Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
Új hozzászólás Aktív témák
-
vulnrea
aktív tag
Az API133-as változtban ami a 6.1 néven fut béta kapott 5 új nyelvet, magyar szerintem hamarosan elérhetö lesz, most olasz, spanyol, szlovák, lengyel, francia került bele.
Illetve aki a 4.3 alatt a gbox ikon segítségével, ki rakta a kezdöképernyöre a play áruházat, annak most egy új, frissített ikon jelent meg, tehát gyorsan haladnak.
Szerintem ez is lesz a terv EU-ban hamarosan. Nagyon gyorsan haladnak a fejlesztéssel és a Google szinkronizációkkal.
-
mcz55
csendes tag
Jó reggelit
Gondolkodtam rajta én is, hogy megvárom de sikerült beszereznem egy Mate 40 Pro Plus-t, úgy, hogy mégsem vártam meg
Az enyém tavaly kapott egy nagyobb frissítést ami előkészíti a rendszert a 6os változatra. A hírek szerint ugye globálisan is bevezetik és egyes régebbi telók is megkapják. Azért ez egy 6 éves telefonnál elég bitang
Még, hogy a Huawei nem frissíti a régi telókat... -
Isti2
aktív tag
Köszönöm.
Évek óta outlook és edge a fő appok simán jó minden.
P50 prom volt emui 14-el és microg aurora apkpure segítségével tényleg minden ment ami Google cuccom volt. Működött a fiók és értesítések is rendesen megjöttek.
Így viszont már nem értem hogy a hivatalos Huawei store miért nem kezdi el a forgalmazást több modellre, akár a régebbiekre is rámehetnének olcsóbban. P és mate széria 60-70, pocket 2, stb.
Ha alávágnának az áraknak, meg kapna online marketinget, újra megindulna az eladás, mint anno 10+ éve. -
vulnrea
aktív tag
Egyelöre csak a 4.3 magyar, ahogy én tudom. Nálam az 5 és a 6 is angol volt. Az órámon a hivatalosan kiadott 5.1 Next viszont magyar. Úgy értelmezem, hogy amikor hivatalosan is elkészül egy kiadás az kapja meg a világ összes nyelvét. A 6 bétában egy billenytüzet van jelenleg, ez csak angolt tud és nem lehet változtatni (celia).
Kintröl lehet venni igen és az összes újabb tudja az 5G hálózatot, enyémen is müködik Yettel hálózatán itthon. Megy a Gbox, MicroG (csak más néven), Aurora, de ezek korlátozottak, Google cuccokat innen nem mindet engedi, viszont Microsoft müködik. Natív apkpure oldalról letöltött apk fileokat is simán telepíti. Apple Music, Viber, Spotify stb.. ezeket használom.
6 os alatt nagyon szigorú lett az app kezelés, és maga az egész rendszer. Sok biztonsági funkciók kerültek bele.

-
Isti2
aktív tag
Akkor ezek szerint lehet külföldről is rendelni csak előtte kérdezzem meg az eladót hogy van e magyar nyelv?
Fb-n hirdettek egy pura x-et angol menüvel azt nem mertem megvenni...
2g és 4g frekvenciákon gondolom mind működik itthon is, akkor csak a magyar nyelv a kérdéses.
Azt olvastam már itt többetektől is, hogy jól mennek a Google cuccok. Mondjuk pont megvagyok nélkülük. -
vulnrea
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Igen, én is észrevettem, hogy nagy különbségek vannak a két széria között, tetszik amit a Mate 80 Pro Max tud kamera fronton.
Idén tervezek telefont cserélni, de most már megvárom miket mutat be a cég.
-
vulnrea
aktív tag
Nem lehetett hivatalosan kapni. HarmonyOS 4.3-al érkezett, magyar nyelvvel! Minden (számomra fontos) Google funkció megy. Mindegyik hivatalosan kiadott és már nem beta os megy magyar nyelven.
OS6 jelenleg angol, míg le nem zárják a tesztelést. Frissítés rendszeres, nem csak security, folyton csipog valamilyen frissítés miatt (nem csak beta alatt).
-
Aryon87
félisten
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Az a baj hogy ma már minden a digitális fele mozdul el, lásd a Pixeleket például. a 9 és 10 az valami iszonyat mit alkot. Emlékszem még a régiek azok nagyon jók voltak.
Bár a FB, Insta és társainak teljesen mindegy...Még megy a Mate-m, és érdekes módon gyári alaphelyzetben semmi baja, meg fotózáskor sem. De ha belaknám, tuti kezdené az újraindulgatást random.

Mindenesetre az M80Pro legyen szolgáltatóiban, lássam mit tud kamerában, aztán gondolkodhatok a nyáron mit hozok ki utódnak..

-
Elit3Zotya
addikt
Úgy tudom nem volt a 70 pro + csak Kína.
#10Aryon87

Igen tudom hogy az elhalt nálad, kár érte.
Olyan mintha 2 külön cég telefonja lenne, a 80 ultra hardverben agyon üti a mate-t(meg minden mást is), de az utófeldolgozást mintha 2 külön cég csinálta volna.
80 ultra is nagyon jó színekben és fehéregyensúly-ban is, de az élesítés nekem nem jön be annyira, olyan reklám szagú a történet.
Kár érte mert jelenleg sincs jobb hardver egyik telefonban sem ha kameráról van szó.
Ezzel szemben a Mate gyengébb kamerás hardverrel ugyan, de még így is csúcs persze, de jobb utófeldolgozással nekem jobban tetszik.
Ha a 80 ultra megkapná a mate féle képfeldolgozást, akkor nem lenne párja. -
Aryon87
félisten
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Úgy rémlik, mintha olyasmit olvastam volna (már meg nem találnám, szóval csak úgy rémlik szint) hogy a Mate adja azt a kamerahardvert, amit később a P széria is, de azt már fejlesztve. Azaz mintha az Ultra lenne a tesztalany. Holott fordítva lenne logikus.
Mate50Pro is qva jó fotós képességekkel bír, igaz nekem az volt az első Ultra a Huawei részéről, előtte P30Pro és P40Pro volt.
Kár hogy problémás az enyém terhelés alatt, így már csak "vitrinben van" meg éjszakai fotózáskor aktív (M50Pro valószínű első körös gyártásból, alaplap hibás lehet, szerviz se segített rajta). -
Isti2
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
A mate 70 pro + volt EU forgalmazásban?
Vagy Kínából volt harmony os-el magyar nyelv nélkül?
Hogy van rá frissítés? -
Elit3Zotya
addikt
Van nálam egy mate x6 is, az ugyan azt a kamerát kapta mint a 70 pro plus, ki merem jelenteni, hogy jobb képet csinál fő kamerával mint a 80 ultrám.
Fehéregyensúly és színeket jól eltalálja a prura is, de számomra túl vannak élesítve a képei, ezzel szemben a mate természetesebb képfeldolgozást kapott.
A zoomnál már túl nagy a hardveres előnye az ultrának, azt nem lehet behozni. -
vulnrea
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Papíron a Pura kapja a komolyabb kamerás marketinget, de a valós képfeldolgozás karaktere sokat számít.
A Mate 70 Pro+ főkamerája szerintem természetesebb tónusokat, mélyebb árnyékokat és kiegyensúlyozottabb dinamikát ad. A Pura ezzel szemben sokszor erősebb HDR-rel, élénkebb színekkel és agresszívebb feldolgozással dolgozik. Ez elsőre látványosabb, de nem mindig fotósabb hatású.
-
Elit3Zotya
addikt
A Mate széria szerintem jobb kamerában mint a P széria.
Mate 30 pro-Mate 40 pro és a 70 pro + is jobb volt mint az aktuális p széria.
Nem tudom ez miért lehet, mert a P(Pura) széria rendre jobb kamerás hardvert kap és annak kéne kamerában jobbnak lennie, de én nem így látom.(főkamerában) -
Ricardo
titán
Kíváncsi vagykmit hoz leginkább kamerában.
-
Isti2
aktív tag
Persze hogy tudjuk miért...
Nekem is tökéletes az emui, remekül elvagyok Google nélkül, simán bevállalnám a harmony os-t is.
P50 pro-m volt, imádtam a kameráit, de az ívelt üveget nem tudtam megszokni, bántotta a szemem.
Most P50 pocketet használok ezt is nagyon szeretem.
Engem a hw pontszámok nem érdekelnek. 5g és mobil fizetés nélkül is lehet élni.
Olvastam hogy a harmony os next teljesen android app inkompatibilis lesz, adnék egy esélyt annak is próbából.
A mai mobil vasak röhögve elvisznek akár még x86 rendszert is, az se lenne rossz irány.
Persze nem Windows 11-el, mert az hulladék, de egy jó kis Windows 10 jó lenne... Ott meglenne a károgóknak is az öröme a kompatibilitást és az appok számát illetőleg is. -
Aryon87
félisten
A Soc-t tudjuk miért, az sw nekem pl teljesen jó. nem kell semmi csicsa neki, mint ami némelyik konkurensben van. pont annyit ad amire szükség van (nekem)
Nekem is a M50Pro az utolsó Huawei, azt követte a Xiaomi14Ulra, de nem lenne rossz ismét egy Huawei. Tény nekem az éjjeli fotós képessége kell leginkább. -
Isti2
aktív tag
Végre újra lesz mate modell.
3+ éve volt utoljára a mate 50 pro.
Még a pura x kéne a teljes formai kínálathoz.
Meg persze újból alá kell vágni az árakat a versenytársakhoz képest, mint 10 éve.
Meg is érdemli a konkurencia. Valamiért a vezető márkák csak azért fejlesztenek mert a kínaiak brutálisan elhúznak. Pl akku, kamerás fejlesztések.
Soc meg a sw csak amiben elmaradás van. -
Aryon87
félisten
Várós nagyon ez is. Kérdés hogy nemzetközileg hol lesz kapható, illetve szolgáltatói kínálatban is megjelenik-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Arc Raiders
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128GB gyári független új akku!
- Makulátlan Samsung S24 Ultra 512Gb !!! Garanciával + sok kiegészítővel !!!
- Eladó iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256 GB
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB 100% Akku Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB 98% Akku Újszerú,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,újszerű, Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPad Pro 13 M4 256GB Wi-Fi használt, szép állapot 98% akku (113 ciklus)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B365M i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 TG GAMDIAS 650W
- Szép Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- szinteÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 1TB Alcantara 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gondolkodtam rajta én is, hogy megvárom de sikerült beszereznem egy Mate 40 Pro Plus-t, úgy, hogy mégsem vártam meg
Még, hogy a Huawei nem frissíti a régi telókat...