Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Fallout 4

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-13 17:05:15

LOGOUT.hu

A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) Nissifer válasza Ptech (#1725) üzenetére


Nissifer
tag

Ptech : Ha csak az Lone Wanderer Perk bónusz miatt nyomod tök egyedül, akkor Dogmeat-et még magaddal viheted.
Köszi az észrevételed. Igazándiból tudok arról, hogy Dogmeat-tel is érvényesül a Lone Wanderer Perk bónusz. Nálam más a mozgatórugó, nem ez. Nem használom a Lone Wanderer Perk-et. Azért nem viszek magammal követőket, mert
+ indokolatlanul megkönnyítik a játékmenetet,
+ számomra illúzió romboló, hogy nem hallnak meg,
+ hátráltatnak a harcban a saját stílusom alkalmazásában.
Már attól is fintorgok, amikor egy-egy NPC-nek kellene szétszakadnia ellenséges sebzés miatt, ám csak lekuporodik, az ellenség meg békén hagyja. Halljon meg, vagy alapból meneküljön el, ne vegyen részt a csatában, de ne vegye el tőlem a meglévő realitás érzésének élményét.
Azért játszom survival módban támogatás nélkül, mert szeretem a brutál kihívásokat, az epikus csatákat. Nem kell mindenkit azonnal leőlnöm. Ma hajnalban is találkoztam 7. szintűként 3 szupermutánssal. Mire egyet pislogtam, már is széttrancsíroztak. Kész, ennyi, erősebbek nálam még. Nem stresszelek ezen. Egy jó darabig elkerülöm őket. A wasteland veszélyes hely, a karakterem még kezdő. Elfogadom ezt. ;)

(#1752) Csapoati válasza Nissifer (#1751) üzenetére


Csapoati
nagyúr

De a szörnyek is veled skálázódnak, szóval ott később is gond lesz. :D Jó, persze ha szerzel valami durva felszerelést + fegyvert, akkor könnyebb dolgod lesz, de azért nem annyira.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#1753) warcat


warcat
veterán

Local leader 2es perk eddig nekem bejövős.

Saját üzletekben(2.szintű boltok) végre ki tudom szórni a cuccokat(bár jól jönne a befektetős perk,hogy több pénzük legyen)
Fegyverárusomnál van egy jó adag lőszer is,a mindenes árusnál meg viszonylag olcsón van lom(egy alarm clock pl most 15 kupak volt és ugye van benne nuclear material)
A 2 bolt kb egy gyorstravel oda-vissza után/alatt termelt 23 kupakot,most elkezdtem az italárus köré felépíteni egy grillbárt,meglátjuk mennyivel növekedik a hozam - nyilván eltart egy ideig míg megtérül,de aztán ingyenpénz és öngerjesztő folyamat.

EA: It's in the crate!

(#1754) 4264adam


4264adam
veterán

Legalább 10 órám van már benne és eddig még el sem jutottam "diamond City"-be :Y Mennyi tartalom és még mindig csak fel fel fedezem a környéket. 9-es szinten vagyok. 1-2 Settler-t és a Raidereik kiirtását csináltam.

(#1755) Sarkadi válasza 4264adam (#1754) üzenetére


Sarkadi
tag

Én már Diamond City-n túl vagyok, de ott is akad pár feladat, bár a környéken lévő felfedezni valók engem is jobban érdekelnek. :D 12-es szinten vagyok.

(#1756) Csapoati válasza 4264adam (#1754) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Én meg már 12-es vagyok, de semmit se csináltam a cimbiknek a faluban. :D Zéró craft, majd később. Egyelőre gyűjtögetek küldetések közben.
Ez a Glowing Sea viszont kemény hely... Egyszerre két Deathclaw szaladt rám, aztán utána meg 4-5 radscorpion. Hamar elfogytak a Stimpakok. :D

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#1757) warcat


warcat
veterán

Scrounger perk (több lőszer ládákból) "kicsit" durva.Az egy pontos verzióval is találtam már fusion coreokat random ládákban de most a kétpontossal 4 darab volt egyszerre egy random Concordos lőszerládában.

Amúgy nekem Concordos raiderek és Museum of Freedom már harmadik alkalommal töltődött fel újra teljesen,ez vajon a többi helyen is így van?
A küldit nyilván nem kell újra megcsinálni,de szinte minden lootolnivaló ismét a helyén a boltokban,van ugye 2expert meg egy novice széf is a környéken.Ez így elég könnyű zsákmány :)

EA: It's in the crate!

(#1758) csabsz13


csabsz13
aktív tag

ja, lentről nem is mutattam meg a kilátót :U

AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha

(#1759) Viper26 válasza micafighter (#1734) üzenetére


Viper26
nagyúr

Köszi, közben megoldódott. :R

(#1736) cr33p.:

Valamikor csak helyrehozzák, ebben bízom.

Pixel 7 | FR955

(#1760) 4264adam


4264adam
veterán

A terminaloknak mi a feltörési módja ?

(#1761) Csapoati válasza 4264adam (#1760) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Ha ráböksz egy szóra, kiírja, hogy mennyi a likenesse a jelszóhoz képest. Ez azt jelenti, hogy hány betű van a helyén. Pl. ha kiválasztod a STRAW szót és a password mondjuk STEER, akkor a likeness 2 lesz a ST miatt. Ennyi az egész.

csabsz13: A statikusok felsikítottak volna ennek láttán. :D

[ Szerkesztve ]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#1762) #96349952 válasza csabsz13 (#1758) üzenetére


#96349952
törölt tag

:DDD Fizika nagyon rendben van!

(#1763) Zomb€€ válasza 4264adam (#1760) üzenetére


Zomb€€
őstag

Valogatnod kell a szavak kozott, ha a kivalasztott nem a jelszo, akkro kiirja hogy hany karakter hasonlo a jelszohoz kepest.

Engem az erdekelne, hogy expert lockpicket mivel lehet csinalni?

"Egyszer fent...egyszer fent!"

(#1764) brumi1024 válasza Csapoati (#1761) üzenetére


brumi1024
veterán

Illetve keressétek az egy sorban (), [] vagy esetleg {} jelek közé zárt tetszőleges nem betűkből álló stringeket, mert ezek legbalabbik zárójelére kattintva (látszódni fog, mert egybe kijelöli az egész láncot) vagy eltávolít rossz szavakat a lehetőségek közül vagy újratölti a próbálkozások számát.

(#1765) Csapoati válasza brumi1024 (#1764) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Nem csalunk. :P

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#1766) Rossi válasza Csapoati (#1761) üzenetére


Rossi
addikt

Kicsit külpontos, de biztos van alatta egy büdös nagy lemezalap.

:))

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#1767) Ptech válasza Csapoati (#1761) üzenetére


Ptech
őstag

Plusz néha vannak olyan karakterláncok egy soron belül amik úgy néznek ki hogy:

<x>
(x)
{x}

Az x helyén random karakterekkel, akkor kivesz egy rossz szót, vagy reseteli a próbálkozások számát.

Amúgy végre csak 10 mp-re lockolhatod ki magad, az sem a vég ha ellőtted mindet, nem is kell visszatölteni a quicksave-et :)

Mod: most lett leírva csak nem látok. Annyira filtereli a szemem a reklámot hogy a közvetlen allatta lévő hsz-t sem vettem észre :W

[ Szerkesztve ]

(#1768) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

East Boston Preparatory School: ha kitakarítom a raidereket, akkor sem írja a térképen, hogy cleared, ez másnál is így van?

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1769) sheep


sheep
addikt

Urak,
hogyan kell molotovot dobni? Én az előbb 10 percet szórakoztam de nem találtam rá megoldást.
Beteszem a kedvencek közé, utána mit kell csinálnom? Ha megnyomom azt a gombot amire raktam nem történik semmi. Utána nyomogattam már az összes gombot de arra sem reagál.

[ Szerkesztve ]

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#1770) muxi-muxi


muxi-muxi
senior tag

Hosszabban nyomott bal Alt-al dobod a gránátot (azon van a fegyver zoomja is, értelemszerűen zoomolás közben nem tudsz gránátot dobni). Hogy működik-e a kedvenc gomb (Q) nélkül is, arról nem tudok nyilatkozni.

Tetszik ez a Stalker-ba oltott Skyrim :)

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#1771) Zomb€€ válasza Zomb€€ (#1763) üzenetére


Zomb€€
őstag

Jolvan, megtalaltam vegre hogy lehet gorgetni lefele a perkeknel... :DDD

"Egyszer fent...egyszer fent!"

(#1772) tetris


tetris
tag

Ez lehet kicsit overkill lett, de szerintem senki nem fog bejönni:

Bázisom

:D

(Most pedig várhatok a modra, amivel tovább építkezhetem, mert elértem a limitet haha)

[ Szerkesztve ]

Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.

(#1773) #96349952 válasza tetris (#1772) üzenetére


#96349952
törölt tag

Ez kicsit olyan, mint a Far Cry világa nukleáris háború után. :) Amúgy is jellemző ez F4 világára szerintem, nekem ez ugrott be róla, sőt, a lányom tőlem teljesen függetlenül ezt mondta, amikor meglátta a tájat.

(#1774) alces


alces
tag

Nekem is nagyon bejövős a Skyrim, FarCry egyveleg. nincs akkora letaglózó hatása mint a Fallout 3-nak, mivel ott amikor az emberfia kiszabadult a friss levegőre, szinte ökölbe szorult a gyomrom a látványtól, meg a sok lehetőségtől. Azt már semmi sem fogja visszaadni... :)

(#1775) davidsone válasza tetris (#1772) üzenetére


davidsone
addikt

masszív :C de van valami értelme lesz ott nagy war?

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#1776) vvega30 válasza tetris (#1772) üzenetére


vvega30
senior tag

csak 9 géppuska védi a bejáratot? de béna...:))

És egy kérdés, hogy a kezdő városba csapódó emberkéket át lehet irányítani más helyen épülő bázisra?

[ Szerkesztve ]

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!

(#1777) micafighter válasza tetris (#1772) üzenetére


micafighter
nagyúr

Jó lett, gratula :) Kíváncsi vagyok szuper mutánsok ellen mennyire hatékony :D

vvega30: nem csak géppuska, én mintha rakéta vetőket is látnék :D de lehet csak valami lézer ágyú.

[ Szerkesztve ]

(#1778) Klikodesh válasza alces (#1774) üzenetére


Klikodesh
senior tag

Az mindenkepp az egyik lagnagyobb pillanat amit videojatek valaha nyutjottt de ugye az volt a nagy visszateres a wastelandebe. ennek az eleje nem hozta azt a szintet.

CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.

(#1779) Klikodesh válasza Csapoati (#1672) üzenetére


Klikodesh
senior tag

Koszi meg nem fedeztem fegl eddig azt az opciot de akkor jobban korulnezek.

CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.

(#1780) 4264adam válasza tetris (#1772) üzenetére


4264adam
veterán

Grat hozzá. játszott valami nyersanyag hack is ennyihez? :D

(#1781) SaGa59 válasza tetris (#1772) üzenetére


SaGa59
őstag

Tolókaput nem lehet építeni? A falak, automata gépuskák, lépcsők ismerősek a FNV erődépítős modjából, de ott kétféle tolókapuval is lehet trükközni, az őrség ha jól állította be az ember, ki-be mászkált rajta, meg a prospectorok, de az ellenség nem tudta kinyitni...

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#1782) Kelvin válasza 4264adam (#1780) üzenetére


Kelvin
őstag

Elvileg nem kell mert később megoszthatod a bázisok közt a nyersanyagot. A játékot túlélő módban tolom (váltogatás nélkül), a banditák eddig mindig a kicsi, új nem jól védett bázisokat támadják és nem túl gyakran.
Eddigi tapasztalataim alapján ahol nem látsz felkiáltójelet a védelem mellett adott településnél a pip boyban, ott nem is lesz nagyon támadás. Valahol olvastam, hogy az erőforrásokat összeadva, számszerűsítve megkapjuk mekkora legyen a védelem szintje.

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#1783) Bad Pritt válasza Kelvin (#1782) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Jaja, víz+kaja száma legyen kevesebb, mint a védelemé és akkor tuti nem támadnak meg.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1784) brumi1024 válasza Bad Pritt (#1783) üzenetére


brumi1024
veterán

Megtámadnak, csak elég ritkán. Nekem Sanctuaryban 300 környékén van a védelmem (lehet hogy már lassan 400), és 100 alatt az élelem + vizem, de mégis megtámadtak. Mondjuk sok hatása nem volt, észre se vettem, csak a tornyok hangján hallottam, hogy történt valami. Ja és valaki kérdezte korábban: Sanctuaryban bármelyik oldalról támadhatnak. Talán egyedül a Vault oldaláról nem.

(#1785) HaaS válasza Fitzgerald (#1697) üzenetére


HaaS
addikt

Ezt a Last Resort nevű indoor tweaket is felraktad?

[ Szerkesztve ]

"a sárkány is csak ember" - oxox

(#1786) davidsone


davidsone
addikt

Ha valaki esetleg power armor nafta hiányban szenved: [link]

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#1787) Bad Pritt válasza brumi1024 (#1784) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Basszus, én nagyon elhanyagoltam ezt a bázisos mókát, van szerintem 15 kajám meg 10 védelmem Sanctuary-ban. :D

Amúgy a rádió számomra a legnagyobb csalódás a játékban, egy az, hogy a Diamond City Radio bemondócsávója nagyon gyenge Three Doghoz képest, a másik, hogy kevés a szám, annak is nagy része ismert vagy a korábbi két részből, vagy az előzetesekből. Emlékszem az egyik első pletyka a játékkal kapcsolatban az volt, hogy a Three Dogot szinkronizáló színész kirakta twitterre, hogy már dolgozik a következő részen, valaki spoiler alatt leírhatná, hogy lehetne új rádiót csiholni vele. Vagy ő váltja a Diamond City-s formát?

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1788) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Cikk az eddigi eladásokról és bevételről.

És a napokban megjelent a Pip Boy app Windows Phone-ra is. Vicces kis cucc. :D

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1789) Fitzgerald válasza HaaS (#1785) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Ennek az előző verzióját próbáltam, amelyikhez volt még textures mappa is. Crashelt. A srác írta is, hogy gyakori probléma.
Ez a verzió viszont működik, nyertem is vele olyan 3-4 fps-t belső tereken, ami azért bizonyos helyzetekben sokat számíthat. A srác visszavett a füst/köd effektből.
Rá is írok, hogy ha van ideje legyen már olyan báttya és készítsen egy olyan verziót, ahol a füst/köd teljesen ki van lőve.
Szerintem még egy jó pár fps-t lehetne nyerni így.
A másik meg a belső terek világítása, a fények. Ebből is vissza kéne még venni, és akkor lassan normalizálódna a helyzet. Random framedrop, stuttering problémát ez nyilván nem oldja meg, de majd egy hivatalos patch biztosan igen.

[ Szerkesztve ]

(#1790) vegitossj7


vegitossj7
addikt

Sziasztok!

Én is tolom a játékot, de Diamond City-ben játszhatatlan kategóriát sikerül prezentálnia a játéknak.

Nem a "benti" városban, hanem környékén, ahol nagyon sok küldi van.

Ismerősöm azt mondta hogy az Engine Forced Tessalation-t használ (32x), amit Nvidia karikon nem lehet kikapcsolni (AMD-nél a Catalystban ki lehet elvileg.). Szerintem ez vágja gallyra az FPS-t. Mindenhol máshol faján működik.

A másik meg hogy néztem God ray összehasonlító videót, és a low és ultra között 0 különbség van. Nem mellesleg nem engedi kikapcsolni.

Valaki tud erről valamit?

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, de néha velem is megesik.

(#1791) 4264adam válasza vegitossj7 (#1790) üzenetére


4264adam
veterán

Nexus-on már vannak grafikai segitő modok.

(#1792) vegitossj7 válasza 4264adam (#1791) üzenetére


vegitossj7
addikt

Azok stabilak? :U Mert ilyen tesszaláció cuccot és memory leakes dolgot nem láttam nexuson. :(

Tévedni emberi dolog, de néha velem is megesik.

(#1793) micafighter


micafighter
nagyúr

Interaktiv térkép rengeteg cuccal: http://fallout4map.com/

Bal oldalt láthatjátok mennyi mindent meg lehet rajta nézni. Amikor megnyitjátok alapból mutat mindent egyébként. Spolier mentesség végett kikapcsoltam mindent ezért nincs a térképen semmi bejelölve, illetve bal oldalt irja számszerüen is miből mennyi van, ezt is "retustáltam"

[ Szerkesztve ]

(#1794) sheep válasza micafighter (#1793) üzenetére


sheep
addikt

jóféle, köszi!

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#1795) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

The Lost Patrol mellékküldi glitch: ugye fel lehet venni a distress beacon-okat, de azokra nem lesz a küldetés során szükség, úgyhogy fogtam és Sanctuary-ben alkatrészekre bontottam. Na azóta pittyeg két beacon Sanctuary közepén és el se lehet tüntetni. Csak hogy senki ne keressen ott semmit, mert nincs. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1796) hszilard666


hszilard666
veterán

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy kivették a játékból a várás opciót? Nem találom sehol :F
Amúgy nagyon bitang a játék, pokolian bejön, valahogy jobban beleélem magamat mint a 3 ba. A powerarmor tuningolás meg egyenesen királyi! Habár a faluépítgetős része nekem nem gyere be. :(

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#1797) brumi1024 válasza hszilard666 (#1796) üzenetére


brumi1024
veterán

Ülj le egy székre és T.

(#1798) hszilard666 válasza brumi1024 (#1797) üzenetére


hszilard666
veterán

Thanks my Man! :R Erre nem is gondoltam :D

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#1799) Nissifer válasza Csapoati (#1752) üzenetére


Nissifer
tag

Csapoati: De a szörnyek is veled skálázódnak, szóval ott később is gond lesz.
Ezt már többen írták a fórumra, pl. csabsz13 is. Azonban ez a jelenlegi ismereteim alapján nem így van. A szörnyek nem skálázódnak. Valóban erősebbek a játék haladtával, azonban ez nem amiatt van, mert a karakter szintjének függvényétől dinamikusan változik a szörnyek szintje. A pálya úgy van kialakítva, hogy a kezdőhelyszíntől minél távolabbra megy a karakter, annál erősebbek ott az ellenfelek. Ám hangsúlyozom, hogy a látszat ellenére ez nem dinamikus skálázás.
Mindenesetre akár így van, akár nem, engem ez nem foglalkoztat különösebben. Szépen fejlődik a karakterem. Ma annak a húsából eszem, ami elől tegnap még elszaladtam. ;)

(#1800) Nissifer válasza gyimger (#1714) üzenetére


Nissifer
tag

Köszönöm a határozott fellépést. :R

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Fallout 4
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.