- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Solveres zseniket várok.
Forma1-es fantasy ligához készítettem egy excel táblát, hogy segítsen optimalizálni a csapatomat.
Arról van szó, hogy van ugye 12 csapat és 24 pilóta. Minden csapatnak és pilótának van egy X értéke, ami meghatározza, hogy milyen erős és egy Y, ami azt hogy mennyibe kerül. Nekem van összesen Z pénzem és abból kell kigazdálkodni a lehető legerősebb 2 pilóta + 3 csapat kombót. Annyi megkötés van még, hogy ha válaszottam mondjuk egy csapatot, akkor a pilótáknál már nem választhatom az adott csapat pilótáit és fordítva.Nah, ezt sikerült megoldani. Sajnos nem tökéletes, mivel a solver iszonyatosan erölteti a tört számokat, annak ellenére, hogy minden lehetséges formában elmagyaráztam neki, hogy kizárólag egész számokat kérek. De fogjuk rá, hogy nagyjából működik.
Viszont. A következő fordulóban már azt kéne csinálni, hogy nem nulláról építkezem, hanem a meglévő csapatomat kéne upgradelni. Szóval a solver figyelembe kéne vegye, a jelenlegi csapatomat és úgy összeállítani az újat, hogy a régi csapatomból elad elemeket (ha kell) azért pénzt kapok, majd megveszi az újakat stb.
Nem tudom, hogy én vagyok primitív ehhez a feladathoz, vagy a solver, de egyelőre nem sikerült dűlőre jutnunk egymással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Intel D3-S4610 1.92TB 2.5" szerver SSD (4 órát ment)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest