Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9601) Deck válasza LittleBiG007 (#9600) üzenetére


Deck
titán

Újoncként megmondod a frankót mi?

A calibret nem kell beállítani csak felrakni. Letölt-felrak kb fél perc. Mivel a kérdezők azt hiszik, hogy az a jó ha sok formátumot támogat. Pedig semmi különbség. Na meg ha megveszik választhatnak formátumot is letöltéskor. És ami elérhető epubba az elérhető azw3ba vagy mobiba is.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#9602) NY124 válasza LittleBiG007 (#9600) üzenetére


NY124
tag

Azért mert egyáltalán nem olyan bonyolult vagy hosszadalmas mint mondjuk videót konvertálni. Van vagy 2 kattintás/érintés. Abba meg már végképp ne menjünk bele, hogy az aki egy programot nem tud feltelepíteni az miért akar ebook olvasót venni.

(#9603) Bakterman


Bakterman
csendes tag

Az 1 másodperc nagyon jól hangzik, de nem igaz. Ha valaki szeret konvertálgatni annak biztos nagyon király,de nem mindenki ilyen. Ha valaki könyvolvasót vesz annak nem kell feltétlen érteni mindeféle programokhoz, elég ha vesz egy PocketBookot és mindenféle konvertálás meg gépészkedés nélkül tud olvasni szinte bármilyen formátumu könyvet.

(#9604) kuruczz


kuruczz
tag

Lejárt a szerkesztési időm, most dühongök, hogy eltűnt amit írtam...
Lányok, karácsonyi ajándék olvasó: Véleményen szerint tilos nélkülük megvenni, mert egy nőnél talán a legfontosabb, hogy tetszen neki, főleg ha két lányról van szó miért egyforma? miért nem?
Másrészt szükség van-e rá, azaz hajlandók ilyen módon olvasni?

Feleségem a régi megvilágított kijelzős Nook-on olvas olykor, de inkább papírból. A két lány közül a kisebbik csak kizárólag mesét az öccsének, a nagyobb meg kizárólag millió oldalas papírkönyvet. Szóval nálunk az szokott történni, hogy én, mint kütyümániás megveszem magamnak az éppen tetsző olvasót, és mutogatom, azután beteszem a fiókba...

Feleségem véleménye, jó, ha világít, vannak lapozógombok, és be tudja nélkülem is kapcsolni.

Saját véleményem, hogy a megvilágított kijelző sokkal fontosabb, mint a felbontás, vagy a megvilágítás homogenitása. Fontos a lapozógomb, mert javarészt este olvasok, és mivel igen száraz a kezem, zsíros krémeket használok, és így nem a kijelzőt maszatolom. A kijelző fehérsége, és a betűk feketesége engem nem igazán érdekel, mivel javarészt itthon olvasok, az akkuidő is másodlagos szempont.

Én vennék egy nekem tetsző modellt, és ha rákapnak az azon való olvasásra, akkor őket is bevonva a döntésbe egy-egy nekik tetszőt vennék (mivel ha jól választottak sokáig örömük lesz benne), legrosszabb esetben lesz egy klassz kis olvasód, és megspórolsz két soha nem használt eszköz árát.

Más, a tableten olvasáshoz: én pl. jobban szeretek éjjel fekete háttéren zöld betűkkel olvasni a koromsötétben, mert feleségem zavarja az olvasó fénye is. -8, -8,5 szemüvegem van, de nem tapasztaltam fáradságot, pedig olykor 2 órát is olvasok, ha képtelen vagyok aludni.

(#9605) Deck válasza Bakterman (#9603) üzenetére


Deck
titán

Pedig 1mp egyik ebook formátumból a másikra. Vagy egy hatalmas gomb, hogy konvertálás kimeneti fájltipust mire akarod majd konvertál. 2-3.kattintás. Sőt magyar is.

PS5

(#9606) LittleBiG007 válasza NY124 (#9602) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Újoncként megmondod a frankót, mi?
Igen. Egy kicsit unom, hogy mindenkinek minden igényére megfelelő a Kindle. És ha mégsem lenne az, változtasson az igényén. Hangot adtam nemtetszésemnek, a témát innentől lezártnak tekintem.

"Abba meg már végképp ne menjünk bele, hogy az aki egy programot nem tud feltelepíteni az miért akar ebook olvasót venni."
Hm... Mondjuk esetleg... olvasni szeretne?

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9607) kuruczz válasza Deck (#9601) üzenetére


kuruczz
tag

Minden másvéleményű védelmében azért szeretném leszögezni, hogy a világ nem olyan, hogy van egy sablon, és aki nem fér bele, az nem normális. Szerintem igenis megmondhatja egy újonc a frankót, mert egyfelől mit is jelent az, hogy a PH-n újonc, másfelől én pl. az elmúlt 41 év alatt nem egy csendes sarokban üldögéltem, hanem próbáltam megérteni a körülöttem lévő világot, és próbálom azóta is. Azért nem nevezném magam mindenben újoncnak, pedig ezen az oldalon eléggé az vagyok én is.

A Kindle nagyon jó,és örülök, hogy véded, és tényleg sokan szeretik, veszik használják, de ebből messzemenő következtetéseket azért ne vonj le, mert a Mekis sültkrumplira is ráírják, hogy Magyarország kedvenc sültkrumplija az eladási statisztikák alapján. Nálam mégis inkább az itthoni krumpli jön be. Szóval a világ nem úgy néz ki, hogy vannak a Kindle és a nem Kindle olvasók, hanem ennél azért sokszínűbb. Van a Te véleményed, és az jó hogy van, de az csak egy a sok közül, és az szintén jó, hogy így van.

[ Szerkesztve ]

(#9608) Deck válasza kuruczz (#9607) üzenetére


Deck
titán

Ajánlottam már mást is. Csak tényeket írtam le :D Csak felesleges ilyen hülyeséget ellenérvként mondani, hogy nem támogat sok fájl típust.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#9609) LittleBiG007 válasza Deck (#9608) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Nem ellenérv volt. Igény. És a 9603 mutatja, hogy fontos neki.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9610) Deck válasza LittleBiG007 (#9609) üzenetére


Deck
titán

Egyszerűen csak tájékozatlan. Én meg felvilágosítottam. Ha ezek után se akarja vesz másikat. De továbbra is vásárláskor kiválasztható a formátum.

PS5

(#9611) kuruczz válasza Deck (#9608) üzenetére


kuruczz
tag

Mondok még hülyébb ellenérvet: nekem azért nem lesz Kindle olvasóm, mert nem akarom a könyveimet felhőben tárolni, szeretném, hogy olyan olvasó szoftver fusson rajta, ami az igényeimnek leginkább megfelel, szeretem a lapozógombokat, viszont nem szeretem ha megmondják nekem mi a frankó pl. formátum, tárhely, konvertálás, és ezért használok pl. odt, rtf formátumot is doc helyett... ezért nincs facebook-om, stb...

(#9612) NY124 válasza LittleBiG007 (#9606) üzenetére


NY124
tag

Ja, mert az teljesen rendben van, hogy ha valaki amiatt nem vesz meg egy adott olvasót, mert az kevesebb formátumot támogat... csak mégsem, mert 2 mp alatt át lehet konvertálni azt a bizonyos "nem támogatott" formátumot és ugyanúgy olvashatod. :U

[ Szerkesztve ]

(#9613) LittleBiG007 válasza kuruczz (#9611) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Nem tárolok felhőben, minden olvasómra felrakom a CoolReadert, mert azt szeretem, lapozógombos az olvasóm, így bal kézzel is tudok előre-hátra lapozni, a frankó nekem se fekszik, csak LibreOffice van a gépemen, Facebook-om van, de csak osztálytalálkozó szervezés miatt. Nem a bátyám vagy, álnéven? :))

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9614) Deck válasza kuruczz (#9611) üzenetére


Deck
titán

Tényeket írtam le. Nem pedig, hogy csak a kindleket lehet venni. De kötözködj csak magadban tovább :D Legyen titok, hogy 1mp a konvertálás akkor. A jóval gyengébb akksi időt sem reklámozzátok. Erről ennyit.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#9615) LittleBiG007 válasza Deck (#9614) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Ez nem igaz. Pl. link és link stb.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9616) kuruczz válasza Deck (#9614) üzenetére


kuruczz
tag

Ne haragudj, nem akarlak én bántani.

Elthannak: Tanács olvasóválasztáshoz, a "vezércikk", amit sokunk "népítélet"-el kiegészítettünk, erre rá is kereshetsz. Sok kérdést már boncolgattunk, ha elolvasod, talán könnyebben és célirányosan tudsz kérdezni, amire hasonló módon tudunk majd válaszolni.
Más: feleségemnek mutogattam a fehér PocketBook Lux 2-t, mert nekem nagyon tetszik, de neki elég a jó öreg Nook. Szerintem fontos, hogy kütyümániások-e a lányok, és teljesen egyformák-e. Még egy ötlet, mi minderről az anyukájuk véleménye?

(#9617) tecsu válasza Elthan (#9596) üzenetére


tecsu
addikt

Valójában ezek nem háttérvilágítósak, hanem előlről világítják meg a képernyőt, ezért használható napfényben is.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#9618) JamesFinn válasza Deck (#9614) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Te komolyan még mindig az akksidőn kattogsz? Légyszíves Írd már le milyen olvasókat használtál, hogy Ennyire tudod melyiknek mennyi az üzemideje?
Egyszerűen képtelen vagy bárki más véleményét elfogadni.
Ha nem akarja a calibrét használni, akkor ne akarjuk rábeszélni hogy használja. Megint arról szól az egész, hogy melyik a "legkirályabb" olvasó. Hahó!Segítséget kellene nyújtani a választásban, nem pedig kötekedni.(mellesleg nem a seregben vagyunk, hogy "újoncként megmondod a frankót?" )

(#9619) Deck válasza JamesFinn (#9618) üzenetére


Deck
titán

Blablabla.. A tények akkoris tények. Felvilágosítottam valamiről amit nem tudott. Ennyi. De neked nem kell reagálnod a válaszaimra. :D

PS5

(#9620) JamesFinn válasza Deck (#9619) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Te nem tényeket közölsz, hülyeséget. Nem felvilágosítást adsz összekavarod az innen-onnan összekapott félinformációkkal. Valakinek írtad már "segítségképpen" hogy olvassa el a topik elején lévő összefoglalót? Esetleg Te olvastad? ;)Segíteni kellene, nem piszkálódni az agresszív stílusoddal. "Mert a kindle a legjobb". Persze.
Kicsit uncsi már, nem gondolod?

[ Szerkesztve ]

(#9621) pjen válasza Deck (#9605) üzenetére


pjen
félisten

Nekem sosem megy 1 2 percnél hamarabb.

(#9622) zenwalk


zenwalk
senior tag

Sziasztok
Van valami mód arra, hogy a pdfet normálisan jelenítse meg egy ebook olvasó? Főleg pdfre használnám, de a tablet hosszú ideieg való olvasása kellemetlen :(

(#9623) gyuszi78 válasza zenwalk (#9622) üzenetére


gyuszi78
tag

szerintem nagyban függ attól hogy milyen minöségü a pdf.Ha jól megcsinált akkor azért használható.A skennelt pdf-t felejtsd el :( A pdf egyébként sem e-book formátum.Vagy vegyél egy 8 colos e-inkes olvasót,azzal már azért lehet valamit kezdeni a pdf-l.

pl.ezzel

[ Szerkesztve ]

(#9624) LittleBiG007 válasza zenwalk (#9622) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Én eddig a legtöbb pdf megjelenítése opciót a PocketBook-okban láttam.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9625) Ébri


Ébri
senior tag

Fentiekre: szerintem se árt közölni, hogy van egy Calibre nevű progi, ami tökjól konvertál. A konvertálás ideje nem zavar, mivel kiküldök az olvasóra egy csomó könyvet, aztán csinálok valami mást amíg másol.

Viszont ettől még nem mindenki akarja Calibrevel szervezni a könyveit (szerintem is jobb, mint a könyvtárak, rugalmasabb), vagy egyszerűen fel akar másolni gyorsan pl. egy doc-ot, ehhez alap kindle rendszer nem használható.

duokan/jailbreak: azért ehhez is kell némi hajlam, illetve garanciavesztést okozhat ha vhol elszáll.

Én a pocketbook vs. kindle vitában azt mondanám, hogy Kobo, ha lehetne itt kapni :)

(#9626) Elthan


Elthan
csendes tag

Sziasztok nem kell ám összeveszni miattam. Igazság az, hogy tapogatózom én is, mert elég hirtelen jött. A doki megindított a lejtőn az ebook felé. Meggyőzőtt, hogy jó, eddig én nem is foglalkoztam vele, nem is olvastam utána. Elolvastam a cikket amit javasoltatok, nagyon jó írásnak tartom. Elején olcsón akartam megúszni, de aztán a feleségem is beleszólt, hogy világítás is legyen rajta, neki ne lámpázzak éjjel. Így módosult a dolog. Mindenesetre megyek boltba, ahol lehet tapogatni a könyvolvasókat és megnézem melyik tetszik azok közül amiket ajánlottak itt, illetve amit különböző tesztek, vélemények alapján még az elvárásaimnak megfelelőnek találtam. Icarus illumina Hd is tetszik. Általában én mindennek utána olvasok amit meg akarok venni, de mindig kikérem mások hozzáértőbbek véleményét is. Így nem mindig az első vélemény alapján döntök. Köszönök mindent azoknak akik segíteni próbáltak.

[ Szerkesztve ]

(#9627) JamesFinn válasza Elthan (#9626) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Nem veszik itt össze senki senkivel ;) Csak vannak olyanok akik kissé akaratosabbak az átlagnál...;) És csak a calibre-kindle tengelyen mozognak. (megyjegyzem, nem bántásként írom, akinek nem inge... )
Az a lényeg, hogy Te válassz olyan olvasót ami megfelel az igényeidnek.

(#9628) LittleBiG007 válasza kuruczz (#9366) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

"Így tisztelettel megkérnék minden aktív és csak olvasó fórumtársat is, írja le mindazt, ami neki fontos az olvasójában (pl. színe, tokja :K és ez még fontos is lehet), hátha a karácsonyi forgatagban pont az ő meglátása indít el valakit az e-olvasás szeretetében. Ez azért ugye mindannyiunk közös ügye?"

Nook Simple Touch Glowlight
Ezért vettem: a háttérvilágítás és a nagy szókincsű Oxford szótár. Emellett feleannyiba került, mint bármelyik másik világítós olvasó a piacon.
Ezt szeretem benne legjobban: nagyon gyors működés, főleg a lapozás villámgyors. Hosszú működési idő, sohasem kell kikapcsolni, mindig alvó módban van. Nagyon jó minőségű, élettartam garanciás tokot vettem hozzá, ez is növeli a használati élményt.
Ez nagyon nem tetszett: kevésnek találom a beállítási lehetőségeket, a borítókképeket sok esetben nem tudja megjeleníteni, a szótár nem tartalmaz kiejtést és nem adható hozzá új szótár. Zárt, de stabil rendszer.

Pocketbook Mini
Ezért vettem: olcsó, kis méretű (buszon és megállóban könnyen elővehető és eltehető), strapabírónak tűnt téli, kinti és buszos használatra.
Ezt szeretem benne a legjobban: fekvő módban nagyon kényelmes egy kézzel használni (semelyik más olvasón nem szerettem a fekvő módot, itt nagyon), rengeteg beállítási lehetőség, könnyű szótárbővítés, gyors ki és bekapcsolás.
Ez nagyon nem tetszett: Működési sebessége nagyon lassú, valamint csak teljes képernyőfrissítés után jó minőségűek a betűk. Lapozás után már a második oldal is gyatra.

Kobo Mini
Ezért vettem: olcsó volt, kicsi és mégis kellett az érintőképernyő. De mivel infrás, kesztyűben is lapozható.
Ezt szeretem benne a legjobban: kontrasztos, erős fekete betűk, nagyon kényelmes, jól használható szoftver, a wifi automatikusan kikapcsol és nem fogyasztja az akksit. Emellett könnyen bővíthető új betűtípussal, úgyhogy a kedvencemet könnyen rá tudtam másolni.
Ez nagyon nem tetszett: mindent konvertálni kell kebup-ra, különben még a betűtípust sem tudom változtatni. A legkisebb sorközbeállítás is nagy nekem, az oldalak túl szellősek. Néha nem érzékel az infrás érintőképernyő. Az akkumulátor idő siralmas. Ha nem kapcsolom ki, csak alvó módban van, kevés olvasással sem bírja 1 hétig sem. A tölöttségjelző nem működik helyesen. (Használtam vettem a Kobo-t, tehát lehet, hogy már lassan gallyra megy az akksija, azért működik így.)

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9629) LittleBiG007


LittleBiG007
Topikgazda

És a végszó. Legjobban a világítás funkciót szeretem az olvasókban. Bármilyen más funkció hiányát vagy tökéletlenségét el tudom viselni. De azt nem, ha nem látok olvasni.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9630) Ébri válasza LittleBiG007 (#9628) üzenetére


Ébri
senior tag

Ez érdekes, Aura HD-n minden feltöltött fontom működik epub-al, míg kepub-al az egyik félkövér lesz normál helyett.

Akkuidő szerintem se túl jó Aura HD-n, a Kindle PW2 sok olvasással is simán bírt két hetet, az Aura HD inkább alig több, mint egy hét, alvásban (napi 5-10%). Nem tudom, csak az enyém ilyen gyorsan merülő-e.

(#9631) ZooLee válasza Bakterman (#9603) üzenetére


ZooLee
őstag

Az 1 másodperc nagyon jól hangzik, de nem igaz.

Erre az analógiára azt is leírhatjuk akkor, hogy a "sok formátum kezelése" is szépen hangzik, de nem igaz, ha az olvashatóságot nézed. Mert ugyan megnyitja a PDF-et, de ha nem folyó szöveget tartalmaz, akkor meg leszel lőve a szöveg mérete és/vagy a scrollozás miatt. Ha egy tördelt TXT-t veszel elő, akkor az is rettenetes formában fog megjelenni. A különböző DOC, RTF verziókról nem is szólva. Szóval nem ennyire egyszerű a helyzet.

Az 1 másodperc akkor igaz, ha egy jó ePUB-ot konvertálsz MOBI-ra vagy vissza. Egyéb esetben már tényleg nem annyi, több munka van benne. Viszont hosszú távon szerintem mindenképpen kifizetődőbb a Calibre-t használni, nem csak a konverziós képességei, hanem a katalogizálás miatt is, az adatbázis alapú nyilvántartás sok olyan extrát ad, ami könnyebbé teszi a elektronikus könyvtár használatát.

elég ha vesz egy PocketBookot és mindenféle konvertálás meg gépészkedés nélkül tud olvasni szinte bármilyen formátumu könyvet.

Ez így ebben a formában nem igaz, a PB helyére írhatsz bármit, akkor sem lesz az. Jelen pillanatban nincs olyan olvasó (nem tablet) ami ezt így teljesítené. Sajnos.

(#9632) Deck válasza ZooLee (#9631) üzenetére


Deck
titán

Ennyi. Se a mobi, prc, azw3 at nem viszik.

Tehát bármelyik olvasót is vegyük kell konvertálni.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#9633) csibe1 válasza Deck (#9601) üzenetére


csibe1
addikt

"Újoncként megmondod a frankót mi?"

Lehet valakinek az itteni rangja újonc, de attól még sokkal profibb lehet bizonyos területeken, mint te vagy itt a topikban bárki más. :U
Netán már nem volt értelmes indokod, ezért dobtad be a "végső érvet", vagy csak ebroki fitogtatás volt? :P ;]
Egy "PH Kedvenc"-től azért kicsit érettebb hozzáállást vártam volna. :(

"Mivel a kérdezők azt hiszik, hogy az a jó ha sok formátumot támogat. Pedig semmi különbség."

Szerintem meg van különbség.Ne legyen már muszáj mindent konvertálnom, mert pár ismertebb formátumot valamiért nem támogat az olvasó.

(#9632) dekrer
"Ennyi. Se a mobi, prc, azw3 at nem viszik."
A PocketBook Basic2-esen gond nélkül olvasom a mobi és prc fájlokat, mert elsősorban abban vannak az ebookjaim.Az azw3-at valóban konvertálni kell rá, de az alapból a Kindle formátuma.

Tényleg jó lenne ha az adott kérdező igényeihez lenne ajánlva olvasó, és a válaszolók nem egy bizonyos általuk kedvelt típushoz próbálnák terelgetni a leendő tulajdonosokat.

Ajánlott elolvasni az összefoglalót, népíteleteket választás előtt. :)

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#9634) Deck válasza csibe1 (#9633) üzenetére


Deck
titán

Mi az, hogy mindent konvertálni?

Mikir megveszed a könyvet kiválaszthatod a formátumot.

Ha meg beszerzed akkor ugyanúgy megvan epub-ba meg azw3ba vagy mobiba is. Az epubos olvasók sem viszik a prc, mobi, azw3at. Itt is kell konvertálni. Míg a kindle csak az epubot. De meglehet rá oldani és megy fordítva meg nem igaz. És ha lewarezolni letudod akkor ne, hogy már 2 kattintás nehéz legyen.. Mindegyikre kell konvertálni.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#9635) Bosco01 válasza Deck (#9632) üzenetére


Bosco01
tag

Sziasztok!

Erről a katalogizálás lehetőségről írna valaki bővebben, vagy készült már erről leírás, mert ez érdekelne engem.
Előre is köszi!

(#9636) Bakterman válasza ZooLee (#9631) üzenetére


Bakterman
csendes tag

A PDF-el nem foglalkozom ,de ha abban van egy könyv amit el szeretnék olvasni akkor átkonvertálom DOC vagy RTF formátumban (OCR online+szövegszerkesztő)amit a PB simán olvas. Persze a konvertálás nem mindig lesz szuper és néha nem jeleníti meg az "ő" és az "ű" betűt de ez engem a legkisebb mértékig sem zavar. Aki csak olvasni szeretne mindenféle gépészkedés nélkül az szerintem nem foglalkozik különösebben a külalakkal.Legalább is én ilyen vagyok. Persze nekem aztán teljesen mindegy ki milyen olvasót választ, neki kell dönteni az olvasók között, de az biztos ,hogy egy műszaki antitalentum könnyebben boldogul a PB-vel.

[ Szerkesztve ]

(#9637) Degeczi válasza Bosco01 (#9635) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ha komolyan építgetsz magadnak e-könyvtárat, pár tucat fölött már ajánlott, több száz vagy pláne ezernyi könyv esetén már végképp elkerülhetetlen egy katalogziálóprogram használata, hiszen egyszerű fa-struktúrába pakolva a könyveket, csak egyetlen, fix rendezési/visszakeresési szempont lenne,
míg programmal semmi akadálya pl. az "angol nyelvű scifik"-re szűrést kérned, azok közt böngészgetned, épp mit szeretnél fölpakolni az olvasódra (ami csak egy ideiglenes megjelenítő-eszköz, nem a könyvtár maga)

Erre tökéletes az ingyenes Calibre - és nem mellesleg valóban lényegtelenné teszi a formátumot is, hiszen az e-book-ok között automatikus az átjárás, semmilyen kézi beavatkozás nem szükséges (azt is tudja a fölcsatlakoztatott olvasó típusából, annak mi a natív formátuma, így elég a "eszközre másolás" gombot nyomni, és magától elintézi amit kell)

A multiformátumnak akkor van tehát jelentősége, ha vki nem tartós könyvtárat épít magának, csak amit épp beszerzett, azt fölmásolja, és rövidesen el is olvassa.

(#9638) Deck válasza Bakterman (#9636) üzenetére


Deck
titán

Az online ocr programok ennyit is érnek. Scannelt pdf-hez ocrezni Abbyyt használd az nagyon jó! Ocrezett pdfhez pedig adobe acrobat pro.

PS5

(#9639) JamesFinn válasza Deck (#9632) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Már megint hülyeségeket irkálsz. Nézd már meg az olvasó adatlapját.

(#9640) Deck válasza JamesFinn (#9639) üzenetére


Deck
titán

Megnéztem. Hülyeséget meg te szoktál.

PS5

(#9641) JamesFinn válasza Deck (#9640) üzenetére


JamesFinn
senior tag

És? Szövegértési problémák? Akkor láttad hogy a PB olvassa a prc/mobi tipusú könyveket.
/egyébként melyik mo-i ekönyvesboltból lehet letölteni,megvásárolni azw3 formátumot?/
Ezt a szösszenetedet megmagyaráznád? Kissé zavaros.
"Az epubos olvasók sem viszik a prc, mobi, azw3at. Itt is kell konvertálni. Míg a kindle csak az epubot. De meglehet rá oldani és megy fordítva meg nem igaz."

[ Szerkesztve ]

(#9642) ZooLee válasza Bakterman (#9636) üzenetére


ZooLee
őstag

Ezt én teljes mértékben el tudom fogadni, neked így megfelel és meg tudod oldani, akkor nincs semmi gond. Viszont tapasztalatom szerint akik tényleg nem értenek hozzá (mert téged ezek alapján azért nem sorolnálak ide :) ) azok általában azt gondolják a "minden formátumot kezel"-ről, hogy legyen bármilyen formátum, ugyanúgy tökéletesen (értsd könyvszerűen) fog megjelenni. És ekkor szokott jönni a csalódás, hogy akkor mégis mit kell tenni, hogy a PDF-et el tudja olvasni...

Senkit nem kell rábeszélni semmire, csak legyenek valamennyire tisztában a lehetőségekkel.

Pl. én nem tudom elfogadni az ő-ű betűk hiányát, ami a Sony olvasón volt sokszor probléma ott kellett vele mókolni (ekkor szerettem meg a Calibrét is) A külalak kérdése ettől odébb van, az ő-ű hiánya szerintem már nem csak külalak kérdése, hanem szöveghelyességi probléma. Viszont ezek pótlása/helyreállítása nem egy kattintásos konvertálás, hanem nagyobb munka.

(#9643) gabeunit


gabeunit
tag

Nos akkor én is írnék egy kis összefoglalót, az én véleményemről és élményeimről amit az olvasó okozott nekem. ( ne értsétek félre pls. :D )
Nekem egy Kindle Paperwhite2 készülékem van 2 hónapja van meg, és nem bántam meg a vásárlását!

Előnyei : -A készülék megjelenését ide sorolnám, mivel nagyon szép, kecses készülék, és ha kisebb lenne csak zavarna , mivel ez így ahogy van tökéletesen kézre áll!
- A kijelző tényleg papír fehér a világítása nagyon homogén, egyenletes, és számomra nem megerőltető vele az esti olvasás.
-A rendszer nagyon gyors, és gyorsan tölti be a lapot, és nem is mosódik el a kép akkor, amikor nincs beállítva, hogy minden oldalnál frissítsen.
-Könnyű kezelni és mindenki számára érthető ( az angol teljes hiánya mellett is könnyen meglehet érteni!)
-Az amazon van mögötte ami azt jelenti, hogy a garanciája betonbiztos, már csak ezért megéri venni, bármilyen Kindle készüléket is!
-Az aku ideje fantasztikus, nem hittem volna , hogy eddig bírja majd.

Hátránya(i) : Én elsősorban az árát mondanám, ami igazából tényleg elég borsos itt MO-n, én prohardveren keresztül jutottam hozzá tokkal ( vonóval) +szállítással kaptam egy 4Gb -os két év garanciával rendelkező készüléket, amiért 44 ezret fizettem összesen.
-Még ide sorolhatnám azt is, hogy nem támogat minden formátumot, sőt az AZW3-at szíveli a legjobban, de ez engem egyáltalán nem zavar a konvertálás olyan könnyű és gyors folyamat ( a Calibrén keresztül), hogy ezt inkább csak zárójelbe tenném.
-Nem bővíthető ami engem igazából nem zavar mert 4 gigán (vagyis 3,2) minden könyv elférne amit olvasni fogok ezen valaha is.

Összegezve: Nagyon magasak voltak az elvárásaim és ez bőven felülmúlta azokat. Az áráért egy kifogástalan terméket vártam, és ezt meg is kaptam.Nem akarok más készülékekről rosszat mondani, mivel nem volt olyan sok a kezembe, ez az első amit huzamosabb ideig használtam. Szerintem egy ebook-olvasó az nem egy hétköznapi elektronikai cikk, ezért én úgy gondolom, hogy az átlag ember nem vesz ilyet minden hónapban. Tehát erősen javaslom a termék megvételét másoknak is, mivel engem az örök cinikust nem hogy meggyőzött, hanem levett lábamról.

(#9644) kuruczz


kuruczz
tag

Létezik teljesen testre és vágyra szabható olvasóeszköz, és ez számomra az androidos olvasó. Megfertőzött a Nook, segített az Onyx, de eddig a legkevesebb kompromisszummal a WayteQ kényszerített, történetesen az akkumulátor üzemidő miatti kikapcsolásra.
Bár minden formátumot tudok olvasni e-ink-en, mégis a Calibre-ben 4 irányba haladok, van epub, pdf (ocr és scan), meg djvu. Utóbbi kettőhöz 9,7" tabletet használok.
Mára nem a formátumok miatt használok különféle olvasóprogramot, hanem az egyéni elvárások miatt. Amennyiben lenne bármilyen eszköz, amin választhatnék a teljes értékű Cool Reader, AlReader, FBReader vagy Aldiko közül, és képes lenne a Calibre Companion futtatására, engem mára már az SD-kártya hiánya sem zavarna. Ha lesz elfogadható árú és súlyú 8"+os megvilágított e-ink olvasó, egy olyanra még szeretnék beruházni...
Az olvasás élmény rengeteg beállítható összetevőjével rendelkező olvasóprogramok(AlReader!!!) mellett nekem személy szerint nagyon fontossá lett a címkék használata ((FBReader, Aldiko, PrestigioReader) tudtommal ezeket egyetlen gyári program sem támogatja, csupán az androidos alkalmazások), mivel sokféle szempont szerinti rendezést tesz lehetővé, mintha egy könyv több gyűjteményben szerepelne egyszerre. Illetve címkékkel jelzem a Calibre-ben azt is, mi való olvasóra, mi a tabletre.
Egy egészen biztos, sok olvasó társammal együtt NEM mások bosszantására, vagy felvágásból vettem ilyen eszközt, egyszerűen volt rá pénzem, és jó ötletnek tartottam. Tény, hogy összehasonlíthatatlanul többet olvasok így, pedig viszonylag terjedelmes hagyományos könyvtárral rendelkezünk, és gyerekkorunktól szeretünk olvasni mindketten feleségemmel. :K

(#9645) kuruczz válasza Bosco01 (#9635) üzenetére


kuruczz
tag

Degeczi: (ami csak egy ideiglenes megjelenítő-eszköz, nem a könyvtár maga)
Ezzel szemben nálam maga az olvasó a könyvtáram is, amit szintén tud a Calibre kezelni, frissíteni.

Újabban több olvasóprogram közvetlenül tudja a MEK állományát, és a Calibre-t is közvetlenül elérni, ami nagyon hasznos.
A Calibre-nek külön topikja is van, ill. a Moly.hu-n egy áttekintés a működéséről, beállításairól.
Javaslom próbáld ki, biztosan meg fog győzni, nagyon sokoldalú.

(#9646) mike1334


mike1334
veterán

A kínai után gyártott paperwhite tokokról mintha vhol azt olvastam volna, hogy leszedi az olvasó oldalát/koptatja vagy vmi hasonló..igaz ebből vmi? :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#9647) ZooLee válasza kuruczz (#9644) üzenetére


ZooLee
őstag

nekem személy szerint nagyon fontossá lett a címkék használata ((FBReader, Aldiko, PrestigioReader) tudtommal ezeket egyetlen gyári program sem támogatja, csupán az androidos alkalmazások), mivel sokféle szempont szerinti rendezést tesz lehetővé, mintha egy könyv több gyűjteményben szerepelne egyszerre.

Pont ezt tudja a Sony PRS-505 olvasó (2007-es!!!), és nekem is ez az, ami a legjobban hiányzik az összes olvasóból, amit próbáltam, használok.

Illetve címkékkel jelzem a Calibre-ben azt is, mi való olvasóra, mi a tabletre.

Ez nekem is így van, rendszerint 2-3 hetente kerülnek az olvasók gépközelbe, addig csak tagelés zajlik, és ilyenkor csak egy mozdulattal át kell küldeni. :R

(#9648) Degeczi válasza kuruczz (#9645) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Mindenki eltérő, a saját használatomban pl. fölöslegesnek tartok mindent fölmásolni az olvasómra: az e-könyvtáram jelentős része az asszonynak beszerzett könyvek (amik az ő készülékére mennek), és elég sok van gyerekeknek is, de a számomra érdekeseket sem mind fogom a belátható jövőben elolvasni, az ismeretlenek (pl. juharleveles oldalon egyszer meglátva, leszedve) között is sokkal kényelmesebb a számítógépen, Calibre-ben böngészgetni, mert ott olvashatom a fülszövegeket, szűrhetek műfajra, stb., és így könnyen döntöm el, mit másoljak át egy hosszú hétvége előtt, szemben a készüléken lévő semmitmondó címlistával.

(#9649) hampidampi válasza kuruczz (#9644) üzenetére


hampidampi
senior tag

"fontossá lett a címkék használata ((FBReader, Aldiko, PrestigioReader) tudtommal ezeket egyetlen gyári program sem támogatja"

Pont ez a Kindle-ök alatt a collection. Címke.

(#9650) lazlogogola válasza LittleBiG007 (#9600) üzenetére


lazlogogola
tag

+1
Jogos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.