Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Ki lehet valahogy deríteni, hogy van-e olyan cella ami másik munkafüzet cellájára mutat?
-
LordVader80
őstag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, amin két egyéni nézetet alkalmazok. Hogyan tudom azt beállítani, hogy az egyik nézetben pl: A oszlop szerint rendezzen sorba, a másik nézet szerint pedig B oszlop alapján?
Az új nézet ablakban csak nyomtató beállítások és rejtett sor/oszlop és szűrőbeállításokat enged kipipálni... sorba rendezést nem
köszi
May The Force Be With You!
-
Delila_1
veterán
válasz bozsozso #20104 üzenetére
A 2003-as verzióban a Szerkesztés | Csatolások menüben található meg, melyik füzetre hivatkoznak a csatolások. Itt módosíthatod is. A megszüntetéshez a saját füzetedet kell kitallózni a módosításnál.
Magasabb verziókban nem találom ezt a funkciót. Ezeknél is ki tudod keresni, ha pl. a [ karaktert keresed. A csere funkcióval itt is meg tudod változtatni a hivatkozásokat.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz LordVader80 #20105 üzenetére
Rendezettségre nem lehet az egyéni nézetet alkalmazni, de pl. sorok, oszlopok elrejtésére, felfedésére, nyomtatási terület módosítására kiválóan alkalmas.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
kekec@
csendes tag
Szia!
Hú ha ez kicsit már bonyolult nekem...
Na eddig eljutottam:Sub Makró11()
'
' Makró11 Makró
''
ChDir "C:\Documents\Hibabejelentő\Jelentések"
ment = utvonal & fajlnev & "Valami " & Format(Now, "yyyy.mm.dd") & ".xls"
ActiveWorkbook.SaveAs ment
'
' mail Makró
''
Range("B11").Select
Selection.Hyperlinks(1).Follow NewWindow:=False, AddHistory:=TrueEnd Sub
Most már az is jó hogy, máshova menti (az eredetit békén hagyva ) Dátummal és megfelelő névvel nevezve.
Outlook indul ha ráklikkelek a mailcímre. Na innen kezdődnek a gondjaim.
Csatolnia kellene a helyes-kitöltött xls-t, tárgymező kitöltésével egy makrónak.
Hogyan lehetne egyszerűen megoldani? -
nzsolt74
újonc
Sziasztok!
Lenne egy óriási gondom, de nem tudom megoldani!
Van egy közel 10 ezer soros excel táblám, amely két oszlopból áll.
Az első oszlop 14 soronként ugyanaz, ezekből szeretnék egy új lapon 14 oszlopot fejléccel. Az eredeti munkalap 2. oszlopa ömlesztve van de az adatok jellege megegyezik az 1. oszlop 14 soronkénti jellegével. Tehát ebből a 2. oszlopból az adatokat 14 soronként szeretném az új munkalapba beilleszteni, hogy minden oszlop a rá jellemző fejléchez tartozzon.
Hogy érthetőbb legyenez az eredeti:
és így kéne kinéznie:
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz nzsolt74 #20112 üzenetére
Egy rövid makró megcsinálja.
Sub Transzponalas()
Dim WS1 As Worksheet, WS2 As Worksheet
Dim sor As Long, tol As Long, ig As Long, ures As Long
Set WS1 = Sheets("Munka1")
Set WS2 = Sheets("Munka2")
WS1.Activate
'Címsor másolása
Range("A1:A14").Copy
WS2.Range("A1").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Transpose:=True
'Egységek másolása
ures = 2: tol = 1: ig = 14
Do While Cells(ig, 1) <> ""
Range("B" & tol & ":B" & ig).Copy
WS2.Range("A" & ures).PasteSpecial Paste:=xlValues, Transpose:=True
tol = tol + 14: ig = ig + 14: ures = ures + 1
Loop
End SubSzerk.: A Set-tel kezdődő 2 sorban írd át a lapneveket. Munka1 helyett az adatokat tartalmazó lapodat, Munka2 helyett pedig azt írd be, ahova át akarod írni más formában.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz nzsolt74 #20115 üzenetére
Nem is kell megírnod, azt megtettem én.
Alt + F11-re bejön a VB szerkesztő. Bal oldalon kiválasztod a füzeted nevét. Insert menü, Module. Erre bal oldalon kapsz egy Moldule1 nevű mappát. Ezt kiválasztva jobb oldalon lesz egy üres fehér terület, ahova innen átmásolod a makrót.
Átírod benne a 2 munkalap nevét, nyomás vissza az Excelbe.
Alt+F8-ra megjelenik egy párbeszéd ablak, ahol el tudod indítani a makrót.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Térközjelző
csendes tag
Sziasztok Kedves táblázat Guruk! Az alábbiakban kérnék segítséget:
Adott egy tábla amiben személyek által utazott távolságot tartom nyilván.
F oszlp ... L oszlop km
Nagy Béla 84
Kis Géza 36
Kovács Jenő 92A feladat összegyűjteni hány darab utazás történt az alábbi kategóriákban: (Hány darab 40, 50 vagy 100km-es utazás volt)
A oszlop B oszlop
db km
5
10
15
20
25
30
35
40
50
60
70
80
90
100
100 felettKöszönöm a segítséget, bocsi nem tudom hogy lehet ide táblát beszúrni.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Térközjelző
csendes tag
válasz Térközjelző #20120 üzenetére
A szóközök eltűntek, grrrrrrr.
Szóval: Az A oszlopban kellene az eredmény, a B oszlop a kategóriákat tartalmazza.Köszönöm szépen.
-
detroitrw
addikt
válasz Térközjelző #20121 üzenetére
én egy ilyennel oldanám meg: klikk
ha ez megfelel akkor a táblázat cellái így néznek ki pl.
H2: =ÉS(H$1<=$G2;I$1>=$G2)
A2: =DARABTELI(H:H;IGAZ)[ Szerkesztve ]
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Szeretnék office 2007-rőr 2013-ra áttérni.
A kérdésem az lenne,hogy a kompatibilitással nincs gond ha 13-al csinálom az excel-t akkor teljes mértékben működni fog 07 alatt is? Gondolom a mentés másként közt van ilyen opció?
Köszi. -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy makrót úgy átalakítani, hogy ha tegyük fel az A1 cella üres, akkor lépjen tovább és a következő része fusson le, de ha mondjuk 1, akkor fusson le az adott rész is.
Ide kéne valami, ha 0, akkor a következő fusson, ha 1, akkor ez is.
Sheets("00").Select
Range("S7,U7:V7").Select
Range("U7").Activate
Selection.Copy
Sheets("Vágólap").Select
Range("I2").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Windows("Csekk.xls").Visible = True
Application.CutCopyMode = False
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
ActiveWindow.Visible = False
Sheets("00").Select
Range("A66").Select
ActiveWorkbook.SaveIde kéne valami, ha 0, akkor a következő fusson, ha 1, akkor ez is.
Sheets("00").Select
Range("S8,U8:V8").Select
Range("U8").Activate
Selection.Copy
Sheets("Vágólap").Select
Range("I2").Select
Sheets("00").Select
Range("A66").Select
ActiveWorkbook.SaveIde kéne valami, ha 0, akkor a következő fusson, ha 1, akkor ez is.
Sheets("00").Select
Range("S10,U10:V10").Select
Range("U10").Activate
Selection.Copy
Sheets("Vágólap").Select
Range("I2").Select
Sheets("00").Select
Range("A66").Select
ActiveWorkbook.Save
...Köszi előre is.
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
azt hogy lehet beállítani egy excelbe hogy a nem aktív cellákat ne írja ki teljes szélességben csak annyira amennyire a cella mérete engedi és csak akkor lássam a teljes szöveget ha rákattintok a cellára?
a másik kérdésem z lenne hogy megoldható lenne e egy fügvénnyel hogy egy cella tartalmát egy adott karakterig másolja egy másik cellába?
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
Gempas 70
aktív tag
Sziasztok!
Ajánlana nekem valaki free office-t honnan szerezhetnék? Csak alap felhasználásra kéne és ezért nem vásárolnék... Vagy a Microsoftnak is van??
Előre is THX
-
marec1122
senior tag
a hardmadik problémám pedig az lenne hogy összefűzök 2 cella tartalmat. ez 2 szövegrészlet mely együtt egy url-t ad ki. az a gond hogy ha belekattintok a cellába nem a szöveget adja eredményül hanem a képletet. tehát nem tudom kimásolni az eredményt sehogyan sem.
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #20125 üzenetére
A kérdésed szerint ha az A1 cella üres, akkor legyen, vagy ne valami. Később azt írod, hogy ha 0, akkor... Nem mindegy. Melyik az igazi?
Az első 7 sor helyett ezt írhatod, és ez a többi részre is vonatkozik:
Sheets("00").Range("S7,U7:V7").Copy
Sheets("Vágólap").Range("I2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAz utána következő részben láthatóvá teszed a Csekk.xls füzetet, de ezzel nem az lesz az aktív. Nem derül ki számomra, hogy melyik füzet tartományát akarod nyomtatni.
Miért szelektálsz néhány cellát a mentés előtt (Range("A6:C6").Select)?
Többször írod a feltételt, de mindegyik rész csak akkor fusson, ha egy bizonyos cella értéke 0. Ha az érték 1, akkor mi fusson, hiszen nincs "következő" ?
-
the radish
senior tag
válasz Delila_1 #20129 üzenetére
Hopsz, tényleg egy kicsit pontatlanul fogalmaztam, ráadásul egy konkrét makrót másoltam be, ami nem ide kell, az csak példa.
Tegyük fel:
Ha A1 = 1, akkor a makró a B1 cella tartalmát átmásolja valahova.
Ha A1 = 0, akkor a makró a B1 cella tartalmát nem másolja sehova, hanem
végrehajtódik a következő utasítás, mely:Ha A2 = 1, akkor a makró a B2 cella tartalmát átmásolja valahova (2).
Ha A2 = 0, akkor a makró a B2 cella tartalmát nem másolja sehova, hanem
végrehajtódik a következő utasítás, mely:Ha A3 = 1, akkor a makró a B3 cella tartalmát átmásolja valahova (3).
Ha A3 = 0, akkor a makró a B3 cella tartalmát nem másolja sehova, hanem
végrehajtódik a következő utasítás, mely:ez kb. 18x majd vége.
Még egyszer bocs a pontatlanságért.
-
detroitrw
addikt
válasz the radish #20133 üzenetére
adatok/adateszközök/ismétlődések eltávolítása?
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #20131 üzenetére
Sub Feltetel()
Dim sor As Long
For sor = 1 To 18
If Cells(sor, "A") = 1 Then Cells(sor, "B").Copy Sheets("MásikLap").Cells(sor, "I")
Next
End SubA feltétel sorában a másolás helyét (Copy és szóköz után) írd át.
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #20133 üzenetére
Adatok | Szűrő | Irányított szűrő | Csak az egyedi rekordok megjelenítése.
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #20138 üzenetére
Szívesen.
-
BenJoe80
senior tag
válasz Delila_1 #20087 üzenetére
Szia Delila_1!
Köszi szépen a segítséget.
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de közben lebetegedtem és nem tudtam foglalkozni a témával.
Küldtem egy privát üzenetet!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
Mutt
senior tag
válasz nimmy001 #20066 üzenetére
Hali,
Felraktam ide egy Worksheet eseményeken alapuló mintát. Gyakorlatban nem próbáltam, de többfelhasználósan is múködhet.
Itt mindenkinek van egy lapja (saját névvel), ahova a fájl megnyitásakor a rendszer be is rakja; más munkalapjait nem láthatja a felhasználó. Továbbá van egy közös lap, ahol most egy egyszerú számítás és grafikon van.A másik példa már összetettebb, mert egy UserForm-ot használ és rejtett lapokról szedi/teszi az adatokat. Ez többfelhasználós környezetben rendesen működik, de sokkal bonyolultabb is.
üdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
Hello,
Megkésve, de vmi ilyen kóddal lehet automatizálni a feladatot.
Sub Masol()
Dim rngForras As Range
Dim wsTarget As Worksheet
'kijelöljük a forrás lapot
Set rngForras = ActiveSheet.Cells
'ha csak az aktuális tartomány kell akkor
'Set rngForras = ActiveSheet.Cells.CurrentRegion
'új lapot hozunk létre
Set wsTarget = ThisWorkbook.Worksheets.Add(after:=Worksheets(Worksheets.Count))
'másoljuk a forrást az új helyre
rngForras.Copy
With wsTarget
Application.ScreenUpdating = False
Dim vLastRow
Dim i As Long
Const DataCol As String = "C"
Const StartRow = 2
'beíllesztjük a forrást
.Paste
'kikeressük az utolsó sort
vLastRow = .Cells(.Rows.Count, DataCol).End(xlUp).Row
'beszúrás előtt számoljuk az F és G oszlop különbségét és M oszlopba tesszük, hasonló módon N-be is tudod tenni
.Range("M" & StartRow).Resize(vLastRow - StartRow + 1).FormulaR1C1 = "=RC[-7]-RC[-8]"
'a képleteket számmá alakítjuk
.Range("M" & StartRow).Resize(vLastRow - StartRow + 1) = .Range("M" & StartRow).Resize(vLastRow - StartRow).Value
'elindutjuk a keresést alulról felfelé menve
For i = vLastRow To 2 Step -1
'ha nem egyezik, akkor beszúrunk egy sort
If .Cells(i, DataCol).Value <> .Cells(i - 1, DataCol).Value Then
.Rows(i).Insert
'a számlálót is frissítenünk kell mert eggyel több sorunk lett
i = i - 1
End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End With
End Subüdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
válasz csferke #20059 üzenetére
Hello,
..D oszlop celláit szeretném feltételes formázással színezni.. ha nem üres és tartalma (dátum) kisebb (régebbi) mint a mai nap...
Az ISBLANK függvénnyel tudod megnézni, hogy a cella üres-e. Mivel neked nem az üres kell, ezért a NOT függvénybe ágyazva a nem üres cellákra fog igazat adni.
A következő lépés már csak, hogy akkor teljesüljön a formázás ha mindkét feltétel igaz. Ebben az AND függvény tud segíteni, mert csak akkor ad vissza igazat, ha minden paramétere igaz.A feltételes formázásánál a fentiek alapján így alakul a képleted:
=AND(NOT(ISBLANK(D1));D1<TODAY())(Ha azt akarod, hogy mondjuk az első 2 sor semmiképp ne legyen kiszínezve, mert ott fejléc van, akkor erre bővítheted: =AND(NOT(ISBLANK(D1));D1<TODAY();ROW()>2)
üdv.
-
Mutt
senior tag
Hali,
..menjen végig az oszlop minden elemén a kiolvasás de csak a ":"-ig tartalmazó részt olvassa be és írja egy másik cellába...
Igazából makró nélkül függvénnyel is meg lehet oldalni, de itt makrós megoldás, amely a kijeltölt oszlopon megy végig és teszi tőle 2-vel jobbra az értékeket (ha nincs kettőspont a szövegben, akkor az eredeti szöveget másolja):
Sub KettosPont()
Dim rngAdatsor As Range
Dim cella As Range
Dim Szetvalaszt 'ebben a tömben tároljuk a tagolt eredményt
Const eltolas As Long = 2 'ennyivel jobbra lesz az eredmény
'a kijelölés és a használt cellák metszetén fogunk végig menni
Set rngAdatsor = Intersect(Selection, Selection.Parent.UsedRange)
For Each cella In rngAdatsor
'csak ha van adat a cellában, akkor célszerű feldolgozni
If Len(cella) > 0 Then
Szetvalaszt = Split(cella, ":")
cella.Offset(, eltolas).Value = Szetvalaszt(0)
End If
Next cella
End Subüdv
-
Mutt
senior tag
válasz kekec@ #20061 üzenetére
Hello,
Excel és Outlook összehangolására a legjobb oldal sok esettel és mintával ez:
http://www.rondebruin.nl/win/section1.htmüdv.
-
Mutt
senior tag
válasz Gandalf80 #20069 üzenetére
Hello,
..A oszlopban dátumok vannak...terjedö idöszakban számolja össze az adatokat. De ezt úgy,h két külön cellàba adom meg a kezdö és végdàtumot.
Ugyanazt a tartományt többször is felhasználhatod szűrési feltételenek, ha pl. a B-oszlopot akarod összeszámolni és a kezdődátum D1-ben, a végdátum E1-ben van, akkor:
=SZUMHATÖBB(B:B;A:A;">="&D1;A:A;"<="&E1)üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz BenJoe80 #20082 üzenetére
Szia,
Viszont azt nem tudom elérni, hogy ne csak a készpénz számla tartományát (E5:E35), hanem a bankszámlaszám tartományát (L5:L35) is vizsgálja.
Szerintem 2 SZUMHA kell neked, mivel nem egysoron belül akarod a 2 ellenőrzést:
=SZUMHA($E$5:$E$35;$B$5:$B$35;1000)+SZUMHA($L$5:$L$35;$I$5:$I$35;1000)
Ha mégis azt kell összesíteni amikor egy sorban mind a B, mind az I oszlopban mondjuk 1000 van, akkor
SZORZATÖSSZEG tud segíteni neked SZUMHATÖBB hiányában. Ebből is kettő lesz, különben az összegeket összeszorozná és nem szummázná:
=SZORZATÖSSZEG(--($B$5:$B$35=1000);--($I$5:$I$35=1000);$E$5:$E$35)+SZORZATÖSSZEG(--($B$5:$B$35=1000);--($I$5:$I$35=1000);$L$5:$L$35)Vagy egy nem szebb CSE függvény is ugyenerre jut:
{=SZUM(IF($B$5:$B$35=1000;HA($I$5:$I$35;$E$5:$E$35;0);0);IF($B$5:$B$35=1000;HA($I$5:$I$35;$L$5:$L$35;0);0))}üdv
-
Mutt
senior tag
válasz refugee #20095 üzenetére
Hello,
Én kimutatást javasolnék, de különben vagy a SUBTOTAL (RÉSZÖSSZEG) függvénny, ahogy írod, vagy pedig a COUNTIFS/SUMIFS (DARABHATÖBB/SZUMHATÖBB) függvények is használhatók, ha egy-két céllában közben vezeted az időintervallum kezdő és végdátumát.
üdv.
-
BenJoe80
senior tag
Na igen. Excel 2003-m van és abban nincsen SZUMHATÖBB. Végül is sikerült megoldanom, de nem valami elegáns módon. Az én módszerem az az volt, hogy egy összegző lapon (AUX) egy oszlopba írattam az együvé tartozó adatokat (A/C, Debits, Credits), amik különben két részre voltak osztva (Petty Cash és Bank Account). Ilyenformán már működött a SZUMHA egyenlet a táblázatban:
=SZUMHA('[2014 RaBe.xls]AUX'!$A$2:$A$63;"1000";'[2014 RaBe.xls]AUX'!$B$2:$B$63)
Azért az általad ajánlott megoldást mindenképpen ki akarom próbálni, mert piszkálja a csőrömet. Az nem létezik, hogy az Excel 2003 nem tudja a feladatot megoldani, ha az összetartozó adatok nem egy oszlopban vannak (A/C, Debits, Credits)?
Nagyjából ez lenne az elképzelés: ["A" taromány "B" tartomány];kritérium;["A" összeg tartomány "B" összegtartomány]
Privátban elküldöm a két táblázatot!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest