Új hozzászólás Aktív témák

• proof88

addikt

válasz bbazsy #3313 üzenetére

De amióta az Adobe-nál van a flash, azóta vannak idegesítő hülyeségek.
    Én Flash 5-nél kezdtem el foglalkozni flash-sel, utána volt még az MX, meg a 2004, vagy valami ilyesmi és csak utána lett Adobe. Az Adobe hozta a mindenféle effektet, amiket realtime is lehet állítani, megjegyzem használják is weblapokon, na igen, mert weblapra pont realtime vektorgrafikus blur kell... persze a flasht nem csak weblapra használják, tudom... és tényleg jó dolog, hogy belekerült sok photoshopos dolog. De hidd el, tényleg van szívás a lejátszók közti különbséggel, amiket régen én nem tapasztaltam. Meg az a fura, hogy hiába van meg a kód a html-ben, hogy ellenőrizze a verziót, build eltéréseket nem figyel, pedig pont ilyenkor szoktak rejtélyes dolgok lenni. Pl láttam olyat, h Win98-on (oké, nem támogatott dolog, de vannak cégek, ahol még használják) a firefox úgy fagyott le mindig, hogy az ember megnyitott egy flash-es honlapot. És vissza kellett raknom egy másik verziót.
    Aztán cégnél volt olyan eset, hogy több movie clipet hoztam létre futásidőben (nem tom mennyire ismered a flash-t), lényeg az h instance neveket lehet adni nekik és azzal lehet rájuk hivatkozni, és volt olyan h hiába hivatkoztam rá az egyikre, arra nem hatott semmi... és végül debuggerből kiderült, hogy azért, mert egyszerűen nem vette fel az instance nevet. Helyette ilyen auto neve volt, valami Instance34... úgyhogy mikor kész lett a progi, még beledrótoztam a kódba, hogy Instance34..... vannak rejtélyes bugok...
    De én előbb csak poén szinten írtam azt, h CS2-be hozták végre azt h úgy mozgathatsz egyszerre több réteget h végre shift+kattintással jelölgetheted ki a rétegeket... nem értem, miért nem alapból úgy csinálták meg.

Egyébként én nem szapulok senkit, csak annyit mondtam, hogy szerintem flash lesz órán. Nem is értem hogyan jutottunk el idáig. :D

Új hozzászólás Aktív témák