Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Látta valaki az FHD-s, IPS panellal szerelt Dell 5558-at működés közben? Minden teszt az alacsony fényereje miatt húzza le. Összehasonlítva azonos kategóriájú laptopokkal, mennyire vehető észre az eltérés?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
A Dell Latitude 3550-ről mi a véleményetek?
Igen jó vételnek tűnik, még akkor is, ha a konzumer és az üzleti határán mozog, mert 300 cd/m fölötti FHD IPS kijelzője és a hosszú akksi üzemideje elég megnyerő.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Megvennétek a Dell 7559-ből az i7-6700HQ változatot 30 ezer Ft felárért (a i5-6300HQ-hoz képest)? Tudom, hogy játékok alatt nem sok különbség van, de a gép használva lesz pl. videó vágásra és konvertálásra is.
-
Brandynew
őstag
válasz somasz #51065 üzenetére
Azért ebből a szövegből is látszik, hogy kik voltak az Asus célpontjai ezzel az X sorozattal Azok, akik még nagyanyjuktól hallották, hogy "jó éles a tv képe", de ezen felül új információik nincsenek a jelenlegi technikáról. Tehát ha eléjük raksz egy külsőre mutatós laptopot, és mondod nekik, hogy tűéles a képe, akkor meg fogják venni. Ezért éri meg ilyen szemetet gyártaniuk. Eladható, csak meg kell határozni a célközönséget.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Rush77 #51185 üzenetére
Szia,
Én ilyet akkor tapasztaltam, amikor nem jó hálózati kártya driverét tettem fel. A weboldalaon, a laptop típusát beállítva többféle hálókártya driverét is mutathatja, mert többféle hálókártyát is használhatnak egy adott modellnél. Mielőtt felteszel egy új drivert, mindenképpen távolítsd el a régit.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Sidorovich #51223 üzenetére
Szia,
Egyrészt ugyanezt a típust 10 ezerrel olcsóbban is megkapod mysoft.hu-n (ha írsz a Laptopszalonosoknak, akkor odaadják annyiért, amennyiért mysoft-on van).
Másrészt semmiképpen se azt a Transcendet vedd, a Samsung 850 EVO olcsóbb, gyorsabb, megbízhatóbb, több garancia van hozzá.
M.2 SATA kell bele, a 2280-as méretből.
120 GB-os
250 GB-os (ezt ajánlom)Te magad is beleteheted, összesen 1 darab csavart kell kiszedned a gépház aljából, bele kell pattintanod oda, ahová beleillik (nem lesz sok választási lehetőség), és rögzítened kell egy csavarral. YouTube-on még videót is találsz hozzá. Dellnél az a jó, hogy nem veszik el a garancia, ha házilag belenyúlsz.
A Dellnek egyébként nagyon jó a szervize, jó döntés.
-
Brandynew
őstag
válasz Sidorovich #51229 üzenetére
Pedig tényleg nagyon egyszerű, csak annyi, amennyit a videón is látsz. Hozott SSD-t azt hiszem 3 vagy 6 ezer Ft-ért raknak bele, már nem emlékszem. Vagy lehet, hogy ki tudsz alkudni valami jobb árat rizsónál, a Laptopszalonnál dolgozik.
-
Brandynew
őstag
válasz Sidorovich #51245 üzenetére
Hát figyelj. Kiadsz több tízezer Ft-ot, éveken keresztül használni fogod. Nem a legjobbat kéne megvenned a pénzedért? Persze, hogy a Transcendből adtak el a legtöbbet, általában csak az kapható náluk
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Sidorovich #51248 üzenetére
Én próbáltam múltkor, azt mondták nem hoznak. Hátha te sikerrel jársz.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Új Dell 7559-et érdemes újrapasztázni mondjuk egy Thermal Grizzly Kryonaut-tal?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
A Dell Power Manager szoftvere hogy működik? Beállítottam, hogy "használat főleg hálózatról". Ahhoz, hogy ez érvényesüljön, kell futnia a programnak? Néztem a services felületen, de nem találok olyan folyamatot, amely a program bezárása után is futna. Hogy intézi ezt a "használat főleg hálózatról" beállítást?
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz mrsmart #51586 üzenetére
Nekem HD Graphics 530 integráltam van (Dell 7559).
4k-t lejátssza, ha nem böngészős (pl. YouTube) tartalomról van szó, de a YouTube-os 4K-t már csak a dedikált VGA viszi szaggatás nélkül.
Sima FHD-vel nincs gond.
Nem tudom használtál-e már SSD-t, az nagyon durván meg tudja dobni a gép teljesítményét (itt most nem a filmlejátszásra gondolok), ha a keretbe belefér, akkor gondolkozz azon is, mert a 10x-es sebesség nagyon-nagyon megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz szabonagyur #51590 üzenetére
Firefoxom van, ha azt mondod, a Chrome se viszi, akkor nem böngészőspecifikus, hanem egyszerűen nem elég hozzá az integrált.
Pl. ezt néztem 4K-ban integrálttal, és korántsem olyan gördülékeny a lejátszás, mint egy FHD esetében: https://www.youtube.com/watch?v=-YGDyPAwQz0
soldi3r: YouTube-on és hasonló helyeken a tömörítés mértéke miatt a 4K sokkal szebb, mint a FHD. 15 colon is.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz szabonagyur #51596 üzenetére
Átállítottad 2160p-re és teljes képernyőre tetted?
-
Brandynew
őstag
válasz szabonagyur #51601 üzenetére
Akkor nekem nem tudom miért nem olyan folyamatos, mint a FHD. Pedig új gép, friss Windows, SSD, friss driverek, Firefoxban pedig csak uBlock Origin van.
-
Brandynew
őstag
válasz szabonagyur #51604 üzenetére
Milyen verziójú Firefoxban, milyen oprendszer alatt próbáltad? Én 64 bites Firefoxban (45.0.1), Windows 10 alól. Elképzelhető, hogy a 64 bites Firefox a ludas...
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz szabonagyur #51607 üzenetére
Akkor a Windows 10 lenne a ludas? Nem értem.
-
Brandynew
őstag
válasz Kobak 27 #51735 üzenetére
Az én véleményem, hogy bűn egy ilyen idős rendszert ilyen új és erős hardverre felrakni. Sokkal kevésbé tudja kihasználni a hardvereidben rejlő potenciált a Windows 7, mint a 10. Ráadásul nem is értem, hogy miért nem 10-et raksz föl, kinézetre és működésben is ugyanolyan, mint a Windows 7, miután testreszabtad.
-
Brandynew
őstag
Igen, már nem kell "upgradelni", Win 7 és 8 kulccsal is közvetlenül aktiválható a Windows 10.
-
Brandynew
őstag
válasz Magnum_ #51752 üzenetére
Egyszerűen nem ment 3.0-ás pendrive-ról, kettővel is próbáltam. Gparteddel is teljesen lezúztam a lemezt, legacy és uefi módban is próbálkoztam, végigpróbáltam mindhárom portot, cmd-ben is szórakoztam, de semmi. Aztán gondoltam egyet, és felraktam a telepítőt egy USB 2.0-ás pendrive-ra, és azzal egyből felment. (Dell 7559-ről van szó nálam is.)
Amúgy mindig ott akadt meg, amikor kiválasztottam a partíciót a rendszernek.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Kobak 27 #51761 üzenetére
Ha Samsung SSD-d van, akkor a Samsung Magician-nal tudod beállítgatni az SSD-t (lehet más gyártónak is van ilyene). Pl. el tudod vele különíteni az SSD-d 10%-át az öregedő cellák mozgatására (az SSD élettartama és sebessége miatt legalább 10%-ot mindig üresen kell hagyni, innen kap friss cellákat), és még sok egyéb dolgot, amely jótékony hatással lesz a sebességre és élettartamra, olvass utána az egyes beállításoknak.
-
Brandynew
őstag
válasz Janika-1982 #51775 üzenetére
Ez nem NiMH vagy Ni-Cd akku, hogy le kelljen meríteni... azért ment tönkre, mert lemerítetted. Sőt, nagyon kell rá ügyelni, hogy 5, de inkább 10% alá soha ne menjen a töltöttsége. Amikor meg nem használod, akkor legyen feltöltve 40-50%-ra.
Gyakorlatilag kivégezted.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Janika-1982 #51778 üzenetére
Azt most nem olvastam vissza, hogy gyári vagy utángyártott akksiról van-e szó, az utángyártott nyilvánvalóan előbb tönkremegy, függetlenül attól, hogy hogyan bánsz vele.
A Ni-Cd, NiMh akkukat a memória effektus miatt kellett néha teljesen lemeríteni, de a Li-ion, LiPol akksiknak kifejezetten árt.
Nem lehetett túl nagy szaki, aki ezt a lemerítést mondta, vagy valami idősödő "guru" volt, aki leragadt a 2000-es évek előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
X-Rite DTP94 Display Calibrator-ral tudom kalibrálni a Dell 7559 laptopom kijelzőjét? Ha igen, milyen szoftver kell hozzá?
Köszönöm.
-
Brandynew
őstag
válasz Mikulásbá #51785 üzenetére
Egy fotós ismerősöm mondta (akié a kalibráló eszköz), hogy legalább évente érdemes újrakalibrálni a kijelzőt, mert minimálisan, de változik az ideális színprofil.
Tehát ezért szeretném megcsinálni, viszont neki egy monitorspecifikus szoftvere van, ezért kérdeztem, hogy milyen szoftverrel használható ez az eszköz, én nem értek hozzá.
-
Brandynew
őstag
válasz kisza25 #51848 üzenetére
Honnan vetted? Ha Mysoft-ról, Laptopszalonról, akkor biztos nem cserélték a billentyűzetet. A kartámasz inkább csak szokatlan szerintem, ha a korábbi gépednél más méretet szoktál meg
Az a bevilágítás, amit mondasz, minden IPS panelnél megvan, mondhatni ez a sajátjuk, de csak sötétben, teljesen fekete háttérnél látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz kisza25 #51884 üzenetére
Jól értem, hogy egy másik gépben telepített operációs rendszert akarsz használni a laptopodban? Ilyet nem lehet csinálni, ez nem így működik
Felesleges volt új gépet venned, ha egy lassan egy évtizede megírt Windowst akarsz használni új hardverekkel. Nem is tudod kihasználni a gépben lévő potenciált.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz krisz901 #51918 üzenetére
Ugyanaz, mint az 5558, csak Skylake processzorral és AMD videokártyával. Különbség a két processzor között: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-6500U-vs-Intel-Core-i7-5500U
Nem biztos, hogy megéri, mert most az 5558 nagyon jó árban van az 5559 megjelenése miatt. Töltsd ki a topikleírásban található összefoglalót, lehet, hogy van jobb gép számodra, felhasználástól függ.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz kisza25 #51963 üzenetére
Azért ne túlozzunk. Nekem is ilyen van, pontosan olyan, mint egy felsőkategóriás konzumer gép, abból is a jobbik fajta. Ha aktív hurcolásra vetted, akkor mellélőttél, mert arra nem konzumer, hanem üzleti gép való. A hímestojás erőteljes túlzás, semmivel sem rosszabb, mint bármelyik felsőkategóriás konzumer. Ennek ilyennek kell lennie, 300 ezerért nem kaphatsz játékos belsőt, IPS panelt és még üzleti gépekre jellemző gépházat is.
Te eleve nagyon negatívan álltál hozzá ehhez a géphez, írtad, hogy szerinted a Laptopszalon cserélte a billentyűzetét, bevilágít a kijelződ, meg még nem emlékszem mi volt. Írtuk, hogy küld vissza, nem tetted meg, pedig 14 napon belül akár egy teljesen másik modellt is választhattál volna. Ha szerinted ennyire szar ez a gép (nem az), akkor nem értem, hogy miért vetted meg, illetve, hogy miért nem kértél helyette másikat.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Avicularia #51966 üzenetére
Pedig ez a legjobb, azért vettem meg. Mutass egy gépet, ami ezekkel a paraméterekkel (jó hűtés, játékra alkalmas hardver, jó IPS kijelző, jó billentyűzet) jobb, mint a Dell 7559.
Ha valaki ilyen kritériumokkal keres laptopot max. 300 ezer Ft-ig, akkor nincs jobb jelenleg. Melyiket vennéd helyette? Nincs más.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz kisza25 #51969 üzenetére
Ez 17 colos gép, újonnan jóval drágább volt, mint a Dell 7559, és a ROG-oknál a gyenge hűtés miatt jelentkezik a CPU/GPU throtting. Más valami?
Hidd el, hogy nem fogsz tudni jobb gépet mondani a Dell 7559-nél (mert nincs), gondolom ezért is nem cserélted ki.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz kisza25 #51971 üzenetére
Igen, a Dell 7559 jobb a G751 ROG-nál.
Mielőtt megvétóznád, definiáljuk a "jobb" fogalmát.
Aki Dell 7559-et vesz, annak a következők a kritériumai:
- 300 ezer Ft, új, garanciális gép. Azt most hagyjuk, hogy Hardveraprón megtaláltad valakinél olcsóbban.
- 15 colos IPS kijelző.
- Játékos hardver.
- CPU/GPU ne throttingoljon.
- Billentyűzet ne hullámozzon.
- A konzumer kategórián belül a jobbikfajta anyaghasználat.Na most ezzel szemben mutattál egy gépet Hardveraprón, aminek az új ára messze meghaladja a Dell 7559-et, és 17 colos, tehát eleve egy másik kategóriáról beszélünk, a két gépet nem lehet összevetni.
Vagyis a leírt kritériumoknak megfelelően a Dell 7559 a jelenlegi legjobb laptop.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Avicularia #51976 üzenetére
Megértem, én is csak anyagi megfontolásból vettem játékos laptopot (normális laptop + játékos pc + monitor többe került volna).
-
Brandynew
őstag
Kiterjesztett garanciát csak harmadik félen keresztül tudok vásárolni, vagy közvetlenül a Dell-től is? Hogy működik ez?
Ha csak harmadik félen keresztül, akkor hol a legolcsóbb? dellalkatresz.hu?
-
Brandynew
őstag
válasz somasz #52110 üzenetére
1-2 évig bírja, de ha közelről megnézi az ember, akkor a fólia szélénél kicsit koszolódik. A karcolásokra meg nagyon érzékeny és el tudja rondítani. Vegyél több fóliát, aztán cseréled. Nekem személy szerint herótom van, amikor valaki a szép fekete laptopot elcsúfítja ilyen fóliával, gagyi hatást kelt
Nem tudom mi ez a bordó mánia a nőknél, minden nő bordót akar.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
- SZÉP ÁLLAPOT! Lenovo Thinkpad T490s, i7-8565U, 16GB/512GB, FHD/IPS, garancia!
- Gamer laptop! Ingyenes szállítással és ajándék laptop hűtő!
- Asus ROG Gamer laptop
- Lenovo LOQ 82XV00GLHV Gamer Notebook 2 év garanciával
- Lenovo T450 LAPTOP AKCIÓ! 5. gen. Core i5 / VIL. MAGYAR BILL. / 8 GB RAM / 240 SSD / 2 x AKKU!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest