Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bucihost

senior tag

válasz Fferi50 #41792 üzenetére

Köszi a segítséget.
    Igen, a baj egyébként nem kicsi, viszont egyenlőre nem látok rá más megoldást....
    A gond az, hogy van egy nagyker valamint egy kisker program (persze nem képesek együttműködni.... miért is lennének képesek...)

Szóval ha kíváncsi vagyok rá, hogy adott termékekből mennyi van készleten a nagykerben valamint a boltokban is egyaránt, akkor az így néz ki:

1. lekérem a nagyker aktuális készletet az adott termékekre
    2. lekérem pár boltnak aktuális készletét külön külön (itt nem tudok egyszerre több termékre lekérni, vagy 1 termék vagy teljes raktárkészlet.... miért is tudnék...)
    3. a fenti függvénnyel össze fésülöm az adatokat.

Probléma:
    1. Így van 20db, egyenként 1-4 MB-os 24.xxx soros excel file, amikből a függvénnyel ki kell nyernem az adatokat.
    2. ha ne adj isten nem pár terméket, hanem a a teljes nagyker raktárkészletet kell össze hasonlítani a boltokkal, akkor van pluszba egy 21.excel ami kb 50.xxxx sor, és 15-20 MB.

(Egyszer sikerült az összefésüléssel csinálni egy 200+ MB-os végterméket.....)

Ezek margójára már kértem egy paks3-as gépet, hogy ne legyen gond de még így is macera...

Hosszú távon megoldásnak egy makrót gondolnék, valami ilyesmi elven:
    1. Egy adott "végtermék" excelben megvan milyen termékekre vagyok kiváncsi.
    2. Nyissa meg egyesével egy adott mappában lévő exceleket, és szűrjön rá a "végtermék" xls-ben található termékekre.
    3. A "végtermék" excelben hozzon létre egy új fület boltnév szerint (ahonnan kiszedi az adatokat a 2-es pontban) és másolja át csak azokat az adatokat amikre szükség van.
    4. Innentől már a függvény is egyszerűbb, esetleg azt is megoldhatná a makró.

Vagy valami ilyesmi, de egyenlőre a makró tudásom nincs ilyen volumenű....

Esetleg ha valakinek van egyszerűbb / jobb ötlete / tanácsa, szívesen fogadom azt is.. :)

Új hozzászólás Aktív témák