- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Az VKERES korlátait eddig is ismertem, ezért ez próbáltam kikerül ni amíg lehet
na most már nem tudom (FKERES is ua. tudom), ugye mindig csak az első találatot fogja kidobni az egyezések közül. Erre Google/Youtube segítségével találtam megoldás ugye az INDEX+HOL.VAN függvény kombinációja, viszont minden olyan videó amit értek (nem nyelvi korlát Excel tudás) az csak odáig cseréli le az FKERES-t INDEX+HOL.VAN kombóra, hogy az elsőt megtalálja, ez könnyen is ment, viszont nekem arra lenne szükségem, hogy ugyanolyan számhoz megtalálja a soron következő értéket. Órák óta dzsúdózok ezzel a dologgal de nem tudom már önerőből megoldani.
Próbálok konkretizálni
(90 a napi össz. idő az alatta lévő cellák összege tudom h 85)Ki kell egy adattáblából válogatni a TOP 4 gépállásunkat. Ez működik is szépen az INDEX+HOL.VAN függvényekkel:
=INDEX('Munka1'!$F$9:$AH$9;1;HOL.VAN(H64;'Munka1'!$F$8:$AH$8;0))A H64 az erre hivatkozik =NAGY('Munka1'!$F$8:$AH$8;1) ennek az értéke a 40. Ez a függvény megy lefele a 4. tételig.
Arra az esetre kell megoldást találnom (olyat amit értek is
), ha ua. értékhez több kategória tartozik, mint pl. itt a 4 tétel. Két 10 perces gépállásunk van de az oka értelem szerűen eltér, csak a függvény nem "tudja". Gondolom =HA függvénnyel kell operálni ha egyezik az előtte lévő cella, akkor keresse meg a soron következőt. No a soron következő megkeresés az okoz problémát
. mert a soron következő nem minden esetben jobbra/balra 1-el található tehát nem elég csak simán eltolni.
(gyanítom volt másnak is ilyen problémája szóval ha nem is teljesen érthető amit próbáltam leírni, azért mégis össze lehet legózni)Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest