Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) corners válasza Stirlitz (#1650) üzenetére


corners
csendes tag

Köszönöm a válaszokat, így bátrabban merem megrendelni, csak mégegy kérdés, utángyártott patronból milyet érdemes venni, Q&Q az jó?

(#1652) lamiki válasza corners (#1651) üzenetére


lamiki
senior tag

Q&Q az nem valami óra márka?
Én csak G&G márkájú patront ismerek, ami jó, csak olyan 600-1200 Ft/patron az ára a T0611-614-es patronjainak, más márkából 250-300 Ft/patron áron is kapsz mindenfelé.
Ha tölteni akarod, majdnem mindegy, mert az első kifogyás után úgyis a saját tintádat töltöd bele.
Két dolog számít, az ára, és jól tölthető legyen, a fóliás oldalúak amelyek hasonlítanak az Epson gyári patronjának kialakításához, azok sokkal nehezebben, macerásabban tölthetők.
Az a legjobb amelyiknek a tetején 2 lyuk van, középen egy töltő, és az egyik szélén egy levegőztető, ezek pár mozdulattal megtölthetők, az előbbinél meg kell tüzesített szike a patron tetejéből kivágni egy pici darabot, és egy hegyes vékony szeg átszúrni a patront a megfelelő helyen..

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1653) corners válasza lamiki (#1652) üzenetére


corners
csendes tag

Igen, én is arra a G&G-re gondoltam :D nah megrendeltem a HA-1000 resetert, majd hétfőn meglátjuk, jó lesz-e a mostani print-rite patronokhoz.Köszi az infokat!!

(#1654) Stirlitz válasza corners (#1653) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Teljesen jó lesz.

(#1655) mr_ricsi válasza maxxum120 (#1646) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"és tacskós nyári szélvédőmosó !"

Nem értem, mi ez a hypeolás a Tescos szélvédőmosóval! Nem is oldja a tintát... :(

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1656) Stirlitz válasza mr_ricsi (#1655) üzenetére


Stirlitz
senior tag

De oldja. Pont anyira, mint a sima víz. Csak ez habzik is. (2 ismerösöm pedig gyógyszertári alkoholal mosogatja a fejet. Az egyik Canonos a másik Epsonos ismerös. Én is kimostam vele a fejet, amikor megvettem az Epsonom, semmi baja nem lett töle. Nem buzditok senkit semmire, én úgy gondolom, itt a hangsúly az óvatos átöblitésen van.)

[ Szerkesztve ]

(#1657) lamiki válasza Stirlitz (#1656) üzenetére


lamiki
senior tag

És pont annyira oldja, vagy jobban, mint az a tisztítófolyadéknak nevezett valami, amiből 30-50 ml-t adnak 600-1000 Ft-ért, vagy még drágábban különböző számtech. boltokban, és az összetétele persze nincs rajta feltüntetve, max. annyi van ráírva, hogy Tisztító folyadék.

A sima víztől azért jobban oldja, mossál le egy szélvédőt sima vízzel, ami tele van ragadva bogarakkal, és nézd meg az eredményt, mennyire tiszta, vagy mázgás a szélvédő, menyire könnyen, vagy nehezen oldja fel a rászáradt dolgokat.
Nem passzióból adják hozzá a különböző adalékanyagokat hozzá a desztillált vízen kívül.

Mivel több tucat beszáradt nyomtatót sikerült már vele sikeresen kitisztítanom, köztük olyanokat is amik évek óta patron nélkül száradtak,ezért nekem már bizonyított, más meg azzal tisztítja ki a nyomtatóját amivel csak akarja, és annyit fizet az általa favorizált csoda folyadékért amennyit csak akar. Mindenkinek szíve joga.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1658) Stirlitz válasza lamiki (#1657) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Lamiki nem vitázni akartam. viszont az tény marad, hogy az összes kereskedelemben kapható gépjármű szélvédőmosó folyadék tartalmaz alkoholt. (persze lehet kapni anélkül is a nagyon olcsót, de az annyit ér, mintha feltöltenéd az ablakmosó tartályt, és öntenél hozzá autósampont egy kupakkal) A nyári kis menyiségben, a téli pedig sokkal nagyobb koncentrációban, hogy a fagyáspont alacsonyabb legyen. És jó még nyomtatófej tisztításra a Clean univerzál ablaktisztító folyadék is. Az is tartalmaz alkoholt, hogy az ablaküveg szép tiszta, foltmentes legyen. A vízbázisú tinta oldószere pedig alapból a víz. A szélvédőre felkenődött és az erős napsütésben odasült bogáré pedig a bogároldónak nevezett adaléké. Az pedig egy szappanos anyag. A kereskedelemben kapható nyomtatófej tisztító folyadék, pedig nem más, mint alkohol erősen hígítva desztiláltvízzel.Mert ugye nem a bogároldóra és az illatosító anyagra van ott igazából szükség. (még mielött kérdezné valaki, szervizben dolgozom, és minden anyagnak, így az ablakmosónak is van biztonsági tanúsítványa, ami a termék csomagolásán lévő adatlappal együtt minden összetevőt azonosít) Off vége

(#1659) mr_ricsi válasza lamiki (#1657) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"És pont annyira oldja, vagy jobban, mint az a tisztítófolyadéknak nevezett valami, "

A gyakorlat nem támasztja alá az állításod:

Tesco bogároldós nyári zöld szélvédőmosó folyadék:

Isopropil alkohol:

Etilén-glikol (fékfolyadék):

Ezeknél láthatóan nincs semmiféle tintaoldó hatás.
És amelyeknél van (növekvő sorrendben):

Szájvíz:

Ecet (a hatás hosszabb idő eltelte után jelentkezett):

Tintaoldó1:

Tintaoldó2:

És végül a titkos anyag:

(A Tintaoldó1 azonnal oldotta a tintát, de gyorsan el is múlt a hatása. Ezt a leírása szerint patronba töltve kell alkalmazni. A Tintaoldó2 először csalódást okozott, de néhány perc múlva jelentkezett a hatás. Ezt tálkába kiöntve, és a patront beleállítva kell használni.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1660) lamiki válasza mr_ricsi (#1655) üzenetére


lamiki
senior tag

Megkerestem már, mert úgy emlékeztem régebben más volt a véleményed:

[link]
http://prohardver.hu/tema/patronutantoltes_topic-minden_amit_a_patronok_utantolteserol_tudni_kell_tapasztalatokkal/hsz_297-297.html

Ne vedd kötekedésnek, mert nem annak szántam, amennyire megtudom ítélni, szinte mindig hasznos, és célravezető válaszokat adtál a felmerült problémákra.

Én csak azért alkalmazom a szélvédő mosót, mert használ, és olcsó, és az Epson pignemtes tintákat is szépen oldja, a gyári patronnal beszáradt nyomtatókat is sikerrel kitisztítom pár ml szélvédőmosóval, az olyanokat is amit már ki akarnának dobni a kukába, vagy eladnak alkatrésznek.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1661) Stirlitz válasza mr_ricsi (#1659) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Etilén-glikol.......... Glikol alapú fékfolyadék van csak már forgalomban. Ezek pedig oldószerként nem tartalmaznak alkoholt. A ricinus olaj alapú fékfolyadékok tartalmaztak oldószerként alkoholt. De ezek a termékek a hajdani SZU-ban gyártott cuccok voltak, jellemzően az 50es években kisérletezték ki őket. Szal fékfolyadéktól mit vártál? A titkos cuccod pedig, úgy tűnik a papírt erősen elsárgitotta, (visszavonva, rosszul láttam, csak a tinta sárgult el) tehát erős kémiai reakció van. Túlélte ezt nyomtatófej? Mi a tapasztalatod vele?

