Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallgat
csendes tag
válasz
cousin333
üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm!

Az ötlet tetszik, és tényleg lényegesen gyorsabb, mint ha egyenként vizsgálnám és a munkalapon törölném is a sorokat.
Közben egy másik megoldásra kényszerültem (időhiány miatt), ami kissé "barbár", de működik és szintén villám gyors.
Persze ehhez az kell, hogy a célnak az így kapott eredmény is megfeleljen.
Viszont a makród szimpatikusabb, ezért le is cseréltem az én megoldásomat gyorsan.

Leírom, hátha valaki hasznát veszi:
A tömbből kimutatást készítettem egy másik munkalapra, ahol minden oszlopot behúztam a sorok értékéhez, egy tetszőleges oszlopot pedig betettem az adattartomány értékhez, "darab" művelettel. Közben minden oszlop behelyezése után a kimutatáson belüli összegző sorokat rejtetté tettem, beleértve a végösszeget is. (lehet eset, ahol nem árt, ha előtte a forrás táblát sorba rendezi az ember a vizsgálni kívánt oszlop szerint, itt nem kellett)
A kimutatás ugyan eredményez utolsó sorként "ÜRES" jelölésű értéket is a végére, de ezt a fejlécben a szűrőben kivettem, így minden adatom csak egyszer jelenik meg, mellette a többi oszlop adatával. Ezt a tömböt tovább tudtam vinni makróval a kívánt helyre. Annyival lett "hosszabb" az eredeti makró, hogy frissítenem kell a kimutatást is egy sorban, valamint innen kell elvinnem az adatokat, nem az eredeti táblából. És persze született még egy munkalapom, kvázi feleslegesen.A kódot még egyszer köszönöm, megint tanultam valamit!!!

Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Star Trek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple asztali gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- szinteÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50