Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fferi50

Topikgazda

válasz Wyll #24193 üzenetére

Még ezeket tenném hozzá:

A megnyitáskori frissítésre rákérdezést "el lehet nyomni" és le lehet tiltani a frissítést.

A hivatkozásokat meg lehet változtatni makróból is, meg a nyitott munkafüzetben menüből is.

Természetesen az értékké alakítás csak akkor járható út, ha nem gyakran frissülő adatkapcsolatokról van szó.

Mivel én ilyen célra nem használom az indirekt függvényt, így nem is tudom megmondani, hogy nem nyitott forrásfájlnál mit csinál. Ha azt mondod #HIV hibát "eredményez" , az már egy ok arra, hogy ne is használd, hiszen soha nem tudhatod, hogy nyitva van-e a forrásfájl, illetve akkor arról kell makróból "gondoskodni", hogy legyen mindegyik nyitva.

Ha tudod, hogy milyen forrást szeretnél mire változtatni - márpedig tudod, hiszen az "indirekt" cella tartalmát ismered változás előtt és azt is, amire szeretnéd cserélni, akkor működik a cellákban levő "direkt hivatkozás" cseréje is "egyszerű" range.cserél metódussal. Az "indirekt" értéket tartalmazó cellát ebben az esetben a régi hivatkozás forrásaként lehet használni, de nem ezzel kell összeállítani a cella képletét.

Üdv.

• Fferi50

Topikgazda

válasz Wyll #24193 üzenetére

Szia!

"Pl. minden megnyitáskor újrafrissítem ezeket makróból?"

Ez így van, akkor nincs mire rákérdeznie, ha nincs élő külső hivatkozás, a frissítés pedig a nyitási procedúrába belefér.

De lehet erre egy gombot is kijelölni /vagy billentyűkombiációt/, ami szintén végrehajtja a frissítést kérésre.

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák