Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van egy Epson DX8450-es multifunkciós készülékem. Ha nyomtatok vele, a következő üzenetet adja és megáll: "A printer error has occured. Turn off the printer, then press On button to turn on. See your documentation."
Néha az első oldalnál, néha a 2-nál de a 3-nál már biztosan előjön. Egy dokumentumon belül is különböző helyeken. Másolásnál még nem fordult elő, bár azt a funkciót ritkán használom. Utángyártott v5-ös G&G patronok vannak benne. Egy IBM A22m notebookkal használnám.

Valaki tudna segíteni mi okozhatja a problémát?

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1752) D4rkm4n válasza Stirlitz (#1746) üzenetére


D4rkm4n
őstag

A probléma az volt, hogy a készülékhez járt 2db driverekkel telerakott CD és az egyik 1.0-ás a másik pedig 1.2-es volt. Emiatt a gép (szerintem) két nyomtatót észlelt de csak 1 portot tudott használni. Szóval ez leverte nála a biztosítékot.

Amúgy a gép egy Epson Stylus SX200-as multifunkciós készülék.

Lenne vele egy olyan problémám, hogy a masina totál alkalmatlan a papíradagolásra. Szépen beleteszek egy A4-es lapot, olyan szabályosan, hogy ahhoz mérik a kőművesek a vízmértéket, erre a gép jobb oldala az első baszottnagy durranásnál betépi az egyik felét a lapnak, aztán átgyűri az egészet a gépen. Én meg pislogok.

Az SX200-asnak egyébként konkrétan nem is tudom, hogy van-e papíradagolója, mert ahova be kell állítani a papírokat, ott egy rakás kütyü sorakozik, meg egy szürke "műanyagkalapács" ami a nyomtatás megkezdésekor a hatalmas csattogást produkálva próbálja meg a nyomtatórésbe tuszkolni a papírt. Ha egynél több papírt teszek az adagolóba, akkor nem is visz be egyet se. :(((

[ Szerkesztve ]

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#1753) Stirlitz válasza D4rkm4n (#1752) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Akkor a nyomtatód nagy valószinüségel hibás sajnos. Teljesen normálisan fel lehet tölteni papíral, és nem gyür be egyett sem, ha a lapadagoló része nem hibás. Biztos, hogy nem így tervezték, hogy egyenként keljen lapot adni neki. Garis?

[ Szerkesztve ]

(#1754) Stirlitz válasza futo001 (#1751) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Megnézted a kezelésit, hogy mit jelent ez a hibakód?

(#1755) futo001 válasza Stirlitz (#1754) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Igen, nem volt sok hasznos benne. Kapcsoljam ki, majd 1 perc után be. Sajnos nem segít. Most arra gondoltam, hogy kicserélem a kábelt és megnézem milyen driver van a honlapjukon.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1756) mkRoland


mkRoland
senior tag

Némi probléméba futottam: 210g/m2-es Premium Glossy papírt (A4-es; Lidl-es, AgfaPhoto márka) használgatok a dx7400-hoz. Sajnos nem nagyon bír el a nyomtató a fotópapír behúzásával: 1-2 sikertelen kísérletet követően feladja a próbálkozást. Viszont ha a nyomtatás megkezdésekor manuálisan elkezdem nyomni a papírt, akkor jól elkapja, és valami tökéleteset nyomtat rá. Ha viszont nem jó helyre és ütemben nyomom, akkor átnyomja egy az egyben a nyomtatón, mindennemű tintahasználat nélkül. Ha a fény felé fordítom a papír bevont részén (ahova a nyomtatás kerülne) látszódik a görgő sikertelen behúzási kísérlete.
Túl vastag neki, vagy ezen a műanyag bevonaton elcsúszhat a behúzó görgő?
(Epson honlapján ezzel a nyomtatóval kompatibilisként jelölik a saját márkás 255g/m2-es EPSON Premium Glossy Photo Paper-jüket epson-store.hu)

[ Szerkesztve ]

(#1757) lamiki válasza mkRoland (#1756) üzenetére


lamiki
senior tag

Úgy néz ki kezd kopni a papír behúzó görgőd, próbáltad már több lapot tenni bele egyszerre?
Ilyenkor ugyan úgy nem húzza be, vagy bekap egyszerre több lapot?
Azt hiszem 10-20 lapot is bele lehet tenni ilyen vastag papírból, bár én is inkább egyesével teszem bele a lapokat. Hajtsd ki teljesen a papír támasztókat is, hogy szépen, egyenesen álljanak a lapok, és a lapok sarkai ne legyenek vissza kunkorodva.
Próbáld meg esetleg egy kis tiszta alkohollal megtörölgetni a gumigörgőt, hátha segít (ha nem teszel bele nyomtatáskor lapot, akkor próbálkozik és mindig tovább forgatja a görgőt), így meg tudod tisztogatni a nyomtató szétszedése nélkül az egész görgőt.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1758) mkRoland válasza lamiki (#1757) üzenetére


mkRoland
senior tag

80g/m2-essel (normál fénymásoló) és kb. 150-180g/m2-es (matt fotó)papírral nem volt gondja. A normál fénymásolópapírból gond nélkül behúzza több közül csak az egyiket. Kipróbálom majd a görgőtisztítást!
Most megyek, mert már nyaggat a menyasszonyom, hogy már megint laptopozok.
Köszönöm a segítséget, lamiki!

[ Szerkesztve ]

(#1759) lamiki válasza D4rkm4n (#1752) üzenetére


lamiki
senior tag

Kis gyerek van a családban?
Mert sokszor a papír elakadásoknak és begyűrődéseknek ők az okai:)
Fordítsd fejjel lefelé a nyomtatót, és rövid ideig, hogy a tinta ki ne folyjon belőle erőteljesen rázd meg, lehet csak egy gyerekjáték kis darabja, vagy más apró tárgy beleesett a nyomtatóba, nekem amikor papírelakadás volt mindig ilyen okozta a gondot.
Ha nem esik ki semmi belőle, akkor elemlámpával vizsgáld meg nincs e valami papírdarab beleszorulva a papír behúzó résznél, vagy más idegen tárgy a bal oldalon.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1760) lamiki válasza mkRoland (#1758) üzenetére


lamiki
senior tag

Persze, mert ezek érdesebb felületűek, főleg a matt fotó papír. Esetleg még megpróbálhatod, hogy felhajtod azt a kis műanyag fedelet, figyeled amikor húzná befelé a lapot, és kézzel olyan helyzetben tartod meg a lapot, amikor a görgő könnyebben be tudja húzni.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1761) D4rkm4n válasza lamiki (#1759) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Úgy tűnik, hogy egy öngerjesztő folyamatnak voltam áldozata. Egy kis papírdarab volt a továbbító hengerek között és abba akadt bele a papír, emiatt ment be ferdén a nyomtatófejhez.

Amikor felnyitottam a gépet és elemlámpával körülnéztem benne, lebukott a tettes. :C

A probléma megoldódott. :)

Köszi a tippet! :R

[ Szerkesztve ]

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#1762) lamiki válasza futo001 (#1751) üzenetére


lamiki
senior tag

A nyomtatón a ledek hogy vannak? Melyik sötét, melyik világít, és melyik villog?
Kijelzőjén kiír valamit?

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1763) futo001 válasza lamiki (#1762) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Csak a bekapcsoló gomb melletti villog. Tettem fel 2009 szeptemberi drivert, kicseréltem a kábelt. Úgy tűnt jó lesz, aztán a 4. oldalon csak az első sort nyomtatta ki.
Lehet kosz van benne? Vagy esetleg a notebook alacsony teljesítménye jelent problémát? (ezalatt azt értem, hogy nem tudja elég gyorsan küldeni az adatot) Régi P3-as, USB 1.1-gyel.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1764) robertrobert válasza PIRIJANY (#436) üzenetére


robertrobert
csendes tag

Epson dx4000 nyomtatom a nem gyári patronokkal ment egyet gondolt és már nem fogadta el azt írta cseréljem ki most úgy vagyok hogy ki x-elte mind a négyet ha valaki tud segíteni azt megköszönném

[ Szerkesztve ]

(#1765) murex


murex
tag

Sziasztok!

Olyan problémám van a szeptemberben vásárolt SX200-al, hogy most fogyott ki belőle a tinta (gyári) és vásároltam hozzá ezPrint V6.0-ás chip-es patronokat (4db). Mivel a nyomtató jelezte, hogy patron csere kell, ezért cseréltem mind a 4-et, ahogy a szoftver írja, és a végén kiírta hogy nem kompatibilis patronok, vegyek eredetit. Ilyenkor mit tudok vele csinálni? Akitől vettem, az mondta, hogy küldjem neki vissza, ad helyette másikat, mivel 100-ból egy nem mindig megy, vagy van valami trükk, amivel működésre lehet bírni. A gyáriakat visszaraktam, azokat felismerte gond nélkül, csak üresek.

(#1766) cellpeti válasza murex (#1765) üzenetére


cellpeti
veterán

Töltesd újra a gyáriakat! :U :F

Tigris, tigris, csóvafény...

(#1767) mkRoland válasza cellpeti (#1766) üzenetére


mkRoland
senior tag

A gyári töltése macerás, sőt a kiürült esetében (eddigi ismereteim alapján) lehetetlen... A t071x és t089x esetében a chip közvetlen kontaktusban van a tintával. Ha azt érzékeli, hogy megváltozik a sűrűsége (nem gyári tinta kerül bele), vagy kb. 25-30%-ig kiürül, akkor már a chip-resetelő sem segít.

[ Szerkesztve ]

(#1768) murex


murex
tag

Megoldódott a probléma! Vettem QualityPrint patronokat, és azokkal meg simán megy. Az ezPrint-re meg rá van írva hogy SX200 kompatibilis, meg hogy V6.0, és mégsem megy.

(#1769) mkRoland válasza murex (#1768) üzenetére


mkRoland
senior tag

Örülök, hogy megoldódott. Ha megkérlek, megnéznéd a nyomtatód alján a gyártási dátumot? Valamint hogy honnét és mennyiért szerezted be a patront... (Talán van olyan SX200-tulaj még, akinek segítenél ezekkel)

[ Szerkesztve ]

(#1770) murex válasza mkRoland (#1769) üzenetére


murex
tag

2009.06.16 a gyártási dátum, és a patront egy számítástechnikai boltban vettem 1000ft/db áron.

(#1771) mkRoland válasza murex (#1770) üzenetére


mkRoland
senior tag

Köszönöm a többiek nevében is. Ha még lesz kedved, írhatnál véleményeket a patronokról. (Amúgy érdekelne még, hogy v6.0 chipes-e - de emiatt most ki ne szedd a nyomtatóból, nehogy gond legyen belőle!)

[ Szerkesztve ]

(#1772) murex válasza mkRoland (#1771) üzenetére


murex
tag

Őszinte leszek, néztem a patront, de nem találtam rajta semmi chip verziót, az ezPrint-re rá volt írva a 6.0, de nem ért semmit, nem akart menni.

(#1773) murex válasza mkRoland (#1771) üzenetére


murex
tag

Quality Print, illetve ezPrint dobozok lefényképezve.

[ Szerkesztve ]

(#1774) mkRoland válasza murex (#1773) üzenetére


mkRoland
senior tag

Most így - a dobozát elnézve - már ismerős nekem ez a Quality Print. Viszont nekem meg a DX7400-hoz nem működött a Q-Print (v5.0 chip), az ezPrint (v6.0) meg gond nélkül.
Amúgy a Q-Pintet innét is be tudod szerezni:
t0711 t0712 t0713 t0714
(Ha nem működnének a linkek: burningmedia -> festékpatron -> Epson patron)!

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#1775) murex válasza mkRoland (#1774) üzenetére


murex
tag

Megnéztem, amit liket adtál, csak azon a dobozon nem szerepel az SX200 vagy az SX sorozat, amit meg én linkeltem képet, azon igen. Viszont a szám stimmel, a T0711. Akkor ezek szerint jó, vagy sem?

(#1776) gdo95 válasza mkRoland (#1774) üzenetére


gdo95
csendes tag

Sziasztok
A következő problémám adódott. Win 7-t telepítettem és utána a DX4400-as nyomtatót nem tudom installálni. Az Epsontól letöltött driver telepítés közben megáll, és kiirja hogy nem találja a nyomtatót. Xp alatt működött. Van ötletetek?

(#1777) mkRoland válasza gdo95 (#1776) üzenetére


mkRoland
senior tag

Én nem vittem túlzásba a Win7(32bites)-re telepítést az Epson DX7400-val: nyomtatót még a driver letöltése vagy telepítése előtt csatlakoztattam, új hardvert észlelt, engedélyeztem neki a netes keresést, letöltötte, telepítette mind a drivert, mind az Epson Status Monitort, azóta megy vele!
Lehet, hogy nem ez a szabályos eljárás, de nekem működött így! (Mostanság olvasgatni lehet olyanokat, hogy nem szabad engedni az EPSON-t a neten frissíteni magát, különben az utángyártott patronjaid bánhatják - a dx4400 esetében nem tudom, igaz-e...)
A Te esetedben (gdo95) a gond forrása lehetséges egy aktív antivírus vagy internet security vagy valami hasonló biztonsági program. Célszerű ezt kilőni az Epson software-ek telepítése előtt (de csak ha hivatalos forrásból származik és nem pl.: a www.virus-in-drivers-fuck-ya.ru-ról töltötted le). Próbáld meg esetleg még rendszergazdaként futtatni a telepítő fájlt.

[ Szerkesztve ]

(#1778) mkRoland válasza murex (#1775) üzenetére


mkRoland
senior tag

Az enyémen szerepel:

Mindenesetre (ha tőlük rendelnél) előtte kérdezz rá a vevőszolgálatnál, jó-e hozzá, visszaveszik-e ha gond lenne, milyen verziószámú chip, stb.

[ Szerkesztve ]

(#1779) cellpeti válasza mkRoland (#1767) üzenetére


cellpeti
veterán

mindenre van megoldás. Biztos vagyok benne,hogy után tudják úgy tölteni,hogy ne legyen ilyen gebasz,cask körbe kell lesni

Tigris, tigris, csóvafény...

(#1780) mkRoland válasza cellpeti (#1779) üzenetére


mkRoland
senior tag

Igazából vannak pigmentes tinták, amik nagyon közel állnak az EPSON-félékhez, ha ilyennel töltöd meg a kb. 30% fölötti tintaszintes patront, akkor nagy valószínűséggel nem lesz gond belőle (főleg chip-resetter használatával). Viszont ha a tintaszint lecsökken 25-30%-ra, az azt jelenti, hogy az egyik apró tartályrészből elfogy a tinta. A gond az, hogy az eredeti Epson patron chipje közvetlen összeköttetésben áll ezzel a tartálykával, és ha kiürültnek hiszi, egy idő után letiltja a patront (és ezt még a chip resetter sem hozza vissza).

[ Szerkesztve ]

(#1781) mkRoland válasza lamiki (#1757) üzenetére


mkRoland
senior tag

Újabb pont a kicsi, zöld, kigúvadt szemű lénynél:
a görgőt fültisztító-vatuppal (ami jobb híján AVON-os parfümmel volt áztatva), csipeszbe fogatva megtisztítottam. Egyből szívta is csöppnyi testecskéjébe a 240g/m2-es AGFAPHOTO Premium Glossy papírt...
Köszönöm (már nagyon sokadszorra), lamiki!

[ Szerkesztve ]

(#1782) lamiki válasza cellpeti (#1779) üzenetére


lamiki
senior tag

Igen így van, meg lehet tölteni a gyárit is, de annyira macerás, hogy ki kínlódik vele? Sokkal nehezebb bele tölteni a tintát, vagy le kell bontani a patron burkolatát, vagy tüzes késsel faragni és furkálni a patront.
És abban is igaza van az mkRolandnak :R , hogy T0711-714-es és újabb patronoknál a chip alatt, a chippel összeköttetésben van egy sensor ami bele lóg a tintába, a chip mindaddig nullázható amíg a sensor nem jelez neki, hogy le ment 25 % alá a tinta szint (ekkor ki tudod még nyomtatni ami van benne tinta, de többet nem resetelhető a chip), vagy eltérő a tinta sűrűsége (ekkor azonnal letilt a chip)

Ezzel szemben ha veszel egy utángyártottat, az bármikor nullázható, ha teljesen kiürült akkor is, majd mindegyik típuson van feltöltő lyuk, amin pár másodperc alatt egy 5 ml-es fecskendővel megtöltöd a patront.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1783) gdo95 válasza mkRoland (#1777) üzenetére


gdo95
csendes tag

Sajna nem sikerült. Amikor bekapcsolom a Win7 felismeri, hogy új eszköz, elkezdi keresni az illesztő progit, és kiírja, hogy nem talált a neten, és a telepítés sikertelen. Olyan mintha nem látná a nyomtatót. Az eszközkezelőben megjelenik az USB-vezérlőknél hogy USB.-nyomtatási eszköz. Ugyanez a helyzet, ha lemezről telepitem, a nyomtatókeresésnél megáll, és kész, nem találja. Lszi segítsetek, ha tudtok. :O

(#1784) futo001 válasza gdo95 (#1783) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Csak a .INF fájlt adjad meg neki manuálisan. Nyomtató ráköt, driver kézi megadása, és rámutatsz az INF-re. Nekem egy Canon-nál bejött.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1785) gdo95 válasza futo001 (#1784) üzenetére


gdo95
csendes tag

Szia

Kifejtenéd, kicsit részletesebben, mert ez nekem kínai. :Y

(#1786) futo001 válasza gdo95 (#1785) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Ok, tedd a következőt:

start > control panel > hardware and sound > add a printer > add a local printer > use an existing port > USB001 (virtual printer port) > next > have disk

Itt feljön egy ablak, itt kell megadni az INF fájl elérési útját. Ez valahol rajta van a CD-n. Keress pl a keresővel *.inf -re.

Driver itt van amúgy, ezt próbáld először:
32bit
64bit

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#1787) gdo95 válasza futo001 (#1786) üzenetére


gdo95
csendes tag

Sajna nem sikerül :F . Üzenet: a nyomtatássori kezelő nem fut. ??? Mit csináljak? Már a víruskeresőt is leszedtem. Rakjam vissza az XP-t? :W

[ Szerkesztve ]

(#1788) mkRoland válasza gdo95 (#1787) üzenetére


mkRoland
senior tag

Megpróbálunk segíteni, nyugi!
A .inf-es megoldással próbálkoztál?

[ Szerkesztve ]

(#1789) gdo95 válasza mkRoland (#1788) üzenetére


gdo95
csendes tag

Igen, nem jött be. Megáll a nyomtató hozzáadásánál a nyomtatásisor-kezelő nem fut hibájával. Vagy új Win 7? Megpróbáljam?

[ Szerkesztve ]

(#1790) mkRoland válasza gdo95 (#1789) üzenetére


mkRoland
senior tag

1, <Start billentyű> + <R> egyidejű nyomása
vagy a Start menüben futtatás parancs
vagy a Start menüben a "Keresés programokban és fájlokban" keresőmező
2, services.msc <Enter>
3, nézd meg, fut-e az RPC (ha nem, indítsd el => bár ez lehet, hogy csak a hálózati nyomtatóhoz kell)
4, keress meg a Nyomtatásisor-kezelőt, és indítsd el!
Elvileg ennyi...
Az 1+2 pontok helyett lehet még olyat, hogy jobb egérgomb a Számítógép-en (aminek régebben Sajátgép volt a neve), és itt a Kezelést választod, majd a bal oszlopból "Szolgáltatások és Kiszolgáló" => "Szolgáltatások"-ra 2x kattintva!

[ Szerkesztve ]

(#1791) gdo95 válasza mkRoland (#1790) üzenetére


gdo95
csendes tag

Nyomtatásisor-kezelő nincs, csak nyomtatási várólistát találtam

(#1792) mkRoland válasza gdo95 (#1791) üzenetére


mkRoland
senior tag

És az fut? (Nekem is a Win7-emen csak olyan van...)
Amúgy gyári Win7-et használsz vagy valami buherált light-verziót? Nincs a nyomtatási várólistában feladat?

[ Szerkesztve ]

(#1793) gdo95 válasza mkRoland (#1792) üzenetére


gdo95
csendes tag

Siker! A hálám üldözni fog! :R :C :))

(#1794) mkRoland válasza gdo95 (#1793) üzenetére


mkRoland
senior tag

Szívesen.

[ Szerkesztve ]

(#1795) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

Sziasztok! Megpróbálom leírni a tapasztalatomat és kérdésemet! Dx7450 nyomtató;Epson Glossy(190g/m2)fotópapír és utángyártott patron[link] Kb 35-40képet nyomtattam már ki vele10x15méretben és mire kikisérleteztem azt,hogy a kéket a szinbeállításoknál a csúszkán -20ra állítva a szintelítettséget pedig -10re állítva már majdnem jó képet nyom.Pl ha egy kocsi a napsütésben van a képen a kocsi alatt az árnyékban ugyebár sötét van de azért még a monitoron látni a kavicsokat az úton,na a nyomtatott képen ez már nem látszik csak egy sötét paca.Szerintem a papír nem bír el több tintát és ezért lessz annyira sötét,hogy nem látni semmit azokon a helyeken.de csak a sötéttel nem boldogul a többi helyen jó.Ezért gondoltam a telítettség minuszba húzásával és a kékből is azért vettem el ennyit mert kékes árnyalatú volt a kép hátha így jó lessz.Közben a kék annyira gyorsan fogyott már a negyedéig volt csak,hogy van az a beállítás miszerint nem figyeli a nyomtató állapotát tehát a tinta szintet sem jelzi ki,és arra gondoltam majd nem tiltja le a chipet és a maradék fele tintával majd még nyomtatok amíg ténylegesen ki nem fogy a tinta.Nyomtatom a képet és már azt hittem kész van mert elhalgatott és a papírt is láttam ,ki akartam húzni de nem adta :O na mi lett ezzel :F rányomtam a nyomtatás megszakításra le is okéztam hogy tényleg akarom és semmi.Megpróbáltam még párszor de nem. Megnyomtam a stop gombot a nyomin és kiadta.Állóképet nyomott és a felső 2 centis részén(ami beszorult)már fehér volt a kép és 2centis átmeneten láttam egyre hiányosabbak a tinta pontok tehát kifogyott és vilogott is a sárga led. Folyt köv.

(#1796) bicskeyd


bicskeyd
csendes tag

Egyébként a legjobb fotó minőségre van állítva.És azt vettem észre ha 1el lentebbi minőségre állítom tehát a fotó nyomtatásra akkor kicsit csíkozza a képet olyan 1mmenként de ez csak közelről nézve látszik(jó nemis 5 méterről szoktuk nézni a képet de ha rendesen megszokott távolságból nézzük a képeket akkor már nem látszik)és az érdekes része az,hogy pl állóképet nyom akkor a felső részénél ami kb2-3centi nem csíkozza csak előtte.
Visszatérve a kifogyott patronra. A kék fogyott ki,kértem a patron cserét ,ki is vettem mind a három szit csak a fekete maradt benne mert a gyári patrongarnitúrából csak az fogyott ki.
Visszaraktam neki a gyári 3szint az utángyártott fekete mellé(most legalább kipróbálom azt amit itt olvastam miszerint a 6v chipes patron már nem veszik össze a gyárival)azért mind a hármat mert ha meg letiltja csak a fekete legyen oda.Rá is okéztam tintafeltöltés megvolt,elfogadta a patront és elég kevés van a gyáriba de műxik.Tesztoldal nyomtatást csináltam jó is lett.Nyomtam vele sima papírra egy kis képet(sikoly maszk az meg fekete fehér)és 1,5 centinként van a feketében egy nagyon vékony fehér vonal.Ja és ez már a kép és szöveg minőségre volt állítva.gondoltam kinyomtatom mégegyszer de nem akarta megint az volt mint amit leírtam hogy nem csinált semmit el se kezdte a nyomást pedig azt írta kép küldése a nyomira és semmi le sem lehetett állítani a mégsével sem.Na akkor uninstall,meg registry cleanerrel eltávolít miden epson szós cuccot.és restart.Letöltöttem netről a legfrissebb drivert felraktam és jó is lett egyből.Nyomtatta a sikolyt de mondjuk az is csíkos lett.Próbáljuk akkor fotóval is.CSinálta is a dolgát. Két képet nyomtam vele ott nem volt csíkos semmi és a harmadiknál pedig már sárgásabb volt a kép a kék a -25 be volt. Nem is a legjobb minőségre volt állítva csak a fotóra és nem csíkozott egyaltalán rendesen jó lett! Pedig a másik patronnal csíkozott.
Itt jön a kérdés!!! A felyből kifogyhatott az utángyártott tinta és odaért a gyári azért lett jó a kép és sárgás.Mert gondolom a gyári tintához van kalibrálva a szin és ott nem kell levenni a kékből.Ennyit jelentene az utángyártott - gyári között a külömbség??? hirtelen ennyi jutott az eszembe. Köszönöm a válaszokat előre is! BUÉK!

(#1797) Stirlitz válasza bicskeyd (#1796) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Van eltérés a gyári és az utángyártott patronok színösszetételében, igen. Főleg, ha összekevered őket. 3utángyártot és egy gyári tintás patron :F A fekete patront is használja fotónyomtatás közben. Ha elkezdtél utángyártott patront használni, akkor mind a 4 az legyen, kalibráld be a színeket, és ne csereberéld. Vagy ne várj kiugróan jó minőséget. A csíkozás meg attól van, hogy nem mindegyik fúvóka megy. Nyomtass egy fúvóka ellenörző mintát. Biztos vagyok benne, hogy egy-két fekete fúvókád eldugult vagy rossz. Ezért amikor gyenge (szöveg vagy piszkozat) minőségre állítod, csíkos lesz a végeredmény. Magasabb minőségen nem tűnik fel egy-két nem működő fúvóka, mivel több festéket fúj és hosszabb ideig a többivel, ezért nem lesz csík. Amit írsz, hogy legjobb fotó helyett sima fotó beállításal nagyon közelről mintha csíkot látnál, szintén erre a hibára utal.

Jah! És boldog újévet mindenkinek, valamint nedves szilvesztert! :D :D :D Vigyázatok magatokra, találkozunk 2010-ben!

[ Szerkesztve ]

(#1798) mkRoland válasza bicskeyd (#1796) üzenetére


mkRoland
senior tag

Az én DX7400 típusú nyomtatómba EzPrint v6.0-s patronok vannak, és maximálisan meg vagyok velük elégedve (LIDL-es AGFAPHOTO 240g/m2-es Premium Glossy fotópapírra nyomtatva)! Minden kalibrálás nélkül... Bár azért egy itt korábban ajánlott tesztoldalt kinyomtattam, de mivel csak monitoros összehasonlításom van (ami szintén csalhat), nem állítgattam rajta semmit, szemmel láthatóan tökéletes a kép (ember-színűek a babák, a napraforgó ragyogóan sárga, az optikai lemezek tükröződése valósághű).
Ahány patron-gyártó, közel annyiféle tinta létezik (vagy még több, mivel egyes utángyártó cégek csak magát a patrontestet készítik, a tintát külsős forrásból rendelik). Stirlitz és Lamiki által használt módszer tűnik csak biztosnak: nagyobb mennyiségű tintát megvenni, a kiürült patronokat feltölteni, resetelni, egyszer faszán bekalibrálni, és életed végéig boldogan használni... Erről jut eszembe: nem rendel valaki mostanság itmedia-tól? Egyedül nekem drága lenne a házhozszállítás, de ha többen osztozunk, úgy már megtérül. Tüskevár-Pápa-Veszprém-Székesfehérvár útvonalakon közlekedek gyakran!

B.U.É.K. mindenkinek!!!

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#1799) lamiki válasza mkRoland (#1798) üzenetére


lamiki
senior tag

Én úgy szoktam tőlük rendelni, hogy körbekérdezem a haverokat kinek kell DVD, CD, tintapatron,kábelek, egyéb kütyük, meg ilyenek, és összegyűjtöm, mert úgy könnyen összejön az 16500 Ft a díjmenetes szállításhoz.

Amúgy ez a színhelyesség ez nyomtatótpustól is nagyon függ, én ugyanabból a tintából töltöm a különböző modelleket, és mégis, az egyiknek jó a színe, a másik piros lesz, a 3. meg sárgás, a 4.-nél meg lentebb kell venni a pirosból, és növelni a sárgán stb.
Pl a tesómék DX4400-asa mindig piros lesz, a másik tesóm RX425-öse, DX4000-es, DX4850-es meg mindig tökéletes, az SX200-asom meg mindig sárgás lesz alap beállításon, és a tinta ugyan az.
Ez attól függ szerintem, milyen színprofilt írt hozzá a programozó, vagy mit tudom én, de így van.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1800) bicskeyd válasza Stirlitz (#1797) üzenetére


bicskeyd
csendes tag

A gyári feketém fogyott ki és ezért vettem utángyártott szineket és feketét.Tehát amiket kivettem gyári szineket azokba még van de ettől függetlenül cseréltem ezeket is hogy mind a négy utángyártott legyen. De mivel most kifogyott az utángyártott kék ezért megpróbáltam azt a variációt hogy visszarakom a gyári 3 szint és csak a fekete marad benne utángyártott.Azért nem csak a kéket raktam vissza a régiből mert ha letiltja a gyári a többi 3at az nekem nem jó,a gyári fekete meg kifogyott és ezt nem tudom visszatenni ezért maradt az utángyártott.Külömben már nyomtam ki azt a sikoly képet kb1 hete(mind utángyártott volt) és akkor nem csíkozott.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.