Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrg007
csendes tag
válasz
nrg007
üzenetére
Szia Fferi50!
A képlet kiválóan működik abban a táblázatban, amit te is láttál.
Viszont amikor átírtam a végleges táblázatba, már nem működik.
Nem tudnád megnézni?
Átküldeném a táblázatomat, de ide nem szívesen linkelném be, inkább elküldeném email-be.
Ha megadnád az email címedet, megköszönném. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
nrg007
üzenetére
Szia!
Megcsináltam a képleteket:
F4 cella képlete: =INDEX($B$1:$B$21;HOL.VAN("igen";$A$1:$A$21;0))
G4 cella képlete: =INDEX($C$1:$C$21;HOL.VAN("igen";$A$1:$A$21;0))F5 cella képlete:
=HAHIBA(INDEX(INDIREKT("B"&HOL.VAN(F4;$B$1:$B$21;0)+1&":$B$21");HOL.VAN("igen";INDIREKT("A"&HOL.VAN(F4;$B$1:$B$21;0)+1&":$A$21");0));"")G5 cella képlete:
=HAHIBA(INDEX(INDIREKT("C"&HOL.VAN(F4;$B$1:$B$21;0)+1&":$C$21");HOL.VAN("igen";INDIREKT("A"&HOL.VAN(F4;$B$1:$B$21;0)+1&":$A$21");0));"")Ez utóbbi két képletet húzd le végig az egész F és G oszlopon.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
nrg007
üzenetére
Szia!
Értem a kívánságod, de:
biztos, hogy minden egyes cellaérték változáskor szeretnéd az F és G oszlop adatait változtatni?
nem lenne elég, ha az igenek kijelölése után megcsinálnád a szűrést?
Egyébként az egész folyamatot makróval is meg lehet csinálni, úgy hogy egy billentyűkombinációval tudod a listádat frissíteni - de az makrós megoldás (és makróbarát munkafüzetként kell menteni.)Képleten is gondolkodtam már, index és hol.van függvények kombinációjával kissé bonyolult képlettel úgy gondolom meg lehet oldani, de nem csináltam végig, mert úgy gondoltam, a szűrés egyszerűbb.
Mi a véleményed?
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
nrg007
üzenetére
Szia!
Nézd meg légyszives a speciális szűrést (régebbi verzióban irányított szűrés). Ott van olyan opció, hogy másolja át egy új helyre.
Egy szűrőtartományt kell megadni, ahol az első cella a Szükséges? cimke, az alatta levő pedig az igen.
Kijelölsz egy cellát ahova másolni kell (mert az igen oszlop is másolódik), utána a két másik oszlopot bemásolod az F-G oszlopba, ahová kell.Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz
nrg007
üzenetére
akkor passzolom mivel az összes keres függvény az első találatig keres... maxium egy írgalmatlanul hosszú Ha függvényel meg lehetne csinálni de ha van 100 cég akkor 100 ha függvényt egymásba ágyazni nem is hiszem hogy lehet(korábbi verziók tuti korlátozzák a számát) meg azt hibamentesen kezelni szinte lehetetlen....

talán valamilyen tömbfüggvénnyel meg lehetne csinálni de azokhoz sajnos nem értekPETEE78
Te is ugyan ebben a hibában szendvedsz nem lehet egyszerre ilyen szűréseket képletezni mert pont erre találták ki magát a szűrést....
-
slashing
senior tag
válasz
nrg007
üzenetére
felesleges külön oszlopba gyűjteni és túlon túl bonyolult is ha egyáltalán normálisan meg lehet csinálni. Ha nem kell sorszám elé akkor egy sima szűrés az igen-re és másolás ha kell a sorszám akkor meg az forrás táblázat elé beszúrsz egy új oszlopot a sorszámnak. Az A2 cellába meg a következő képletet írod:
=RÉSZÖSSZEG(103;$B$2:B2)
lehúzod az képletet a többi cellára és ezután csinálsz egy szűrést az igen-re és a sorszám változni fog....
példa: letölt
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hobby elektronika
- Elektromos autók - motorok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Revolut
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8365U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Fferi50