[ Szerkesztve ]

(#1662) lamiki válasza mr_ricsi (#1659) üzenetére


lamiki
senior tag

Képeket én is tudok küldeni:

Tényleg nem oldja :)
Amit küldtél képeket, csak azt bizonyítja, hogy azt a fajta (talán pigmentes?) fekete tintát nem oldjadja, az Epson pigmentes, és univerzális tintákat ellenben igen, és főleg a a rászáradt tintaragacsoknál oldódik jobban a tinta mint a sima vízben.

A titkos folyadékod meg inkább csak valami fehérítőt tartalmaz és nem oldószert, mert nem feloldotta a tintát, csak elhalványította, amit pl a Clorox is megtesz, csak ettől erősebben.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1663) lamiki válasza Stirlitz (#1658) üzenetére


lamiki
senior tag

Én sem :R
Ahány gyártó, annyiféle, akár teljesen eltérő összetétel, a múltkor amikor volt pár üzenetváltásunk mr_ricsivel ebben a témában, akkor utána néztem ennek, elolvastam pár biztonságtechnikai adatlapot. A szappanos adalék anyag meg szerintem csak segíti a csonttá száradt tinta oldását.
Köztünk nincs vita, és nézeteltérés sem. :R

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1664) mr_ricsi válasza Stirlitz (#1661) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Szal fékfolyadéktól mit vártál?"

A nyomtató tinták tartalmaznek monoetilén-glikol-t (fagyálló), és a polietilén-glikol-t (fékfolyadék) is. A fékfolyadék pedig kiválóan oldja az autók fényezését, például. Már csak az utóbbi miatt is érdemes volt kipróbálnom.

"Glikol alapú fékfolyadék van csak már forgalomban. Ezek pedig oldószerként nem tartalmaznak alkoholt."
Az alkohol molekulában egy db -OH gyök van, a glikolban pedig 2. Emiatt a többértékű alkoholok közé sorolják, mint pl. a glicerint is.

Egyébként az oldást kipróbáltam mindkétféle glikollal, valamit etil- és isopropil alkohollal, és vízzel is, de egyik sem oldja a tintát.
Emiatt pedig én nem értem, hogy mit akarsz folyton az alkohollal.

És az iparban van egy csomó olyan vízzel higítható festék vagy ragasztó, ami száradás után már vízálló. Emiatt egyáltalán nem triviális, hogy a beszáradt vizes tintát feloldja a víz.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1665) Stirlitz válasza mr_ricsi (#1664) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Én a fékfolyadék összetevőinek feladatai felől közelitettem a témához. És ezek alapján jogosan kérdezhettem, mit vártál a fékfolyadéktól? Az tintát nem fog oldani, mivel a glikol származékok pontosan a viszkozitás miatt vannak benne, nem pedig oldószerként. Az autófényezést, pedig egy másik összetevő marja a fékolajból, aminek ráadásul számtalan keverék összetétele lehet. Ez erősen gyártó és kategória függő.

Az alkoholnak pedig adj egy esélyt. Gyógyszertárba be, kis alkoholal ki, és a szokásos fecskendős mosogatás. Ha valóban csak beszáradás volt a hiba, 15mp öblités elég neki. Több nem kell. Saját tapasztalat.

A kérdésemre várom a választ. Milyen eredményeket kaptál a "titkos" szerrel, kipróbáltad nyomtatófejen?

[ Szerkesztve ]

(#1666) mr_ricsi válasza lamiki (#1660) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Megkerestem már, mert úgy emlékeztem régebben más volt a véleményed:"
Igen, csak időközben jött pár Canon nyomi, amelyeknek a fekete fúvókáit kellett volna kipucolni, és a Tacskósnak beletörött a bicskája.

