Hirdetés
- potyautas: Vágyak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
modflow #44792 üzenetére
Szia,
Excel 2010-től van Power Query, amivel ha azonos a lapokon a struktúra akkor lehet összesítést könnyedén létrehozni. Power Query-nek az előnye, hogy mint egy makró a rögzített lépések újra felhasználhatók, így ha változik a fájlodban az adat akkor egy frissítés után megkapod a legújabb eredményt.
A minta fájlomban van 3 munkalap, amelyek így néznek ki (a tartalom természetesen laponként más és más)-
Ezek után ezek a lépések (angol Excelben tudom most mutatni):
1. Fájlban hozz létre egy munkalapot ahova kerül majd az összesítés, én Összesít nevet adtam neki.
2. Data -> Get data from file opcióval nyisd meg az Excel fájlt.
3. A navigátor ablakban ne kattints a munkalapra, hanem válaszd a fájlt ki majd alul a második opció Transform data kell. Ezzel megnyílik a Power Query szerkesztő része.
4. Itt a munkalapok nevénél válasszuk ki azokat, amelyek nem kellenek (nálam az Összesít).
5. Jelöld ki a Data oszlopot és jobb klikk a többi oszlop eltávolítása, hogy csak a Data oszlop maradjon meg.
6. Data jobb felső sarkában kattints a kibontás ikonra és okézd le.
7. Innentől a fájlod tartalmától függenek a lépések. Nekem pár lépés volt, hogy ezt a formát
erre át tudjam alakítani.8. Ha készen vagyunk, akkor már csak Excel-be kell visszatölteni a Close & Load opcióval.
9. ha mentesz és utána frissíted a riportot akkor lesz egy mellékhatás (a fájlnak része lett az új report és azt is be fogja építeni a következő frissítéskor). Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy megnyitod a lekérdezést Power Query-ben (Data -> Queries & Connections -> jobb klikk a lekérdezésen és Edit). Elmész a második lépéshez és ott KInd oszlopon szűrsz, hogy csak a munkafüzetekről dolgozzon.üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- SkyShowtime
- Magisk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Jogász topik
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos autók - motorok
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest