- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
válasz
azopi74 #26298 üzenetére
Szia, kiszedtem pár felesleges segédoszlopot, így talán kompaktabb.
Még egy kis módosításra szükség volt, mert volt egy alapvető probléma, ami a következő:
Pl a Feb 2-án este 8-tól kezdődő műszak melyik napnak minősül? (ez nem derült ki a leírásodból)
Az előző verzióban úgy vettem, hogy reggel 8 előtt is 2-a van, és este 8 után is, de ez ugye problémát jelenthet.
Pl (nem tudom, hogy ilyen elképzelhető-e), ha egy ember egy nap többször is dolgozik ugyanabban a műszakban. vagyis reggel 8-kor hazamegy, alszik egy kicsit, aztán este 8-ra visszamegy dolgozniMunka törvénykönyvével ez talán ellentétes lehet, de a valós életben előfordulhat.
Szóval úgy módosítottam, hogy a reggel 8 előtti időszak még az előző naphoz tartozzon, hogy értelme legyen az egésznek (de úgy látom, ebbe a bukfencbe Delila is beleszaladt, dehát a feladatleírás volt a hiányos)
Vagyis a napot így módosítottam:
=INT(Events[@Dátum]-1/3)
(name managerben láthatod)
Ha máshogy akarod (vagyis ez már az este 8-tól reggel 8-ig tartó időszak már a következő nap legyen, akkor írd át ilyenre:
=INT(Events[@Dátum]+1/3)
Annyit azért megjegyeznék, hogy egy dolog miatt úgy tűnhet, mintha még mindig nem működne jól, de ez csak azért van, mert az alap adataid nem jók .
Azt mondtad, hogy maximum két ember lehet egy műszakban, ez az általad adott lista szerint nem igaz, mert például 1-én mindenki dolgozott az egyes műszakban, Laci a kettesben is, (de rajta kívül senki). Meg van benne több furcsaság is. Viszont, mint ugye írtam az elején, az általad írt műszak adat ellentmondásos volt az idővel, én meg képlettel tettem be az időt. (Pivot lapon látod, a dolgozókat műszakonként, és láthatod, mi a hiba az alap adatokkal).De ha az alapadatok jók, és megfelelnek azoknak a feltételeteknek, amiket írtál, történetesen, hogy két műszak van, egy egy műszakban maximum ketten dolgoznak egy nap, és egy ember maximum egy műszakban dolgozik egy nap, akkor ennek most már jól kell működnie
De azért teszteld (ezúttal jó ) adatokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Milyen házat vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Horizon: Zero Dawn
- Android dual SIM okostelefonok
- További aktív témák...
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest