Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetzza
csendes tag
sziasztok!
van egy Inspiron 5537-em, aminek gyárilag hibás a vinyója (működik, csak minden bekapcsolásnál 15-20 percig kalibrálja a fejet, 0 I/O-val 100%-on pörög, amíg be nem fejezi) - sosem volt még hibátlanul működő HDD-m a Szígét-től...
mivel első laptopom (újonnan vettem) még nem vagyok jártas a gariztatásban; kérdésem az lenne, hogy ha tutira a HDD hibás, akkor is kénytelen vagyok-e az egész laptopot egyben visszaküldeni és nem elég valahogy a merevlemezt (mert ugye return to base garis, namost pár hónapos laptopot nem szívesen utaztatnék ide-oda, a supportos élmények után pedig nem szívesen adnám semmilyen Dell-es munkatárs kezébe; eddig azért nem intézkedtem még, mert nincs más gép és nem tudtam nélkülözni...)?
a válaszokat előre is köszi!
-
zetzza
csendes tag
válasz bmakszim #37007 üzenetére
A kikapcsolásos lefagyás nem az AMD sara, hanem az Intel/Dell-é.
Ugyebár ha csak Dell videó drivereket rak fel az ember, akkor minden újabb játék játszhatatlan, mert nem kapcsol át dgpu-ra az illesztőprogram (viszont kikapcsolásnál stb nem fagy le a gép).
Ha felrakjuk a generic AMD driver-t, akkor pedig lefagy a gép minden egyes monitorkikapcsolásnál (legyen az sleep, hibernálás vagy power off), de lehet mindennel játszani.Dell support fórumban már kisakkoztuk pár elégedetlen customer-rel a megoldást:
1. letörlöd a videókártya illesztőprogramokat (ajánlom a Display Driver Uninstaller-t)
2. felrakod a Dell-től az A00 (FONTOS! Az A01-es Intel illesztőprogram nem képes átváltani a diszkrét vga-ra!) verziójú illesztőprogikat mind Intel HD Graphics-hoz, mind AMD HD 8850/70M-hez
3. ezután felrakod a generic 13.9-es WHQL AMD Mobility Driver-tÉs voilá, minden működni fog; a játékok, a belső monitor kikapcsolás stb.
Viszont fontos, hogy más kombináció nem működik (frissebb generic drivert én nem próbáltam, így működik, nem akartam elcseszni és más sem), így NE engedjétek a Windows Update-nek, hogy Intel és AMD drivereket telepítsen sem automatikusan, sem sehogy.Itt van a fórum bejegyzés is, ott is leírtam, mit, hogy kell, páran írták, hogy megoldódott nekik is a probléma: Dell support fórum
Valaki tudna válaszolni az én kérdésemre is?
[ Szerkesztve ]
-
zetzza
csendes tag
válasz paulkaresz #37022 üzenetére
Nincs mit, remélem mindenkinek jó lesz
Azt elfelejtettem, hogy az AMD honlapján (ha jól tudom) már nem elérhető a 13.9, én innen töltöttem:Softpedia secure
-
zetzza
csendes tag
válasz formula01 #37025 üzenetére
akkor mégsem vált rendesen
nekem a 13.9-es mókolással még nem jelentkezett ez az ~5 fps-es szaggatás, csak a Dell-es driverekkel, úgyhogy elvileg a Dx9-es játékok problémáját megoldja, de én nem játszom nagyon új játékokkal, így nem tudom mennyit romlana a teljesítmény az általad felsoroltaknál.
próbáld ki, ha sok olyan játékkal játszanál, ami jelenleg szaggat, aztán lehet, hogy a Crysis 3 és BF4 a 13.9-el is kellemes marad medium/high/ultrán, csak ne feledd, hogy ebben a driverben még nincs Mantle.
-
zetzza
csendes tag
válasz Diniboy #37761 üzenetére
szia!
fura, nem tudom, én nem ütköztem ilyen problémába a DDU-val.
ahogy én csináltam/csinálom, ha kísérletezés után vissza akarom rakni a működő kombót (Win 8.1 Pro-t használok):
1. DDU elindít (nekem 11.3-as verziója van meg, de már van újabb is), felajánlja, hogy újraindítja a gépet Safe Mode-ban, oké, indítsa
2. Windows betölt Safe-ben, DDU elindul automatikusan, AMD driver-t leszedem, nem indítom újra
3. Intel drivert leszedem, újraindítás helyett teljesen kikapcsolom a gépet, mert nekem újraindítással nem megy fel néha az AMD driver rendesen / nem látja az AMD karit
4. gép bekapcs normál módban, ugye nincs semmilyen VGA driver telepítve
5. Intel A00 driver-t telepítem, újraindítás helyett AMD A00 driver-t is telepítem (egy füst alatt a kettőt ), csak ezek után restart
6. AMD 13.9 Mobility Driver-t telepítem, megint restartnekem ezek után működni szokott minden
-
zetzza
csendes tag
válasz zetzza #37020 üzenetére
fontos, hogy ezt a megoldást én csak Win 8.1 Pro-n próbáltam, meg a többi ember is, akinek a Dell-es fórumok alapján működött a dolog, mivel Win 7 és 8-hoz eltérő verziószáma van az Intel A00 drivereknek, nem tudom, hogy ez a megoldás azoknál is működik-e
továbbá van valaki, akinek elvileg a következő párosítás is működik, vállalkozó szelleműek kipróbálhatják, nekem még nem volt rá időm (szintén Windows 8.1-et használó emberke tanácsa):
1. mindkét VGA driver-t leszedni blabla
2. Dell-től felrakni az A01-es Intel driver-t
3. Guru3D-ről felrakni a 13.12-es Mobility Intel SG Fix-es moddolt drivert (MEGA letöltés, ezt a linket adta meg hozzá)a tömörített állomány jelszava: www.notebookreview.co.kr
fontos, hogy mivel ez moddolt driver, ezért ki kell kapcsolni a Driver Signature Enforcement-et (tehát telepítés csak saját felelősségre!)
Dell-es fórum poszt, ahol írja az emberke, hogy neki ezekkel is működik: katt - fentről a harmadik, Roman-BV kommentje
itt van a Guru3D-s fórum topik is a moddolt driverükről, ha valaki mégjobban szét akar nézni: yay
[ Szerkesztve ]
-
zetzza
csendes tag
válasz Diniboy #37776 üzenetére
parancsolj, Dell-es Intel A00 driver Windows 8.1-re
- kikapcsoltad, hogy a Windows telepíthessen driver-eket?
- amikor törlöd az AMD-s drivert a vezérlőpultból, akkor kiválasztod, hogy minden ahhoz kapcsolódó komponens le legyen törölve? -
zetzza
csendes tag
válasz Denyboygod #37772 üzenetére
szia!
Egy-két hónapja volt ez a tanács a Dell-es support fórumokon is, nekem nem oldotta meg a problémát.
-
zetzza
csendes tag
válasz zetzza #37764 üzenetére
közben egy fórumos update (szerintem Google fordítóval írhatta a kollega, beszúrtam egy megjegyzést, a többi érintetlen ):
"RE: Radeon 8870m
Reply by Kavbyz
I seem to have written that Catalyst 14.2 driver and Intel 3308 (=Dell Win8.1 A01). Working fine. Sleep and Hibernate work."[ Szerkesztve ]
-
zetzza
csendes tag
válasz Denyboygod #37802 üzenetére
kivancsian varom, koszi az infot!
-
zetzza
csendes tag
válasz sirszevenap #37885 üzenetére
szia!
nem próbáltam a 14.x drivereket, én most visszapakoltam a Win7-et (csak úgy, a nyóc is tetszik, de ez jobban ), aztán kapásból az Intel A00 (Dell) + AMD 13.12 (Guru3D SG Fix) kombót raktam fel, így nekem működik minden szépségesen
[ Szerkesztve ]
-
zetzza
csendes tag
válasz szabonagyur #38542 üzenetére
ha nem lennének moddolt driverek, már rég falhoz vágtam volna az 5537-em...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest