Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fferi50

Topikgazda

válasz Wyll #24185 üzenetére

Szia!

Nem kell a külső hivatkozásoknál nyitva lennie a hivatkozott fájlnak, csak akkor ugynevezett 3D-s neveket úgy kell használnod, hogy a fájlok teljes - elérési utat is tartalmazó - nevét kell betenned.
    Kipróbálhatod a következőt: Megnyitod a cél és a forrás fájlt is. A célfájlban megcsinálod a hivatkozást.
    Utána bezárod a forrásfájlt. Azt fogod látni, hogy megjelenik a teljes fájlnév a hivatkozásban. Ha ezt a hivatkozást tovább másolod a következő cellákba, akkor azokban is láthatóvá válik az eredmény. (Azaz ilyen módon "bele lehet látni" meg nem nyitott fájlokba is!)

Én az indirektet ilyen esetekben nem szeretem használni - de ez ízlés kérdése -, inkább azt szoktam csinálni, hogy a képlet összetevőit tárolom különböző cellákban. Szükség esetén a megfelelő cellákba makróval beírom a képletet (pl. a fájl megnyitásakor), majd azonnal be is "helyettesítem" az értékükkel.

Tehát az adott cellára konkrétan írom be, cella.formula="Xyfájl.munkalapja!A1".Természetesen a formulában, ha kell szerepel az aposztróf és a szögletes zárójel is (általában kell).
    Ha minden cellának megvan a képlete és az eredménye, akkor átváltom értékre.

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák