Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

Pedig olvastam ezt én is, akkor onnan volt ismerős az hogy valószinű nem reszetelhető.
Arra lennék kíváncsi,mivel nem igazán tudom hogyan műxik ill történik a tinta kijuttatása a lapra,hogy van e erről valahol téma?! Konkrétan azért érdekel mert ha elkezdem a szélvédőmosóval fecskendő segítségével és egy infúzióscsövön át a fúvókába nyomatni az anyagot akkor ott mik vannak? Gondolom valami membrán vagy szelep lehet ott ami miatt nem folyik szanaszét a tinta mikor éppen nem használom a nyomtatót.Mi zárja-nyitja a tinta útját? A bogármosót ha belepréselem a fejbe, (ami valószinűleg zárt állapotban van mivel nem nyomtatok és nincs szükség tintára ezért nem is engedi kifolyni)hogyan jön ki alul anélkül hogy károsítana valamit? Elég sokat olvasgattam ezt a mosogatós témát és biztos hasznos művelet,szeretném jobban átlátni a dolgot. Kireszeteltem az utángyártott patronokat,és a kékből olyan mintha tényleg kifogyott volna.Miután kivettem a gyárit nagyon hiányosan nyomtatta az ellenőrzést a kéknél.Képszerkesztővel csináltam egy Cyan szint és ezt nyomtattam ki többször is,de eléggé csíkos lett aztán meg semmien.Kivettem,belefújtam a patron légzőnyílásába hátha nem kap levegőt de kapott mert két csepp tinta kijött alul.De ezek szerin mégis csak lenni kell még benne tintának.
Nyomtatgattam még párat de nem lett jó.Ahogy írták is itt valahol,hogy desztvízzel szokták hígítani a tintát ne legyen annyira erős a szin,ezen felbuzdulva gondoltam 1merészet. Vasárnap van nem tudok venni desztvizet és utántöltő tintám nincs,ezért havat megmelegítettem és ezt szívtam fel a fecskendőbe amit a gumidugó eltávolításával bele is nyomtam a patronba,és így biztos hogy van benne cucc.
Kb kétszer háromszor csináltam fejtisztítást de még most is 80%os a tesztnyomat a kéknél. Na Lehet sok baromságot írtam inkább le is fexek!

[ Szerkesztve ]

(#1852) Stirlitz válasza bicskeyd (#1851) üzenetére


Stirlitz
senior tag

A hó melegítés desztiláltvíz helyet nem volt hülyeség, ha friss hó volt. És a tisztítással sem tettél rosszat. Lehet kell még tisztítani, néha nagyon makacsul betud dugulni, ha nem használták a nyomit sokáig.

(#1853) bicskeyd válasza Stirlitz (#1852) üzenetére


bicskeyd
csendes tag

Ja azt elfelejtettem írni hogy a fejen is átnyomtam az említett infúziós csó ráhúzásával a vizet és alul a papírtörlő csupa víz lett. Tehát ha nem megy minden fúvóka az jelentheti azt ,hogy beszáradt?Mert már csak pár darab nem megy. Az az érdekes a gyári tintával még jó volt és ez most volt néhány napja.Most ennyi idő alatt beszáradt volna,vagy levegős lenne?
Szerintem most fogok rendelni egy CISS rendszert,mert legalább abban látom meddig van a tinta.És ha van benne akkor már csak a fúvókánál lehet a gond.

(#1854) Stirlitz válasza bicskeyd (#1853) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Ne ruházz be ciss rendszerre, amig nem tökéletes a nyomtatód. Inkább tisztitsd még. Aztán resetter és töltsd meg te magadnak a patront. Otthonra ez a tuti, ciss nagyon drága, otthon nem hozza vissza az árát. Profi mellóra meg nem ilyen kategóriás nyomtató kell.

(#1855) mr_ricsi válasza lamiki (#1849) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"csak semmiképpen ne engedd frissíteni a netről a meghajtó programot a legújabbra, mert onnantól valószínű csak a legújabb patronokat fogja szeretni, már többen írták, hogy így jártak, és hiába rakták vissza utána a régebbi meghajtó programot, valószínű a nyomtató programjába is belepiszkál."

Köszi, de ez az infó tőlem indult. :)
[link]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1856) bicskeyd válasza Stirlitz (#1854) üzenetére


bicskeyd
csendes tag

Azért gondoltam [erre] mert ami nállam van resetelő az még nem az enyém.Tehát az 3ezer ft lenne meg még rendelnem kellene tintát ami kb még 3ezer.
A Ciss rendszerrel meg adnak tintát is mondjuk biztosan nem tele tankolva.És resetelőt sem kellene vennem hozzá.Végülis nem sokat nyomtatgatok,csak most a szar időben vagyok itthon és szadizom a nyomtatót.A gyári fekete 1év alatt fogyott ki.

(#1857) Stirlitz válasza bicskeyd (#1856) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Hát én nem ezt választanám, profi cucc, de ha egy évben egy patront használsz el még a resetelő is sok. Vegyél inkább utángyártott patront, az ajánlott helyek valameilyékéröl és ajánlott márkát. Idegrendszered kímélve lesz.

(#1858) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

Felhívtam a boltot [ezután] akartam érdeklődni,de nem tudott semmit mondani azon kívül ami oda levan írva. Úgy látom ez v2-es chippel van szerelve (legalábbis az van odaírva) namost nekem dx7450es nyomim van. Azt írják DX7000hez is jó,tehát szerintem az enyémhez is.Csakhogy a netről leszedett telepítővel(legfrissebbnek látja) van felrakva a nyomtató,és akkor az már nem fogadja el a 2es chipet?! Meg mennyi tintával adják vajon a cuccot?

(#1859) lamiki válasza mr_ricsi (#1855) üzenetére


lamiki
senior tag

Ok :R
Mástól is hallottam már, panaszkodtak, hogy így jártak, de azt végül még mindig nem tudtam meg 100%-osan, hogy tényleg a nyomtatóba is belepiszkál a telepítő, vagy csak az Operációs rendszerben helyez el valami bejegyzést, és egy rendszertelepítés megszünteti a problémát. De még senki nem vette a fáradságot, hogy emiatt újra rakja a Windows-t, hanem vettek V6.0-ás patront, amennyire tudom.
Nem régen az én SX200-ason meghajtó programja is mindenáron frissíteni akarta magát a netről, de szerencsére ezt nem suttyomban tette, hanem állandóan kérte az engedélyemet, én meg nem engedtem meg neki.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1860) 5800 válasza Stirlitz (#1837) üzenetére


5800
csendes tag

Szia megcsináltam a fúvókatisztítást most már csak 2 cm-ként van benne egy-egy erős csík.

(#1861) lamiki válasza mr_ricsi (#1855) üzenetére


lamiki
senior tag

Na csak megkerestem, mert emlékeztem, hogy valami töltögetős fórumon olvastam már ilyet korábban is: [link]
Bár ő nem írt forrást, hogy honnan származott az infoja

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1862) lamiki válasza bicskeyd (#1858) üzenetére


lamiki
senior tag

Ha valóban ilyen keveset nyomtatsz akkor tényleg felesleges pénzkidobás ilyet venned, sokkal jobban jársz ha veszel olcsó utántöltött patront. Egyet értek Stirlitczel
Ezekkel CIS rendszerekkel sok valakinek meggyűlt már a baja, a beszerelés és a beüzemelés is igényel elég sok szakértelmet, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy tényleg a te nyomtatódhoz is jó, és ha mégsem a pénzt nem kapod vissza, mert ők nem írták, hogy a te nyomtatódhoz is jó, csak saját felelősségre rendelheted.

4x100 ml tintával adják ezeket.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1863) Sebi72 válasza Stirlitz (#1845) üzenetére


Sebi72
csendes tag

Köszönöm a gyors és korrekt válaszokat! :R

(#1864) Sebi72 válasza Sebi72 (#1863) üzenetére


Sebi72
csendes tag

Közben én is találtam egyet, csak drágább:[link]

(#1865) futo001 válasza Sebi72 (#1864) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Ez 3000Ft, és jó a 7 és 9 tűs chipekhez egyaránt.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1866) Stirlitz válasza 5800 (#1860) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Na! Ez már eredmény. Reméljük, nem ment véglegesen tönkre egy-két fúvóka. Egy fúvóka ellenőrző mintát is nyomtass. Nem fogyaszt sok tintát. Abból kiderülne, hogy melyik színnél van dugulás. Aztán majd írj. Meg légyszíves írd már meg, hogy voltak tárolva a patronok. egy kis tutorial-t szeretnék írni. Patroncsere menete, töltés, utángyártott patronok. Gyakorlatilag 2hetente jönnek elő ugyanazok a hibák, pedig mindre volt már válasz, hogy elkerüljék a tulajdonosok ezeket a hibákat.

A chip resetter jó drága lett. Most hogy ez minek köszönhető, nem tudom pontosan, de azért mielött mindenkit megkopasztanának, leírom, én menyiért szereztem be a sajátjaimat. HA-1000 resetter (t61x-es patronokig bármelyikhez jó) 1670Ft. YXD-968 resetter (t71x-es patronok vagy annál újabbak) 2100Ft. Plusz a posta ktg. Amikor kerestek, ennek fényében keressetek. 3000Ft-ot megérhet egy resetter akár, ha a régebbi és az újabb patronokat is "viszi", és erre szükségünk is van valóban. És ajánlott visszaolvasni itt is, kb 80h.sz.-el ez előtt volt egy olcsó és biztos forrás említve. Legyen már 2010 a gazdaságos nyomtatás éve!

[ Szerkesztve ]

(#1867) mr_ricsi válasza lamiki (#1861) üzenetére


mr_ricsi
veterán

A válaszom: [link]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1868) mr_ricsi válasza bicskeyd (#1858) üzenetére


mr_ricsi
veterán

A DX7450-be a v3.11 chip kell legalább. A képen az ARC chip v4.1-es, azzal működne, ha nem frissítetted volna a drivert.
Elvileg az Epson a nyomtatódnál nem játszik a driverrel, de ezt ki tudná garantálni?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1869) 5800 válasza Stirlitz (#1866) üzenetére


5800
csendes tag

Megcsináltam az ellenörző nyomtatást a kéknél fedeztem fel kettő kihagyást a többi az jó volt.Egyébként állítva tartottam őket,bár azt még nem mondtam el lehet,hogy hibáztam.Mert ugye nem egyszerre fogy ki az összes szín ezáltal nem egyszerre cseréltem ki a garniturát.Hanem amikor kifogyott egy szín akkor cseréltem lehet ez is a gond?

(#1870) mkRoland válasza 5800 (#1869) üzenetére


mkRoland
senior tag

Minden újabb fajta EPSON használónak kötelező 10-soros olvasmány!!!

Patroncseréhez tanácsok (utángyártott t071x - t089x - t080x szériákhoz)

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#1871) McJoker


McJoker
tag

Sziasztok!

Közbe akadt egy kérdésem, nem patronos, nem tintás, viszont elég idegesítő. :DDD
Szóval, teszem fel, van egy 100 oldalas dokumentum amit ki szeretnék nyomtatni, ezzel nem is lenne baj, de hiába állítom be a nyomtató beállításoknál, hogy fordított sorrendben nyomtasson, tehát az utolsó oldallal kezdje, eddig még egyszer sem csinálta meg úgy. Nem olyan nagy probléma, de azért 100-200 vagy több oldalakat kézzel átrendezni kicsit macerás... Ötlet? :R Epson SX200 a gép...

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#1872) 5800 válasza mkRoland (#1870) üzenetére


5800
csendes tag

Köszönöm de ezeket nem tudtam.Akkor a csíkozás most már akkor tünik el ha kicserélem őket vagy akkor se?Vagy más utángyártott patron után kell néznem?

(#1873) McJoker válasza McJoker (#1871) üzenetére


McJoker
tag

Rájöttem a hiba okára...két külön helyen is be volt állítva a fordított sorrendes nyomtatás, így a dokumentum sorrendjét kétszer forgatta meg a gépezet, tehát mintha nem történt volna semmi. :C

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#1874) Stirlitz válasza 5800 (#1872) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Sajnos a legtöbben akkor kerülnek ide, amikor már elkövettek valamiféle hibát. Bár van olyan is, amikor egyszerűen nem az ő hibájuk, hanem tényleg szar a patron. Ne vedd a szívedre! Elég ha veszel 4db jó patront, és egyszerre beteszed őket. Mást már nem nagyon tudsz tenni.

[ Szerkesztve ]

(#1875) 5800 válasza Stirlitz (#1874) üzenetére


5800
csendes tag

Igen,már csak az a kérdés milyet és hol és mennyiért.Vennék szívessen 4 db gyárit de annyiba kerül mint egy új nyomtató.Utángyártotba meg nem tudom melyik lenne a legjobb.

(#1876) mkRoland válasza 5800 (#1875) üzenetére


mkRoland
senior tag

Én v6.0 chipes EzPrint-et használok, szépen és jól nyomtat fotó minőségben. A DX7400-m eredetinek felismerte. Innét rendeltem, gyorsan szállították. A teljesség igénye nélkül még itt van néhány hely, de ezeket személyesen nem ismerem:
a printymax.hu-ról itt érdemes egy ilyet is rendelni hozzá, így ki tudod használni maximálisan a beletöltött tintát
webaruhaz.hu
patronbirodalom.hu
itmedia => itt a legördülőből válaszd az Epson-t, a keresőbe elég ennyi: 6000
nyomtassingyen.hu => itt van többféle is: EzPrint G&G Wox
Ezt pedig a számítástechnikai boltok 1000Ft környékén árulják, innét rendelve viszont csak 500; ezzel egyébként volt gondom: egyszerűen nem ismerte fel a DX7400, míg a DX4050 tökéletesen ment vele (és mivel a DX4000 kb. egyidős a DX6000-rel, gondolom, neked nem lesz vele problémád) - 3-at v5.0-s; 1-et v3.11-es chipekkel küldtek.
Úgy hirtelen ennyit találtam. Nekem az EzPrint bevált (bár fénykép minőség alatt kicsit maszatolódik), a nyomtassolcson.hu-ról szintén pozitív véleményem van.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#1877) bicskeyd válasza mkRoland (#1876) üzenetére


bicskeyd
csendes tag

Helló! Mostmár tudom a linked segítségével mi a neve az utángyártott patronomnak ezmegismertem a dobozát.
Mert ahonnan rendeltem ott az volt írva,Orink hiány miatt más bevált márkát adnak.De az nem,hogy mit(szerintem).
Én a DX7450-es nyomimba tettem Ezprintet v6-os chippeset de nem fogadta el sehogy.

(#1878) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

Már egyszer feltettem a kérdést csak a feledés homályába merült. Tud-e valaki ebben segíteni?
Arra lennék kíváncsi,mivel nem igazán tudom hogyan műxik ill történik a tinta kijuttatása a lapra,hogy van e erről valahol téma?! Konkrétan azért érdekel mert ha elkezdem a szélvédőmosóval fecskendő segítségével és egy infúzióscsövön át a fúvókába nyomatni az anyagot akkor ott mik vannak? Gondolom valami membrán vagy szelep lehet ott ami miatt nem folyik szanaszét a tinta mikor éppen nem használom a nyomtatót.Mi zárja-nyitja a tinta útját? A bogármosót ha belepréselem a fejbe, (ami valószinűleg zárt állapotban van mivel nem nyomtatok és nincs szükség tintára ezért nem is engedi kifolyni)hogyan jön ki alul anélkül hogy károsítana valamit?

[ Szerkesztve ]

(#1879) McJoker válasza mkRoland (#1876) üzenetére


McJoker
tag

Ezek is ezPrint patronok, ma kaptam meg őket. :)

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#1880) lamiki válasza bicskeyd (#1878) üzenetére


lamiki
senior tag

Ez nagyrészt neked is válasz
A fejbe szivattyú nyomja a tintát a fej feltöltésekor, de a fej nem zárt, olyan picik a fúvókák, hogy szerintem a tinta felületi feszültsége tartja meg a tintát.
A piezo kristály feszültségváltozás hatására megváltoztatja az alakját. Pozitív feszültség hatására történő alakváltozása kipréseli a tintát a fúvókákon keresztül, magyarul kilövi a papírra, ellentétes feszültség hatására, pedig ellenkező irányban változtatja meg az alakját, ekkor beszívja a tintát. Ezáltal pontosan vezérelhető a nyomtatás; szabályos gömb alakú tintacseppek jönnek létre.
A tinta a patronból a fejbe a közlekedő edények elve alapján áramlik (kb mint amikor megszívod a boroshordót egy gumicsövön, és utána addig folyik a bor amíg meg nem szakítod a folyadék áramlást).
Ezért is gond ha levegő kerül a tinta ellátó rendszerbe, mert ott megszűnik a tinta áramlás. Pl az indokolatlan és indokolt (pl kifogyott) patroncseréknél is ez van, ezért tisztít ilyenkor a nyomtató.

Én legalább is így tudom, és fáradt vagyok ma ennek pontosan utána keresni. .De ha valami nagy hülyeséget írtam majd jön mr_ricsi, és kijavítja a tévedésem :R

Tehát ha a fecskendő végét függőlegesen rányomod a tintabeömlő csonkokra, úgy hogy pontosan illeszkedjen, az ha nincs beszáradás, akkor akadálytalanul átmegy a fejen és a fúvókákon, vagy ha ilyenkor visszahúzod a fecskendő dugattyúját színes habot szív vissza a fejből..
De csak lassan, és óvatosan, főleg ha beszáradás van és a bogároldó nehezen megy át a fejen, mert a túl nagy nyomás átszakíthatja a szomszédos kamrák falát, és a másik csonkon visszajön a bogároldó, és ekkor már kuka a fej.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1881) dzsozefo


dzsozefo
aktív tag

hali. olvasgattam a fórumot, most fogyott ki az eredeti epson festékem, utánagyártott-at vettem. Csak a feketét raktam bele, működött jó is volt - aztán csikozni kezdett - majd beleraktam a többit is felismerte őket, de a feketét letiltotta.

Szinesek v5.0 a fekete v6. - most beleraktam mindet igy se jó.

Probáltam a Resetelő programmal, azzal se igazán volt jó.

Kidobhatom az egészet?

a nyomtató dx4400

(#1882) bicskeyd válasza lamiki (#1880) üzenetére


bicskeyd
csendes tag

Köszönöm a felhomályosítást! ;) Most vettem 10ml-es fecskendőket meg tűket 1.8mm aztmondták ettől nincs vastagabb.De sajna nem volt elég hosszú ahoz ,hogy leérjen a patron aljára(erre azért volt szükség,amit írtam is korábban,hogy a hólével feltöltött patronomból ki tudjam szívni az igencsak felhígított tintát). Ezért elvágtam az 1ik tűt amiböl így cső lett,és a másik tűnek leköszörültem a hegyét.Egyszerűen átmérő2mm-es zsugorcsővel hossztoldottam a két tűt,ami mostmár beleér teljesen.
Az infúziós cső pedig pont rászorul a nyomtató fej csonkjára,és szépen lassan le is folyik a zsepire a beletöltött szélvédőmosó. Ezek szerint nincs eldugulva,és a nem tökéletes ellenörző nyomatot a légbuborékok okozhatták.Abból is gondolom mert másnapra már majdnem minden fúvóka jó volt aztán ahogy próbálgattam tovább az ellenörző mintát már az sem volt jó ami eddig ment.
Ahogy elnézem a patront ebben nincs is szivacs,vagy legalábbis ott ahol a gumidugót kihúztam.
Kipróbáltam és 10ml víz ment bele,utánna kezdett kifolyni felül.
Ez inkább a patrontőltős fórumba való téma :U

[ Szerkesztve ]

(#1883) lamiki válasza bicskeyd (#1882) üzenetére


lamiki
senior tag

Akkor valószínű kamrás szerkezetű patronod van, ebből vannak egyszerűbb és bonyolultabb szerkezetűek is. A megtöltött patron levegőzik rendesen? Nincsen lezárva a levegőző nyílás?
[link]
Lehet csak töltés közben be kell nyomni valami tompa tárggyal amit a 2 patronon jelöltem, hogy a levegő távozzon, attól függően neked melyik tipusú patron van, valószínű a felsőhöz hasonló tipusú patronod van, és be kell nyomnod azt a szelepet ahol kifolyik a tinta a patronból a fejbe, és töltés közben beszorul a levegő a patronba. Vagy csak simán beszorult valamelyik kamrába némi levegő a patronban, és lehet távozik ha a patront amilyen helyzetben a nyomtatóban van, oda ütögeted az egy az íróasztalon lévő papírlaphoz jó párszor amíg a tinta meg nem jelenik a papíron, vagy csak a patron oldalán lévő kart ütögeted erőteljesen a patron oldalához.

Ha a szélvédőmosó átmegy az még nem jelenti azt, hogy esetleg nincs bedugulva pár fúvóka.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1884) lamiki válasza dzsozefo (#1881) üzenetére


lamiki
senior tag

Próbáld meg ezeket valamelyik hátha bejön :[link]
Ha nem, akkor próbálj meg keríteni egy V5.0-ás, vagy V5.1-es feketét, úgy valószínű jó lesz.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1885) mr_ricsi válasza dzsozefo (#1881) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Kidobhatom az egészet?"

Csak a letiltott fekete helyett vegyél másikat.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1886) McJoker válasza McJoker (#1879) üzenetére


McJoker
tag

Jelentem a patronok hibátlanul működnek! Ma reggel kénytelen voltam cserélni, tökéletesen elfogadta a gép, jól nyomtat. :C

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#1887) bicskeyd válasza lamiki (#1883) üzenetére


bicskeyd
csendes tag

A patronom doboza [link] Fekete szinű a patron és csak középen függőlegesen van benne egy borda (oldalnézet).Meg kicsit be van horpadva az egész fala,biztos azért mert nincs benne semmiféle kamrás szerkezet.Azért gondoom hogy nem kamrás mint az eredeti.
Ha belefújok a levegőztető lyukba akkor alul folyik a tinta,ezek szerint nincs eldugulva.
És ha el van akkor mit kell vele csinálni?Kompresszort neki? Ja és a patronnak a tetején van a gumidugó,azzal a henger alaku bemélyedéssel szemben ami alul van.A levegő lyuk meg a tinta patron szájával szemben,tehát felette.

[ Szerkesztve ]

(#1888) Stirlitz válasza bicskeyd (#1887) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Ha be van horpadva a fala, abból arra következtettek, hogy az nehezen tölthető fajta. Illetve egész pontosan, a levegő jobban beszorulhat, amitől meg nehéz megszabadulni. A patron azon oldalán, ahol kissé behorpad, nincs egy matrica rajta? Nem tudnád leszedni azt a matricát óvatosan?

Amúgy meg ne aggódj! Elfér ez a téma itt.

[ Szerkesztve ]

(#1890) Jarod1


Jarod1
addikt

Sziasztok! Most cseréltem patront, mivel a színesek nem nyomtattak ezért fejtisztítást csináltam( elfogadta a patronokat egyébként) de amikor 3 adszor csináltam akkor látom hogy cannot recognize, csak a színesekre, Ötlet valakinek? Még tele patronok!!

(#1891) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

:W
Na kezdem a mondókámat! Rendeltem tintát,bele is töltöttem 14ml-nél volt fullon.Ezek szerint a sárgám is kifogyott teljesen.Lehet,hogy beszáradt a fej mert nagyon szarul néz ki a tesztnyomtatás.A patront miközben töltöttem lassan,alul csöpögött a tinta.Ezért kireszeteltem,beleraktam a nyomtatóba(természetesen szoftveres patroncserét kérve)és ott töltöttem meg őket.A piros így is folyt a fejből,nemgyőztem törölgetni alatta.A kékre azt írja nem eredeti.Eddig pedig jó volt.Reseteltem többször is a többit is,és még sem.
Műxik a nyomtató,csak nem mutatja a tintaszintet a kéknél.Ez még nem is zavarna,de a fúvóka ellenörző!!! 2 fúvókatisztítás után!Tettem fel képeket! Ja a fej mikor kimozdul teljesen balra az alatt van 3"vájú"meg egy filc szerűség ami valószinű arra szolgál hogy a vájúba kiköpködött tintát felszívja.Namost ez a hulladék tinta tároló?(erről is van kép) vagy az ami a jobboldali állás alatt van az amiben X alakú fémszál van.Mert ez is rendesen tintás,5fültisztítót is átitatott mikor belenyomtam a szivacsba persze vigyázva a drótra. Képek

(#1892) lamiki válasza bicskeyd (#1891) üzenetére


lamiki
senior tag

Először is elég ha kb. 5 ml tintát nyomsz bele a patronba, a T0711-714-es patronokba ált. 4-6 ml kell attól függően hogy menyire üres töltéskor a patron, persze ha előtte kiszívtál belőle mindent a hólé miatt, akkor belefér a 10-14 ml is, többet hiába is próbálsz nyomni bele úgyis kifolyik alul a felesleg.
Amikor beszáradás után átmosod valamilyen anyaggal a fejet, akkor előfordul, hogy akár fél vagy még több tintapatront is elpocsékol az ember tisztásra.
Egyszerre 2-3 tisztításnál ne csinálj többet, ha még mindig nem jó próbáld meg egy nap múlva, lehet akár magától is megjavul. Próbáld meg esetleg úgy tölteni ha folyik, hogy töltéskor leragasztod a levegőztető nyílást, szerintem nem fog annyira folyni, és a ragasztót csak a gumidugó visszarakása után vedd le, vagy megpróbálhatod úgy tölteni, hogy a gumidugón keresztül szúrod át a tűt, így sem kap annyi levegőt (amúgy lehet nem árt picit vékonyabb tűt használnod, szerintem elég az 1.2 mm-es bőven).
A sok tisztítás után valóban nem árt ha a tintalehúzó gumit és a szivacsot és környékét megtörölgeted, a felesleges tintát felitatod gyengéden papírtörlővel, vigyázva nehogy kiakasszál valami rugót a fejrögzítő bölcsőbe, mert akkor elszórakozhatsz mire összerakod.
Jó lesz az szerintem, és legközelebbi patrontöltéskor már elég lesz 1-2 tisztítás is.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1893) tysaboy


tysaboy
csendes tag

Sziasztok. Nekem egy Epson nyomtatóm van és az lenne problémám hogy, azt jelzi hogy kifogyott belőle a bíbor szín. de én beállítom hogy csak feketével nyomtasson, ne használjn más színt, és így sem enegdi, mert így is követeli h legyen benne Bíbor szín. Mi ilyenkor a teendő? muszáj vennem egy Origi Bíbort? Vagy mit kellene rajta beállítani. válaszotokat előre is Köszi!!!

(#1894) lamiki válasza tysaboy (#1893) üzenetére


lamiki
senior tag

1685-ös hozzászólástól olvass kicsit.
Vagy veszel 1 eredetit, vagy legújabb V6.0-ás chipes bíbor utángyártottat és nagy valószínűséggel működni fog a többi gyári festékel , de legjobb ha veszel kb 2 garnitúra utángyártottat 1 gyári patron árából, és egyszerre cseréled mind a négyet.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1895) dacsama


dacsama
csendes tag

HI!

Nagy bajban vagyok, tudna valaki segíteni?
Vanb egy epson sx 105 típusi multifunkcis nyomtatóm.
Újra lett telepítve a windowsom - se7en-re, az is volt, és az újratelepítés után elveszett a nyomtatóm drivere.
Amit a windows hozzátölt az egy szutyok, csak A4-ben tudok nyomtatni, semmilyen beállítási lehetőségem nincs, és az a baj, hogy más programbam sem. Nincs fotónyomtatási beállítás sem.....
SOS tudna valaki nekem egy drivert? (ami nem ez a Epson 3)
Előre is köszi!

(#1896) Stirlitz válasza dacsama (#1895) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Tessék. Azt ugyan nem írtad, hogy pontosan milyen win7 amit használsz. Ez a 32bites win7 driver. Ha 64bit-es kell, akkor meg ez kell neked.

Vagy milyen driver amire gondoltál? Nem az epson féle 3 gyári driver? Vagy most nem értem. A picipuha féle driver a rossz, nem? Kicsit érthetőbben írj legközelebb please!

[ Szerkesztve ]

(#1897) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

Másnap reggel is nyomtattam egy fúvóka ellenörzőt és ment az összes.De egy pár nyomtatgatás után megint nem ment mind.Meg ez a kiszőrősödés mitöl van?Lehet azért mert a kék és a piros tintám az fotótintaaz oldal közepén nézd majd ami szerintem csak annyiban külömbözik a normáltól hogy fel van vizezve rendesen,amitől halványabb a szine.Tehát vettem 30ml vizet+30ml tintát 1250ért.Ráadásul iszonyat szar képeket csinál vele.
A képek alá van írva a szöveg,az utángyártott patronnal is nyomtattam viszonylag szép képet,de ezzel a beletöltött tintával :Y egész délután azzal telt el,hogy állítgattam a szineket a csúszkán és pocsékoltam a fotópapírt.
Még ha normál papírra van állítva és potópapírra nyomok sokkal jobb az egész kép kontrasztosabb is.De Epson Glossy-ra állítva ahol a másik tintával jó volt,ezzel meg katasztrófa.Zöldet szinte nem is tud előállítani.
A kép arról hogyan csíkoz a nyomtató és azt jelzi a kékem nem eredeti és ezért nem mutatja a tintaszintet(eddig pedig jó volt)az infóban meg azt írja EREDETI mind!!! Tudna valaki olyan tintát mutatni ami jó is, szépek lesznek a szinek vele!A pigmentes tintával nem járnék jobban?

(#1898) Stirlitz válasza bicskeyd (#1897) üzenetére


Stirlitz
senior tag

De, igen, a pigmentes tintával sokkal SZEBB nyomatokat kapsz. Ezt is írták már korábban. Most mit mondjak? Milyen patronok is ezek? Egyszerűen megint nem ismeri a chipet rajta normálisan. Ha csak egyszer lenne egy normális sorozatod, már nem szopnál ennyit. Nem tudom miért van ez, de ennyit nem szenvedett még senki mint te a nyomtatódal. Tudom, ez sovány vigasz.

(#1899) bicskeyd válasza Stirlitz (#1898) üzenetére


bicskeyd
csendes tag

Mind a 4 patronom ez és a kép a patronról
Többször is lettek resetelve a patronok és akkor is a kéket nem ismeri fel eredetinek.Működik vele lehet nyomtatni,csak a szintet nem jelzi.

[ Szerkesztve ]

(#1900) lamiki válasza bicskeyd (#1897) üzenetére


lamiki
senior tag

Először is ott lett az egész elcseszve, hogy fotó tintát rendeltél, gondolom abból a meggondolásból, hogy fotó tinta fotó nyomtatáshoz való, de a valóság az, hogy ezek az ún. felszínek a szebb és folyamatosabb színátmenetekhez valók, pl. Epsonoknál olyan nyomtatókban ami 6 patronos,és a photo magenta és photo cyan külön patronba van.
És nem 30 ml vizet + 30 ml tintát vettél, hanem kb 14 ml. tintát és 46 ml vizet, a jelenlegi tintámból legalábbis így tudom kikeverni a fotó színeket amik megfelelő erősségűek.
Szerintem még mindig van kevés levegő a fejben, a színösszetétel meg a fotó tintáddal sosem lesz jó, mivel gyenge a színintenzitás.
A kéket meg próbáld esetleg úgy felismertetni a nyomtatóddal, hogy amikor bekapcsold nincs benne a kék patron, és nincs bedugva bele az USB kábel, tehát számítógép nélkül, és ha elfogadta csak akkor kapcsold be a számító gépet, hátha így már megkajálja.
Amúgy meg szerintem a jelenlegi tintáddal is elég jó képet tudnál nyomtatni ha nem fotószíneket használnál, bár elég drága a tinta, lehet ettől sokkal olcsóbban is kapni jó minőségű tintákat..

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.