- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
GreenIT #40081 üzenetére
Szia!
Az általad feltöltött fájl 2. és 4. munkalapján próbálkoztam. Az eredményt feltöltöttem IDE.
A 2. munkalapon az értékeket előbb a B oszlopra (dátum) rendeztem. Ezt követően a 4. munkalapon a dátumokat a függvény beírja sorban. (Feltéve, hogy minden dátum egyszer szerepel. Ha ez nem teljesül, akkor más megoldást kell keresni.)
A termékcsoport kódhoz hasonlóan, a képlet értelmezését követően az 1-3 munkalap párosra (induló típus kód) biztosan magad is meg fogod tudni csinálni a képletezést.A képlet keretét egy HA függvény adja, mely vizsgálja, hogy az A oszlop adott sorában szereplő érték dátum-e vagy sem (mivel a dátum egy képlet eredménye, ezért a KÉPLET függvényt használtam ehhez).
A képlet belsejében HOL.VAN függvénnyel kerestem meg a dátum és termékcsoport kód összefűzött értékének helyét a 2. munkalapra beszúrt segédoszlopból (D). Az eredményként kapott sor alapján az INDEX függvény adja meg a 10x14-es termékcsoport tagját. A HAHIBA értelemszerűen azért van, hogy a hibaérték ne jelenjen meg a táblázatban.
A képlet utolsó része ugyanez a HAHIBA – INDEX – HOL.VAN hármas, annyi különbséggel, hogy a keresendő dátum és termékcsoport kód összefűzött értékét nem az aktuális, hanem a felette lévő sorból kell vennünk, hiszen ott szerepel a dátum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Pixel topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest