Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BenJoe80

senior tag

Sziasztok,

van egy táblázatom, ahol számolom a havi (Jan-Dec) bevételt (1 sor) és kiadást (2. sor). Vízszintesen a táblázat végén összegzem is az éppen aktuális éves bevételt ill. kiadást. Ilyen módon a 3. sorban megkapom a havi egyenleget (bevétel-kiadás különbsége) ill. a sor végén az aktuális éves egyenleget. Ez a nettó egyenleg.

Viszont szeretném u.i. a bruttó egyenleget is számolni (az oszlopokban a havi-, a sor végén pedig az éppen aktuális éves bruttó egyenleget), és ehhez kell ugye a különbözet, amit az egyik hónapról a másikra átviszek. Ez nem is gond, havi lebontásban ezt meg is oldottam, de az aktuális éves összegzésnél fennakadtam, mert nem tudom, hogy milyen képletet használjak a különbözet összegzésére. Valami ilyesmi kellene:

("az év összes eddigi bevétele" - "az év összes eddigi kiadása") + "az éppen aktuális, átvitt nyereség/veszteség"

Hogy lehet azt megoldani, hogy mindig a legutolsó átvitt nyereséggel/veszteséggel számoljon?

Ha csak az év végén kellene ez, akkor az nem lenne probléma, de nekem úgy kell, hogy év közben is mutassa, hogy jelenleg ennyi bevétel, ennyi kiadás, tehát ennyi nettó egyenleg + a jelenlegi átvitt nyereség/veszteség = jelenlegi bruttó egyenleg.

Próbálkoztam, de vagy rossz a képletem, vagy összeadja a havi nyereségeket/veszteségeket, ami hülyeség.

Új hozzászólás Aktív témák