Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1101) Stirlitz válasza lamiki (#1094) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Te is olyat használsz, ami t61x-es patronhoz való eredetileg, csak forditva tartod hozzá a t71x-es patront, illetve a chip-ét, igaz? Vagy félreértettem valamit?

(#1102) Kuter válasza Stirlitz (#1101) üzenetére


Kuter
senior tag

Nem,olyat használok ami csak a 7-8 szérihához jó,ilyen full univerzálist nem is láttam még,és szerintem nincs is.

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1103) Stirlitz


Stirlitz
senior tag

Jó, lemondtam az eredti rendelésem (másik cég) mivel még egy hét után sem jött meg, és megrendeltem az itmedia-tol 2db resettert. egy t61x-es és egy t71x-es resettert.

(#1104) Stirlitz válasza Kuter (#1102) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Itt van egy ilyen csoda resettelő, de nem rendeltem meg, mert az It-Media-s 2db resettelő olcsóbbra jön ki. (szállítással együtt mindkét esetben)

(#1105) lamiki válasza Stirlitz (#1103) üzenetére


lamiki
senior tag

Feleslegesen rendeltél 2-őt mert amelyik jó a T07xx és T08xx patronokhoz, az jó az összes korábbi típushoz is, a korábbi típusokat rendesen kell resetelni, a 2 újabb tipust ami már 9 érintkezős chippel szerelt azt meg fordítva kell rátartani a resetelőt, ahogy fentebb leírtam (1069-es hozzászólás).
A régebbi, olcsóbb típus csak az újabb 9 érintkezős patronokat nem reseteli.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1106) Stirlitz válasza lamiki (#1105) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Írtad, igen. Hogy forditva kell tartani, de ez nagyon fontos info volt amit most írtál, és eddig nem láttam sehol, pedig olvasni szoktam leginkabb és nem írni. Hogy az újabbik jó a régebbiekhez is. Kellene egy összefoglalót írni már az utángyártott patronokrol és resetelökröl. Na, akkar az egyik megy a vaterara szinte azonnal.

(#1107) lamiki válasza Stirlitz (#1106) üzenetére


lamiki
senior tag

Nekem QE868 van, az is resetel mindent, a 7 és a 9 érintkezős chipeket is. Eddig még csak a gyári T0711-714-est nem sikerült vele resetelni, mert az a legkisebb dologra ami nem tetszik neki letiltja a patront. A régebbi gyáriakat is lehet gond nélkül resetelni, mert ezek még nem voltak úgymond fizikai kapcsolatban a tintával, csak odarakták a patron oldalára őket. A T0711-714-esnél meg van egy külön sensor ami bele lóg a tintába.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1108) Kuter válasza Stirlitz (#1106) üzenetére


Kuter
senior tag

HI.Amit én vettem ennél nem kell forgatni a patront, tipusa.YXD968 resetter.
Patron meg OR-INK T0711-714-ig Chip V6.
Az viszont nem tudom hogy a régi patront reseteli -e ,de a leírásában egyértelműen azt írták,hogy a régi T06 sorozathoz nem jó,ill.azt hogy már reseteli az eredeti T07-T08-as epson patronokat,na ezt nem probáltam ki mert fullra ki fogyasztotam az eredetit,meg meg sem lehet tölten,normálisan .Egyet szétkaptam,hát mit nemodjak ezek az epsonál rendesen belegabajottak a patron fizikai tervezésébe,hát nem is csodálkozom hogy ilyen kurva drága,(tipikusan a sony jut eszembe hogy menyit költöt az audio cd védelmére hogy ne lehesen másolni,de azok legalább 3-4 év és és pár milló dolcsi ablakon való kidobás(mivel hogy enyibe kerűlt mindig az új védelem kifejlesztése) után feladták a harcot.
Én már ara is gondoltam hogy az epson adja ki a kinaiakna mindig az uj chipet és részesedést kapnak belőle fűalatt.
Hát enyi volt igy hirtelen az eszmefuttatásom.
Üdv Mindenkinek.

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1109) lamiki válasza Kuter (#1108) üzenetére


lamiki
senior tag

nagyon könnyen megtudod, hogy reseteli e, szerzel egy régebbi patront, hozzányomod a 7 tüskéjét a 7 érintkezőhöz, és ha pirosról zöldre vált a led a resetelőn akkor oké.
A fordítva resetelés a régi chipekhez képest igaz, mert a nullázón ugye 7 tüske van?
Az újabb patronoknál meg 9 érintkező, a(ahol 5 érintkező van egy sorban) 2 szélső érintkezőnek nincs szerepe a resetelésnél. Ezért ha a resetelő ismeri a régebbi patronokat is, akkor nullázza is, nekem olyan van. Mivel itt 7 érintkező van, itt a 7 tüskét a 7 érintkezőhöz nyomod. a 9 érintkezős chipnél meg fordított helyzetben tudod csak hozzányomni a 7 tüskéhez, máshogy nem.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1110) Kuter válasza lamiki (#1109) üzenetére


Kuter
senior tag

HI.Hát én nem tudom mert a sablon ami van hozzá az a kis műanyag ami gyárilag van rajta azt nem vettem le és ugy nyomtam hozzá a 9 éritkező patront és simán ki resetelte.
resetelő ledje felfelé áll a kezemben a patron kiőmlő nyilása is felfelé áll,igy nyomom hozzá a patront és simán jó, ez az alap felállás,ha forditva akarom hozzá nyomni le kell venem a müanyag pozicionálót.De ugy nem jó mert probáltam eredeti patronal és csak sürün villog a piros,ha meg a normális állásban meg 2-3 villog pirosan utána zöld.A lényeg az hogy a műanyag pozicionáló ha fent van csak egy féle kép tudom rányomni a patront és az ugy ki is resetteli a t07xx szériát simán.(or-ink utángyártott v.6.)

[ Szerkesztve ]

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1111) lamiki válasza Kuter (#1110) üzenetére


lamiki
senior tag

Nem azt írják a termékismertetőnél, hogy csak ahhoz jó, hanem: "Ez a reseter az új szériás, 7xx-es illetce 8xx-es szériákhoz is jó!"
Nekem is van olyan kis műanyag rajta, de nem használom, mert csak bizonyos típusú patronhoz jó, csak úgy szemre nyomom rá a tüskéket a chipre.
Ha leveszed a műanyagot, és a 7 tűt a 7 érintkezőhöz nyomod szerintem 100 % kireseteli.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1112) Kuter válasza lamiki (#1111) üzenetére


Kuter
senior tag

Hi. én a kinai oldalon néztem a gyártonál ott írták.Más.Ki fogyott a fekete utángyártott patronom kiszivagyuztam,kiráztam belöle a tintát,és bele nyomtam a pigmentál feketét,hát nagyon király lett feketeileg szinte megegyezik mot már az eredetivel,söt a színek is kontrasztosabbak lettek ,csak a feketét cseréltem pigmentálra nagyon meggyözö lett az összhatás,ugy hogy maradok az sima színes és a fekete pigmentál keverékénél,A fekete egyből elindult tökéletesen + fejtisztitás nélkül is.úgy hogy marhára meg vagyok elégedve vele,
ui: az or-inkes patronba csak 9 mili tinta ment bele a forgalmazó oldalán meg az van írva hogy 13 mili ,modjuk mindegy mert így is frankó. 9 mili is több mint a 3,5

[ Szerkesztve ]

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1113) Stirlitz válasza Kuter (#1112) üzenetére


Stirlitz
senior tag

A tintát honnét szerezted, és pontosan mi a tipusa? :DD

(#1114) Kuter válasza Stirlitz (#1113) üzenetére


Kuter
senior tag

INK-NARA és hp45 fekete patronhoz vettem ez pigmental tinta 40 mili 1200 és 1600 ft között szokot leni .szerintem mindenhol lehet kapni.Egyébként még a régi nyomtatomat töltötem vele aból maradt.Most kinéztem 1 literes kiszerelést 5000 ft ért az is INK-NARA csak a neten látam,de van és ez a lényeg .
Link
http://plaza.unas.hu/plaza_art.php?cat=668,4,0,Tintapatron_ujratolto_keszlet

ha inne veszel literes a Deskjet 700,810,840,920-as tinta a pigmental.
van minden féle szín,kiszámoltam ha literest veszek mind a négy színből 162 ft a négy patron töltése szerintem nagyon király.

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1115) lamiki válasza Kuter (#1112) üzenetére


lamiki
senior tag

Igen nem egyértelmű, a neten tényleg csak az újabb típusokat írják, ahonnan vetted ott meg azt, hogy az újabbakhoz is jó, majd Stirlitz megmondja mi az igazság, ő úgy is rendelt mindkét resetelőből, ki tudja próbálni.
Ami nekem van QE868 az reseteli mindenesetre a régieket és az újabbakat is.
Azért csak 9 ml ment bele most, mert a többi tinta még a szivacsban maradt azért is töltenek bele egyrészt több tintát, mert a tinta egyrésze arra megy el, hogy nedves legyen a szivacs, egy része meg csak úgy benne marad miután kifogyott a patron.
Most bele ment 9 ml, mert kiszívtad belőle a maradék tintát, de ha csak simán kifogy a patron nem fog bele menni 5-6 ml-nél több, eddig ennél még sosem fért bele a patronba több tinta.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1116) Stirlitz válasza lamiki (#1115) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Ez biztos! Kifogom próbálni mindkettöt, és eredeti patronokon is.

Kuter: Köszi a tinta tippet! :R

[ Szerkesztve ]

(#1117) Kuter válasza lamiki (#1115) üzenetére


Kuter
senior tag

Hi.Hát szerintem ebben nincs szivacs,mert nyomtam bele 1mili tintát és megrázogattam és lögykölödöt a tinta benne,de majd egyet feláldozok azt szétszedem,hogy milyen belűl.
Meg egyből a pigmnetes tinta nyomta volt.A hp 45 feket patronban sincs szivacs pár hete még ilyet töltötem az is csak egy tartály fejjel egybeépítve.

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1118) Stirlitz válasza lamiki (#1115) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Megjöttek a resetelök, nagyon elégedett vagyok az IT-Media-val. Nagyon gyorsak és korrektek voltak, enyire jó tapasztalatom még nem volt csomagküldésel kapcsolatban.
És akkor a tapasztalatok: yxd968 resetelő, ezt írják az újabb patronokhoz, csont nélkül nulláza a t61x-es patront is. A másik To-1000 is müködik, ezt a t61x-es patronhoz ajánlják. De ezt még nem tudtam kiprobálni t71x-es patronal. Viszont szerintem a két resetelő egy és ua. :) Tök ua a müanyagház, yxd968 és a TO-1000 resetelőn is ugyanúgy állnak az érintkezők, mindkettőhőz a segéd vezető müanyag is ugyanaz. És ugyanúgy villog a led is rajtuk, a belsejében lévő kis leírás is egyezik. Aztán fogtam és szétpattintottam őket, a kis elektronika is ua. Jövő héten lesz t71x-es patronom amivel kiprobálom, utángyártott és eredeti is, de merek fogadni rá sok pénzbe is, hogy a régebbi resetelő az ujabb patronokat is nulláza. Majd jelentkezem, addig is a nagy Reset Isten tartsa meg az Epsonok jó szokásait! :DD

[ Szerkesztve ]

(#1119) lamiki válasza Kuter (#1117) üzenetére


lamiki
senior tag

Láttam már elég sok fajta belsejű patront, van amelyikben 2 kamra van és csak az egyikben van szivacs,, van amelyik csak egy összefüggő nagy szivacs, van amelyikben sok légterelő és kamra van, ezt a legnehezebb tölteni, van amelyik majdnem megközelíti a gyári Epson patron bonyolultságát, azért a legtöbben szivacs van.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1120) Kuter válasza lamiki (#1119) üzenetére


Kuter
senior tag

Hi. Ezt elég egyszerűnek nézem ,mert a levegöztető nyilás ahol van atól kb 1 centire gyárilag egy gumidugó van ezt szedtem ki és itt töltötem bele a tintát.És tök jó lett szerencsére.Akkor nem szedek szét egyet sem.

[ Szerkesztve ]

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1121) Kuter válasza lamiki (#1119) üzenetére


Kuter
senior tag

Mostmár csak a sx sorozathoz kell utilt szerezni amivel a nyomtatot resetelem.Idáig csak fizetőset találtam.

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1122) lamiki válasza Kuter (#1120) üzenetére


lamiki
senior tag

Nem fóliázott véletlenül az oldala, és egy átlátszó csepp alakú rész van benne akol látszik a tinta?
Eddig csak abban a típusban láttam gumidugót, az valami kamrás, légszelepes változat volt, és szinte lehetetlen volt megtölteni, amit benyomtam a gumidugón tintát, az kifolyt alul.
Szétszedni mindig érdemes, legalább okosodik az ember.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1123) lamiki válasza Kuter (#1121) üzenetére


lamiki
senior tag

Járjál sikerrel, de szerintem nem fogsz találni. Az SSC-ből már hosszú idő óta nem jött ki újabb változat, és sokak szerint nem is fog soha.
Amúgy ha rendszeresen nyomtatsz vele, és nem hagyod beszáradni, akkor sok-sok évig nem csordul túl, a használt hulladék tinta gyűjtő számlálója.
A sok felesleges tisztítással akár hónapok alatt le lehet tiltatni a nyomtatót, hisz néha negyed meg fél tintapatront is elpazarol, az ember mire kitisztul, ha hagyjuk nagyon beszáradni.
Addig mire szükség lesz rá, csak reménykedhetünk, valaki hátha közkincsé teszi, amit pénzért megvett.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1124) klac


klac
aktív tag

Na , saját tapasztatomból adok közre pár dolgot. Nekem QE868 resetelőm van és EPSON Stylus DX4450 es gépem. Tehát TO711-TO714 patronokat használok és töltök. A resetelő eddig minden féle gyártmányú ilyen patront nullázott beleértve a gyári eredetit is. A gyári eredetit is utántöltöttem, a resetelővel Printymax - tól adtak egy leírást hogyan és hol kell kifúrni, az szerint jártam el, kiegészítve azzal, hogy a kifúrt lyukba tettem egy 5 mm hosszú műanyag cső darabot amely külső fala rátapadva a fúrt lyukra az a közt lévő rést zárta. Ugyanis a gyári patronok felül dupla falúak, ha a két fal közé tinta megy vége, egyébként összesen 3 falon kell keresztülfúrni. A patron chipes oldalától mérve 30 mm legyen a fúrás közép a patron tetején és 11 mm után fúrsz keresztül a 3. falon, 20 mm nél mélyebbre ne fúrj. A falak rettentően kemények tehát nehéz mélyebbre fúrni. Tehát a 3. fal után van az a kamra aminek nem szabad kiürülni, ha kiürül vége. Ezért ezen műveletet kb még félig telt patronokon végéztem el. Csak pigmentes festék jó a gyári patronhoz, más fajtával nam keverhető. Minden szín eredeti gyári legyen. Ha túltöltessz vissza kell szívni, hogy a fenti dupla fal közé ne szivároghasson tinta. Feltöltés után a lyukat le kell ragasztani, ne kapjon levegőt.Hát ez kissé bonyolult de nálam prímául működött, sűrűn kellett utántöltögetni, hogy a fent leírt kamra ne ürüljön ki, ha kiürül annak a patronnak vége. De ez csak minden szín eredeti patronnál működik. Miest közé teszel utántöltött, utántölthető nem eredetit már jönnek a gondok ugyanis azokat letiltja tönkretéve a chipjeiket.
Az utántöltött, és utántölthető patronok egymással keverhetőek, a chip verziótól függetlenül de ha eredetit teszel közéjük, az eredeti letiltja tönkreteszi chipjeiket. Továbbá a tölthető patronok olyan típusánál ahol felül a levegőztető csatorna a műanyagba van bevésve nagyon vigyázni kell, hogy a csatorna ne legyen teli beleszáradt festékkel, ha nem kap levegőt KIHAGYÁSOS CSÍKOSAN nyomtat, ha rázod a patront biztosan megy a csatornába a festékből, ami elzárja a levegőztetőt.
Az utántölthető pigmentes festék után, utántöltött nem pigmentes vagy fordítva tapasztaltam a HALVÁNY ERŐSEBB SZÍNŰ CSÍKOS nyomtatást, ha a fejből nem szívtam ki a benne lévő tintát a műanyag csővel.
Ha valamelyik szín nem nyomtat, azt a patront kiveszem, a nyomtatófejben a patronba illeszkedő csonkra teszek egy kb 50 cm hosszú átlátszó műanyag csövet ( így látom mi van a csőben ) légmentesen rányomom és szájjal szívom fújom többször ismételve, majd az utolsó szívást követően a csövet felül megtörve vagy nyelvvel betapasztva ( így nem folyik ki a benne lévő tinta) óvatosan leveszem onnan, ugyanis az utángyártott nem eredeti pigmentes festék ülepedik és ez okozza a gondot.
Tisztítószernek nyári szélvédőmosó rovaroldós zöld a legolcsóbb.
Egyébként a műanyag cső is tisztítható a szélvédőmosóval ha abból a csőbe felszívsz majd visszaengeded módszert használod.
A csőnek 100 Ft métere vas műszaki boltokban.

