Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
-
LOGOUT
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dava
tag
Köszi szépen a választ!
A szótár, kijelölés nem különösebben érdekel, sose használtam az elmúlt kb 8 évben
Tényleg csak az olvasás, meg az ehhez köthető funkciók érdekelnek (lapozás sebesség, betűtípus, megjelenítés testreszabhatósága, élesség, stb.).
Bocsi de adatbázis alatt mit értesz?
-
törölt tag
Sziasztok!
Hol tudok Pesten 8"-os és 9,7"-os olvasókat kipróbálni?
-
Ébri
senior tag
(Kobo Aura HD alapon, de a szoftver lényegében ugyanaz mindegyiken.)
Lapozás kicsit lassúbb, de simán elviselhető, a kijelölés sebességét viszont nem szeretem. A rugalmasság igaz, viszont szótárak terén egy már fent lévőt kell lecserélni, kindle-nél csak felmásolni kell. A háttérvilágítás kindle-n nem túl zavaró, ha van minimális fény, nem látszik. AZ adatbázis régebben hajlamos volt meghibásodni kobon, de mostanában jobbnak kéne lennie.
A Glo HD specifikus gyerekbetegségeit nem tudom
.
-
Dava
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a Kindle 4-emet. Nagyon sokat használom, úgyhogy nem fogok spórolni ezen (de persze nem szeretnék feleslegesen pénzt szórni).
Régebben a Kindle-ön kívül nem nagyon láttam minőségi alternatívát, de most megláttam a Kobo Glo HD-t, és elgondolkoztam. Kéne egy kis segítség, mert Kobot még nem is láttam élőben.
Szóval a jelenlegi befutók:
Paperwhite (2015)
Glo HDA kijelző, tárhely, vas kb ugyanaz. Viszont ha jól értem, a Paperwhite-okon nem is lehet teljesen kikapcsolni a világítást, a Glo-n viszont igen (kicsit fázom ettől a kikapcsolhatatlan fény dologtól). A Kobo-ban vannak választható betűtípusok, és több formátumot támogat (köztük cbz képregényt is). Persze tudom, hogy Kindle-re is fel lehet rakni mindenféle formátumban könyveket, csak néha macerás/bénán sikerül a konvertálás, stb. Azt is olvastam, hogy a Kobokban több mindent lehet állítgatni a beállításoknál.
Az ár kb ugyanannyi, egy picit olcsóbb a Glo HD. Ezek alapján inkább ezt választanám, de nem tudom a Kobo readereinek vannak ismert hibái (pl. gyengébb az összeszerelés, lassú a lapozás, bármi)? Tudom, hogy a PW3 még ki se jött, csak támpontokat keresek a döntéshez.
Illetve ezen a kettőn kívül van vmi más alternatíva?
Előre is köszi.
-
Fenyo12
tag
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy Icarus Illumina HD (E652BK) olvasót, amivel kapcsolatban van egy kis kellemetlenség, amire nem tudok orvosságot.
Az olvasó tökéletesen elbánik mindenféle formátummal, bármit etettem is vele eddig.
A PDF-eket is szépen kezeli. (a fotó alapúakat persze nem tudja átméretezni és újratördelni, de ezt egy szoftver sem csinálja, mert nem is lehet)
Amivel a problémám van: nem jegyzi meg az utoljára olvasott könyveket, illetve csak esetlegesen.
Fura, mert az esetek túlnyomó többségében indítás után üres az "utoljára olvasott könyvek" ablak, de alatta az "utoljára hozzáadott könyvek" mindig rendben van.
7-8 alkalomból 1x viszont mégis megjelennek az utoljára olvasott könyvek!
Ami még érdekesebb: amikor üres ablakkal indul, tehát nem emlékszik az utoljára olvasottakkra, akkor megnyitok egy könyvet (bármit, leginkább a főoldalon mutatottak közül szoktam egyet random indítani), majd kilépek. Ekkor azonnal mutatja a nemrég olvasottakat! (nem csak a most random nyitottat, hanem az előtte lévő kettőt is)
Mi lehet az oka a dolognak?
Találkoztatok ezzel már?
Olyan, mintha elfelejtené betölteni azt a file-t, amiben tárolja az utoljára olvasottakat.
Amikor írnia kell bele, akkor meg használatba veszi és akkor olvassa be a tartalmát csak.
Hozzá tartozik a dologhoz, hogy én teljesen lekapcsolom az olvasót amikor nem használom. (esténként olvasok, tehát nem kell folyamatosan készenlétben lennie)
Rákérdeztem FW frissítés lehetőségére a KOBE-nál, de szerintük nincs hozzá még ilyesmi. -
törölt tag
[link]
Most már csak egy 20-ast adok egy használt Paperwhite 2-ért. -
Sonja
nagyúr
Hands On With Netronix 13.3″ Android eReader (video)
Szép nagy, elfogadnám.
-
Szabell@
újonc
Még mindig nem vettem meg
Viszont most szemezek a Nook Gloowlight-tal és a Kobo Glo-val is.
A kindle továbbra is a listán van, illetve talán egy kindle PW?Magyar nyelven olvasnék elsődlegesen.
A szótárfunkció elönyt jelent.
A világítás bónuszt.Könnyen kezelhető legyen, mert az angolom még kezdetleges.
SoOokat lenne használatban, akár napi 4 órát is.( Ha a csemete és egyéb teendők engedik, az alvás rovására is)
Olvasgatok teszteket, visszaolvastam a fórumot, de elképesztően sok az info, és a kavarodás.
Egy ideje ha látok valakit a héven ilyen kütyüvel igyekszem lesni milyen. Nos, eddig 5 kindle 1 icarus 1 alcor bloom volt.A Nook-ról és a Glo-ról nem találtam magyarul tesztet, de ha ti tudtok kérlek linkeljétek be.
Mely készüléket ajánlanátok még?
Köszönöm. -
Csedit
aktív tag
válasz
#72797440 #10934 üzenetére
Már kiolvastam rajta 2 könyvet
Használható. Napfényben gyönyörű képe van, amikor szükség van a világítására, már annyira nem vagyok vele megelégedve, kicsit szürkésnek látom. Ettől függetlenül használható, a lapozás sebessége is egészen jó. Csak könyveket olvasok rajta, arra jó. Kicsi, könnyű.
-
pluhi
tag
Üdv!
Vennék Kobo Aura H2O-t, de nem is olyan egyszerű a dolog. Van most valami bejáratott csatorna? Régebben valami "skót" fedőnevű ügynök volt a menő, ahogy láttam. -
Pferi
senior tag
válasz
#52469760 #10931 üzenetére
Szia!
Ha jól tudom Az Illumina 2 HD ugyanaz mint a WayteQ xBook-60FL
[link]
Úgyhogy nyugodtan próbálj rá egy ilyen tokot:
[link]
Én Wayteq-t használok, és meg vagyok vele elégedve.
Sajnos ritkán használom, de legutóbb kikapcsoltam 3 hete 40%-os akkuval, ma bekapcsoltam és még mindig volt benne 30% töltöttség. 5-6 könyvet el lehet vele olvasni egy feltöltéssel.
Érdekes hogy az Edigitalnál az Illumina tok 6.000, ugyanaz a tok Wayteq felirattal meg 2.000...
Bocs, az Illumina bőr, a Wayteq meg műbőr. -
Degeczi
nagyúr
válasz
#72797440 #10929 üzenetére
Lehet, de egyáltalán nem biztos, h az "AZW3 a MOBI-ból van"!
- előfordulhat, h vki csak azért konvertálja a MOBI-t AZW3-ra, h tehessen bele feltételes elválasztást, egyébként mást nem végez vele. Ilyenkor "MOBI-ból van", és más különbség nincsen.
- de éppígy előfordul, h a jobb formázási lehetőségeket is kihasználta a könyv készítője: olyankor nem "MOBI-ból van", hanem egy szebben megformázott anyag butább változata a MOBI.
Általánosságban ezért többnyire érdemesebb az AZW3-at forrásként venni - de olyannal is találkoztam már, h elég igénytelen munka volt, ronda egyedi betűtípussal, és egyszerűbb volt a MOBI-t fölhasználni. Mindenesetre ha nem pakolsz bele elválasztást, fölösleges átalakítgatnod a MOBI-kat, jók azok is. -
törölt tag
válasz
Degeczi #10928 üzenetére
A kimenet vagy EPUB vagy AZW3 lenne attól függően, hogy Kobo vagy Kindle az olvasó, csak a bemeneti fájlok között van a három variáns. Azért kérdeztem, hogy ha esetleg kettő verzió van meg és egy harmadik kéne akkor melyik a legjobb megoldás. Mivel az AZW3 "MOBI-ból van" gondoltam abból jobb lenne konvertálni mint EPUB-ból. Tévedek?
Ha a MOBI "buta" akkor átkonvertálom az összes MOBI-t valamelyik másik formátumra és törlöm a MOBI fájlokat. Melyik formátum lenne a legmegfelelőbb?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
#72797440 #10927 üzenetére
A régi MOBI buta formátum (nagyon kevés formázási lehetőség, de még feltételes elválasztásra sincsen mód), az AZW3/KF8 (ami szintén lehet MOBI konténerben) viszont egyenértékű az EPUB-bal
Ebből könnyen kitalálhatod, h régi MOBI-ba konvertálás könnyen járhat minőségromlással, míg a többi irány gyakorlatilag problémamentes beavatkozás nélkül is
-
törölt tag
Van olyan hogy melyik megy jobban Calibre-vel EPUB-ból MOBI-ba konvertálás vagy visszafelé? Esetleg AZW3-ból a másik kettőbe vagy vice versa?
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Kövezett #10925 üzenetére
Igen, nyilván van, de pont ez a trükkös, erről beszélek: Nem látható. Hiába teszem láthatóvá a rejtett fájlokat vagy mappákat akkor sem látok a gyökérkönyvtárban ilyen mappát. Éppen ezért amikor átmásoltam is csak annyit láttam, hogy "végigfutott a csík", de hogy hova került amit átmásoltam azt nem lehettt látni mert nem látom az applications mappát.
-
Kövezett
tag
válasz
[Prolixus] #10924 üzenetére
Nem tudom, nincs Pocketbookom, de a copy and merge the applications directory azt sugallja, hogy a gyökérben eleve van egy applications mappa, így gyakorlatilag abba másoltad a KOReadert.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Kövezett #10923 üzenetére
Ahum! Meg is van, felraktam köszönöm. A 2. opcionális pontot is megcsináltam hülye fejemmel, gondoltam a választhatóság azután is megmarad. Persze nem. De a gyári állapotok visszállítása megoldotta a dolgot, úgyhogy most fasza.
Ez az olvasó jónak tűnik, persze szokni kell még kicsit.
Az már off, meg lehet nagyon láma kérdés, hogy amikor a letöltött és kicsomagolt applications mappát felmásoltam az olvasó gyökérkönyvtárába, nem jelent ott meg semmi, vagyis nem láttam a mappát hiába átmásoltam. Gondoltam rejtett vagy ilyesmi, de úgy sem találtam semmit ha fájlkezelőben a rejtett fájlokat láthatóvá tettem. Szóval a másolás megvolt, de az átmásolt tartalmat nem tudtam megkeresni a számítógépen. Ezt hogy csinálják? Olyan rejtett mappába került az átmásolt tartalom, hogy azt nem lehet láthatóvá tenni egyáltalán?
-
Kövezett
tag
válasz
[Prolixus] #10922 üzenetére
Mert nem jó helyen keresed. A Nightly builds szekcióban található.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Kövezett #10921 üzenetére
Köszi az ötletet és a linket, de nem tudom letölteni a fájlt. Aszondja "You need to obtain a recent PocketBook package from [this page] and unzip", de link az nincs, hiába kattintok a [this page]-re, nem történik természetesen semmi.
Itt van pár letölthető csomag, de pocketbook verziót nem látok csak linxu, android meg Kobo változatot.
-
Kövezett
tag
válasz
[Prolixus] #10920 üzenetére
Próbáld meg a KOReadert , a Kindle PW-n jól teljesít.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
JamesFinn #10918 üzenetére
Egen, minél többet kerestem rá a problémára, a találatok hiánya egyre inkább erre a következtetésre vitt engem is.
No mindegy, a gyári olvasó is jó, igazából pdf-re akartam volna lecserélni az Adobe readert, mert attól sokal jobb a Moon+ Reader, de nem egy tragédia.
köszi a válaszokat.
-
JamesFinn
senior tag
válasz
[Prolixus] #10917 üzenetére
Szerintem ez a PocketBook olvasó sem androidot futtat...
-
[Prolixus]
addikt
Touch Lux 3-ra lehet custom androidos olvasóprogramot feltelepíteni nem? Na a kérdés, hogy hogyan?
Lehet nagyon bénaság, de gondoltam rárakom az olvasóra mondjuk a Moon+ reader .apk fájlját, aztán simán csak telepítem. Mint egy androidos telefonon vagy tableten. Igen ám, de az olvasó fájlkezelője csak az e-könyv vagy pdf formátumú fájlokat ismeri fel, semmi mást.
És mivel .apk fájlt nem olvas, Googe Play meg nincs feltelepítve, így még egy normális fájlkezelő alkalmazást sem tudok feltelepíteni. Szóval kicsit úgy érzem meg vagyok lőve.
-
rog70
csendes tag
Én most vacillálok a Kindle Paperwhite és a Kobo Glo HD között (anyagilag ez a tartomány jöhet szóba).
Jelenleg egy Kindle Keyboard-om van, de szeretnék egy világítósat
Kobo mellett szól a 300 ppi-s felbontás, ellene az infravörös érintőképernyő, illetve hogy a teszt videókon néha elég lomhának tűnt (mondjuk engem csak a bekapcsolás, illetve a lapozás sebessége izgat).
Kindle ellen szól a 220 ppi-s felbontás, mellette az, hogy KindleEgyelőre nem tudok dönteni, szóval saját tapasztalat, tanács, jöhet
-
JFA
tag
válasz
hampidampi #10913 üzenetére
-
JFA
tag
válasz
hampidampi #10910 üzenetére
Arra én sem biztatnék senkit sem, hogy példának okáért egy TL 2-t dobjon a kukába és vegyen helyette TL 3-t a Carta miatt. Ha viszont választhat a régebbi és az újabb kijelző között, én mindenképpen az újat javasolnám.
-
JFA
tag
válasz
#72797440 #10907 üzenetére
Élőben még nem láttam TL 2-t, a Wayteq kijelzőjéhez képest világosabb és kontrasztosabb a TL 3, ez biztos. A tesztből is az szűrhető le, hogy van különbség Pearl és Carta között, de hogy ezt ki mennyire érzékeli (illetve értékeli), az egyénfüggő. Én érzékelem és értékelem is.
-
törölt tag
válasz
hampidampi #10908 üzenetére
Megmértem itt ott a kép fényintenzitását Photoshoppal hátha jobbról esik rá a fény de egyenletesen esik. A feketék kb. ugyanolyanok a "fehérek" között van egy kis különbség a Carta javára. Fene se tudja. Ezért kár lett volna fejleszteni. Szerintem nem is fejlesztettek. A Perl csupán egy nem sikerült Carta.
-
Csedit
aktív tag
Megérkezett a Kobo Aura. Este megnyúzom egy kicsit és megírom a véleményem.
-
törölt tag
JFA Touch Lux 3-asával valaki nem hasonlítaná össze a Kobo Aurát? JFA te benne lennél? Csak 10 perc. Arról lenne szó, hogy melyiknek jobb a "képe" meg a szoftvere.
-
törölt tag
Kobo firware-t honnan tudok letölteni? Kíváncsi vagyok át tudom e írni az egyik nyelvet magyarra.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- Ipad 9 64Gb wifi+cellular
- iPad 9. (2021) 256 Gb
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest