Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9151) ABal válasza Fekte (#9150) üzenetére


ABal
őstag

Az biztos, hogy világítós, de sajnos én nem ismerem ezt a típust.

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#9152) Fekte válasza ABal (#9151) üzenetére


Fekte
csendes tag

Azért köszönöm a választ. :R

Mi az ami tényleg ajánlott, megbízható, rendelkezik háttérvilágítással, megfelelő akkuideje van és ár/érték arányban megéri? :F

(#9153) ABal válasza Fekte (#9152) üzenetére


ABal
őstag

Az oldal tetején található ismertetőt és összefoglalót átböngészted már? Talán segítenek szűkíteni, pontosítani az igényeidet.

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#9154) R.Carlos


R.Carlos
tag

Sziasztok!

Koobe Slimbook HD-ről van vkinek tapasztalata?

Nekem sose volt e-book readerem, ez lenne az első. 20--nál többet nem adnék érte, csak arra kellene h útközben olvasgassak.

Köszi!

(#9155) fattyu666 válasza R.Carlos (#9154) üzenetére


fattyu666
tag

Dzsano kolléga ilyet vásárolt pár hónapja.
Próbáld meg felvenni vele a kapcsolatot priviben.

[link]

(#9156) R.Carlos válasza fattyu666 (#9155) üzenetére


R.Carlos
tag

Köszi, ráírtam! :)

(#9157) briggg válasza LittleBiG007 (#9149) üzenetére


briggg
csendes tag

Akinek lesz, az is egy könyvfüggő és nem nagyon fogja érdekelni, hogy milyen oprendszer van rajta. :) Az annál inkább, hogy sokat tudjon olvasni róla meg főleg úgy, hogy én pakolom fel neki rá a könyveket szerintem. :)

(#9158) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Igazából van tudományos PDF-hez nagyon jó ebook reader: sony pdf reader. Csak valahol nagyon túl az anyagi korlátaimon... :((( :W

Onyx M96-al mindenképp várok, nem csak az ára miatt, hanem mert a szoftver erősen félkész. Ha egy kicsit kiforrott (mondjuk jövő tavasszal), akkor megnézem boltban. A Pocketbook-ról sem mondanak rosszakat külföldi oldalakon.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#9159) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Az igazán olcsó megoldás az lenne, ha építenék egyet raspberry pi-al nulláról. Csak eink kijelző kell, ami 10k körül mozog egy 6"-os úgy nézem. Összességében drágább lenne, mint a mostani 6"-os olvasók, viszont a 10"-os és 13"-os olvasók árai nagyon el vannak szállva, szóval ha kijelzőt tudnék szerezni olcsón (esetleg barbár módon többet összeragasztani), akkor árban azokat simán le tudnám körözni. :DD

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#9160) Degeczi válasza inf3rno (#9159) üzenetére


Degeczi
nagyúr

És szerinted miért vannak elszállva a 10" e-book olvasók árai?
Bizony a nagy méretben méregdrága kijelző miatt... teljesen értelmetlen házilagos megoldáson gondolkozni, éppúgy sokkal drágább lenne egy gyárinál (használhatóság ne is említsük...), mint mondjuk egy otthon alaktrészenként összerakott autó

(#9161) Jack@l válasza Degeczi (#9160) üzenetére


Jack@l
veterán

10 col rohadtul nem nagy méret, előállítási költésge miatt semmi sem indokolja a sokszoros árat... (a felbontás, pixelsűrűség se)
Kevés gyártó van, feloszották maguk közt a piacot és jó drágán árulják, ennyi a szomorú történet.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#9162) Degeczi válasza Jack@l (#9161) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Aha, alig több, mint 2.5x nagyobb a 6"-hoz képest...
E-ink gyártó van kevés - ami a 6"-ra is éppúgy igaz. 10"-re pedig eleve nagyon kicsi a kereslet, ami végképp tovább nyomja föl a kijelzők árát.

(#9163) ilci87


ilci87
csendes tag

Van egy pocketbook touch lux 2-m, amivel valamit nagyon elszúrtam. Elindítottam egy automatikus firmware frissítést, ami után egyszerűsített módban indult újra az eszköz. Próbálkoztam gyári beállítások visszaállításával, nem használt. Próbáltam az előző firmwaret használati útmutatóvak visszatenni, de addig jutok, hogy a 2 lapozógombot nyomjam egyszerre és akkor kellene elkezdenie telepíteni amit kell. De nekem csak ezt írja ki:
device is running in the safe mode, with default settings. All changes will applied after reboot

Hiába indítom újra, kapcsolom ki be, semmi nem használ. Valami ötlet esetleg?

(#9164) Deck válasza Degeczi (#9162) üzenetére


Deck
titán

Mindenki felakarja találni a spanyol viaszt..

[ Szerkesztve ]

PS5

(#9165) Jack@l válasza Degeczi (#9162) üzenetére


Jack@l
veterán

Tegnap kerestem rá, kínából 7 colos e-ink kijelző 50 dollár, a 10-es se kerülhet 80-100-nál többe pár ezres tételben...
Nem 50 colos tévékről beszélünk, hanem kis szutyok kijelzőről, e-inket is már 5+ éve gyártanak(nem egy űrtechnológia).
A mesterségesen magasan tartott ár miatt kicsi a kereslet, amúgy rengeteg tanuló meg doksiolvasgatós irodista megvenné szivesen.

UI: nekem már van, megvettem mert nem volt más választásom és kellett, de tőlem ebook olvasóért legközelebb akkor látnak pénzt, ha már szines A4-es méretű videót lejátszós lesz, olcsón.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#9166) inf3rno válasza Jack@l (#9165) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én is próbáltam találni, de 10"-osat vagy afelettit nem igazán sikerült. Mindenki csak 6" körülieket árul, és azoknál is a fele nem eInk hanem LCD lehet első ránézésre, mert sűrűn keverik ezeket a szavakat... Ha tudnék szerezni megbízható helyről olcsón (40k alatt) 13"osat, akkor egy másodpercig sem gondolkodnék. Tördelő algoritmust bármikor le tudok tölteni hozzá. Legrosszabb esetben felteszek rá egy foxit reader-t, aztán kész. A kijelző úgyis elég nagy ahhoz, hogy képként nézzem...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#9167) pusiga válasza Degeczi (#9162) üzenetére


pusiga
tag

Az ára miatt kicsi a kereslet, mert drágább mint egy hasonló méretű kijelzővel rendelkező tablet. Pedig az oktatásban, sőt a gazdasági szervezeteknél is nagy igény lenne rá szerintem. A 10" -ra már rá fér (jól olvasható) egy A4-es lap, ami jelenleg alapértelmezett méret.

(#9168) inf3rno válasza ilci87 (#9163) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én megpróbálkoznék innen egy új firmware-el: http://www.pocketbook-int.com/nl/support/pocketbook-touch-lux-2. A másik lehetőség, hogy megpróbálod megkeresni netes fúrumokban, hogy mi a gond. A harmadik lehetőség, hogy írsz egy issue-t a gyártó hibabejelentő oldalára (ha van ilyen, ha nincs, akkor email-ben), hogy mégis mi ilyenkor a teendő.

Buliban hasznos! =]

(#9169) pusiga válasza inf3rno (#9166) üzenetére


pusiga
tag

Nem értem, hogy miért lett az e-book olvasók standard mérete a 6", hiszen ez kisebb méret mint általában a könyvek szövegtükre. Azt hiszem ez egy kompromisszum, hogy könnyen hordozható is legyen, de még viszonylag jól olvasható. Én 7-8" -os kijelzős e-book olvasóra várok annyi pénzért mint most a 6"-osok (de valószínűleg hiába :(( )

(#9170) inf3rno válasza Jack@l (#9161) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Itt nézem most: http://www.alibaba.com/showroom/e-paper-display_2.html

Egy 13"-os kb 1/20 m2, a 6"-os kb a negyede. Árulnak 8000$/m2 körüli áron, az 100k-ra jönne ki a 13"-os és 25k-ra jönne ki a 6"-os. Láttam 2500$/m2 áron is, ott 30k körüli a nagy és 8k körüli a kicsi. Valószínűleg ez utóbbi a reális ára. Erre még rájön általában egy szutyok hardware meg egy nagyon minimál szoftver, és eladják 25k körül. A nagyobbaknál rátesznek valamivel jobb hardware-t, gondolom nagyobb képnek több memória kell, aztán eladják 80k körül, az onyx legalábbis ezt tolja. A sony megcsinálja a szoftveres részét is rendesen, és mivel a piacon egyedül ő csinál ilyet (nem csak összetákol valamit), ezért nem szégyell elkérni 300k-t érte. 50k-nál nem hiszem, hogy több a sony anyagköltsége, nekem viszont nyilván több lenne, mert egyedi vásárló lennék. Valószínűleg így is megúsznám 100k-ból, plusz még a szoftver lefejlesztése, amit hozzá kell tennem, ami ránézésre nem egy nagy kunszt, ha csak annyit kérek tőle, hogy jelenítsen meg PDF-eket, semmi jegyzetelést, vagy ilyen extrákat...

Buliban hasznos! =]

(#9171) ilci87 válasza inf3rno (#9168) üzenetére


ilci87
csendes tag

Igen, próbáltam onnan, arról az oldalról rendbe tenni a legújabb frissítéssel, de nem ment.
Végül ma reggel higgadt fejjel, sikerült visszatennem az előző, régebbi firmware-t, és most tökéletes. De ha felrakom az újabbat megkattan az olvasó.

Nem baj, nem frissítgetek akkor, jó nekem a régi is, csak nem értem, hogy, ha az eszközhöz való új frissítést telepítek, miért egy ocsmány, leegyszerűsített felület jön be. Már arra is gondoltam, hogy nem én rontottam el, hanem maga a frissítés lett ilyen csúnyára kitalálva :(

[ Szerkesztve ]

(#9172) inf3rno válasza ilci87 (#9171) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Passz, mindenesetre írj egy hibabejelentőt a cégnek erről az egészről. Gondolom ott kapsz magyarázatot, hogy mi a helyzet, vagy esetleg utánanéznek, hogy tényleg rossz e az új firmware.

Buliban hasznos! =]

(#9173) ZooLee válasza inf3rno (#9170) üzenetére


ZooLee
őstag

Szerintem ezt kicsit alulkalkuláltad még mindig, mert ezek a kijelzők önmagukban nem működőképesek, kell hozzá külön kontroller is (pl. itt) Így, mire minden összejön, valószínűleg messze nem lesz annyira olcsó, hogy megérje, még mindig jobban jársz, ha vadászol egy használt rendes, gyártói olvasót.

(#9167) pusiga: Az ára miatt kicsi a kereslet, mert drágább mint egy hasonló méretű kijelzővel rendelkező tablet.

Szerintem inkább fordítva van, mivel alig adnak el belőle, ezért senki nem állt rá a tömeggyártásra, és ez gátolja abban, hogy lemenjen az ára. Itt inkább keresleti piac van, ha valakinek kell, akkor kereshet rá gyártót, és lehet lealkudni az árat. Viszont az nem tíz darabról kell, hogy szóljon...
LCD kijelzőt mindenbe raknak a digitális képkerettől a célgépeken keresztül a tabletekbe, netbookokba, vagyis nagy a felvevő piaca, sokan gyártanak ezért is tud olcsó lenni.

(#9174) pusiga válasza ZooLee (#9173) üzenetére


pusiga
tag

Próbálnák olcsóbban eladni! Egyböl megnövekedne a kereslet. A mostani árakon legfeljebb néhány cég engedhetné meg magának a használatukat. Talán, ha az állam az ügy mögé állna (pl. oktatás) akkor olcsóbb is lehetne...

(#9175) inf3rno válasza ZooLee (#9173) üzenetére


inf3rno
nagyúr

http://www.seeedstudio.com/wish/affordable-e-ink-display-shields-for-the-arduino-p1508
itt kisebbekhez (2-3") 25-50$ közötti áron lehet hozzájutni. A nagyobb kijelzőhöz valók nem tudom mennyibe kerülnek, talán olyan 100-150$ körül lehet, ha lehet egyáltalán kapni. Ehhez mondjuk hozzácsapsz egy kindle dx csere képernyőt, ami talán megbízhatóbb, mintha valami random oldalról rendelnél: http://www.mylcdtouchscreen.com/amazon-kindle-dx-eink-display-screen-repair-replacement-97_p526.html ami szintén 100$. Ehhez mondjuk még 100$ egy single board computer (mondjuk raspberry vagy arduino) alkatrészekkel. Most tartunk 75.000 ft-nál, ehhez még hozzájön az aksi, a műanyag tok (bár nem tudom hol lehet ilyesmihez egyedi fröccsöntést kérni), ilyesmik. Szóval 100.000 ft-ból simán kijöhet... A 13"-os sem lehet sokkal drágább ennél.

Ettől függetlenül nyilván nem fogok nekiállni otthon összetákolni egy ilyet, mert 100k-ért már tudok venni egy M96-ot is, másrészt meg semmi kedvem hónapokat azzal eltölteni, hogy összetákolom, vagy hogy próbálom felkutatni, hogy hol tudok normális áron alkatrészt venni hozzá. Talán majd később, ha több időm lesz ilyesmire. Azt hiszem várni fogok, amíg kiforrja magát a piac, és lesznek elérhető áron PDF-hez is jól használható reader-ek. Jelenleg nem úgy tűnik, hogy ár/érték arányban bármelyik is ott lenne a szeren ezen a téren.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#9176) Degeczi válasza inf3rno (#9175) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nézz utána, mi is az az Arduino... nem az, aminek gondolnád.

(#9177) inf3rno válasza Degeczi (#9176) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pontosan tudom mi az.

Buliban hasznos! =]

(#9178) Degeczi válasza inf3rno (#9177) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Akkor nem akarnál vele ilyet létrehozni... egy roppant kis teljesítményű mikrokontroller minimális, párszor 10k memóriával, ami teljesen alkalmatlan ilyen feladatra

(#9179) inf3rno válasza Degeczi (#9178) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudom a pontos adait, csak példának hoztam fel, van még vagy ezer ilyen kis teljesítményű kütyü. Raspberry-nél van 512mb beépített RAM, azon simán elmegy egy linux, plusz egy foxit reader (úgy nézem 500 oldalas pdf-nél 30-50mb-ot használ el windows-on.) Egyedül a sebesség lehet gond, de az eInk amúgy is baromi lassú, szóval az talán nem számít annyira.

Buliban hasznos! =]

(#9180) mike1334


mike1334
veterán

Ez ugye a 2012es változat? 212 ppi-t ír, a 2013as meg azt hiszem 221 ppi-s.
Vártam a black friday keretében akciót erre az ed kínálatából ki is került a 2013as verzió, a 2014 meg 49e..tudom hardveraprón van olcsóbban, de boltban is nézelődtem :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#9181) Degeczi válasza mike1334 (#9180) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem hiszem, h bárhol is akadna még raktáron 2012-es változat...
De a fölbontásban természetesen nincs különbség a két széria között, a megvilágításon javítottak

(#9182) Oldman2 válasza mike1334 (#9180) üzenetére


Oldman2
veterán

A kijelző felbontása és mérete, így a PPI is változatlan a 2012->2013 -as verziókban.

Ami változott, az a kijelző típusa, a belső memória mérete és a verziószám.
:-)

(#9183) Degeczi válasza Oldman2 (#9182) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A memória szerintem nem változott, mindegyikben 256MB, a háttértár nőtt idén 4GB-ra, de a 2012-13 váltáskor még az sem, kezdetben csak a japán verzióban

(#9184) mike1334 válasza Oldman2 (#9182) üzenetére


mike1334
veterán

Köszönö Neked és Degeczi-nek is!
Hm..az infót egy netes teszt oldalról szedtem, de akkor lehet csak a számok sorrendjét írták el véletlen (212-221). Az emag oldalán meg már ketten rákérdeztek, de semmi válasz..pedig ennyiért elvinném szívesen :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#9185) Oldman2 válasza Degeczi (#9183) üzenetére


Oldman2
veterán

Bocs, igazad van. Félreérthetően fogalmaztam.

(#9186) Deck


Deck
titán

Melyikek a legjobb ebook olvasók ha a Kindleket nem számoljuk? (mivel nálam verhetetlenül az első helyen vannak)

PS5

(#9187) inf3rno válasza Deck (#9186) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Attól függ mire. PDF-hez úgy néz ki a sony a legjobb https://www.youtube.com/watch?v=HZSGZkEEVfQ, de az ára nevetséges... Második az onyx, kindle a harmadik a toplistán, amit néztem. Ha nem PDF-ről van szó, akkor nyilván más a sorrend.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#9188) Deck válasza inf3rno (#9187) üzenetére


Deck
titán

Ebool olvasók érdekelnek tehát nem pdf miatt mivel az nem is ebook formátum. Pdf-re tablet való továbbra is :D Nézegettem riválisokat de sem árba, se dizájnba, se sebességileg, se akksiban nem jobb egy sem. Ezért, kérdeztem hátha tud valaki valamit amit nem ismerek :D

PS5

(#9189) inf3rno válasza Deck (#9188) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jóva :DD Én nem tudok jelenleg jobbat ebook formátumra, de csak pár napot szántam a témára az életemből... :)) (akkor is jobb a sony, mint a tablet :D )

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#9190) zebede válasza Deck (#9186) üzenetére


zebede
őstag

Wayteq, PocketBook, Kobo, Nook... :)

(#9191) d.sophie


d.sophie
csendes tag

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne.

Fekete-piros áruházláncban kapható - 30e forintnál nem drágább - olvasók közül melyik a legjobb vétel?

([link]

Amazon,ebay, használt nem játszik, ugyanis vásárlási utalványt használnánk el, így le vagyunk szűkítve a westendre.

köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#9192) zebede válasza d.sophie (#9191) üzenetére


zebede
őstag

A linkeltek közül 32k-ért, egyértelműen a Wayteq xBook 60FL, mert világítós, érintőkijelzős, androidos...
Egyetlen gond vele hogy más ebook olvasókhoz mérten gyakran, 4-5 Naponta kell töltőre dugni.

[ Szerkesztve ]

(#9193) mike1334


mike1334
veterán

Bátran vegyek amazonos viszonteladótól pw2-t? Szokott lenni típushibája, vagy van várható betegsége? Mert azért utaztatni nem jó dolog, meg lassú is. Emagról is megvenném, de nagyon gyanús a leírása, a pw 2012es verziójának volt annó ez a leírása, az oldalon meg már többen rákérdeztek, és nem jött válasz....

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#9194) gyuszi78 válasza ilci87 (#9163) üzenetére


gyuszi78
tag

próbáltad hard reset gombal gyárira visszaállítani?megmondom neked öszintén,nekem nincs ilyen olvasóm,de ha meggyözöm magamat akkor a jézuska hoz egyet :)) .elég sokat olvastam a témában azért merem ezt most megírni.

(#9195) gyuszi78 válasza pusiga (#9169) üzenetére


gyuszi78
tag

nem szeretnék belebeszélni de szlovákiában szerintem olcsóbbak az ebook olvasók.pl Pocketbook touch lux kb.35e forint a Pocketbook InkPad kb.55 e-be belefér ami azért elég jó ár egy 8 colos olvasóért.ez pedig egy megbízható eshop.

[ Szerkesztve ]

(#9196) mike1334 válasza gyuszi78 (#9195) üzenetére


mike1334
veterán

A paperwhite is baráti 120 euróért, de van házhozszálítás, és háztól házig garancia Magyarországra? Az emag ilyen lenne, de csesznek válaszolni, hogy melyik generációt adják annyi pénzért...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#9197) gyuszi78 válasza mike1334 (#9196) üzenetére


gyuszi78
tag

pozsonyban,kassán,léván (határhoz kozelieket írtam) van hagyományos uzlete is az eshopnak.5 euró a kiszállítás,lehet paypal-al fizetni,de gondolom csak szlovákia teruletére vonatkozik.Azért írtam hátha valakinek van ismeröse,rokona a felvidéken.

(#9198) mike1334 válasza gyuszi78 (#9197) üzenetére


mike1334
veterán

Sajnos nekem nincs ott ismerős. Ugyanaz ez így, mint Bécs, ott is olcsóbb, itt meg mire emberi ára lenne, kivezetik a kínálazból...edigitalnál egy éve várom, hogy 40 ezer legyen...most a 2013as kikerült a kínálatból, a 2014 meg 49 ezer...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#9199) Deck válasza mike1334 (#9198) üzenetére


Deck
titán

40k a pw2 4gb-os 2év amazon garis. Csak megbízható jó helyről kell venni.

PS5

(#9200) mike1334 válasza Deck (#9199) üzenetére


mike1334
veterán

Én bevallom f*sok, hogy elromlik és garanciáztathatom külföldre, plusz tudom nem nagy dolog, de rendelni se nagyon merek külföldről...(hazai webshop külföldi raktárral már más tészta)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.