Na kb. ennyit kínlódtam, mire ezekre rájöttem. Azért teszem itt közzé, mert erről az oldalról sokat tanultam, és én is azon vagyok, hogy mást megóvjak a bosszankodástól. Továbbá köszönetem fejezem ki az ide segítőszándékkal íróknak pl. maxxum120, lamiki, és a többieknek is külön nicknevük felsorolása nélkül.

(#1125) Kuter válasza lamiki (#1122) üzenetére


Kuter
senior tag

Hi.Nem fóliázott,sima műanyag doboz,mikor belefigyeltem a tűvel a tűt simán lehetet mozgatni jobbra balra ,semi akadályozást nem vettem észre.lehet pont jó választás volt ilyen szempontból,akkor mégis csak szétszedek egyet ha majd kifogy ,mostmár csak kiváncsiságból is.

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1126) lamiki válasza klac (#1124) üzenetére


lamiki
senior tag

Pont ezért nem kínlódok a gyári patron töltésével, mert macerás, az utángyártott partont bármikor meg lehet tölteni.
Amúgy a gyári patron bőre leszedhető, és a fólia felől sokkal egyszerűbb tölteni, nem kell furkálni.
Íme néhány kép okulásnak, egyszer már feltettem valahová, őket, de lusta vagyok megkeresni a linkeket:
728-730-as hozzászólás a képek, majd teszek még fel 1-2 képet, csak olyan lassú most a netem, hogy nem bírom feltölteni

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1127) lamiki válasza lamiki (#1126) üzenetére


lamiki
senior tag



Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1128) klac válasza lamiki (#1126) üzenetére


klac
aktív tag

Igen, ezt a fórumot már több ízben végigtanulmányoztam, olvastam ezeket is, azért is emeltelek ki, név szerint a tanácsot adók közül. Kössz, még egyszer.

(#1129) Stirlitz


Stirlitz
senior tag

Na, akkinek 71x-es vagy újabb patronja van, az vegye meg a yxd968 resetert. Akinek a 61x-es vagy régebbi az a HA-1000est. az yxd968 reseter bár ugytünik reseteli a 61x-es patront, a valóságban nem. Hogy forditva is így van-e, azt még nem tudom, majd jövő héten nekiesek egy új 71x-es patronnak a régebbi resetelővel.

(#1130) Csabee. válasza Stirlitz (#1129) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Mire jó ez a resetelő?

Üdv: Csabee.

(#1131) Stirlitz válasza Csabee. (#1130) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Arra, hogy a kifogyott festéktartályokat, Te magad töltsd meg otthon festékel, kitalálhatod, nagyon olcsó így az üzemeltetés. (egyszerű tölteni, és a gyári patronok 2200ft, az utángyártottak 350Ft-650Ft árrával szemben, ha Te töltöd és reseteled a patront, akkor 100Ft költség alatt vagy patrononként) A resetelő pedig azért kell, mivel a kis festéktartályokon van egy pici chip, ami jelzi a nyomtatónak, hogy a tartályban menyi festék van elméletileg. Hiába töltöd fel festékkel a tartályt, attol a nyomtató még tudja, hogy ez üres (volt). Ez a kis resetelő pedig erre kell. A chipet hozzá érintve, a nyomtató ismét egy új, teli patronként ismeri fel.

(#1132) Csabee. válasza Stirlitz (#1131) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Jól hangzik, de nem tudod úgy megtölteni mint a gyárit! Én nem bízom már az ilyen megoldásokban..

Üdv: Csabee.

(#1133) Stirlitz válasza Csabee. (#1132) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Mért nem? Épp egy órája fejeztem be a töltést. Nem volt itt semmi gond. Rém egyszerű, nem tudom mit lehet ezen elrontani. A nyomtatófej pedig a nyomtatóban van, ezek csak festéktartályok, tehát ezzel nem tudsz minöségromlást okozni. Feltéve, ha korrekt tintád van. Azt is kapsz olcsón, szinte mindenhol. Epson jelenleg az olcsó multifunkciós nyomtatók közt a legjobb üzemeltetés költségeit tekintve biztosan. (Gondolom utángyártott patront árusitok nem örülnek az ilyen tapasztalatoknak, de hát ez van, nem fogok hazudni. Azt írom le, amit valóban tapasztaltam. 5perc alatt visszajött a resetelő ára. Anyiba kerül ugyanis, mint egy sorozat utángyártott patron. Azt mki maga dönti el, hogy van-e egy csep müszaki érzéke ahhoz, némi tintát felszivni egy fecskendőbe, betölteni egy tartályba a megfelelő lukon, majd a resetter érintkezőihez érinteni a patronon lévő chip érintkezőit.)

[ Szerkesztve ]

(#1134) Csabee. válasza Stirlitz (#1133) üzenetére


Csabee.
nagyúr

És az eredeti patront töltöd után vagy az utángyártottat?

Üdv: Csabee.

(#1135) adam_


adam_
senior tag

[link] Erre nézzetek rá, és ha van valami tipp, vélemény, jó tanács, akkor azokat szívesen fogadom! Update: A fekete patront most már úgy jelzi ki, hogy ki is fogyott, holott még nem is nyomtattam vele... illetve egyszer próbálkoztam, de akkor is ilyen összegányolt csíkos baromságot kaptam rendes szöveg helyett, felháborító! :W

Köszönettel, :R
adam_

[ Szerkesztve ]

(#1136) Stirlitz válasza Csabee. (#1134) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Utángyártottat. Én használtam vettem a nyomtatót, beszáradt fejel, mivel akié volt, csak gyárival tudta elképzelni az üzemeltetést, de pénze nem lévén új patronokra, inkább porosodott. És az eredeti patronokat kidobtam. Rossebb foglalkozott velük, egy év alatt gondolom azok is beszáradtak.

(#1137) adam_ válasza adam_ (#1135) üzenetére


adam_
senior tag

:W

(#1138) Stirlitz válasza adam_ (#1135) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Nézd, milyen márkájú patron ez? Van többféle gyártmány. Én Orink-ot ajánlom mkinek, mivel 5 epson nyomtatós ismerösömnél müködnek korrektül. Közte van sx105ös tulaj is. Láttam már több helyen, hogy olcsón van t71x-es patronja, olcsóbban mint más árusitóhelyeken. Ez azért van gyanum szerint, mivel azok régi fajta chippel szerelt patronok. Olyat kell venni, amin a chip tipusa V6.0. Ezekkel nincs gond. A régebbiekkel lehet, újabb gyártású nyomtatók esetén. És utángyártott patront első alkalommal, ugy kell cserélni, hogy az összes gyári patront utángyártottra cseréled. Ha eredeti patront keversz utángyártottal, akkor le is tiltja az utángyártott patronokat. Ja, és többen elfelejtették letépni az új patron lélegeztető nyílásáról a matricát.... Leszedted, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#1139) Csabee. válasza Stirlitz (#1136) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Okés, csak én vettem egy utángyártottat és felismeri felismerte de amire szín jött ki belőle addigra már a sok tesztnyomtatástól félig kifgytak..

Üdv: Csabee.

(#1140) adam_ válasza Stirlitz (#1138) üzenetére


adam_
senior tag

Persze leszedtem a matricát, és az összes patront cseréltem egy bizonyos RE-T0711-től RE-T0714-re a feketétől egészen a sárgáig mindet. De mégse jó! Most mi tévő legyek, mert ugye nyomtatni nem tudok, mivel hiányolja a feketét, holott még nem is nyomtattam vele... :U

[ Szerkesztve ]

(#1141) Stirlitz válasza Csabee. (#1139) üzenetére


Stirlitz
senior tag

És mégis milyen gyártmányut vettél? Írtak már ide, akiknek gondjaik támadtak az utángyártott patronnal. De G&G, Wox, Orink gyártmányokra nem láttam panaszt, asszem, de most visszaolvasom a forumot. Nekem G&G sosem volt, mindig csak Orink és Wox. Jó minőségű nyomatok készülnek vele. És én leginkább foto nyomtatásra használom.

(#1142) Csabee. válasza Stirlitz (#1141) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Érdekes, én a nyomtassingyen.hu-ról vettem... de nemtom már milyen márka de visszavették mert nem voltak jók!

Üdv: Csabee.

(#1143) adam_ válasza adam_ (#1140) üzenetére


adam_
senior tag

Mi tévő legyek? Másik patront most ez miatt nem szeretnék vele, mivel ezt még nem is használtam, de már "rossz"??!!

:W

[ Szerkesztve ]

(#1144) Stirlitz


Stirlitz
senior tag

adam és Csabee.ezPrint patronokrol itt jó szót nem nagyon olvasni. Ellenben Orinkrol nagyon is. Hogy nyomtassingyen mit árul, nem tudom. Nem derült ki a webshopjukból. Egyben biztos vagyok, ha Orink v6.0ás t71x-es patront használsz, elégedett leszel. És adam. Vidd vissza oda, ahol vetted. Látod, hogy silány minőségű. Vegyél egy sorozat megfelelő utánygyártottat.

[ Szerkesztve ]

(#1145) Csabee. válasza Stirlitz (#1144) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Hol kapok ilyen patronokat? 22.kerületben lakom.. jó lenne a 11.kerületben találni ilyet.

Üdv: Csabee.

(#1146) adam_ válasza Stirlitz (#1144) üzenetére


adam_
senior tag

De ha már visszaviszem az üzletbe a nyomtatóba töltött patronokat, akkor azzal mire megyek? Pénzemet úgy se kapom vissza... :U

[ Szerkesztve ]

(#1147) Stirlitz válasza Csabee. (#1145) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Ne haragudj, én pécsi vagyok. Fogalmam sincs a pesti boltokról. Rendelj a tintacentrumbol orinkot vagy az itmediatol g&g-t, nekem még olyanom nem volt, egy vki irta hogy gondja volt vele. De nem tömegesen mint az ezPrintre.

(#1148) Stirlitz válasza adam_ (#1146) üzenetére


Stirlitz
senior tag

De! Szar minöségű, hisz nem tudsz vele normális nyomatot késziteni, vagy igen? Egyébként korrekt boltok viszaveszik, többen vittek itt már vissza patront, és sikeresen vissza is vették.

(#1149) lamiki válasza adam_ (#1140) üzenetére


lamiki
senior tag

Valószínű be volt száradva a feketéd, és kitisztítottad, legalább is erre tudok gondolni, vegyél egy másik feketét, vagy egy resetelőt.
Na az utángyártottat hibáztasd, ha beszáradt a fej, a gyárit is kipocsékolta volna tisztításra.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1150) Stirlitz válasza lamiki (#1149) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Ez is igaz, erre nem gondoltam, hogy beszárdt a fej. :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.