Új hozzászólás Aktív témák

• Slowman

aktív tag

Sziasztok,

Az VKERES korlátait eddig is ismertem, ezért ez próbáltam kikerül ni amíg lehet :) na most már nem tudom (FKERES is ua. tudom), ugye mindig csak az első találatot fogja kidobni az egyezések közül. Erre Google/Youtube segítségével találtam megoldás ugye az INDEX+HOL.VAN függvény kombinációja, viszont minden olyan videó amit értek (nem nyelvi korlát Excel tudás) az csak odáig cseréli le az FKERES-t INDEX+HOL.VAN kombóra, hogy az elsőt megtalálja, ez könnyen is ment, viszont nekem arra lenne szükségem, hogy ugyanolyan számhoz megtalálja a soron következő értéket. Órák óta dzsúdózok ezzel a dologgal de nem tudom már önerőből megoldani.

Próbálok konkretizálni :)

(90 a napi össz. idő az alatta lévő cellák összege tudom h 85)

Ki kell egy adattáblából válogatni a TOP 4 gépállásunkat. Ez működik is szépen az INDEX+HOL.VAN függvényekkel:
    =INDEX('Munka1'!$F$9:$AH$9;1;HOL.VAN(H64;'Munka1'!$F$8:$AH$8;0))

A H64 az erre hivatkozik =NAGY('Munka1'!$F$8:$AH$8;1) ennek az értéke a 40. Ez a függvény megy lefele a 4. tételig.

Arra az esetre kell megoldást találnom (olyat amit értek is :) ), ha ua. értékhez több kategória tartozik, mint pl. itt a 4 tétel. Két 10 perces gépállásunk van de az oka értelem szerűen eltér, csak a függvény nem "tudja". Gondolom =HA függvénnyel kell operálni ha egyezik az előtte lévő cella, akkor keresse meg a soron következőt. No a soron következő megkeresés az okoz problémát :D. mert a soron következő nem minden esetben jobbra/balra 1-el található tehát nem elég csak simán eltolni.
    (gyanítom volt másnak is ilyen problémája szóval ha nem is teljesen érthető amit próbáltam leírni, azért mégis össze lehet legózni)

Előre is köszi :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés