucci
félisten

És normálisan megy a zárnyitás? Nekem annyira felgyorsult, hogy lehetetlen használni.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1389) Csapoati válasza Plazmacucci (#1388) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Az azért nem semmi. :D Nekem meg láthatatlan a zárnyitás, akkor rakhatom vissza a felbontást 16:9-re. Olyankor normálisan megy.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#1390) csabsz13 válasza Vikthor (#1384) üzenetére


csabsz13
aktív tag

itt 12.890 HUF

(#1383) PhobioNN7: azzal nekem is gondom volt, ferdén rakta a falat az aljzathoz képest, ha automatikusan egymáshoz illesztette a falakat. ha nem úgy raktam, akkor meg nem értek össze - ezen még dolgozni kell szerintem. :F

(#1388) Plazmacucci: én nem birizgáltam semmit az .ini fileban, de a zárnyitás alapból is nagyon érzékeny nekem is.

[ Szerkesztve ]

AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha

(#1391) Vikthor válasza csabsz13 (#1390) üzenetére


Vikthor
nagyúr

igen de sittes 12e-et írt ez meg a normál 13 rongyos ára amiről én is tudok...

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#1392) djculture válasza Vikthor (#1391) üzenetére


djculture
félisten

Médiában 11990 volt tegnap

(#1393) laci_8519 válasza Nissifer (#1368) üzenetére


laci_8519
tag

Azzal működik, köszi. Pedig végig zongoráztam az egészet. :)

(#1394) sszemtelen válasza sszemtelen (#1381) üzenetére


sszemtelen
őstag

Valaki erre esetleg valami kis megoldást? :/

(#1395) ToXeN válasza Vikthor (#1391) üzenetére


ToXeN
tag

A MM webshopja és boltjai nem azonos árakkal dolgoznak. SŐT, boltról boltra más ha bemész, lásd: GTAV duna plázában 12999 volt míg webshopon meg westendben 14999.

[ Szerkesztve ]

"The days are long but the years are short"

(#1396) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Ha valakinek kell, itt vannak az okosított ini fájljaim.
Laptopos játékhoz lettek belőve (i3 Ivy, GT740m, 8GB ram).

1.

2.

3.

4.

[ Szerkesztve ]

(#1397) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Na, L-es pólót kaptam végül. Tényleg elég MÁV-os beütése van :D

(#1398) EnDaN válasza Phobion (#1383) üzenetére


EnDaN
tag

Ha jól láttam van sarokelem, azt kell a sarokra rakni! :)

(#1399) csabsz13 válasza Fitzgerald (#1397) üzenetére


csabsz13
aktív tag

ja, én is akartam írni a loot-ról :-)
576 bolt, DunaPlaza. este 6 előtt értem oda.
ami nekem jutott:
fémdoboz
Nuka Cola pin up girl poster
War never changes silicon karkötő

a doboz jól néz ki, a poster elmegy, a karkötővel már a kislányom játszik :DDD

AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha

(#1400) Plazmacucci válasza csabsz13 (#1399) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Én egy szaros fémdobozt kaptam mint előrendelői ajándék.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Fallout 4
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.