Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) lamiki válasza bicskeyd (#1800) üzenetére


lamiki
senior tag

A csíkozás, nem patron függő, ha kiveszed és visszarakod ugyan azt a patront, az is csíkozni fog nagy valószínűséggel, mert levegő kerül a tintaellátó rendszerbe (mint fentebb is mondták).
Patron csere után, van, hogy egyből jó lesz, van, hogy 1-2szoftveres tisztítás kell, mire jó lesz, olyan is van, hogy még ettől is több.
Patron csere után nyomtatni kell egy fúvóka ellenőrző mintázatot, és az mindig megmutatja mi a helyzet, dolgozik e az összes fúvóka, ha csak 1-2 kihagyás van benne, az néha magától is elmúlik, de ha sok, azon csak a szoftveres fejtisztítás segít.

Mindenesetre kerülni kell az indokolatlan patroncseréket, mert jelentős tinta felhasználással jár, mivel ilyenkor elég sok tintát kifúj a hulladék tinta gyűjtőbe a nyomtató, és emiatt a számlálója is hamarabb túlcsordul, hamarabb letilt a nyomtató.
Csak a régebbi Epsonokhoz van szabad program amivel ez nullázni lehet, az újabb Epsonokhoz egyenlőre nincs ilyen közkézen.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1802) lamiki válasza lamiki (#1799) üzenetére


lamiki
senior tag

A következő hozzászólás a patron utántöltő fórumozóknak szól:
A Dye vízbázisú utántöltő tintáknál a szín intenzitást (pl a piros túl erős, túl sok) desztillált vízzel is beállíthatod.
Pl. a töltéshez szükséges 5 ml tintát, a következő képen szívod fel a fecskendőbe: 1 ml desztillált víz, 4 ml tinta, vagy 2 ml desztillált víz 3 ml tinta, attól függ mennyire van túlsúlyban a piros, lehet akár még ennél is több desztillált víz kell.
Én a fotó színeket a fotó nyomtatómba a jelenlegi tintámból úgy keverem ki, hogy 1.4 ml tinta és 4.6 ml tinta = 6 ml, ennyi kell ahhoz a patron típushoz. Már kis mértékű eltérés is jelentős, ha pl. a fotó kéket 2 ml tintából és 4 ml desztillált vízből keverem ki, akkor kékes árnyalatú lesz a fotó.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1803) mr_ricsi


mr_ricsi
veterán

A gyári patronok chipjein látható számokból lehet valami értelmeset kikövetkeztetni? Pl. összerendelhetők az utángyártott verziószámokkal?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1804) mkRoland válasza lamiki (#1801) üzenetére


mkRoland
senior tag

Mindenesetre kerülni kell az indokolatlan patroncseréket, mert jelentős tinta felhasználással jár, mivel ilyenkor elég sok tintát kifúj a hulladék tinta gyűjtőbe a nyomtató, és emiatt a számlálója is hamarabb túlcsordul, hamarabb letilt a nyomtató.
Csak a régebbi Epsonokhoz van szabad program amivel ez nullázni lehet, az újabb Epsonokhoz egyenlőre nincs ilyen közkézen. /lamiki/

Olvastam néhány hsz-t, miszerint a DX7400-hoz jó a CX8300 waste-ink resetter programja. Még nem próbáltam ki, mert már volt szó róla, hogy csúnyán el lehet b@52ni így a nyomtatót, de ha kiadná a használt-tintatartó-tartály-tele üzenetet, onnét úgyis csak ez a megoldás marad (vagy a pénzes szervíz). A leírás itt található.

Majd egyszer azt is kipróbálom (ha már üres patron-üzenetet kapok), hogy a nyomtató kikapcsolt állapotában cserélem ki a patront. Így elvileg amikor bekapcsolom, nem folyat el a feltöltéshez tintát, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#1805) Stirlitz válasza mkRoland (#1804) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Majd egyszer azt is kipróbálom (ha már üres patron-üzenetet kapok), hogy a nyomtató kikapcsolt állapotában cserélem ki a patront. Így elvileg amikor bekapcsolom, nem folyat el a feltöltéshez tintát, ugye?

Téves az elképzelés. Ha patront cserélsz, mindenképp feltölti tintával a fejet. Hogy ne maradjon benne levegő.

Ha már túlcsordult a nyomtató akkor semmit sem vesztesz, igazad van. Meg kell próbálni. Valszeg kuka lesz belőle úgyis. Lenullázott számlálóval, de beszerezhetetlen patronnal.

[ Szerkesztve ]

(#1807) Kuter


Kuter
senior tag

Hi.Az előző hozászolásom törölték csak tudnám miért??????Igy hát megprobálom mégegyszer.

Adujstment SX100 -105,B300 stb...
Link.
http://www.mediafire.com/?sharekey=1cf9febf0684e438ab1eab3e9fa335ca3c3f0bf9008c2dad

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1808) mkRoland válasza Kuter (#1807) üzenetére


mkRoland
senior tag

Már az előző hsz-eddel kapcsolatban akartam írni, hogy NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!
Főleg a "Service Manual" mappában lévő CX7300/CX8300 (amik ugyanazok, mint a leggyakrabban használt EPSON-ok, csak más piacra szánva; pl.: CX7300 = DX7400; SX200; SX205; CX8300 = DX8400; SX400; SX405) "BIZALMAS/TITKOS/CSAK BELSŐ HASZNÁLATRA" kulcsszavakkal ellátott professzionális szervizelési útmutató (szétszerelési képekkel, hibajelenségek okozóival és megoldásaikkal) tűnik hasznosnak.
Ha esetleg törölnék megint a hsz-ed, Kuter, ITT van a letöltési link újból!

[ Szerkesztve ]

(#1809) lamiki válasza Stirlitz (#1805) üzenetére


lamiki
senior tag

Igen mindenképpen feltölti a fejet és tisztítani fog, mert ahhoz, hogy a fej kimozduljon a patroncseréhez, mindenképpen be kell kapcsolni a nyomtatót, és ezt meg fogja jegyezni a nyomtató, mármint a fej pozícióját, és ha bekapcsoláskor nem ott áll, vagy patroncsere pozícióba áll, akkor először kiküldi jobb szélső pozícióba a fejet, aztán bal szélsőbe (gondolom azért, hogy a fej 2 szélső pozícióját bekalibrálja), és tisztítani fog egyet.
Amúgy érdekes, de ha számítógépről leválasztva cserélek patront és többször tisztítani kell, a patronból látszólag kevesebb tinta fogy, mintha ugyanezt a számítógépre kötve csinálom meg. Bár ez lehet csak szubjektív, mert van úgy, hogy egy patron csere után közel full tinta szint van, és olyan is van, hogy valamelyik színből akár 1/3át is kitisztítja, a többiből meg kevesebbet, lehet ott valami dugulást érzékel, és azért fúj ki abból a színből többet.

100 %-ig egyet értek veled, egy olyan programmal meg ami nem kimondottan az adott nyomtatóhoz való, én is csak akkor próbálnám meg kinullázni, ha már minden egyéb dolgot kipróbáltam, mert lehet lesz egy Ausztrál, vagy USA, vagy Latin piacra szánt típusú nyomtató a buherálás után belőle, csak internetről beszerezhető patronokkal, vagy egy elajándékozni való scanner :).

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1810) Tötyi


Tötyi
csendes tag

Hali! Megadta magát az előző multifunkciós nyomtatóm, így most gyorsan és olcsón kellene szereznem egyet (vizsgaidőszak rulez... :) . Az Epson SX105 kézenfekvő választásnak tűnik, már amennyire át tudtam futni a netet árak és elérhetőség tekintetében az elmúlt 1-2 órában, de mielőtt nagy hirtelen megveszem, gondoltam megkérdezem itt, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel a típussal? Ahogy nézem, utángyártott patronok olcsón vannak hozzá (500 Ft környékén kezdődnek), ezek mennyire megbízhatóak, valamint "működőképesek" (CISS rendszer még nincs a cucchoz, vagy csak én nem találtam?)? Még nem volt Epson nyomtatóm, így nem vagyok képben ezzel a típussal. Köszi szépen a segítséget előre is!

(#1811) Stirlitz válasza Tötyi (#1810) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Nyugodtan vehetsz sx105-öt. Olcsón lehet üzemeltetni. Itt pedig minden info már leírásra került legalább egyszer amit az üzemeltetésével kapcsolatban érdemes tudni. Tescoban is 12500ft egy ilyen szerkezett, szal nem pénz. Ár/érték aránya jó.

[ Szerkesztve ]

(#1812) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Hali!

A megállásos nyomtatási hiba a fekete cseréjével megoldódott. Most akadt más gond vele. G@G utángyártottak voltak benne, azok is kerültek bele most is.
Kicseréltem a feketét, mert kevés volt benne, és azóta hülyül, mióta benne van, csere után ment rendesen. Aztán kírta, hogy nem ismeri fel a magentát és a ciánt. Kicseréltem. Akkor nem ismerte fel a sárgát. Kicseréltem. Most egyiket sem ismeri fel. V6-os chippel árulták őket, mindegyik tele van. Szereznem kéne egy resetelőt? Vagy mi lehet vele? Itt van a nyomtatő, max 150 oldalt nyomtattunk vele és egyszerűen használhatatlan. A Canonommal semmi gond nincs, ezzel a sz**ral meg nem lehet dolgozni, 2-3 oldalanként mindig történik valami.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1813) McJoker válasza lamiki (#1802) üzenetére


McJoker
tag

Sziasztok!

Ennek mennyi lehet kb. az esélye, hogy az utántöltött patronok színhelyessége hagyhat némi kívánni valót mondjuk egy kép nyomtatásában?
Erősen gondolkozok, hogy beruházok a kellékekre és itthon fogom tölteni a patronokat, viszont, ha ilyen macerák jöhetnek elő, akkor nem tudom. :) Sajna nincs sok időm még pluszba kísérletezgetni ezzel. Jó, gondolom tuti tipp nincs, de mégis mennyi az esélye annak, hogy az utántöltött patronokkal semmi gond nem lesz? :))
Köszi!

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#1814) Stirlitz válasza McJoker (#1813) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Párat kellett volna visszaolvasni. Stirlitz és Lamiki által használt módszer tűnik csak biztosnak: nagyobb mennyiségű tintát megvenni, a kiürült patronokat feltölteni, resetelni, egyszer faszán bekalibrálni, és életed végéig boldogan használni...

(#1815) Osynho


Osynho
addikt

Üdv!
Epson 515W-ről van vmi infótok, véleményetek? Elég új cucc, de nekem bejön, mert multis + wifis és viszonylag olcsón üzemeltethető. Ahogy nézem egy 2ezres T071X
packkal együtt is működne. Gondolom csak a legújabb generációssal, ugye?

(#1816) Stirlitz válasza futo001 (#1812) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Én és mások is annyiszor, de annyiszor javasolták már az Orink patronokat.......... Nem tehettem meg 2h.sz.-enként, még a végén valami sötét lélek rám fogná, hogy hitelrontó vagyok. De ha valaki veszi a fáradtságot és visszaolvas, hogy a különböző márkájú utángyártott patronokkal kinek milyen tapasztalata volt, sok mindenre rájöhet. Szerintem most sem történt más, mint a patronjaidon a chip-eket a nyomtató valamiért nem fogadja el. (Majd jön Lamiki, és hátha tudd erre valami biztosat mondani. Én csak annyit tudok mondani, a patron chipekel lesz a baj, de, hogy pontosan mi, azt nem tudom.)

(#1817) Stirlitz válasza Osynho (#1815) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Ez így van. V6.0 alatt ne is próbálkozz vele.

(#1818) futo001 válasza Stirlitz (#1816) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Orink... utánanézek, hol lehet beszerezni. Most nagyon filózok egy nullázón, hátha megoldja a problémát.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1819) Stirlitz válasza futo001 (#1818) üzenetére


Stirlitz
senior tag

A nullázó nagyon jó dolog, és ha van, akkor fillérekért lehet nyomtatni. Csak az a baj, hogy gyanúm szerint, valamiért a patronjaidon letiltotta megint a chipeket a nyomtató. Sajnos, ahogy nézem, a "tuti helyen" orink hiány van valamiért. Állítják, hogy amit helyette adnak az is tökéletesen fog müködni, de nem írták oda, milyen márka is lenne az. Ha esetleg wox lenne, az jó lenne nagyon. E-mail-ben meg kellene kérdezni. De már fáradt vagyok, majd holnap.

[ Szerkesztve ]

(#1820) futo001 válasza Stirlitz (#1819) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Ha így van, a nullázó nem oldja fel a tiltást?
Amúgy épp most rendeltem nullázót, 3400Ft postával. Lehet beszerzek egy garnitúra Orinket is, aztán töltögetem. :)

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1821) Stirlitz válasza futo001 (#1820) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Tudtommal nem oldja fel a tiltást sajnos. Ha magad fogod tölteni a patronokat, hamar rájössz, hogy egy patron töltés kb 75Ft. Enyiért sztem megéri dolgozni kicsikét.

(#1822) Jarod1


Jarod1
addikt

Sziasztok 1 kis help kellene!! Ezrink utángyártott patron tettem bele a sx405 ös epsonba
a Cyan a magenta és a yellow bele is ment gond nélkül, a feketét viszont nem ismeri fel.
és megnéztem a chipjét a feketének 6.0 as, (a többi 5.0.) ami tudtommal nem jó, de dobozán is rajta van sx405 höz is jó, mostmár a vissza tett régi patront se ismeri fel,
olyan mintha nem pattanna bele.. Valakinek van ötlete, mert így nyomtatni sem enged.... :F :F :F :Y :Y :O

(#1824) 5800 válasza Krisz79 (#1823) üzenetére


5800
csendes tag

Sziasztok kellene egy kis segítség.Van nekem egy EPSON DX 6000 nyomtatóm.A probléma az vele,hogy kifogyott a gyári patron sajna a négy gyári elég drága lett volna bele.Ezért vettem bele utángyártottat,ami nagyon rosszul nyomtatt ha színest nyomtatok minden tiszta rózsaszín a feketefehérnél se tökéletes csíkokat lehet látni.Azért mert utángyártott ennyire nem kéne csúnyán nyomtatni esetleg valakinek,ötlete típpe nincsen hogyan lehet ezt orvosolni?

(#1825) belinszky


belinszky
csendes tag

Sziasztok.

Egy kis segítségre lenne szükségem. Nekem is dx3850-esem van. A laptopommal hibátlanul működik, de az asztali géppel nem tudom összehozni, de csak a nyomtatást. ( minden működik, csak a nyomtató nem) Olyan hibaüzenetet ír ki, hogy a nyomtatási várólista kezelés nem fut. Ezt nem tudom mit jelent. Ha valaki tudja segítsen PLS!! :Y

Köszönöm! :C :R

Üdv Mindenkinek.

(#1826) Stirlitz válasza Jarod1 (#1822) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Nem esett valami oda a patrontartóba? Esetleg az utángyártott patronról nem törött le valami? 4db egyforma gyártmányú és mind v6.0ás chippel szerelt patron kellene. Ha nem egyformák, előfordulhat, hogy tilt a nyomtató. Főleg az újabb gyártású nyomtatóknál kell erre figyelni. A régebbiek eszik vegyesen is a patronokat.

(#1827) Stirlitz válasza 5800 (#1824) üzenetére


Stirlitz
senior tag

A patronokról letépted ugye, a szellözőnyílást takaró kis matricacsíkot? Esetleg egy fúvóka ellenőrző mintázatot nyomtathatnál, hogy mégis hány fúvóka nem megy. (biztos, hogy jó sok nem) Nem normális az ilyen csíkozás, teljesen normális a nyomtatási kép utángyártott vagy otthon töltött patronnal is.

(#1828) Stirlitz válasza belinszky (#1825) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Az asztali géped operációs rendszere mi is? Ez lenne a minimum, hogy tudjunk segíteni. De arra tippelek, valamelyik nyomtatással összefüggő szolgáltatás nem indul automatikusan.

(#1829) futo001 válasza belinszky (#1825) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Ez segíthet neked:
http://prohardver.hu/tema/epson_nyomtato_segitseg_kene/hsz_1790-1790.html

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1830) Stirlitz válasza futo001 (#1829) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Pontosan ez az amire gondoltam, hogy nincs rendben nála. Nagy köszönet! Ez alapján már biztos betudja indítani a nyomtatót.

(#1831) Jarod1 válasza Stirlitz (#1826) üzenetére


Jarod1
addikt

nem törött le semmi, egyforma mind a 4 patron, leagábbis a gyártó külső doboza szerint, a Feketén csak akkor vettem észre hogy 6.0 amikor kiszedtem mert nem ismerte fel, de most miért nem fogadja be a régi patront ami eredeti?? :F

(#1832) mkRoland válasza belinszky (#1825) üzenetére


mkRoland
senior tag

Ez (amit Futo001 az előbb linkelt) Win7-hez készült leírás (XP sem sokban különbözik), és meglehet, hogy "Nyomtatási várólista" vagy "Helyi nyomtatási várólista" néven találod. Tedd automatára a futtatását, és indítsd is el egyből!

[ Szerkesztve ]

(#1833) Stirlitz válasza Jarod1 (#1831) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Nem pattan a helyére? :Y Vagy csak nem ismeri fel?

[ Szerkesztve ]

(#1834) 5800 válasza Stirlitz (#1826) üzenetére


5800
csendes tag

Kinyomtattam amit mondtál fúvóka ellenőrző mintázatot elvileg ferdén négy színnek kéne lenni,ugye?Na ebből nekem kettő van a fekete és a piros.

(#1835) Stirlitz válasza 5800 (#1834) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Gondoltam, hogy ez lesz a végeredmény. A sárga és a kék patron a helyén van rendesen? Biztosan átszakadt az alján lévő kis fólia ami a fej csonkjaira megy? El van távolítva a patron lélegeztető nyílásárol a védő fólia? Az a baj, hogy nem jutt festék a fejbe. Szedd ki és ellenörizd amiket mondtam.

(#1836) 5800 válasza Stirlitz (#1835) üzenetére


5800
csendes tag

Megtörtént megnéztem le volt szedve a próbanyomtatásnál már ott volt mind a négy szín igaz a kék nél volt egy kis szaggatot rész.Kinyomtattam egy kép ez már szines de a képen keresztbe narancssárga csikok kb. két centis szünetekkel voltak hol erőssebben hol gyengébben.ez mitől lehet?

(#1837) Stirlitz válasza 5800 (#1836) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Még mindig nem jut elég festék a fejbe, illetve lehet, hogy már jut, csak az elöző probálkozásod alatt, teljesen kiürült szerencsétlen. És még mindig levegős a fej. Próbálj ki egy fúvóka tisztítást, a nyomtató beállításoknál találod, ahol a patroncserét is lehet kérni. Azzal számolj, hogy festéket fog fogyasztani rendesen. Viszont vélhetőleg beindul végre rendesen a nyomtató. Egy kérdés, a patronok behelyezés elött hogy voltak tárolva? Oldalra fektetve, vagy állítva, abban a helyzetben, ahogy a nyomtatóban is vannak? Behelyezés elött megrázogattad kicsit őket, ahogy a patroncsere közben a gyári segédprogramban az ábra is mutatja? Az aljukon lévő fólia rendesen átszakadt? Gondolok itt a sárgára elsősorban.

[ Szerkesztve ]

(#1838) Jarod1 válasza Stirlitz (#1833) üzenetére


Jarod1
addikt

valahogy nem pattan a helyére, nem értem miért mert a többi gond nélkül pattant, a fülön lát igazából hogy nincs a helyén...ötletek?

(#1839) Stirlitz válasza Jarod1 (#1838) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Hát innét többet nem tudok. Biztos, hogy van valami szabad szemmel látható oka, hogy nem pattan be. De te vagy a nyomtatónál, neked kell alaposan megnézni, mi lehet ott. Hasonlítsd össze a nem beugró patront a többivel ami a helyére megy, esetleg a patronhelyét a szomszédos patronnal ahová bepattan a patron gond nélkül. Kell ott lennie valaminek, ami fizikailag megakadályozza, hogy a helyére kerüljön.

[ Szerkesztve ]

(#1840) Sebi72


Sebi72
csendes tag

Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni. Van (volt) egy dx4400-as nyomtatóm, amiben a gyári után 2x volt utángyártott patron cserélve, majd jött a nem kompatibilis szimpdróma. Sajnos akkor még nem voltam benne biztos, hogy a patron okozza. Nem akartam bele venni eredeti garnitúra patront, hisz annyiba került volna, mint egy új nyomtató. Így a polcon porosodott 1évet. Most ráérő időmben leporoltam, és rájöttem, hogy a fekete patron okozta a problémát, így hát beruháztam egyre (utángyártott). Működött is volna, de sajnos beszáradt a nyomtatófej, a tisztítására pedig kipocsékoltam az összes tintát, de mégsem lett jó. Gondolom ez már sohasem lesz tökéletes. Beruháztam volna egy resetter-re, de mindenütt azt írják, hogy a T07XX patronokhoz nem jó. Ha tudnátok olyan nullázót ajánlani, amelyik biztosan működik,beruháznék egyre, és egy új nyomtatóra, de DX szériát már nem lehet kapni, az SX szériába viszont T08XX patronok valók. Ezeket is lehet resetelni?
Segítségeteket előre is köszönöm! :F

(#1841) Sebi72


Sebi72
csendes tag

Mi a különbség az SX-105 és az SX-115 között?

(#1842) mkRoland válasza Sebi72 (#1840) üzenetére


mkRoland
senior tag

Szia!
A t089x széria ugyanaz, mint a t071x széria, csak kevesebb tinta van benne (és emiatt olcsóbb). A DX4400-ba, az sx105-be és sx115-be (meg a többi sx-be is) belemegy mindkettő. Resetter: link

Az sx105 és 115 között (szerintem) csak a gyártási évében van különbség, meg legfeljebb a desing-ban. Ugyanazt tudja mindkettő, de minél régebbi, annál könnyebben megeszi az utángyártottakat.

[ Szerkesztve ]

(#1843) Stirlitz válasza Sebi72 (#1841) üzenetére


Stirlitz
senior tag

115ben több fúvóka van és a scanner része is vmivel nagyobb felbontásban tudd szkennelni. Pontosan összehasonlitani az epson honapján tudod. Resetert a printymaxnál tudsz venni, ha visszaolvasol, megtalálod a linkjét is. DE mielött megvennéd az újat, próbáld meg kitisztitani a fejet. Ennek mikéntjéröl is volt szó, kicsitt olvass vissza. Restert a régebbi tipusú patronokhoz az itmedia-nal keress.

[ Szerkesztve ]

(#1844) mkRoland válasza Stirlitz (#1843) üzenetére


mkRoland
senior tag

Nincs benne több fúvóka, és a scannere sem tud többet, szerintem az sx200-asokkal keverted:
SX105:
Nozzle configuration: 90 nozzles black / 29 nozzles, each colour (cyan, magenta, yellow)
Droplet size: 4 pl (minimum) with Variable-sized Droplet Technology
Scanning Resolution: 600x1200 dpi
SX-115:
Nozzle Configuration: 90 nozzles black/29 nozzles, each colour (cyan, magenta,yellow)
Droplet Size: 4 pl (minimum) with Variable-sized Droplet Technology
Scan Resolution: 600x1200 dpi

[ Szerkesztve ]

(#1845) Stirlitz válasza mkRoland (#1844) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Talán.

(#1846) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

Van itt[ez] a videó.Mondjuk nem az a nyomtató ami nekem van és nem az a patron(T0711) de úgy néz ki,és az én gyári patronomon is ott a kis "gomb".Szétszedtem a kiürült patront és az amit a videón megnyom a fickó az csak 1műanyag pöcök ami csak úgy ott van és azt nem lehet nyomkodni.Szereztem egy YXD-968 resetelőt és megpróbáltam vele resetelni a gyári fekete chipjét amit már egyszer kifogyott és nem csinált vele semmit.A resetelő lede pedig zöldre váltott és az utángyártott patront meg reseteli jól.
Egyébként ez onnan való ahol orink hiány miatt más bevált márkát adnak.De nem látok rajta márka jelzést,az a lényeg ,hogy jó!

(#1847) mr_ricsi válasza mr_ricsi (#1803) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Egy SX100-ban az alábbi gyári patronok vannak:
T0891 chip: D3104
T0893 chip: D3130
T0892 chip: D3101
T0894 chip: D3137

Mindegyikhez 2008. szeptemberi gyártási időt ír, és a nyomtató rendben működik.

Ha jól gondolom, ehhez a nyomtatóhoz nem szükséges v6 utángyártott patronokat keresni, a v5.x chipekkel is működnie kellene?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1848) Stirlitz válasza bicskeyd (#1846) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Azon, hogy jó, nem csodálkozom. Árulnak epson nyomit is, van mivel kiprobálni, és meg is teszik szerintem. Ahogy a mellékelt ábra is mutatja.

(#1849) lamiki válasza mr_ricsi (#1847) üzenetére


lamiki
senior tag

Igen működnie kellene, 100%-osan csak akkor tudod meg ha kipróbálod, csak semmiképpen ne engedd frissíteni a netről a meghajtó programot a legújabbra, mert onnantól valószínű csak a legújabb patronokat fogja szeretni, már többen írták, hogy így jártak, és hiába rakták vissza utána a régebbi meghajtó programot, valószínű a nyomtató programjába is belepiszkál.
.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1850) lamiki válasza bicskeyd (#1846) üzenetére


lamiki
senior tag

Már leírtam én is és mások is egy párszor, legutóbb nem is olyan rég de azért újra:gyári T0711-714-es patron ha kifogyott, többé nem resetelhető!!!

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.