Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) lamiki válasza Tötyi (#1940) üzenetére


lamiki
senior tag

Húzd ki az USB kábelt, kérj egy patron cserét a nyomtatóról a Stop gombbal, hajtsd fel a patron leszorító fedelet és mozgasd meg a patronokat, nézd meg rendesen a helyükön vannak e, hajtsd vissza, és nyomd meg még egyszer s Stop gombot. Ha számítógép nélkül elfogadta a patronokat (a piros led nem világít) akkor nyert ügyed van, ha nem akkor szerviz, mert még garanciális, és jobb ha nem kezded el piszkálni.
Amúgy biztos, hogy még van a patronokban, nem kifogyott a nagy igyekezet közben amíg a hibát próbáltad elhárítani?

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1952) Tötyi válasza lamiki (#1951) üzenetére


Tötyi
csendes tag

Kipróbáltam, így sem működik, de azért köszi szépen. A "nagy igyekezet" annyi volt, hogy 2x kikapcsoltam a nyomtatót, majd be (nem szoktam amúgy kikapcsolni), egyszer megmozgattam a patronokat, valamint újraindítottam a számítógépet. Mivel előtte nap, amikor használtam, kb. 60-70%-os volt mindegyik patron, nem hiszem, hogy ettől kifogytak volna.
Kipróbáltam az Epson honlapján található hibakeresőt is, az is annyit javasol, hogy cseréljek patront, és eredetit használjak. Ennél eredetibbet, mint ami benne van, Isten sem tud tenni bele... :) Írtam az Epson ügyfélszolgálatnak is, de ők csesztek válaszolni, holnap ha nagyon unatkozok, telefonon elbeszélgetek velük is.
Mindenesetre amúgy is rendelnem kellett tonert tegnap, így hozzácsaptam egy garnitúra Orink patront is. Azzal még megpróbálom, de ha nem műkszik, akkor szombaton visszaviszem. Sokféle nyomtatóm volt már, de, hogy két hét után álló helyében beadja a kulcsot, ilyet még nem pipáltam, ehhez egy Epson kellett... :((
Mindenesetre majd jelzem, hogy mire jutok a cuccal, a tippet meg köszi még1x!

(#1953) vadasz70 válasza lamiki (#1950) üzenetére


vadasz70
aktív tag

És melyiket mondod feltöltőlyuknak, ahova illeszkedik a fej? Én a gyári patront nem bírtam nullázni, lehet hogy azért mert csontra kifogyasztottam. igaz csak egyszer volt benne gyári mikor megvettem a nyomtatót. A fóliázott oldalú patronba meg nem lehet sokat beletölteni mert nagyon kacifántos a kamrái 6ml-nél többet nem tudtam belenyomni, és tényleg elég folyós.Ezért kérdeztem hogy melyik az a patron amelyiket jól fel lehet tölteni és nem folyik.Nincs véletlenül valami szemléltető kép, hogy kell tölteni a patront mert én eddig meg furtam felül, és leragasztottam.

(#1954) lamiki válasza vadasz70 (#1953) üzenetére


lamiki
senior tag

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Egy pár kép, a patron tetejéről ha lekaparod a papírt alatta a legtöbb utángyártott patronon 2 lyuk van, a középen lévő általában a feltöltő, és a szélen lévő a levegőztető lyuk, illetve a nagyon sok patronnál majdnem mindegy melyiken töltöd meg, van olyan fajta patron amin csak egy közös feltöltő és levegőztető lyuk van.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1955) lamiki válasza vadasz70 (#1953) üzenetére


lamiki
senior tag

[link]
Ezek nem az én képeim, de most lusta vagyok újabb fotókat csinálni, ezeken szépen látszik a patron teteje, középtájon a gumidugó alatt a feltöltő nyílás és a patron szélén a levegőztető lyuk.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1956) Osynho


Osynho
addikt

Üdv!
Tervezek venni egy Epson SX515W multifunkciós nyomtatót. Garancia miatt kérdezem, hogy érdemes-e a gyári patront kivenni és rögtön utángyártottal nyomni, vagy akkor beszárad? Ha vmi gondja van a gépnek és utángyártottal viszem vissza, akkor nem fogják húzni a szájukat?
A szkenner képes-e a betett pendrive-ra menteni a képet, vagy kell hozzá pc? A beépített kártyaolvasót tudom használni a pc-ről wifin keresztül?

(#1957) Stirlitz válasza Osynho (#1956) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Kezd a nyomtatást a gyári patronokkal, ha üres lesz valéamelyik, akkor kiszeded, és leragasztod celux-al a nyilásait és elteszed. Így nem száradnak be. Ha gariztatod, nehogy utángyártottal vidd vissza, mert nem fogják javítani garanciában.

Nincs tapasztalattom ezzel a nyomtatóval, de már nézegettem médiában, és tetszett. Majd írhatnál róla, hogy vált be.

[ Szerkesztve ]

(#1958) johnny_P4


johnny_P4
csendes tag

Sziasztok !
Szeretnék egy kis segítséget kérni nyomtatóvásárláshoz !
Egy EPSON SX 210 ill. 215 -öt néztem ki magamnak - az elvileg alacsonyabb fenntartási költségek miatt - de már az üzletben is megijesztettek, hogy ez csak a V 6.0-ás gyári eredeti patronokat fogadja csak el .
Valaki segítene abban, hogy mi az igaz, ill. tapasztalat ennél a nyomtatónál !?
Előre is köszi a hasznos infókat ! :R

(#1959) Osynho válasza Stirlitz (#1957) üzenetére


Osynho
addikt

Okés, írok majd. Viszont ha 1 patron kifogy, a nyomtató nem fog nyomtani, tehát mondhatják a szervizesek, h persze, h nem jó, üres a patron :B

(#1960) McJoker válasza johnny_P4 (#1958) üzenetére


McJoker
tag

Szia!

Nekem SX200 van, a tapasztalataim:
-ment úgy is a nyomtató, hogy 3 gyári patron volt benne, és egy fekete utángyártott v6.0 chippel, tökéletesen nyomtatott, semmi hiba.
-rendeltem egy garnitúra v6.0 chipes utángyártott patront ezt, tökéletesen működik vele a gép, semmi hiba.
1 hónap alatt se (karácsony óta) ellőttem vele kb. 700-800 lapot, a fényképeket nem számoltam bele és teljesen megbízhatóan dolgozik azóta is.
Véleményem szerint, ha nincsenek felesleges patron cserék, beszáradási lehetőségek, nem megfelelő használat és stb. akkor korrekt és megbízható gépek, mondjon bárki bármit. :D Én nem bántam meg, hogy ezt a típust választottam.
Kis befektetés után pedig fillérekért lehet nyomtani tovább, de akinek nincs kedve vesződni ezzel, annak még mindig ott van a 400-500 Ft/patron darab áron az utángyártott patron, amikkel szintén jól működhet egy nyomtató.

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#1961) johnny_P4 válasza McJoker (#1960) üzenetére


johnny_P4
csendes tag

Köszi a választ McJocker !
Remélem beválik nekem is a nyomtató ! :DD

(#1962) f.szabo válasza lamiki (#1949) üzenetére


f.szabo
tag

Üdv, köszi megpróbálom, természetesen visszaolvastam csak gondoltam más is okozhatja a hibát ezért kérdeztem és ugye meg is érte mert több tanácsot is adtál :C köszi és üdv :R

[ Szerkesztve ]

"Boldog ember az aki féli az Urat"

(#1963) Margonca


Margonca
csendes tag

Hali van egy kis problémám az elöbb még nyomtatok most meg azt irja a nyomi h nem eredetin az egyik szin cseréljem ki kiveszem visszateszem most már men az a baja hogy nem eredeti hanem az hogy kifogyott pedig majdnem 3/4 ig van mi lehet a baja talán megdöglött a chip rajta vagy a nyominak van valani baja valaki esetleg találkozott már hasonlo problémával

(#1964) mr_ricsi válasza lamiki (#1934) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Nem nézted? Van náluk 9 tűs reseter is, br. 1500-ért.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1965) mr_ricsi válasza Osynho (#1959) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Viszont ha 1 patron kifogy, a nyomtató nem fog nyomtani, tehát mondhatják a szervizesek, h persze, h nem jó, üres a patron"
Várhatóan a fekete fogy ki először. De még előtte kapsz egy üzenetet, hogy már fogyóban van, nem akarod-e, hogy a másik 3 színből keverje ki a továbbiakban. Nos, ekkor cseréld ki mind a 4-et. Ha vissza kell tenni, még lesz bennük némi tinta.

A szkenner képes-e a betett pendrive-ra menteni a képet, vagy kell hozzá pc? A beépített kártyaolvasót tudom használni a pc-ről wifin keresztül?
Töltsd le a kezelésijét az Epsontól, és nézd meg. És minden mást is, ami fontos lehet a számodra, ne utólag derüljön ki, hogy nem ilyen lovat akartál.

[ Szerkesztve ]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1966) lamiki válasza mr_ricsi (#1964) üzenetére


lamiki
senior tag

Nem néztem, csak egy nyomtatóhoz kerestem náluk patront, de tényleg jó olcsó.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1967) Sebi72


Sebi72
csendes tag

Sziasztok! Megjött a vaterás chip resetelőm (XYZ268-II). Az eredeti patronokat nem tudtam vele nullázni (gondolom, mert teljesen kifogytak). Az utángyártott patronokat viszont (színesek: V.3.1; Fekete: V. 6.0 chip) gond nélkül nullázta. Megpróbáltam gépi fejtisztítások sorozatával életre kelteni a beszáradt nyomtatófejet. A kék szín már tökéletesen működik, a fekete félig, de a sárga és a bíbor patronok fúvókái úgy beszáradtak, hogy a tisztítások során egy gramm tinta sem hiányzott a patronokból. Ezután következett a 2 napos fej "pácolás", majd fecskendős átmosás. Most akartam kipróbálni, hogy sikerült, viszont a sárga patron chipjét, most többszöri kísérlet ellenére sem tudom kiresetelni (A resetter lede nem vált zöldre, csak pirosan világít) Lehet, hogy meghalt a chip? A többi patront is újra megpróbáltam, azokat újra kinullázta. : :Y W

(#1968) Sebi72


Sebi72
csendes tag

Most a feketét érzékeli nem eredetinek, pedig a sárgát nemtudtam kiresetelni . 2napja még működött együtt a V6.0 és a V3.1 :W

(#1969) mr_ricsi válasza mr_ricsi (#1847) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Érdekesek ezek a patronszámozások. Nemrég cseréltem valahol a teljes garnitúrát utángyártottra, és az azonos típusú, ugyanakkor vásárolt V5.0 chipes patron közül 3-at 2009/04 gyártásúnak ismert fel, a 713-ast 2008/09-nek.

[ Szerkesztve ]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1970) gruntakony


gruntakony
csendes tag

Szevasztok!
Segítségeteket kérném.

Vettem nem olyan rég egy Epson Sx410 típusú nyomtatót.
Kifogyott az eredeti és vettem hozzá után gyártottat, de nem működött vele. mindegyiket kicseréltem, de semmi. Ennek kb 2500 Ft volt db-ja. Visszavittem aztán mondták hogy cseréljem ki a chipjét az eredeti patronéval. Kicseréltem semmi változás.

A héten rendeltem a netről 500Ft ért patront tegnap beraktam felismerte mind az 5-t.Nyomtattam csíkos volt, és elkezdtem fejtisztítást, stb kb 5x majd egy idő után megint kiírta hogy error és a kéket és a sárgát nem fogadja el a többit meg igen

Mit lehet vele csinálni már tanácstalan vagyok!!!! :W

előre is köszi a segítséget.

(#1971) McJoker


McJoker
tag

Sziasztok!

Ma megkaptam a chip-resetert (YXD268-II), utángyártott patront tudtam vele nullázni, nyomtató felismeri, sőt fel is töltöttem tintával, és szépen nyomtat, nem volt semmi gond, csak legközelebb egy gumikesztyűt is használnom kell, mert akármilyen óvatos voltam, a zsebkendőkön úgy ütött át a tinta, mint az álom. :D A rendes papírtörlő viszont jobb...
Szóval próbáltam eredeti patront is resetelni vele, de nem sikerült eddig sehogy sem, viszont a reseteren csak 6 tű van, vagyis 7...de az egyik be van esve, nem rugózik, nem csinál semmit, benne van a műanyagban, érdemes szétszednem és megnézni, hogy mi baja, vagy ha az utángyártott patront reseteli, akkor inkább ne szedjem szét?
Ezúton is köszönöm mindenki segítségét, aki eddig segített! :R

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#1972) Beni2360 válasza McJoker (#1971) üzenetére


Beni2360
félisten

Szia.
Én utána néztem a neten és az eredetihez az YXD268A jelzésű jó de nem reseteli az utángyártottat. Sebaj gondolom az utángyártottból meg van egy egész dobozzal. Én a tőltés előtt akifolyó részit megpucolom és leragasztom celux-al és ha tökéletssen leragasztod akkor nem folyik ki a tinta.berakásnál úgy is átszurja masina.Ujboli tőltés elött leszeden a celuxot és ujjat ragastrok rá.Igy előre több darabot is megtölthetsz egy kézpiszkitásra.
Remélem tudod használni a tanácsaimat . :) :DD

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#1973) mr_ricsi válasza gruntakony (#1970) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"beraktam felismerte mind az 5-t."
Valahol itt lehet a probléma gyökere, ugyanis a nyomtatód 4(négy) patront használ.

Milyen chipverziójú patronokat vettél? (Először és másodszor)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1974) mr_ricsi válasza McJoker (#1971) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Szóval próbáltam eredeti patront is resetelni vele, de nem sikerült eddig sehogy sem"
Az eredeti patront csak addig lehet resetelni, amíg a tintaszint nem csökken 25% alá, de ezen kívül is gázos a töltése, mert figyeli a tintaminőséget is, valamint ha töltés közben forgatod, és az érzékelőtől elfolyik a tinta, akkor megintcsak nem lehet resetelni.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1975) Beni2360 válasza mr_ricsi (#1969) üzenetére


Beni2360
félisten

Hát ricsi az a helyzet,hogy a patronokat ömlesztve veszik és nem időrendbe kapják, meg csomagolják a forgalmazók.Ahogy esikk ugy pattan.Én is igy jártam egy rendelés és még a patron sem vol egyforma a dobozban.Evvel együtt kel élnünk, :Y

Ricsi olvasd el az előző hozzászólásomat a reseterről,az egy külföldi gyártó vagy forgalmazó oldalán olvastam

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#1976) McJoker válasza mr_ricsi (#1974) üzenetére


McJoker
tag

Nem csökkentek 25% alá, direkt erre vártam, hogy ez vajon igaz állítás-e, tölteni pedig nem akartam. :))

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#1977) mr_ricsi válasza Beni2360 (#1975) üzenetére


mr_ricsi
veterán

A patronokat üresen veszik, a chipeket a töltés után rakják rájuk.
A chip ránézésre pontosan olyan, mint a többi 3. Én azt nem értem, hogy a chipgyártó azonos jel alatt miért változtatja a dátumot? Értelmét nem látom, viszont a változtatásnak költsége van, amit szükségtelenül nem szoktak vállalni a gyártók.

"olvasd el az előző hozzászólásomat a reseterről,az egy külföldi gyártó vagy forgalmazó oldalán olvastam"
Nem tudok vele mit kezdeni, mert ha a gugliban rákeresek az YXD268A-ra, csak a te hozzászólásodat hozza találatként.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1978) zoli53 válasza mr_ricsi (#1977) üzenetére


zoli53
csendes tag

Szia. Próbálj a YXD268-II -re keresni ott van találat.

(#1979) lamiki válasza McJoker (#1971) üzenetére


lamiki
senior tag

Ha úgy is reseteli a chipet akkor ne szedd szét, egyébként 2 csavar fogja össze az egészet, ha nem látod a csavart akkor a reseteren lévő levonó alatt van. Azt kicsavarod, és szétjön könnyedén, a 7. tüske meg azért nem jön ki, mert a resetered szállításkor megsérűlt, vagy már eleve görbe volt a 7. tüske, csak a gyárba nem foglalkoztak vele. Az egyik haver is járt így, a tüske mozog egy tőle picit vastagabb csőbe, és egy rugó nyomja vissza. Mivel görbe , amikor hozzányomod a chiphez a tüskét az beleszorul a csőbe. A megoldás, szétszeded, és hosszú, vékony csőrű rádiós fogóval, vagy valami műszerész fogóval aminek a vége befér az érintkezők közé kiegyenesíted.
De csak óvatosan, mert ha nem így teszel letöröd a tüskét.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1980) Jarod1 válasza gruntakony (#1970) üzenetére


Jarod1
addikt

bakker, mia fenéért tiltottak ki téged?
na szóval ugyanígy jártam pár hete mint te. 3 tisztítás után letiltotta a színes patronokat,
most 1 chip reseter beszerzésén gondolkodom.

(#1981) Stirlitz válasza Jarod1 (#1980) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Pontosan nem tudom, csak sejtem, mindenesetre 0napos reggel és 1h.sz.-el szép teljesítmény. Valószínüleg ip ban-t kapott már korábban, és most újra reggelt.

(#1982) McJoker válasza lamiki (#1979) üzenetére


McJoker
tag

Nos, mivel 5-ből csak 3 patront nullázott, így szétszedtem...el volt görbülve valóban a beragadt tű, kihúztam, kiegyenesítettem óvatosan és jó. :C
Köszi! :K

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#1983) mr_ricsi


mr_ricsi
veterán

Miért lehet az, hogy utángyártott patronnál rendesen betéve, a chipet felismeri, de a tinta nem folyik rendesen utána, sokat nyomtatva csíkos, vagy eltűnik valamelyik szín, de már akár a fúvóka-ellenőrző minta is hiányos. A fejtisztítás nem segít, a patron újrainstallálása viszont igen.
Egy SX100-on a sárga már kapásból ezt játszotta, a kék miatt vissza kellett mennem 1 nappal később.

Én az alsó celofánfóliára gyanakszom.
A patronokon felül van a légzőnyílás. Annak a sárga szalagját utólag is le tudom szedni.
Mi lenne, ha az alsó fóliát beszerelés előtt eltávolítanám, a felsőt csak mikor a helyén van? (Ha felül nem kap levegőt, elvileg nem szabadna alul folynia.)

Mi a véleményetek?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1984) lamiki válasza mr_ricsi (#1983) üzenetére


lamiki
senior tag

Az utángyártott patron gondolom kamrás szerkezetű? Valószínű levegő van a patronban, ha a kis bepattintó fület erőteljesen a patron oldalához ütögeted, a levegő fentebb szál a patronban (vagy a patront erőteljesen pl az íróasztalhoz ütögeted, abban a helyzetben ahogy a nyomtatóban van).
Esetleg még lehet az is, hogy a levegőztető lyukhoz vezető csatorna legalább részben, vagy teljesen le van zárva, pl tinta vagy idegen anyag van benne, vagy a fólia nem szakadt le tökéletesen, emiatt akadozik a levegő utánpótlás.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1985) mr_ricsi válasza lamiki (#1984) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Az utángyártott patron gondolom kamrás szerkezetű?"
Nem tudom, ezt a fajtát még sosem szedtem szét.

"Valószínű levegő van a patronban, Esetleg még lehet az is, hogy a levegőztető lyukhoz vezető csatorna legalább részben, vagy teljesen le van zárva"
Én nem tettem semmi olyat, ami a levegősödést megoldja. Csak kiemeltem a patront, és visszatettem. A másodikat a fejem fölé emeltem, és alánéztem, de közben végig beépítési helyzetben volt, és nem ráztam.
A felső lyukat néztem, amikor a fóliát leszabtam, meg is állapítottam, hogy jó nagy.
A hiba viszont megszűnt, mert még ottlétem alatt nyomtatott a gyerekük egy csomó képet valami házi feladathoz.

Jut eszembe: SX100, a beállításainál csak a 3 színhez látok csúszkát, a feketéhez nem. Pedig abból szeretnék kicsit levenni, mert utángyártott patronnal túl intenzívnek tűnik. Mi lehet a megoldás?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1986) geri173


geri173
csendes tag

Sziasztok!

Epson DX4400-as nyomtatóm van. Aránylag meg vagyok elégedve vele, de most van egy kis problémám.
Mostanában rászoktam arra, hogy 1 lapra két oldalt nyomtatok. Valahogy sokkal praktikusabbnak tűnik. Viszont néha, az történik hogy nyomtatnám így, és kijön egy oldal üresen, majd elkezdi nyomtatni, de így néz ki. Ha esetleg nem látszana a képen a betűk távolságával van baj ilyenkor.

Ez miért lehet? V.mi tipp?

Köszi előre is.
Üdv. geri173

(#1987) cellpeti


cellpeti
veterán

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni,hogy lehet Epson SX-105 multival borítékot címezni?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#1988) Stirlitz válasza mr_ricsi (#1985) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Sajnos nem találom, de jó pár h.sz.-el korábban már írta valaki, hogy így járt. Nem szakadt át rendesen az alsó kis zárófólia. Átszakadt, csak nem teljesen, és ami szakadt belőle, azt is begyúrte a csonkhoz, kvázi jól lecsökkentve a csonk átmérőjét. Nem hinném, hogy utángyártott patron, egyből folyna, ha megsérül a fólia, hisz biztosan van még festék benne, amikor a chip üreset jelezz, kivesszük mindannyian, és mégsem ömlik belőle a "lé". Szerintem egy ollóval szépen ki lehet előre lyukasztani.

(#1989) lamiki válasza Stirlitz (#1988) üzenetére


lamiki
senior tag

A legtöbb patronban van egy szelep vagy mi, amit a tinta beömlő csonk nyom fel, és a tinta csak úgy tud kifolyni, bár találkoztam már olyannal is amiben nem volt (1-el még eddig), amit rögtön ki is dobtam, mert töltés után folyt a csonk mellett a tinta bele a patronok alá, mivel itt csak valami tömítés volt, és a 2. használat után már nem zárt rendesen.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#1990) ggabesz


ggabesz
csendes tag

Sziasztok!

Most cseréltem patronokat az epson stylus sx200-as nyomtatómban. Útángyártott v6.0 chippel szeret patronokra. A helyzet az, hogy a leírás szerint szoftveresen cseréltem a patronokat, de sajnos nem ismeri fel. Mit lehet tenni? Gyors segítség kellene.

Köszi

Gabi

(#1991) Sebi72


Sebi72
csendes tag

Sziasztok!
Tapasztalat:
Fentebb írtam, hogy van egy beszáradt DX4400 nyomtatóm. Fej átmosása után, nem tudtam kipróbálni, ui. az egyik patron üreset jelzett. Azt kireseteltem, majd a többi patront nem fogadta el (előzőleg ezekkel működött). Kb. 4 órát eljátszadoztam vele, és azt tapasztaltam, hogy patroncserénél a patronok kiszedése nélkül nem mindíg ugyanazt a színt jelezte "nem kompatibilisnek"...? Majd gondoltam újra resetelem az összes patront, de ekkor már a feketét nem lehetett kiresetelni (3mat villant a piros led, majd folyamatosan világított). Aztán a kéket sem látta kompatibilisnek, kivettem és ezt sem tudtam újra resetelni. Felbosszantottam magam, a TESCO-ban vettem egy SX105-öt. Hazahoztam és egyből az utángyártott patronokkal üzemeltem be. Azokat is beleraktam, amiket többszöri próbálkozásra sem tudtam újra resetelni (kék, fekete) és láss csodát zokszó nélkül elindult, és minden patront full telének jelez, három A4-es fénykép nyomtatása után is. ...?? :))
Lehet, hogy sohasem szabad beletenni az eredeti patront, mert aztán jönnek az utángyártottal a gondok???

(#1992) Sebi72


Sebi72
csendes tag

Patrontöltéssel kapcsolatban: A régi kifogyott eredeti patronokon gyakorlatoztam vízzel. Úgy próbáltam meg feltölteni, hogy a fecskendő hegyét (tű nélkül) belenyomtam a patronnak a fejhez illeszkedő furatába. A mérete pont jó, az O-gyűrű tömít. Elkezdtem bele nyomni a folyadékot. Kisebb erőhatásra nem ment, aztán egy kattanás hallatszott, majd könnyedén megindult bele a folyadék és hallatszott, ahogy a levegőztetőn süvít ki a levegő. Fullra fel lehetett tölteni, több patronnal kipróbáltam. A fecskendőt kihúzva pár csepp kifolyt, de aztán semmi. azóta sem szivárog. Szerintetek működne ez a feltöltési módszer élesben is? :F

(#1993) mr_ricsi válasza Sebi72 (#1991) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Milyen chipverzió van azokon a patronokon, amiket resetelni próbáltál?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1994) mr_ricsi válasza cellpeti (#1987) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Tudnátok abban segíteni,hogy lehet Epson SX-105 multival borítékot címezni?"

Nem a nyomtatóval kell csinálnod, hanem valamilyen progival. Például az M$ Wordnek,vagy az OpenOffice-nak van ilyen funkciója.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1995) mr_ricsi válasza Stirlitz (#1988) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Ilyen chipmegoldással találkoztatok már?

Egy műanyag lapra van rögzítve, ami 5 mp alatt lepattintható a patronról, és ugyanannyi visszarakni.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1996) zweif911


zweif911
csendes tag

Helló evribodri!

DX7400-as problémám lenne.
Vettünk egy új laptopot win7-tel, felraktam rá a progiját, és csatlakoztatás után ismeretlen eszköznek tünteti fel, és semmit nem lehet vele kezdeni.
Visszadugtam a régi gépre, mert azért nyomtatni csak kéne, és már onnan sem megy.
Először a win7 kompatibilitását gyanítottam, de a régi gépen win2000 van.
Hozzáértők két lehetőséget vázoltak. Vagy a kábel ment el szarni, vagy a gép. A kábel jó! Az tuti!

Kérdésem az lenne, hogy találkozott-e már valaki ehhez hasonló problémával, és ha igen, mi volt a megoldás?

Segítségeteket köszi előre is!

-zw-

(#1997) cellpeti válasza mr_ricsi (#1994) üzenetére


cellpeti
veterán

köszi szépen!

Tigris, tigris, csóvafény...

(#1998) cellpeti


cellpeti
veterán

Sziasztok!

Szkennelni szeretnék,de nincs hozzá progim. Milyen progi kell hozzá?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#2000) klac válasza Sebi72 (#1992) üzenetére


klac
aktív tag

Én korábban kipróbáltam ezt a módszert, tapasztalatból tájékoztatlak, nálam nem működött.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.