Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9951) csibe1 válasza csgabee (#9948) üzenetére


csibe1
addikt

Egyszer beállítod az adott típusú ebookhoz (mobi-prc,epub), és azt megjegyzi.
Alapból az FBReader nyitja meg a könyveket, de ki lehet választani az Adobe olvasóprogramját is epubhoz.
(Kitallózod a könyvet, és a középső gombot hosszan nyomva tartva felajánlja, hogy mivel nyisd meg)
Menet közben is lehet állítani a betűméretet a navigációs gyűrűvel felfelé vagy lefelé megnyomva.
A bal oldali kis nyíllal vagy a navigációs gyűrű bal felével lehet visszafelé lépni a menüben, könyvtárszerkezetben.
A frissítést én alapon hagytam, nekem megfelel az 5 oldalankénti teljes frissítés.
Egy Calibre portable sem árt ha van a gépen, mert néha találkozni érdekes ebokokkal, ami pl. hiába epub, de az olvasónak nem tetszik.
Eddig kb. 3 db ilyen volt, de a Calibrevel átkonvertálva (akár ugyanarra a formátumra, nálam alapból mobiba húzza be a könyveket) már nem volt semmi gond.A DRM-es könyveket nem nyitja meg az olvasó.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#9952) LittleBiG007 válasza deedee (#9875) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

deedee írta a Pocketbook Touch Lux 2-ről:
nekem egy hete van meg, minden nap olvasok 3-4 órát háttérfénnyel és most jár 42%-nál.
nem olyan rossz ez a masina, asszem

Ez a hozzászólás ösztönzött arra, hogy indítsak egy kísérletet a root-olt Nookom egy feltöltéssel való üzemidejének meghatározására. Telepítettem rá az App Usage Tracker-t, és beállítottam, hogy figyelje, mennyi ideig olvasok, azaz az egyes alkalmazások mennyi ideig vannak előtérben. Csak az olvasóprogramjaimat (AlReader, CoolReader, Nook Reader) és a szótárt (GoldenDict) monitorozom. Amikor nem olvasok, sohasem kapcsolom ki olvasót, csak leküldöm alvó állapotba, éjszakára is.

Valamilyen szinten torzítja az eredményt, hogy a monitorozó program is folyamatosan fut a háttérben (habár a beállítási lehetőségei közül a legalacsonyabb CPU és memória használatot választottam ki), valamint azt sem tudom meghatározni, hogy a világítás mennyi ideig volt bekapcsolva, valamint hogy hányszor lapoztam. A lapozásról jut eszembe, kinek sikerült már elérnie/megközelítenie a gyártók által megadott 8000 lapozást? Szerintem ez egyébként kb.10-15 könyv elolvasását jelenti egyetlen feltöltéssel. Szóval valakinek sikerült már a több mint tíz könyv befejezése bármilyen olvasón is? (Szerintem egyébként ennek az a jelentése, hogy kb.8000 képfrissítésnyi energia van az akkumulátorban. De hát van ott még egy CPU, op. rendszer, meg egy olvasóprogram is...) Nálam egyébként a lapozások számát még az is növeli, hogy a szótárazás és a jegyzet írása is kivált pár képernyőfrissítést. Nem beszélve arról, hogy egy nehezebb vagy érdekesebb kifejezéssel kapcsolatban szívesen böngészek kicsit mélyebben a szótárban. (Ja, nem írtam, hogy én angolul olvasok.)

A kísérlet január 8-án indult, a végeredményről beszámolok. Bárcsak a többi olvasóval is lehetne ilyet csinálni és akkor egy sokkal pontosabb üzemidő állna a leendő tulajdonosok rendelkezésére, mint az, hogy: "akár 8000 lapozás egyetlen töltéssel".

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9953) csibe1 válasza doc (#9893) üzenetére


csibe1
addikt

Jogszerűnek nyilvánította a másolásvédelmek feltörését az EU

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#9954) kodmen


kodmen
tag

Én még nem tudom, melyiket szeressem. Az Onyx Boox AfterGlow2 tetszik nagyon, mert:
- eInk "HD" kijelző
- világít
- jó /normál az üzemidő

Ezen az áron a legerősebb procija és legtöbb ram-ja van, ami jó vétellé teszi. A PocketBook Ultrában van csak ez a kombó (1-1.2 gHz + 512mb ram), csak míg az saját firemware-vel rendelkezik, ez android-os. Ami nekem szimpi, mert fel tudok rá tenni saját olvasót (Moon+), egyéb app-ot (szótár jó lenne, vagy azt az olvasó programnak kell tudnia?), ugyanakkor nyilván több erőforrást igényel, ezért biztosan lassabb. Ha kamera nélkül egy árban lennének, akkor PB-t venném, de felesleges kamárával nekem kicsit túlárazott (ahogy mások is írták már).

Igazából azt szeretném, ha idetévedne egy nem elvakult AfterGlow2 tulaj, és beszámolna róla, hogy mennyire király az olvasó, és nem fogom megbánni! :N Ennél jobban már csak azt, hogy így is legyen! :C Ennél jobban pedig... de ez már offtopic lenne :DDD

(#9955) kodmen válasza csibe1 (#9953) üzenetére


kodmen
tag

Átfutottam tegnap, de bennem az merült fel, hogy ha pl a "vásáláskor" megtiltják, hogy feltörd, vagy másolatot készíts róla, akkor már jogszabályt sértesz a másolásvédelem eltávolításával. Nem is beszélve arról a nem rég kiderült tényről, hogy az Amazon nem adja el neked az ebook-ot, csak egyszeri díj fejében megengedi, hogy adott eszközön korlátlan időtartamon keresztül, korlátlan számban megtekintsd a tartalmat. Szóval itt tuti jogszerűtlen a "hekkelés".

(#9956) kuruczz válasza kodmen (#9954) üzenetére


kuruczz
tag

Jelzem a WayteQ FL60 jelentősen olcsóbban, Android 4.2, Cortex-A9 Dual-Core 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB tárhely, microSD bővítés.
Az akkuja a gyenge pontja, képes pár nap alatt lemerülni (folyamatosan bekapcsolva, 4-5), ha a kompromisszumok közül ez megér kb. 12e Ft-ot, akkor ez is egy alternatíva lehet.

(#9957) LittleBiG007 válasza kodmen (#9954) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

"- jó /normál az üzemidő"
Na, ebben ne reménykedj. Sajnos valószínűleg ugyanolyan rossz, mint a többi. Sőt: most találtam egy fórumon, egy új tulajdonos bejegyzését, akinek egy éjszaka alatt 81%-ról 19%-ra csökkent a töltöttség.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9958) grosy válasza kodmen (#9954) üzenetére


grosy
senior tag

Pocketbook Touch Lux 2 esetleg?

(#9959) kr:sz


kr:sz
tag

Lehet valakit érdekel majd a Pocketbook új modellje is amit Kenzo tokkal együtt adnak.Ha minden igaz tavasszal jön. Lehet már volt korábban szó róla itt. PocketBook Sense

(#9960) Jack@l válasza kuruczz (#9956) üzenetére


Jack@l
veterán

Valami frissítés nem segít ezen az üzemidős dolgon? Wifit kikapcsolva is ennyire merül? Mert az nem normális androidnál...
Valaki nem tudja esetleg mekkora aksit raktak bele?

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#9961) Jack@l


Jack@l
veterán

Sajnos úgy néz ki a 60FL már túl drága ismerősömnek. Tudtok ajánlani valamit a huszonpár ezer forint körül? Mi ott a legjobb vétel ami megbízható is? Mobi, epub, djvu-t pdf-et tudjon, lehessen forgatni a kijelzőt, meg betűméretet állítani. (gondolom a háttérvilágítást elfelejtheti ennyiért)
Gyors kereséssel a 60HD-t találtam.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#9962) kodmen válasza kuruczz (#9956) üzenetére


kodmen
tag

Igen, néztem azt is. Az igazság az, hogy igazi e-readert szeretnék, nem olyat, mint a telefonom: esténként a töltőn lóg (a haverokkal). Az Onyx-on van még hang, bár nem tudom, megér-e nekem ez plusz pénzt. Nézegete- nézegetem, de az üzemidő zavar...
Azért köszönöm!

(#9963) kodmen válasza grosy (#9958) üzenetére


kodmen
tag

Igen, ezt is láttam már, de hirtelen nem is tudom, mi az, ami nem stimmel vele. Annál vannak lapozó gombok? Az alján, úgy emlékszem. Mennyire esnek kézre?
Hang ennél sincs, és nem android, hanem PB. fw. Most akciós az edigital-on. Memória jóval és akksi kicsit kevesebb.

(#9964) kodmen válasza LittleBiG007 (#9957) üzenetére


kodmen
tag

Nemár, eddig csak olyat olvastam, hogy lassult valakinek... Szerintem biztos elaludt olvasás közben, ráfeküdt, és 8000 oldalt lapozott

(#9965) Canonfan


Canonfan
senior tag

Sziasztok!

Én karácsony óta vagyok tulaja egy Wayteq xbook 60 FL olvasónak, és eddig nagyon tetszik hogy androidos, már alakítottam kissé :) :D

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit gondoltok ha már android, fel lehetne rá rakni a digitalstand [link] appot?

Egyelőre kíváncsiságból érdekel csupán, egyik ismerősöm, tableten járatja már a Népszabadságot például, és gondoltam ha már az e-ink van inkább olvasásra kitalálva, megnézném, hogy napilapok milyenek rajta, csak pár próbaoldal erejéig. :) Magazinoknál gondolom felejtős, (már ha nem eretnek az ötlet magában is) a fekete fehér kijelző miatt, úgyhogy azok maradnak nálam papíron. :)

A másik amit szeretnék kérdezni, és igazából ez lenne a fontosabb számomra, hogy ti milyen e-olvasó appot használtok, illetve tudnátok ajánlani?
Nekem jelenleg fent van az AIreader, a Moon+ reader (ingyenes verzió), és az FBreader is, de inkább csak az első kettő között vacillálok, nem tudom melyiket tartsam meg.

Az AIreader volt az első amit kipróbáltam, és tetszik alapvetően, mert gyors és jól testreszabható, és e-ink módban szép kontrasztos a menü és az olvasnivaló is. Viszont teljes képernyős módban ennél az olvasónál van egy kis fekete csík alul, ha nem kapcsolom ki az állapotsávot, bár annyira nem zavar, inkább az aklalmazáson belül a könyvek kereshetősége, pontosabban annak hiánya ami miatt hiányérzetem van.

A Moon+ Readerben viszont pont a kereshetőség, és a könyvek kezelése tetszik, bár a kb 1000 könyvemet elég lassan importálta be, emellett ez valóban tudja a teljes képernyőt, bár inkább csak a csík tünik el, ott nincs szöveg, legalábbis ahogy eddig beállítottam. Ennél a proginál viszont az nem tetszik, hogy a rengeteg beéllítási lehetőség ellenére, nem találtam olyat hogy mutassa, hogy hányadik oldalnál tartok a könyvben, és hány oldalas a könyv, csak százalékot, meg hogy időben meddig tart még kiolvasni a könyvet. Bár ez is megoldás, de nekem az hogy hány oldal van még hátra az szimpatikusabb, és e-inken a menüje se annyira kontrasztos mint az AIreaderé.

Szóval most még tesztelgetek, és nem tudom melyiknél maradjak... :F

Nekem ez az első e-köny olvasóm, ezért sajna még nem vagyok képben hogy melyik appot érdemes használni, ezért kérném a tamácsotokat, hogy a kettő közül ti melyikre szavaznátok, és miért?

Válaszotokat előre is köszönöm szépen! :) :R :R

[ Szerkesztve ]

(#9966) kodmen válasza Canonfan (#9965) üzenetére


kodmen
tag

Azt nem tudom, hogy fel lehet-e tenni (2,4-es értékeléssel nem is biztos, hogy érdemes), de az oldalszámos kérdésre talán tudom a választ: mivel betűméret függő, ezért inkább el is hagyták. Az alsó sávban a fejezetszám mellett látom, hogy mennyi képernyőnyit olvastam el a mennyiből (fejezeten belül). Ez változik, ha növelem a betűméretet (nő), tehát ez lesz az oldalszám / oldalak száma mutató! :-) Én mobilon használom (a teljes verziót), szeretném e-reader-en is, ezért keresek androidos-t. Ha már bejelentkeztél, nem csinálnál egy népítélet bejegyzést az olvasóról? :U Vacilálok az üzemidő miatt főleg. Tényleg lemerül kikapcsolt / alvó állapotban pár nap alatt?

(#9967) grosy válasza kodmen (#9963) üzenetére


grosy
senior tag

A "hang" teljesen felesleges egy ebook olvasóra. A PB szoftvere igaz,hogy nem android, de amire való azt atombiztosan adja.

(#9968) JamesFinn válasza kodmen (#9963) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Csatlakozom én is grosy-hoz. Ha Ennyire zenét szeretnél hallgatni olvasás közben, gondolj arra is, hogy az mp3 lejátszó is pluszban használja az akksit. Ha visszaolvasol egy jópár hsz-t, akkor azt láthatod hogy az androidos olvasók meglehetősen gyorsan merülnek (kivétel talán a Nook...) persze ettől jók, annak akit ez nem zavar. Én ha olvasás közben zenét akarok hallgatni, arra ott az mp3 Player. Szerintem sem sok az értelme a zenelejátszónak egy ebook olvasón. (de ez az én véleményem.)

[ Szerkesztve ]

(#9969) kuruczz válasza Canonfan (#9965) üzenetére


kuruczz
tag

[Próbáld itt...]
Az AlReader mizériát nem értem, a teljes képernyőn nekem teljes képernyő :F

Népítélet

WayteQ FL60
Rövid szöveges ítélet
Tulajdonképpen egy 6”-os, e-ink kijelzős androidos tablet, sajnos megfosztva mindenféle audió lehetőségtől. Bármilyen olvasóprogram rátelepíthető, azaz szabadon testreszabható.
Az olvasási élményben számomra fontos, hogy megvilágított, érintőkijelzős, e-ink legyen, lapozó gombokkal, bővítési lehetőséggel, szabadon választható olvasóprogrammal. Ezen felül szempont volt az olcsóság, a tok, és a hosszú üzemidő. Az utóbbit úgy érhetem el, hogy a kijelző menüjében beállítható, mennyi idő után kapcsoljon ki (teljesen) a készülék, azaz bekapcsoláskor ki kell várni a boot-időt, ami majdnem 45 sec. Számomra ez vállalható volt, a piacon kapható hasonló kritériumoknak megfelelő készülékekkel szemben. Tulajdonképpen egyetlen hasonló készülék van a piacon, mind árban, mind tudásban, a Nook STwGlowlight, ami az előző készülékem volt. Ennek szebb (fehérebb hátterű, élesebb betűképű) kijelzője (vlsz. Az infrás-érintőtechnológia miatt), hosszú akkuideje, könnyen kezelhető bekapcsológombja jobb a W FL60-nál, azonban a 4.1 android rendszer (szemben a 2.1-el), a multitouch kijelző (szemben az infrással), a sokkal kézreállóbb, halk nyomógombok, egyenletesebben megvilágított kijelző mégis utóbbi felé billentik a mérleg nyelvét.
Hibalista: visszavittem pár hét után, hogy hamar merül, szoftvert frissítettek, és azóta is…
Kijelző: 1024x758 (HD)
Zavaró tükröződés: nincs, matt a felület
Megvilágítás: van
Fényerő: tág határok között állítható, éjjel a legkisebb is sok, ilyenkor hasznos az éjszakai üzemmód az olvasóprogramokban
Homogenitás: alul kicsit foltos egyébként homogén
Érintésérzékenység: 5 pontos multitouch
Felbontás: bár HD, a sima Nook 600x800 nekem jobbnak, élesebbnek tűnik
Ergonómia: tokkal nagyon jó, magában a készülék nekem kicsúszik a kezemből, az olykor izzadó tenyerem miatt
Gombok: jól érzékelhető nyomásponttal, nem kattognak
Anyaghasználat: gumihatású, nem csúszik, ujjlenyomatot gyűjti, kijelző matt
Forma: lekerekített sarkok, oldalt 13, lent 21, fent 18mm széles keret, süllyesztett kijelző, hátlap sík, oldalt 3-3 nyomógomb
Szín: fekete
Bővíthetőség: micro SD (32G)
Méret: 164x122x13 tokkal; 160x117x9 pucéran
Tok: méretpontos, műanyag bölcső, műbőr, típusfeliratos, mágneszáras könyvszerűen nyitható, belső felülete kellemes tapintású plüss (morzsákat gyűjti)
Akkumulátor: hamar lemerül, készenléti állapotban, mintha egy telefon lenne.
Szoftver: Android 4.1 (bármely app telepíthető)
Össz. használt idő: fél év+
Átlagos (napi) használati idő: változó, olvasmányfüggő
Megbízhatóság (olvasó): Még nem fagyott le, mindig indul
Előző olvasód Nook Simple Touch with Glowlight
Következő olvasód: 8”+os megvilágított, érintő kijelzős, lapozógombos android alapú…
Mennyire szeret(t)ed: ezt használom
Megérte a pénzét?: igen
Olvasási élmény: jó
Összegzés: Ha az akkuideje nagyobb lenne, tökéletes lenne. Így legalább van miről álmodozni. Itthoni olvasónak szeretnék egy kicsit nagyobb kijelzőt (8”), az sem baj, ha csak ennyit bír az akkuja.
Fontosnak érzem, hogy egy olvasó olcsó legyen, mivel:
- még tartalmat is kell rá vásárolni,
- sérülékenyebb a papírkönyvnél, ráadásul egyszerre minden könyvem: ejtem le/vízbe, ülök rá, vesztem/lopják el, nem csak egy példányát a könyvtáramnak,
- kisgyerekfaktor: (főleg ha fiú) egy papírkönyv kevesebb izgalmat rejt (lehet ugyan bele firkálni, oldalakat kitépni, de így egy könyv kerül csak veszélybe), míg az olvasó világít, lehet nyomkodni (hisz apa is ezt csinálja), szóval izgatja, babrálja (így akár több tíz könyv értéke forog ugyanabban a pillanatban veszélyben),
- ha egy könyvet kiolvasok, talán még az unokám is használni fogja, ellenben ezt biztosan le fogom cserélni 1. a fentiek miatt, 2. ronggyá olvasom, 3. lesz másik szagosabb, fényesebb, több gombbal, vagy pixellel inch-enként, amit kicsit előbb és kicsit drágábban meg fogok venni, mint szükséges lenne… (persze nőknél más a helyzet)!

[ Szerkesztve ]

(#9970) LittleBiG007 válasza Canonfan (#9965) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

"Én karácsony óta vagyok tulaja egy Wayteq xbook 60 FL olvasónak, és eddig nagyon tetszik hogy androidos, már alakítottam kissé"

És hány könyvet olvastál el azóta rajta? ;]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9971) lazlogogola válasza kuruczz (#9969) üzenetére


lazlogogola
tag

Két észrevételem van és ezt bármelyik olvasóról gondolom:

1. Audio lehetőség? Ez talán nem olyan fontos egy olvasásra kitalált eszközön.
2. félsz,hogy elveszíted a könyveid ha vizbe esik vagy a gyerek játszik vele? Calibréről 2 perc alatt visszateszel mindent. Ne félj ettől. :DD

(#9972) LittleBiG007 válasza lazlogogola (#9971) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Szerintem a szövegfelolvasó képezheti szerves részét egy olvasásra kitalált eszköznek. És az is audio lehetőség.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9973) JamesFinn válasza LittleBiG007 (#9972) üzenetére


JamesFinn
senior tag

...ugyanezt egy mp3 Player is adja :)

(#9974) lazlogogola válasza LittleBiG007 (#9972) üzenetére


lazlogogola
tag

igen,annyiból jogos, hogy a látás sérültek is használhatják.

(#9975) ZooLee válasza JamesFinn (#9973) üzenetére


ZooLee
őstag

...ugyanezt egy mp3 Player is adja :)

Szövegfelolvasást? Aminek bedobsz egy mobi/epub/txt e-könyvet, és azt felolvassa neked? Te szerintem a hangoskönyvre gondolsz, ami nagyon más műfaj!

(#9976) kuruczz válasza lazlogogola (#9971) üzenetére


kuruczz
tag

Hehe.... Igen szövegfelolvasó... De ezen kívül is, ha van benne, akkor lehet használni, ha nincs, akkor meg ugye nem. Én hangszóróra is gondolok. Ezen persze lehet vitatkozni, de én nem tartom az olvasás kizárólagos eszközének az olvasót, ahogy mára a telefon sem az.

Az elvesztést nem a könyvekre értem, hanem az olvasó értékére. Neked talán mindegy, hogy a gyerek önfeledt játéka, vagy anyukád véletlen mozdulata takarítás közben egy új Aura HD árába, vagy pár szamárfülbe kerül? De elég csak a bosszúságra gondolni, hogy pár napra elfeledheted az olvasást e-inken egy rossz mozdulatért, ahogy kiesik a kezedből bóbiskolás közben az olvasó, amin persze fillérekért tudod cseréltetni a kijelzőt pár pillanat alatt, szemben a könyvvel, amit felveszel a padlóról, és azonnal olvasni kezded. Így érthető?

(#9977) Canonfan válasza kodmen (#9966) üzenetére


Canonfan
senior tag

Köszi az infót, a mostani könyvet végigolvasom a Moon+ Readerben, aztán meglátjuk melyik marad :)
Miben tud többet (a reklámmentességen túl) a teljes verzió egyébként?

Népitéletet még nem gondoltam írni talán később amikor kiderül hogy csak olvasással mennyi lesz az akksiidőm, de kuruczz tapasztalataival nagyrészt egyetértek én is. :)

Annyitt tennék hozzá, hogy bár androidos, gyárilag nincs rajt Google Play, bár mókolással elvileg rátehető, de akkor ugrik a gari is, így én nem léptem meg. Ezért alapból csak apk-ban lehet felrakni appokat, de jobb megoldás felrakni a goodEreader appot, én is így használom, ami egy e-olvasóra való alkalmazásbolt, és bár biztos nem minden app van meg benne, de ami nekem kellett az olvasóra azt megtaláltam rajta.

Aksiidő:
Erről sajnos még nem tudok 100%-ban nyilatkozni, mert még nem volt olyan hogy csak olvasásra használtam, wifin netezés és app letöltés közben meg teljesen normális hogy jobban merül.
Viszont tényleg nem üzemidő bajnok, ezt számításba kell venni. Bár ezen lehet segíteni, ha olvasás után/két olvasás között teljesen ki van kapcsolva, persze ilyenkor ki kell várni még bebootol, de ez engem nem zavar.
Nekem eddig olvasással és wifivel vegyesen kb 1 hét volt az akssiisdő úgy hogy kikapcsoltam, de ez inkább a wifi miatt volt, most, hogy minden fent van rajta amit akartam kíváncsi vagyok én is hogy csak olvsaással meddig húzza.
Amit viszont most tudok, hogy következő alkalommal a már a mobilom töltőjével és kábelével fogom tölteni, mert usb-n egy örökkévalóság, ami 1 hónap üzemidő után nem lenne gond de itt ugye más a helyzet. :D
Összességében engem az aksiidő annyira nem zavar, ha külső töltővel kb max 2-3 óra alatt fullon lesz az aksi, cserébe az érintőkijelző, a háttérvilágítás éa az Android jobban tetszik. :)

(#9978) Canonfan


Canonfan
senior tag

kuruczz (#9969)
Köszi az infót, át is megyek majd :)

LittleBiG007 (#9970)
Eddig 5 öt, ;) két Rejtőt, (A láthatatlan légió, Az elátkozott part), Orwell: Állatfarm, illetve a Galaxis Útikalauz Stopposoknak első két részét (Galaxis útikalauz stopposoknak, Vendéglő a világ végén) és most tartok a 3. rész (Az élet, a világmindenség, meg minden) közepénél éppen... :)

[ Szerkesztve ]

(#9979) paler


paler
aktív tag

Üdvözletem mindenkinek !

Úgy döntöttem, hogy szeretnék venni egy ilyen e-könyv olvasó kézi kütyüt. Ez lenne életem első ilyen készüléke. Az utóbbi pár napba keltette fel a figyelmemet és érdeklődésemet ez a téma, így olvasgattam már utána. De viszont elkapkodni sem szeretném a vásárlást, és jó lenne ha 20-25 000 Ft-nál megállna a dolog ha az igényeim kivitelezhetők lennének ennyi pénzből.

Szeretnék kérdezni tőletek pár dolgot ha nem gond.
Én első készüléknek eltudnám képzelni magamnak a Kobo Aura (nem HD-s) olvasóját. Néztem róla pár tesztet a Youtubon, és mind külsőre, mind a videókon látható képminőségre bejön ez a készülék. A hátérvilágítása meg egyenesen bombasztikus a többi ilyen olvasóval szemben. Viszont ahogy utánanéztem viszonylag kevés formátumot támogat. A kérdésem ezzel kapcsolatos lenne: mennyire átjárhatóak/konvertálhatóak ezek e-olvasós formátumok ? Most nem a szkennelt pdf-re gondol itt elsősorban, hanem pl. a mobi-ból mennyire tökéletesen megoldható az epub-ra átkonvertálás ?

Illetve van itt olyan akinek ugyanilyen olvasója van ? Az leírhatná röviden hogy mennyire elégedett a készülékével (összeszerelés minősége/anyagminőség, akkuidő, mennyire működik stabilan ?, napsütésben is tökéletesen használható ?, az éjszakai módban tényleg nem fárassza a szemet ? ).
Esetleg PÜ-ben adhatnátok tippeket hogy honnan lehetne nagyon jó áron beszerezni egy ilyen készüléket ?

Egyébként semmi extrára nem lenne szükségem, mivel csak olvasásra használnám. De ezen jó lenne ha hibátlanul helytállna. :)

Előre is köszönöm a segítségeteket. :R

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#9980) kodmen válasza LittleBiG007 (#9952) üzenetére


kodmen
tag

Kaphatnánk egy köztes beszámolót az akkumulátor állásáról?

Én még vacillálok az alábbiak között, és minden infómorzsára szükségem van! :)) Tetszési sorrendben:

1. Onyx c67ml AfterGlow2
2. Pocketbook Touch 2 Lux
3. NOOK Simple Touch with glowlight
4. Wayteq xBook 60-FL
5. Icarus Illumina 2 HD
6. NEM VESZEK SEMMIT, telefonon olvasok továbbra is
7. Kindle PaperWhite II

Igazából nem tudom eldönteni, milyen paraméter alapján döntsek. Az android azért teszik, mert föltehetem rá a jó kis MOON+ reader-em, és még bármit, amit kitalálok. Ehhez az Onyx-ban van is elég "kraft". Viszont nem szeretném gyakran tölteni, iletve azt, hogy álltó helyében lemerüljön, ha egy hétig nem nézek rá. Ezzel lehet kezdeni valamit? A NOOK-ról nem tudok sokat (nem is sok típus van talán, céges honlapon csak ez az egy volt fenn), de úgy tűnik, mintha jól kezelné ezt a problémát. Illetve linux-os PB is jó lenne, ha lehet machinálni vele, ha szükséges.
Sajnos 40-50eFt alatt nem találok olyan olvasót, ami minden elvárásnak kielégítő mértékben megfelel, pedig csak 6"-os egyszínű e-ink kijelzőben gondolkozom... Esténként olvasok többnyire, napi 0-120 percet, heti 3-4 órát, de az nyilván nőni fog az új olvasóval :U

Várom a tanácsaitokat, mert hiába nyálazom a fórumot, nem sikerült dűlőre jutnom.

(#9981) kuruczz válasza kodmen (#9980) üzenetére


kuruczz
tag

Az elvárásaidnak csak az 1-es felel meg!
3. Android 2.1==> moon=0
4-5. akku miatt (4=5)
6. Na ne már
2-7. Nincs android, viszont olvasni jól lehet rajtuk. Olvasd el a Népítélet-eiket!
Kedvenc mondásom: a te pénzed, a te szórakozásod...

(#9982) LittleBiG007 válasza kodmen (#9980) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Nook Simple Touch Glowlight (Android 2.1)

Feltöltés óta eltelt idő: 11 nap
Akkumulátor töltöttség: 26%
Olvasás szótárazás nélkül: 26 óra 9 perc
Szótárazás: 2 óra 38 perc
Olvasás és közben szótárazás összesen: 28 óra 47 perc
Világítás használat (becsült): 3-5 óra
Számított adatok:
Napi átlagos használat: 2 óra 37 perc
Napi akkumulátorhasználat: 6,7%
Átlagos használat melletti várható további működés (kb 10% akkumulátoridő elérése): 2,5 nap
Készenlétben (olvasás nélkül) várható további működési idő (becsült érték, kb 10% elérésig): legalább 6 nap - 8 nap

A saját olvasási szokásaim mellett várható üzemdő 1 töltéssel: 13,5 nap, kb. 2 hét

Napi 1 óra olvasással, kikapcsolás nélkül, 1 feltöltéssel elérhető működési idő (óvatos számítás, nem veszi figyelembe a szótárazás sokkal nagyobb energiaigényét!): legalább 35 nap

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9983) kodmen válasza kuruczz (#9981) üzenetére


kodmen
tag

Köszi. Már elolvastam, többször is, de mindig körbeérek, ahogy sorra veszem a szempontokat, funkciókat :))
Még a Kobo Aura HD-t néztem, azzal lehet dual-boot-ot csinálni (igaz, ott is csak 2.3-as android van, de nekem meg régi moon+ readerem, ami fut szerintem rajta), de ez már túl drága (-> inkább nem veszek), másrészt ha androiddal használom (és miért használnám mással), akkor ugyanúgy merülni fog valószínűleg... Igazából úgy vagyok vele, hogy az onyx lenne a tökéletes, ha ilyen áron tudna normális üzemidőt, vagy fele ennyibe kerülne. De persze nem én szabom meg a technológia árát, szóval választanom kell. Ezért húzódik már vagy fél éve (az első gondolattól számolva a beszerzés). Esetleg hátha Cabal kolléga kap valakitől ajándékba egy jobbat, és féláron megválik az övétől... :DDD

(#9984) kodmen válasza LittleBiG007 (#9982) üzenetére


kodmen
tag

Ez igen, köszönöm! :C Nálam is kitartana kb. két hétig, mert sok világítást használnék.

(#9985) LittleBiG007 válasza kodmen (#9980) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

A régi androidnak az a hátránya, hogy sokszor régebbi verziót kell keresni a telepítendő alkalmazásból. Tudtommal a Moon Reader-ből az 1.6.5-ös működik jól a Nookon, de igazából nem próbáltam még, mert az AlReader és a CoolReader nagyon megfogott, nem látom szükségét a Moon Reader-nek. (A telefonomra viszont én is a Moon Readert vettem meg és használom.)

Ja és ami nagyon tetszett (lehet, hogy a többi androidos olvasó is tudja, csak én nem ismerem őket ilyen mélységben), hogy be lehet állítani, hogy amikor visszajön pihenőből, kapcsolja be a világítást automatikusan, ha pihenőbe küldéskor is be volt kapcsolva.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9986) LittleBiG007 válasza kodmen (#9983) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

"Még a Kobo Aura HD-t néztem, azzal lehet dual-boot-ot csinálni (igaz, ott is csak 2.3-as android van"
Azt gondolnád, hogy az nem nagy különbség. De bizony! Túlnyomó részben a jelenlegi androidos alkalmazások alsó határa a 2.3. A Moon Read esetében 2.2. Ami azt jelenti, hogy a Kobo-n működne a legújabb is...

Sőt, elgondolkodtattál. Mindig attól félek, ha tönkremegy a Nookom idő előtt, nem tudom majd pótolni. Talán Kobo Aura HD 2.3-as androidja tudja ezt a hosszú üzemidőt produkálni, mint a Nook?

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9987) kodmen válasza LittleBiG007 (#9986) üzenetére


kodmen
tag

Én meg azon gondolkodom, (optimális esetben) mennyi időre vesz az ember e-reader-t? 1-2 év, 3-5 esetleg 10? Nyilván a 2-3 év a reális, akksi csere gondolom nem járható út, az meg ennyi idő alatt azért elfárad. Ha gazdasági oldalról nézem, akkor:
1. jogtiszta: e-book formában nem, vagy alig olcsóbb egy könyv, mint papíron, legyen mondjuk 500 Ft az előny. Évi 15eFt ( ennyibe kerül évente az AfterGlow2 tokkal, 3 éves élettartammal, nem számítva az áramfogyasztást :) ) összegért tehát legalább évente 30 könyvet kell megvenni. Ez azért sz.v.sz. elég sok.
2. ingyen könyvek / kalóz forrás: ha azért vesz valaki ilyet, hogy ne kelljen pénzt kiadnia a tartalomért (MEK vagy Torrent), akkor 2.000 forinttal számolva kb. 8 könyvnél térül meg az ár (de talán reálisabb a 3000 -> 5 könyv, bár embere válogatja).

Az ár mellett persze legalább olyan fontos szempont, hogy nem kell könyveket cipelni, mégis nálad van mind, rátölthetsz munkaanyagot is, amit szemkímélőbben tudsz olvasni. Nálam speciál az lenne a helyzet, hogy ha nincs olvasóm (mint ahogy most telefonon végülis van), akkor nem olvasnám csak a meglévő könyvtárat, újságokat, mert jó ideig kitartanának, de nem vennék újabb papír könyveket, nem is férne hova. Kérdés tehát, hogy mennyire fontos az olvasás, illetve meg nem lévő könyvek olvasása? Ez dönti el, hogy kell-e olvasó, vagy sem.

(#9988) doc válasza paler (#9979) üzenetére


doc
nagyúr

nekem Aura HD van, szoval azt illetoen tudok tapasztalatokrol beszamolni, de gondolom a sima Aura is kb. ugyanaz, leszamitva a valamivel kisebb felbontasu kijelzot

a formatumtamogatasnal mi hianyzik? EPUBot tud, az olvasasra szant ebookok (tehat NEM a PDF-ek) kb 99%-a egy kattintassal konvertalhato

egyebkent gyarilag is olvas valamennyire .mobi-t (bar erdemesebb konvertalni), HTML-t, meg talan RTF-et is

az anyagminoseg az Aura HD eseteben felemas, teljesen jol hasznalhato, de nincs olyan patentul osszerakva mint a regi Nookom

napsutesben tokeletesen olvashato, sotetben a vilagitasnak hala szinten :)

(#9989) BMizutani válasza kodmen (#9987) üzenetére


BMizutani
tag

Üdv . Az akku cseréhez hozzá tenném , mivel a hetekben három olvasó javításán vagyok túl (két nook st + Kindle touch ) a nookok esetében gyerek játék a szétszerelés akku csere . A Kindle esetén viszont már cseppet sem szerelő barát feszegetni kell stb .

Ez csak egy kis kiegészítés ..

(#9990) paler válasza doc (#9988) üzenetére


paler
aktív tag

Köszi.
Az üzemideje milyen a Kobo-nak? Fagyásokat, lassulásokát tapasztaltál az olvasódon ?

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#9991) doc válasza paler (#9990) üzenetére


doc
nagyúr

uzemidorol fogalmam sincs, boven eleg... :D
lefagyas meg valamikor az elejen volt 1-2, de mar kb. egy eve egy sem (eleg gyakran jonnek ki firmware frissitesek)
lassulas sincs, egy-ket muvelet van ami nem azonnali hanem eltart 1 vagy 2 masodpercig (pl. home screenre ugras)

(#9992) paler válasza doc (#9991) üzenetére


paler
aktív tag

És az e-book formatumok tökéletesen konvertálhatóak oda- vissza? A fontok formázása működik epunál is vagy csak a saját formátumánál?

[ Szerkesztve ]

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#9993) Kaneven


Kaneven
tag

Sziasztok!

Születésnapra szeretnék ebook olvasót venni ajándékban és egy kis segítséget kérnék.
Következő kritériumok lennének:
- jó üzemidő, ne kelljen naponta, két naponta tölteni
- PDF (főként) és egyéb formátumokat kezelje
- Maximum 30 ezer forintba kerüljön
- megbízható gyártó (ha esetleg garanciára kerülne sor)

Ezeket találtam:
- WayteQ xBook-60FL
- Amazon Kindle 4GB
- PocketBook Basic 2 614

A 60FL-nél nagyon vonzó az android és hogy többre lehet használni mint egy szimpla ebook olvasót, de alacsony az üzemideje és a márka se túl megbízható (garanciás ügyintézéseket és hibás darabokról olvasva). Kindle állítólag nehézkesen kezel néhány formátumot ha nem a sajátjáról van szó, tudom hogy ellehet küldeni konvertálni, de az sokkal kényelmesebb lenne ha alapértelmezetten kezelné az összeset. Basic 2 nagyon szimpatikus az ára miatt, és sok formátumot kezel, de a többihez viszonyítva ez a legfapadosabb és a gyártóról is vegyes vélemények vannak.
Ha vannak még alternatívák ebben az árban szívesen fogadom.

(#9994) cabal válasza Kaneven (#9993) üzenetére


cabal
tag

Ha főként pdf, akkor egy tablet kell neked, nem ebook olvasó.

''A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.'' /Hofi/

(#9995) JamesFinn válasza Kaneven (#9993) üzenetére


JamesFinn
senior tag

A pdf mem e-book formátum, ezzel légy tisztában. A PB a jó minőségű pdf-et meg tudja szépen jeleníteni. 2 év magyarországi garanciát ad a pb. Én meg vagyok vele elégedve nagyon rég óta. A kindle is kiváló a garanciális ügyintézésben.

(#9996) LittleBiG007 válasza Kaneven (#9993) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Sikerült összehoznod azt a 4 kritériumot, amely sohasem fog egyszerre teljesülni.

PDF olvasáshoz az egyetlen ígéretes e-inkes könyvolvasó a PocketBook Inkpad 840. Na de ezt meg is kell fizetni.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#9997) briggg


briggg
csendes tag

Akinek van Onyx Boox After Glow C65-ös olvasója meg tudná-e írni, hogy mennyit bír egy feltöltéssel, ha az ember csak olvasásra használja?
Én ilyenen olvasok és nem vagyok megelégedve az üzemidejével. :( Pedig imádom, szeretem.
És ha lenne ötlet, hogy mivel lehetne javítani az üzemidőn vagy érdemesebb beletörődni, hogy ennyi és kész?
Előre is köszi.

(#9998) kodmen válasza briggg (#9997) üzenetére


kodmen
tag

Nekem nincs, cabal-nak is c67ml-je van, én is ilyet tervezek beszerezni, pedig ez sem kecsegtet sok jóval... Én feltennék egy Battery dog alkalmazást, amivel a merülést lehet nyomon követni, egy SetCPU-t (egy év után, mert sajnos root kell hozzá), amivel le lehet csökkenteni a processzor órajelét (elvileg freescale), illetve megadni, hogy csak akkor pörögjön, ha muszáj, és egy wakelock detector-t, hogy lássam, mi mennyiszer zavarta meg a CPU nyugalmát. Ezekből az adatokból már lehet elemezni, persze minden háttérben futó program meríti az akksit (greenfy van még, de az azt hiszem szintén root, mint a setcpu).

Pontosan mennyi az annyi, és mire használod? Olvasásra, vagy éjjeli fénynek? :))

(#9999) LittleBiG007 válasza LittleBiG007 (#9996) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Bocs, Kaneven, felületesen olvastam. Te csak azt írtad, hogy kezelje a PDF-et, nem pedig azt, hogy szépen és olvashatóan jelenítse meg. Akkor a PocketBook Basic 2 tényleg megfelelő. Én nem értek egyet a "legfapadosabb"-bal. Csak mert nem érintős, azért még nem fapados. Azon túl pedig a gyártót is többre becsülöm, mint azokat, akik mindenféle márkanevek alatt árulják gyakorlatilag ugyanazt az olvasót.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#10000) Kaneven


Kaneven
tag

Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor tehát a Pocketbook Basic 2 a legjobb választás a felsoroltak közül.

Belefutottam még ebbe is : Onyx Boox C65S Classic HD. De sajnos semmi user infót nem találtam róla (a topikban, csak az After Glowról, ami ugye más árkategória), ami vonzó, hogy a Pocketbook Basic 2 árával megegyezik. Paramétereket olvastam, hogy android van rajta (gondolom végletekig butított verzió, szóval ezt nem tartom annyira fontosnak), illetve hogy Speciális PDF átméterezést is tud (ami azt jelenti hogy jól kezeli a PDF-ket, azt hiszem), csak azt nem tudom, hogy ez mennyire igaz (erősen marketing fogás szagú). Na meg HD kijelzővel rendelkezik (nem tudom, hogy ez most mennyire számít ebook téren, nagy előnyt jelent vagy csak újabb marketing fogás). Viszont csak 1 év garanciát adnak.
Jobb választás lenne a Basic 2-nél?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.