A kinyomtatott lap elvileg G&G Canon feketével van bepiszkolva. Beszereztem párféle fekete tintaoldót, most azokat próbálgatom ki. Ha nem válnak be, akkor jön a maró anyag, csak be kell lőni azt az összetételt, ami már nem káros a fejre.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1667) lamiki válasza mr_ricsi (#1666) üzenetére


lamiki
senior tag

Ok, értem.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1668) maxxum120 válasza mr_ricsi (#1655) üzenetére


maxxum120
csendes tag

Van egy öreg HP PSC2210 masinám , beszáradt 56-57 patronokkal vettem .
A patronokat egy hétig úsztattam kólásüvegben tacskó ablakmosóban , levegővel utána kifújattam a bogároldót , telenyomtam tintával !
A nyomtató szépen működik , a Vaterán nem kaptam volna meg 500 ért ha működött volna .
:))

(#1669) kjany


kjany
tag

Tudom, hogy ez Epson topic, de mivel itt nagy a forgalom belinkelném ide is a problémámat [link], hátha tud valaki megoldást, vagy megbízható szakit ajánlani.
:R

(#1670) mr_ricsi válasza maxxum120 (#1668) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Akkor viszont a Nyomtató tapasztalatok vagy az Utántöltés topicban írjunk ki egy nagy Tescós tesztet, és tegyük rendbe a kérdést, hogy milyen márkák milyen színű tintáinál működik, és melyeknél nem!

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1671) Stirlitz válasza mr_ricsi (#1670) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Utántöltés topicot javasolnám. És rögtön lenne is hozzá észrevétel. Orink, Wox, Tesco utántöltős tintát biztosan kitakaritja.

(#1672) lamiki válasza Stirlitz (#1671) üzenetére


lamiki
senior tag

Meg az Itmediás univerzális tintát, és a printymax-os Epsonhoz adott univerzális tintát is.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1673) Margonca


Margonca
csendes tag

Hali

Tudnátok nekem segíteni? Vettem egy px710w nyomtatót és azt szeretném kérdezni hogy milyen utángyártott patront lehet vele használni? Egy ismeröeöm már hozott bele orink-et mind a 6 szint to801-806 bele is tette hogy próbáljam ki, nem ismerte fel . Aztán vissza tetettem vele az eredetit mire a nyomtató félig üresnek érzékeli pedig majdnem tele voltak.Szóval most nem tudom hogy mi van? ha esetleg meg tudnátok mondani hogy mien patron jo hozzá és hol lehet szerezni azt megköszönném.

(#1674) lamiki válasza Margonca (#1673) üzenetére


lamiki
senior tag

pl. itt is [link] kapsz, már ebből is van 6. generációs V6.0 chipes, gondolom régebbi verziójú volt a chip amit próbáltál patront. Meg tudod nézni mi van írva az utángyártott chipre, a legtöbbre ráírják.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1675) Margonca válasza lamiki (#1674) üzenetére


Margonca
csendes tag

Köszi a linket. Ezeken nincs semmi szám de szereztem 1 feketét masik gyártmányt arra rá van irva hogy v5.0 de azt meg üresnek látja.Megpróbálom azt amit linkeltél remélem az jó lessz.

(#1676) lamiki válasza Margonca (#1675) üzenetére


lamiki
senior tag

A gyárival semmiképp ne keverd, a V6-os patront elvileg elfogadja keverve is már a gyárival, de ha mégsem akkor letíltja

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1677) Margonca válasza lamiki (#1676) üzenetére


Margonca
csendes tag

Ok. Kösz holnap rendelek v6 ost remélem jó lessz ha nem akkor marad az eredeti csak az kész rablás. :)

(#1678) lamiki válasza Margonca (#1677) üzenetére


lamiki
senior tag

Szerintem jó lesz az, de ha mégsem, akkor meg lehet próbálni más gyártó V6.0-ás patronját, amíg meg nem leled az igazit, mert úgy hallom nem minden márkát szereti minden nyomtató.
A nyomtató beállításánál ha van olyan lehetőség, hogy a drivert netről frissítse, még véletlenül sem engedd meg neki, mert onnantól csak a legújabb utángyártott patronokat fogadja el, vagy még azt sem, várhatsz rá amíg kijön a V6.1 chip, vagy V7.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1679) corners


corners
csendes tag

Ha a színes patronokat feketével töltöttem fel, kilehet valahogy tisztítani, hogy újra színesek legyenek?

(#1680) lamiki válasza corners (#1679) üzenetére


lamiki
senior tag

Ha kamrás kialakítású, akkor vissza szívod a tintát belőle amennyit tudsz, aztán addig töltöd vízzel amíg kitisztul.
Ha szivacsos, akkor sokkal nehezebb lesz, pláne sárga színél, a kék hamarabb jó lesz, bár ki tudja, még nem próbáltam szivacsosnál, elvileg többszöri vízzel feltöltés és kiszivattyúzás után felhígúl a tinta, és előbb utóbb eltűnik a fekete, de, hogy mennyire lesz tökéletes, azt nem tudom, lehet sosem, mert marad valamennyi fekete a szivacsban és elviszi a színt.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1681) corners válasza lamiki (#1680) üzenetére


corners
csendes tag

Köszi, a vízre nem gondoltam :) majd jó alaposan kiöblítem akkor

(#1682) masodiklepes


masodiklepes
csendes tag

Üdv!
Hasonlókat tapasztaltam, mint az 1596. hsz-ban olvasható.
Epson BX300F ketyerém van, az eredeti kezdőcsomag kifogyta után utángyártottra cseréltem, és természetesen először a feketét, mert az fogyott ki először, és csak később a színeseket. (Kb. 10 éves HP Officejet nyomtatómhoz szokva ilyen szintű faxnizásra nem gondoltam, hogy még a színeket is egyszerre kéne cserélni, pedig egy-két dolognak utánanéztem.) Mikor az első csere után elkezdett nyomtatni az utángyártottal, megnyugodtam, de úgy látszik, korán. Egy keveset nyomtat a festékkel, aztán közli, hogy nem ismerhető fel, és cseréljem.
Tovább folytattam a tájékozódást, és most a következő kérdésem van:
Ha a nyomtassolcson.hu-ról veszek ilyet, az jó lesz-e? Ez gondolom V6-os chippel van, úgy értelmezem, az a jó. (Egyébként amit most használok/használnék, annak a tasakján ilyen jelzés nem is volt, csak a kibontott patronra van ráírva, hogy V5.)
Ha veszek ilyen packot, akkor ahhoz már nem kell kisütögetés meg chipnullázó meg szoftveres meg kütyüs nullázás/sütés(-főzés)?
Ha kell, akkor (viszonylag) pontosan mi? (Átnéztem sok fórumot meg leírást, csak amikor az ember olyannal szembesül, amivel még sose, akkor nem mindig egyértelmű számára a sok új információból a lényeg.)
Tudom, hogy a töltés még olcsóbb, mint utángyártottakat venni, de egyelőre utángyártottakkal szeretném megoldani a meglehetősen égető és zsebbevágó nyomtatási problémámat, a töltögetéssel még várok, míg felbátorodom a témában.
Előre is kösz a válasz(oka)t!
Üdv
ml

(#1683) kircso13 válasza masodiklepes (#1682) üzenetére


kircso13
senior tag

webaruhaz.hu
itt a 4 szint kapod meg 1600Ft éert :D! Én itt rendeltem és nagyon korrektek voltak! Ha a nyomtatód nem ismeri fel a patront akkor visszaküldöd és levásárolhatod az értékét!

[link]

[ Szerkesztve ]

..,

(#1684) lamiki válasza masodiklepes (#1682) üzenetére


lamiki
senior tag

A chip nullázó nem kell hozzá, hogy nyomtatni tudj az utángyártott patronnal, de még akkor is jó szolgálatot tesz, ha nem akarsz patront tölteni, hanem csak teljesen kifogyasztani a patronokat, ugyan is elég sok tinta benne marad az üresnek látszó patronban, akár 50-100 %-al többet tudsz nyomtatni így egy patronnal. Kifogyás után csak kiveszed, reseleted a chipet rajta, és visszarakod, nyomtatsz tobább míg ki nem kopik belőle a tinta.
Tölteni meg nem olyan bonyolult, mit amilyennek gondolod:

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1685) LA_COSTE


LA_COSTE
senior tag

Hello!
Nekem egy Epson Stylus SX400 típusú multifunkciós készülékem van.
A cián színű tintapatron kifogyott (eredeti, T0712) és azt szeretném megoldani -mivel csak fekete színben szoktam nyomtatni-, hogy ne kelljen újat venni. Megoldható-e így a dolog és milyen módszerrel? Vagy újat kell vennem, hogy továbbra is nyomtathassak?

(#1686) Geza26


Geza26
senior tag

Hello!

Epson E20 nyomtató nem ismeri fel a gyárilag adott fekete patront! (Eddig felismerte, tegnap este óta nem!) Tud rá valaki megoldást? Köszönöm!

Géza

(#1687) Stirlitz válasza LA_COSTE (#1685) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Újat kell venned. Ha utángyártott akkor legalább V6.0 chip-es legyen. Vagy veszel egy chip resetert, és lenullázod vele a látszólag teljesen üres cyan patronod.

(#1688) Stirlitz válasza Geza26 (#1686) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Vagy a patronon lévő chip ment tönkre, vagy nem érintkezik rendesen a patronon lévő chip a fejen lévő érintkezőkel.

(#1689) Geza26 válasza Stirlitz (#1688) üzenetére


Geza26
senior tag

Úgy néz ki, hogy a patron ment tönkre! Kipróbáltam másik nyomtatóban és abban sem jó! Érdekes!

Köszönöm!

Géza

(#1690) ANT válasza Geza26 (#1686) üzenetére


ANT
őstag

Nem csak szimplán kifogyott a tinta? Mert nálam is pl. "a patron nem ismerhető fel" üzenetet dob az SX105 szoftvere, ha kiürül a patron.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#1691) lamiki válasza Stirlitz (#1687) üzenetére


lamiki
senior tag

A gyárit már hiába nullázza ki ha kifogyott ,mert akkor az már nem nullázható (letiltja a chipet ilyenkor a nyomtató), ellentétben az utángyártottal.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1692) lamiki válasza LA_COSTE (#1685) üzenetére


lamiki
senior tag

Ha csak nullázod az utángyártott patront és nem cseréled, akkor a 2. nullázásra legkésőbb nem lesz benne semmi tinta, és a fejben a cyan fúvókák be fogna száradni teljesen, és ha mégis akarsz nyomtatni akkor kínlódhatsz a fej kitisztításával.
Nem értem minek ez a spórolás, akkor megérteném ha 4-6 ezer Ft lenne 1 patron, de 4-600 Ft, sőt ha megtöltöd akkor 30 Ft/ patron. Te tudod.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1693) Geza26 válasza ANT (#1690) üzenetére


Geza26
senior tag

Passz! Kipróbáltam egy SX205-ben is, az sem ismerte fel, de ettől lehet üres!

Géza

(#1694) Stirlitz válasza lamiki (#1692) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Az utángyártot patronok, legalábbis amiket én használok, 12ml-esek. Ezek miután kifogytak, pont egy resetet kibírnak, és akkor lesznek üresek. Minimális tintamenyiség marad benne ilyenkor. Szal gazdaságos. De nem kötelező utánam csinálni. Én szegény legény vagyok. Vagy csak túlságosan sóher. :)

[ Szerkesztve ]

(#1695) lamiki válasza Stirlitz (#1694) üzenetére


lamiki
senior tag

Pont ezt mondtam én is:" 2. nullázásra legkésőbb nem lesz benne semmi tinta"
1 nullázást jó esetben kibír, ha mégsem akkor közben kifogy a tinta, ami nem olyan nagy gond, mert legfeljebb korábban kell kicserélni a patront mielőtt a chip szerint kifogyna
A gond akkor van, ha a folyamatos használatot csak a cyan és más szín nullázásával akarná megoldani. Mert ekkor ugyan tud a feketével gond nélkül nyomtatni, és nem kell költeni a színesekre, de akkor a feketét kivéve az összes szín csontig beszárad.

Annyira sóher nem lehetsz, ha csak 2x nyomtatsz 1 patronból :DDD mikor 2 garnitúra patron árából (T0711-714), bocsánat a tiedbe olcsóbb, ezért helyesbítek, 4 garnitúra árából majdnem veszel egy 1100 ml-es tintaszettet, amivel kb 55x tudsz megtölteni egy garnitúra patront.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1696) Stirlitz válasza lamiki (#1695) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Akkor elbeszéltem melletted, sorry! :R Lehet, azért mert ittam este VBK-t.

(#1697) LA_COSTE válasza lamiki (#1692) üzenetére


LA_COSTE
senior tag

Szinte soha nem használom a színes patronokat, ezért nem akartam cserélni. A fénymásolás miatt használta el a gép a ciánt is. De megfontolandó, amit mondasz, mert tényleg beszáradhat a fúvóka. Azon meg nem akarok spórolni, nehogy tönkremenjen egy része se.

(#1698) Stirlitz válasza LA_COSTE (#1697) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Világos, akkor befog száradni egy idő után a többi szín. de ha annyira sóher vagy mint én, és tényleg csak a fekete-fehér fénymásolás számít... ;] :B Csak vícceltem, ne hallgass rám, menjél és vegyél szépen utángyártott patronokat.

[ Szerkesztve ]

(#1699) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

Helló mindenkinek! Epson dx7450 -em van és most fogyott ki belőlle a gyári fekete tinta.Tavaly karácsonykor lett vásárolva a nyomtató,tehát nem igen van használva.Vettem bele Ezprint v6-os chippel patront.Beleraktam(mind a 4et) és nem ismerte fel,próbáltam kikapcsolt géppel is és szoftveresen is.Visszavittem és egyből odaadták az árát(4990ft :Y ) még jó hogy nem ment,legalább nem szívtam meg az árával.Utánnanéztem a neten és [link] végülis ezt rendeltem meg.Nem tudom mi a márka mivel Orink hiány miatt mást adtak,de ezzel egyből ment a dolog pedig ez is v6-os chippel van. A kérdésem az lenne mivel ezek 13ml-esek a gyári meg ha jól tudom 7ml akkor a chip ami rajta van az utángyártotton az ugye nincs kapcsolatba a benne lévő tintával mint a gyárinál(valahol azt olvastam hogy a 6os chippek már a tintaszint jelzést is tudják,de ha nem ér a tintába honnan)tehát akkor most az utángyártott patront is elvileg 7ml-esnek ismeri fel a nyomtató?És ezért kell egyszer kireszetelni mert ekkor még a fele benne van? Előre is köszönöm!

(#1700) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

Ja azt elfelejtettem írni,hogy 10×15ős epson fotópapírra nyomtam képet(5öt) és a szinek fele elfogyott a tintaszint jelző szerint. Most minden patroncserénél fúvókatisztítást csinál automatice a gép?És ha kiveszem és ugyanazt a patront teszem vissza akkor is?Meg párszor lefutattam a fejigazítást is meg a fúvóka ellenörzést is.De nem hinném ez a néhány ábra meg négyzet amit ekkor nyomtat ki,hogy ez ette volna meg a tintát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.