- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roux
csendes újonc
Sziasztok!Metál csomagban vagyok.Hogy tudnák megváltoztatni egyet a 6 cégből a visszatérítéseknél?
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
A hétvégén töröltem a Curve fiókom - a nekik megadott személyim lejárt 2022 májusában, amit ők észrevettek idén augusztusban. Kértek egy fotót egy új személyiről, amit én elfelejtettem feltölteni. Zárolták a fiókom, ami eddig rendben is van - megadtam az új személyimet amikor ezt észrevettem.
Valamiért két hét sem volt elég nekik, hogy feloldják a zárolást, support 0, így utolsó csepp volt a pohárban. -
user26
senior tag
Sziasztok!
Ha volt róla szó bocsi, vissza olvastam egy keveset, összefoglalót is olvastam, de aláírom nem alaposan. Úgy tudom, hogy az OTP -nél a Google Wallet, és a Xiaomi Pay elérhetővé vált. Ez azt jelenti, hogy az OTP -s kártyáinkat a két alkalmzásba már felvehetjük, gond nélkül, nem szükséges a Curve hozzá, és tudunk vele fizetni.
Így ha "már" nem szükséges a Curve, érdemes-e megtartani még, vagy le kell-e mondani, és törölni, olyan használóknak, akiknek a free Curve csomag (kártya) van, és röviden tömören csak azért volt nekik, mert nem tudták Wallet-be, vagy Xiaomi Play-ba be tenni, az OTP -s kártyát.
Vagy maradhat továbbra is, mert eddig működött, nem volt vele gond ?
Mindezt azért kérdezem, mert ahogy olvastam november 15.-től megváltozik a "világ" és pl nem szeretnénk, hogy ami eddig kényelmes, és jó volt, teher, nyűg + 1 gond legyen utána. -
Ha be van téve hitelkártya a curve alá és kp-t veszek fel, az vásárlás vagy készpénzfelvételként jelentkezik a hitelkártyán?
-
Ka999
tag
Wise ügyfélszolgálat segített: kell lennie valamekkora összegnek a Wise számlámon, hogy validálni tudják a kérelmet (még akkor is ha 0 ft-ot próbál beterhelni a Curve).
Átutaltam egy kisebb összeget, utána már gond nélkül hozzá tudtam adni a Wise kártyám a Curve-höz.
Talán másnak is jól jöhet ez az információ a későbbiekben... -
-
-
vnorbi
aktív tag
Idő közben megint variáltak kicsit az új díjszabáson (szerintem a Foreign ATM Withdrawal Fees részt pontosították csak, más nem változott), ezzel megint nyertünk egy napot, az aktuális állapot szerint november 15-én élesedik az új. Ezzel a november 14-től érvényes díjszabás eltűnt, a korábbi e-mailben lévő link már ezt az újat tölti be.
A publikus https://www.curve.com/en/subscriptions/ oldalon is ez van már, és az aktuálisan érvényeshez kell elnavigálni.
-
Ka999
tag
válasz
dredjudge84 #14873 üzenetére
Igazad van, 370k. Hol van leírva, hogy készpénz felvételnek is díja lesz?
-
Ka999
tag
Jól értelmezem, hogy novemberben Curve Standardnál a jelenlegi havi 2500 euró fee-free konverzió 250 euróra csökken? Ennek az egyenlegét le lehet kérni valahol?
De ha jól látom, ez a készpénz felvételt nem érinti, ha forintban veszek fel és forint alapú kártya van berakva Curve mögé. Jelenleg 380k a napi kp limitem, egyik hazai bank sem tud versenybe szállni, nem szeretném ezt elbukni.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #14869 üzenetére
ez meg regi, januarban lejar
-
Ka999
tag
Sziasztok! Curve-höz szeretném hozzáadni a Wise-os virtuális kártyám, de valamiért elutasítja a Curve. Revolutos kártyát hiba nélkül hozzá tudtam adni. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #14860 üzenetére
de kap, viszont fizetnie is kell a mukodesi elv alapjan. a modell addig volt jo, amig a curve fixen uzleti kartyakat adott ki, de ez a usereknek nem volt jo. a valtoztatas a jutalekelszamolast is befolyasolja
-
Bilux
veterán
Hogyan tudom kiszedni a kártyámat Curve alól?
Vagy mi a teendőm ha nem szeretném többet használni a Curve kártyát?! Köszönöm -
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #14858 üzenetére
persze, x-es lemorzsolodas is lesz. mi is atszervezzuk a kartyahasznalatunkat: en feljebb valtottam blackre, a felesegem le ingyenesre, vagyis osszessegeben ezzel nem jart jobban a curve. de nekik valoszinuleg megis az a celjuk, hogy kialakuljon egy stabil fizeto userszam, mert aki nem fizet, az tenyleg csak veszteseget termel a jelenlegi kartyaelszamolasi szabalyok miatt
-
dredjudge84
őstag
válasz
pictigjis #14857 üzenetére
engem speciel nem érint a változás. kp-t nagyon ritkán veszek fel, utoljára is csak azért kellett, mert lehalt az összes terminál a postán és nem tudtam kártyával fizetni. én pusztán azért dobom el a curve-t, mert plusz rizikó a mögötte lévő kártyán aktívan hagyni az internetes fizetés lehetőséget. Egyébként meg ha jól értelmezem nemcsak az ingyenes felhasználók szívnak, hanem az x-esek is. akkor tőletek is morzsolódnak le majd.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #14856 üzenetére
nem fogjak
es mindenkitol elnezest, mert ez senki ellen nem szol, hanem altalanossagban mondom: nem fognak sirni utanatok, mert a nem fizeto userektol valo megszabadulas jelenleg kifejezetten erdeke a curve-nek, a lemorzsolodas most egyenlo vesztesegcsokkentessel
-
dredjudge84
őstag
Én is offolom valószínű. De én hagyom a fiókot, hátha meggondolják magukat.
-
betyarr
veterán
na szép!miután elolvastam a 11.14-től életbe lépő változtatásokat,úgy látom beszántom a curve cardomat
-
pictigjis
Topikgazda
na, már megint írhattam a redditre, most visszatért az, hogy a 300 forintos ideiglenes google-terhelések egyenként megjelennek a curve mögé tett kártyán...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
TrollBalint #14850 üzenetére
hát, ez nem sok előrelépést jelent, miközben ingyenes készpénzfelvételre egyáltalán nem, váltásra is csak korlátozottan lesz használható. de majd mindenki eldönti magának
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Van értelme Curve Standardról Curve-X-re váltani? Tudom hogy ott 2 kártya helyett 5-öt lehet betenni.De más érdemi különbség? Most Standardba vagyok Curve-X kártyával. Néha szoktak előjönni hibák, mint terminál elutasítás, hol 050 hol 074 hiba. Nemsűrűn de előfordul. Nyilván Curve-X kártyával úgy vagyok standardba, hogy egyszer felléptem az X csomagba aztán visszaléptem mikor megjött a kártya.Illetve érdemes lehet nagyobb csomagra váltani? Napi szinten, szinte csak a Curveöt használom, semmi más kártyával nem szoktam fizetni itthon.
-
-
pictigjis
Topikgazda
feltettem a redditre, hátha
egyébként a cashbackről is kiderítették ugye, hogy kb. szeptember 5-én romlott el valami háttérben végzett módosítás nyomán, még az is lehet, hogy ez a funkció is annak következtében váltott erre a működésre. mindenesetre tényleg jó lenne, ha mindkét platformon rendesen működne
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis #14831 üzenetére
Szerintem ezt könnyen fogják tudni orvosolni, ha akarják, mert ez "csak" egy megjelenítési hiba. A GBiT időpontját tüntetik fel a vásárlás dátumaként, de az adatbázisaikban a tényleges vásárlás időpontja is el van tárolva és szerencsére nem azt írják felül.
Ezt onnan tudom, hogy egy ilyen GBiT-elt tételnél, ahol a dátumot rosszul jelenítik meg, most utólag kértem e-mailben nyugtát és az e-mailben a költés valós időpontját küldik meg.
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis #14829 üzenetére
Szintén zenész.
Launchpad már ~6 napja van, azóta van gond a GBiT dátumaival.Curve-től tegnap kaptam választ: szokásos bullshit cache törlés, app újratelepítés és ha még mindig tapasztalom, akkor küldjek még képernyőképeket és továbbküldik egy szakértői csoportnak.
Most ismét írtam nekik.
-
pictigjis
Topikgazda
hat, a launchpad megjott, a dijvaltozasrol szolo ertesito tovabbra sem
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #14825 üzenetére
a gbit-hibauzenetes es a cashback problemat is megirtam oda, elobbit szo nelkul megjavitottak, utobbira most jott valasz
Hi guys, this is Antonio from the Curve engineering team writing.
What we have found is that you would be recieving your Curve cash cashback when the transaction is settled (usually the next business day) rather than immediately as it used to be until approximately the 5th of September.
This change of behaviour was introduced as a side effect, while working on another exciting feature.
Rest assured that if your transaction is settled you will be recieving your cashback. If you still don't see it, get in touch with the support though the app.
We are planning to restore the previous behaviour tomorrow.
Apologies for the trouble and thanks for notifying us about this.
-
Fifi
őstag
válasz
Oliverda #14823 üzenetére
Igen az új kártya alatt a mozgatás dátumával listázódik, de korábban ez nem így volt, hanem a tényleges vásárlás dátumával szerepelt a tranzakciós listában.
Így a timeline nem valós és ezek után Curve-ben ki sem tudom deríteni egy GBiT-et tételről, hogy ténylegesen mikor történt a vásárlás.
Ez természetesen a csak most GBiT-et tételekre igaz, a korábban GBiT-et tételek most is jók, ahogy a fenti screenshot is mutatja.
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis #14816 üzenetére
Ezt az "egységesített" hibaüzenet már olvastam Tőled itt is és utána én is tapasztaltam.
Írtál a curve-nek azóta ez ügyben?Én még nem váltottam X-ről Blackre.
Majd novemberre tervezem az upgradet/downgradet, amikor az új díjszabás érvénybe lép. -
pictigjis
Topikgazda
a gbit-tel egyébként is elcsesztek valamit, a hibaüzenetek sem jók. talán van összefüggés
a blackre váltás óta nekem a cashback is nagyon macerás, eddig átlagosan 25-36 óra késéssel érkeztek meg
-
Fifi
őstag
-
pictigjis
Topikgazda
érdekes, hogy mail még azóta sem jött. gyanítom, hogy néhány usernek szintén hibából ment ki idő előtt a tájékoztatás, ugyanakkor a november 11-re tekintettel már nem sokáig húzható a dolog
felteszem, a 2.0-s akármi bevezetéséhez akarták igazítani, csak jöttek a(z igazából nem is) váratlan hibák...
-
yogibear
addikt
Az OTP Bank ügyfelei számára tegnap délutántól három új wallet alkalmazás is elérhető, elindult a Google Pay, a Garmin Pay és a Xiaomi Pay szolgáltatás is - olvasható a bank közleményében. Az új elektronikus fizetési megoldások segítségével a felhasználók az erre alkalmas eszközeiken néhány kattintással regisztrálhatják bankkártyáikat, függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó.
Hol van ez a közlemény? Mert ha tényleg mind3 van/lesz náluk, a Curve feleslegessé válik...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
sparks #14803 üzenetére
egészen biztosan nem stimmel valami, az appon belül is rengeteg funkció fut hibára. persze, hogy pont akkor, amikor jön a futár és curve-vel akartam fizetni
mondtam én, hogy az ilyen curve-féle 2.0-kból csak baj lehet...
szerk: mellesleg nekem ma a linkek sem működnek ezen a fórumon...
-
sparks
senior tag
Minden OK a Curve-vel? 15 perce fizettem vele gond nélkül online, majd pár perce már nem sikerült. A fizetési azonosításnál hibát dobott, majd egyszer csak feldobta a képernyőt, hogy üdvözöl a Curve és telefonszámot adjam meg. Megadtam, küldött SMS-t, de ezen nem sikerült neki túljutni. Most vagy 5x próbáltam új SMS kódot kérni, de mindig hibát dob, a legújabb próbálkozásra meg SMS kód sem érkezik. Fura...
-
yogibear
addikt
Amíg van ingyenes csomag vagy nem kérnek pénzt benne a karórás fizetésekért...
50-100 ezerért nem veszek órát a GW miatt, annyit nem ér, akkor marad majd a telefonos fizetés,... azon meg a szimpli is működik nekem hibátlanul... vagy vissza a plasztikhoz, mint a hőskorban...
A karóra azért kényelmesebb, mert ha vmiért hirtelen le kell ugrani a boltba, nem kell a mobilt is cipelni.vagy visszafordulni, mert se kártya, se telefon... ez meg reggeltől estig a csuklón van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged