Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
Folytatom a kérdéseimet
Olyan függvény kellene, hogy
Ha az A1 értéke 0 akkor a D1 cella értéke is 0, ha az a1 értéke nem 0 akkor a d1 cella értéka egyenlő b1 cellával. -
Ferenc1989
tag
Üdv!
Excelbe szeretnék eov koordinátából wgs84-re váltani és fordítva.
Erre tud valaki valamilyen megoldást?
köszi
Sosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.
-
csabela
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! A megoldandó dolgok a következők:
1)Van 2 db excel tábla és az egyik tábla a oszlopában egy számból álló ügyfél azonosító van.A másik táblázatban is van egy ügyfél azonosító oszlop,olyan program kellene ami az 1. táblázatot kiegészíti egy oszloppal amit 2 táblázatból másol át a hozzá tartozó azonosítóhoz úgy hogy az 1.táblában lévő adatok megmaradjanak az oszlopunkban
pl.
1 tábla
az név cím
10 xy
2 tábla
az cszám
10 8731927313
És ebből lenne egy harmadik táblázat vagy egy új munkalap. azonosító cím cszám stb oszlopokkal.A második kérésem:
Szintén 2 táblázat azonosító oszloppal valamint különböző további oszlopokkal és szűrni kellene hogy melyek azok a sorok amik ugyan olyan azonosítóval rendelkeznek és ezeket kellene kiszűrni és megjelölni valahogy és nem kitörölni. Remélem érthetően tudtam leírni.A segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
válasz Ferenc1989 #20711 üzenetére
http://forum.digiterra.hu/viewtopic.php?f=5&t=20
Itt van olyan ami neked kelhetBámulatos hol tart már a tudomány!
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Egy újabb "fába" vágtam a fejszémet, azonban már az elején elakadtam:
Adott három ComboBox, év, hónap, nap.
A gond az, hogy nem tudom kivitelezni, hogy a napoknál a kijelölhető tartomány változzon, így meg gond nélkül bevihető pl. a 2014 február 31 is, ami nem igazán korrekt.
Tudtok ebben segíteni?
Előre is köszönöm. -
Delila_1
veterán
válasz the radish #20714 üzenetére
A Munka!A1:A12-be vittem be a hónapok nevét, melléjük a B-be, hogy melyik hány napos. Februárhoz 28-at adtam.
D1-től D31-ig a napok jönnek 1-től 31-ig, és valahova a választható évszámok.A formon 3 combobox van. A cbEv rowsource tulajdonságához fixen megadtam az évek tartományát, a cbHonap-hoz az A1:A12-t. Ez utóbbihoz jön a makró.
Private Sub cbHonap_AfterUpdate()
If cbEv * 1 Mod 4 = 0 And cbHonap = "febr" Then
cbNap.RowSource = "Munka1!D1:D29"
Else
cbNap.RowSource = "Munka1!D1:D" & Application.WorksheetFunction _
.VLookup(cbHonap, Range("A2:B12"), 2, 0)
End If
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
mulli86
tag
Sziasztok!
Középkategóriás excel felhasználó vagyok. Feltételes formázások még mennek, meg függvények alkalmazása, de Makrót már nem tudok használni. Van egy kérdésem, amire se neten, se fórumon nem találtam választ, pedig biztos hogy nem csak nekem jött elő ez a probléma.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha egyes cellákat színnel jelölöm meg, áttekinthetőség és egyszerűség miatt. És ezek a cellák számokat tartalmaznak. Szeretném ezeket a cellákat összeadni egy harmadik cellába. A "szumha" függvény nekem tökre megfelelne, ha kritériumnak meg tudnám adni, hogy melyik színű cellákat adja össze. De se színkódolást, se semmit nem találtam, amit kritériumnak beírhatnék. Tudtok ebben segíteni? Ha igen, színkódolást, hol lehet megnézni?
A segítséget előre is köszönöm!Üdv: Csabi
[ Szerkesztve ]
Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
-
mexel
veterán
Sziasztok! Talán itt tud valaki segíteni. Excelben szeretnék segítséget kérni és nem ingyen kérném - (nem nekem kell, de megkértek hogy segítsek):
Excelben kész adatbázisban, hipotézis alapján: átlag, khi-négyzet, t-próba, varianciaanalízis, összehasonlítás (t-próba?), ábrákkal, szöveges értékeléssel lenne a feladat. Az adatokat bevittük, de nem boldogulunk vele. ( valahogy távol áll tőlem a statisztika )
Ha valaki ért ehhez és tud segíteni akkor írna nekem privátot? A részleteket ott leírnám. -
klambi
addikt
Szevasztok!
sajna most eldurrant az agyam, 20 perc keresgetés után, nem jöttem rá a szitu megoldására, nem tudom mi a pontos kifejezés erre sajna...
olyan gondom lenne, hogy több sort 2010ben @ al kell kezdenem de ez az okos excel sum függvényenk érzi, és nem tudok tovább írni a sorban mert függvényként kezeli...
ezt hogy tudom kikapcsolni???
most már sürgős lenne... és csúszok itt ezzel...."Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Delila_1
veterán
válasz klambi #20721 üzenetére
="@" & A1
Ez persze akkor igaz, ha a cellád, ami elé a @-ot kell tenni, az A1.
A képletet másolod, ameddig kell, majd kijelölöd az oszlopot, Ctrl+c-vel másolod, és az eredeti oszlop helyére irányítottan, értékként beilleszted. A képleteket tartalmazó oszlopot törölheted.
Nincs szükség az előző bekezdésre, ha az eredeti, kukactalan oszlopot is meg akarod tartani.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #20719 üzenetére
Szívesen.
A helyedben a cbEv AfterUpdate eseményébe tennék egy feltételt
if cbHonap>"" then
'ide jön a cbHonap makrója
end ifMikor csak az évet váltod, a febr. akkor is az évre jellemző napszámot adja.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
Geryson
addikt
2-3 napja elhangzott itt, hogy használjam a SZUMHATÖBB függvényt, ha több paraméter szerint szeretnék szűrni. Beállítottam és álltam értelmetlenül, mert nem akart működni. Most egy hosszabb totózás után rájöttem, hogy azért nem, mert itt mindkét (vagy még több) feltételnek együttesen kell teljesülnie, ugye? (erre úgy jöttem rá, hogy csak egy paramétert állítottam be, ld. kép).
Ez sajnos így nem jó. Nekem az kellene, hogy vagy ha az egyik, vagy ha a másik feltétel fennáll, akkor már számoljon vele! Ilyenkor mi a megoldás?
Itt az ablak, azt kellene csinálni, hogy ha az A260 vagy a B260 teljesül, akkor számoljon!
[ Szerkesztve ]
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
dellfanboy
őstag
jobb gomb cellaformázás ezres csoport tizedes jegy nélkül: erre van vmi gyorsgomb, bill variáció, hogy ne kelljen mindig kattintgatni?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Delila_1
veterán
válasz dellfanboy #20728 üzenetére
Egy kis makró a personalba:
Sub Szamformatum()
Selection.NumberFormat = "#,##0_L"
End SubEhhez kiteszel egy ikont. A formátum végén a _L jobbról ad egy behúzást, hogy ne "ragadjon" az adat a jobb szegélyre.
A personal szóra keresve több leírást találsz itt a fórumon.
-
Geryson
addikt
válasz dellfanboy #20728 üzenetére
Egyszer csináld meg és utána ecsettel át tudod vinni a formátumot!
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
csongi
veterán
Újabb fokozatba ért a kis excelem.
Ha készítek, Egy samart art kis választó menüt és azt szeretném beállítani. Vagyis előre megadott lehetőségek közül lehetne választani. Pl: piros, zöld..stb.
Na ezekhez a választott értékekhez, kellene nekem majd függvény, hogy a kiválasztott szöveget is figyelembe vegye. -
konyi79
addikt
Halihó, ismét itt, még mindig keresek..
Lehet keresni excelben valahogy alulról felfelé? Azaz az utolsó egyező tartalmú cellának sorát keresem, azt hogy adja ki?
Köszi! -
exabit
tag
Szeretnék segítséget kérni hogy tudnám megoldani:
Egy diagrammon szeretnék ábrázolni A1 adatsort az A2 függvényében, az x-tengely egyik felén majd A1 adatsort az A3 adatsor függvényében az x-tengely másik felén. -
Delila_1
veterán
-
konyi79
addikt
válasz Delila_1 #20738 üzenetére
Még mindig ezzel kínlódok, de nemigen jön össze.
Azaz mivel az a lap, amiben keresek az első oszlopa sorszámozás, átmásoltam egy másik lapra, átfordítottam a sorszámot csökkenőbe, így az FKERES függvény megoldás amit korábban adtál működik, az utolsó találatot kapom. Viszont ami a szépséghibája a dolognak, folyamatosan bővül a bevitt adatok száma (itt több ezer tételről van szó), és ezt a trükközést minden adat-összefésülésnél meg kell ejteni.. -
Delila_1
veterán
válasz konyi79 #20739 üzenetére
Egyszerűen megoldhatod. Rögzítesz egy makrót a csökkenő sorrend beállításához, és kiteszel hozzá egy gombot. Egy másik gombhoz az emelkedő sorrendhez rögzített makrót rendeld.
A makróban a mindenkori utolsó sorig kell kiterjesztened a rendezéseket. Ehhez fel kell venned egy változót a makró első sorában, legyen mondjuk usor:
Dim usor As LongA következő sorban meghatározod az értékét:
usor=WorksheetFunction.CountA(Columns(1))A Columns(1) az A oszlop, ehelyett írhatsz másik oszlopot, ahol biztosan ki van töltve minden sor, mert a CountA a Darab2 függvény megfelelője. Azt adja meg, hogy a jelölt területen (most 1 oszlopban) hány nem üres cella van.
Mikor ez megvan, a rögzített makrókban átírod a területet. Például olyan találsz benne, hogy Range("A1:H1524"), akkor ezt átírod Range("A1:H" & usor)-ra.
-
Delila_1
veterán
-
earth
csendes tag
Sziasztok.
Hogyan tudnék egy munkalap egyik sheet-ről egy másik sheet-re másolni úgyhogy a képleteket nem másolja át hanem csak az értékeket.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
gyga
senior tag
sziasztok.
Kérdés: Van egy excel állományom sok sheettel, azt szeretném megcsinálni ha megnyitom az állományt akkor egy bizonyos sheettel induljon a "menü"-vel. Milyen kód kell hozzá és hova tegyem?
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
Brain75
senior tag
Hello
Segítségre lenne szükségem.
Van 2 táblázat, mind a két táblázatban nevek, címek, irányítószámok, helységek szépen soronként.
A két táblázat kinézete nem egyforma, mert a két táblázatban különböző oszlopok vannak, de feltételek alapján meg kellene találnom az egyforma sorokat.Kicsit kitisztítom a képet.Vázolom a problémát.
1. táblázatKovács Tamás 1158 Budapest Kálmán tér 2.
2. táblázat
Kovács Tamás 1158 Budapest Kálmán tér 2. Boros Rozália Keszthely
Ugye a két táblázat nem egyforma de a két sorban levő személy ugyan az.
Nekem ezeket kellene megtalálnom a két táblázatban.Hogyan tudom ezt megcsinálni ??? Nagyon fontos lenne a segítség.
Köszi
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Delila_1
veterán
A VB szerkesztőben ThisWorkbook laphoz tedd be az alábbi makrót:
A Private Sub Workbook_Open()
Sheets("menü").Activate
Range("A1").select
End SubA range("a1")-et elhagyhatod, vagy más cellára állíthatod a fókuszt.
-
-
Delila_1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs