Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azopi74

addikt

válasz azopi74 #26298 üzenetére

Szia, kiszedtem pár felesleges segédoszlopot, így talán kompaktabb.

[link]

Még egy kis módosításra szükség volt, mert volt egy alapvető probléma, ami a következő:

Pl a Feb 2-án este 8-tól kezdődő műszak melyik napnak minősül? (ez nem derült ki a leírásodból)
    Az előző verzióban úgy vettem, hogy reggel 8 előtt is 2-a van, és este 8 után is, de ez ugye problémát jelenthet.
    Pl (nem tudom, hogy ilyen elképzelhető-e), ha egy ember egy nap többször is dolgozik ugyanabban a műszakban. vagyis reggel 8-kor hazamegy, alszik egy kicsit, aztán este 8-ra visszamegy dolgozni :) Munka törvénykönyvével ez talán ellentétes lehet, de a valós életben előfordulhat.
    Szóval úgy módosítottam, hogy a reggel 8 előtti időszak még az előző naphoz tartozzon, hogy értelme legyen az egésznek (de úgy látom, ebbe a bukfencbe Delila is beleszaladt, dehát a feladatleírás volt a hiányos ;) )

Vagyis a napot így módosítottam:

=INT(Events[@Dátum]-1/3)

(name managerben láthatod)

Ha máshogy akarod (vagyis ez már az este 8-tól reggel 8-ig tartó időszak már a következő nap legyen, akkor írd át ilyenre:

=INT(Events[@Dátum]+1/3)

Annyit azért megjegyeznék, hogy egy dolog miatt úgy tűnhet, mintha még mindig nem működne jól, de ez csak azért van, mert az alap adataid nem jók . :)
    Azt mondtad, hogy maximum két ember lehet egy műszakban, ez az általad adott lista szerint nem igaz, mert például 1-én mindenki dolgozott az egyes műszakban, Laci a kettesben is, (de rajta kívül senki). Meg van benne több furcsaság is. Viszont, mint ugye írtam az elején, az általad írt műszak adat ellentmondásos volt az idővel, én meg képlettel tettem be az időt. (Pivot lapon látod, a dolgozókat műszakonként, és láthatod, mi a hiba az alap adatokkal).

De ha az alapadatok jók, és megfelelnek azoknak a feltételeteknek, amiket írtál, történetesen, hogy két műszak van, egy egy műszakban maximum ketten dolgoznak egy nap, és egy ember maximum egy műszakban dolgozik egy nap, akkor ennek most már jól kell működnie :)

De azért teszteld (ezúttal jó ) adatokkal. :)

Új hozzászólás Aktív témák