- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
66zio
aktív tag
USD árfolyamra ismét érdemes ránézni.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
borbar #15991 üzenetére
ennek csak az a logikája, hogy ha betolsz egy random összeget, az hiába egyezik meg mondjuk a revolut-feltöltésed összegével, azt a rendszer nem rendeli hozzá egyetlen konkrét tranzakcióhoz sem, csak annyival csökkenti a tartozást. mivel a könyvelés napokat csúszik, akármilyen hülyén hangzik, a rendszer nem is tudhatja feltétlenül, hogy miért töltöttél vissza egy x összeget. ha viszont az egész tartozást visszatöltöd a baki után, az - elvileg - egyértelmű helyzetet teremt azzal kapcsolatban, hogy semmire sem lehet kamatot felszámolni
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
borbar #15988 üzenetére
egyébként ha a curve-ös feltöltés után csak a kérdéses tranzakciót töltötted vissza, az nem segít ilyen esetben. egyből a teljes tartozást kell visszatölteni, de még ha így is csináltad, akkor is lehetnek még kérdések. számomra mindig örök rejtély volt, hogy a ciklus végéig mit és hogyan számol kamatnak az erste, ha volt már olyan tranzakció, ami kamatozós (revolut/szerencsejáték/hasonló)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
borbar #15982 üzenetére
az ügyfélszolgálat nem igazán tudja, mit beszél. curve-ön keresztül SOHA nem szabad revolutot tölteni, szinte biztosan amiatt fizettél, akármit is mondanak neked
persze az ersténél akár bármi is megtörténhet: nekem az is meglepetés volt, hogy a zárlati díj 270-ről 318 forintra ugrott ebben a hónapban, szóval akár mást is átállíthattak. de valószínűleg inkább a curve-ös feltöltés rondított bele a dolgokba
készpénzt nem vettél fel esetleg úgy, hogy a hitelkártya volt a curve mögött?
-
-
borbar
tag
Szervusztok! Más Erste Max (VISA) hitelkártya tulaj is szembesült kamatfizetéssel Revolut (hitelkártyás) feltöltése után? Változtatott volna a VISA az MCC kódon? Vagy az Erste a régi vizás kód besorolásán?
-
66zio
aktív tag
Behoztak egy újítást. Ha meghívsz egy embert akkor most már 1% cashback lehetőséget adnak egy hónapra ami elvileg mindenre érvényes. A minden alatt azt értem, hogy nem csak 6 boltban mint például a black csomagban. Legalábbis én így értelmeztem.
[link] -
pictigjis
Topikgazda
hosszú idő után vettem fel újra minimális kp-t úgy, hogy a kh-s hitelkártya volt a curve alatt, a készpénzfelvétel MCC-je valóban 6012-re változott
-
8
senior tag
10k felett ingyen notebook.hu szállítás foxiba utánvéttel is, ha valakinek pont kell valami és van bejáratott foxpost automatája az 1% curve cashbackhez, akkor jól megérheti
https://www.notebook.hu/foxpost -
pictigjis
Topikgazda
válasz
szeva000 #15966 üzenetére
valóban létezik contactless limit paypassos fizetésekre, de mivel online vásároltál, nyilván nem amiatt volt sikertelen a fizetésed
semmi adathalászat nincs benne (hogy lenne, amikor nem kértek tőled semmit?), szimplán kaptál egy emailt, amit hibásan küldött ki a rendszer. se több, se kevesebb
-
szeva000
addikt
Üdv!
Lenne egy ilyen tranzakcióm, ami kétszer szerepel. egyik elutasítva, de kaptam egy levelet, hogy ezt tegyem
Nekem adathalászatnak vagy lehúzásnak tűnik.
Szerintetek mi ez?
Az ali szerint ki van fizetve a termék.
Ezt a mailt kaptam a Curve@emails.curve.com -ról , hogy elértem valami limitet ( ami kizárt,mert alig használom) Ha meg elértem, később hogyan tudtam vásárolni?
Tehát mi lenne ez ?We noticed recent declined transactions due to the contactless limit reached. Per regulation, like any other issuer in the market, Curve is required to limit the use of contactless transactions.
To unblock and reset the contactless capability on your Curve card, you should try the transaction again, this time inserting your Curve Card into the POS and entering your Pin to complete the purchase. We promise it would work
-
pictigjis
Topikgazda
nem igazán tudom, mi az a tisztán HMS, de akkor szokott ilyen lenni, ha még a régi kártya adataival próbálsz fizetni. valahogy ki kéne törölni és visszatenni a kártyát, bár mondom, fogalmam sincs, mi az a HMS és hogy működik
szerk: ilyen hibaüzenetet viszont még nem nagyon láttam
-
kp78
addikt
Küldtek szép új Curve fizikai kártyát, pedig a régi még jó pár hónapig érvényes lett volna (06/24).
A telefonon (Huawei P40 Pro, tisztán HMS, semmi google) lévő Curve app-pal eddig jól működött az NFC-s fizetés. Az új kártyát aktiváltam az app-ban, de nem fogadta el a boltban a terminál. Gondoltam fizetek egyet a fizikai kártyával chip + pin, talán majd utána. De ezek után sem tudok fizetni a telefonnal.
Vki vmi ötlet még, h mi lehet a gond? -
piglets
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon új nekem a Curve, most próbálgattam először, bocs ha ismétlek esetleg.
Azért szerettem volna használni, mert az okosórámmal egyelőre csak K&H és Curve kártyát lehet regisztrálni órás fizetéshez. Egy önkiszolgáló benzínkúton próbáltam, hogy ne bénázzak. 5.000 Ft-ot állítottam be a tankolásnak és 2 Curve-be regisztrált kártyámat is elutasított a rendszer, egy normál bankost és egy Revolutost. Itthon olvastam el az appokban a hibaüzeneteket és meglepetten láttam, hogy mindkét kártyát fedezethiány miatt utasították el. A biztonság kedvéért mindkét kártyán csak 10eFt volt. Az 5.000 Ft-os tankolásért 43.724 Ft-ot akart levonni. A Curve appban is ott vannak az elutasított tranzakciók, de ott mindegyik 5.000 Ft-os. Tapasztaltatok hasonlót? Mi lehet ez? -
xcsabo
senior tag
Mostanában minden fizeteshez fel kell oldani a kijelzőt. Ez másnál is így van? Android 14......curve alap kártya+unicredit hitelkártya.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #15932 üzenetére
pedig több kommentben is olvastam már, hogy a revolutos feltöltésekkel gondok vannak, ezek szerint nem általános korlátozásról van szó (vagy akár csomagfüggő is lehet, franc tudja. én mindig hitelkártyát használok mindenre
)
mondjuk 3 huf-os különbségnél én passzolom a játékot
-
pictigjis
Topikgazda
könnyen lehet, hogy ahogy curve casht sem lehet már revoluton elkölteni, az általános revolutos feltöltést is korlátozták. azért azt látni kell, hogy a revolutos feltöltések tényleg durva és masszív fix veszteséget okoztak a cégnek, ezt valahol meg tudom érteni
az viszont nincs rendben, és soha nem is volt rendben, hogy arra persze elutasítás esetén is képes a fos rendszerük, hogy levonja a pénzt a mögöttes kártyáról, ez nagyon gáz
-
66zio
aktív tag
Megint jól vált usdt a Mastercard, érdemes az árfolyamra ránézni.
Akartam USD-t tölteni Revolutra, Curve-n elfogadtam az összeget 9xx usd, kaptam rá egy szép declinet, természetesen így Revoluton sem jelent meg az összeg, saját bankkártyámról azért szépen leemelték az összeget.
Kíváncsi vagyok mikor kapom vissza... Azért ez már szemmel látható pénz. -
pictigjis
Topikgazda
-
66zio
aktív tag
Cashback partnerek kiválasztásánál muszáj egyszerre 6-ot kiválasztani? Ha kettőt választok később ki tudom a maradékot? Vagy elbukom a lehetőséget?
-
pictigjis
Topikgazda
indexről másoltam, másnak van ilyen szerencséje?
Másnak is nekiállt a Curve mindenféle fizetésre cashbacket adni? Márc16 óta.
CBA, Kamarai tagdíj befizetés, billingo előfizetés, e-menza, patika, ilyenek...
Kiválasztott cashback partnereknél meg dupla cashback (IKEA, Decathlon)
Államkincstárra nem.
-
Carvus
senior tag
Simple parkolásról cashback most épp automatikusan jött, cserébe Telekomról nem....hihetetlen mennyire hektikusan működik.
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #15921 üzenetére
Igazad van, valóban, az új szöveg szerint nincs fee EUR/GBP/USD költéseknél forrás pénznemtől függetlenül. Lényegében lecserélték a "source currency"-t "transaction currency"-re.
Ha tényleg így lesz, akkor ja, valóban hasznos lehet sok embernek, mondjuk nekem/nekünk, akik pl. eurós Plutus kártyát használunk forrásnak, pont nem...
Gondolom felmérték, melyik verzió hoz nekik többet a konyhára, és azt vezették most be.
Mindenesetre ez szerintem továbbra is változtatás, nem pedig egyértelműsítés, így a "We’ve also clarified how the weekend currency conversion fee is applied" szöveg nem igazán állja meg a helyét... -
pictigjis
Topikgazda
válasz
zerodot #15919 üzenetére
en ugy ertelmezem, hogy a weekend fee a mogottes kartya penznemetol fuggetlenul szunik meg, ha maga a vasarlas EUR, USD vagy GBP. ez az uj szoveg mar nem ugy ir a payment source-rol, mint korabban
es a szoveg alapjan, ha ujra mennenk dubajba, ott maradna a weekend fee a helyi AED penznem miatt
mar ha a gyakorlat is visszaigazolja majd az elmeletet
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
zerodot #15918 üzenetére
szamtalan vallalhatatlan benasag gyult ossze az elmult honapokban. ezzel egyutt a tobbsegnek, akik HUF-os kartyakat hasznalnak, valoban kedvezobb az uj szabalyzat, csak hat velemenyes, hogy sikerul-e majd pontosan ugy beallitani, ahogy akartak. hetvegen lesz egy karbantartas, talan pont ezeket csinaljak majd
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #15917 üzenetére
ugyanakkor eu-s allampolgarkent nem feltetlenul elonytelen, hogy mostantol nyugodtan vasarolhatunk euroban hetvegen HUF-ra allitott kartyaval, nem lesz fee a mastercard arfolyamhoz kepest (ha tenyleg mukodni is fog)
Wait, erre az esetre ugyanúgy maradt a fee, mint eddig is, nem? Vagy én értelmezem rosszul az új szabályokat?
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #15917 üzenetére
Nekem jónéhány ilyen tranzakcióm volt, írogathattam nekik, eleinte jöttek is a refundok, aztán egy idő után már nem nagyon válaszoltak vagy hülyeségeket írtak vissza (pl. elmagyarázták hogy működik a 30 napos ablak és hasonló nem releváns dolgokat...). Redditen olyat is láttam, akinek már egyenesen elutasították a refundot.
Úgy látszik elkezdtek arra játszani, hogy az a fee mindig is volt, és a mostani frissítéssel belecsempészték a szabályzatba is. Elég szomorú, hogy ilyen sunyi módszerekkel próbálják a szőnyeg alá söpörni a saját bénaságukat. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
zerodot #15916 üzenetére
ebben talan igazad van, talan nincs. mondjuk szerintem az eredeti szandek az volt, hogy ahogy regen, csak ezen harom devizaban valo koltes eseten ne legyen fee akkor, ha a forraskartya is ezen harom deviza egyikere van allitva. csak nem ezt sikerult leirni. azert elkepeszto, hogy eddig nem vettek eszre... ez egyebkent magyarazza, hogy miert nem mukodott soha automatikusan, a sok refund utan nezhettek meg, hogy bazmeg, de hulyek vagyunk
ugyanakkor eu-s allampolgarkent nem feltetlenul elonytelen, hogy mostantol nyugodtan vasarolhatunk euroban hetvegen HUF-ra allitott kartyaval, nem lesz fee a mastercard arfolyamhoz kepest (ha tenyleg mukodni is fog)
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #15914 üzenetére
Sikerült sunyi módon a hétvégi fx fee részt is megváltoztatniuk, az új Terms szerint már csak EUR, GBP vagy USD költéskor nincs fee (eddig ugye mindegy volt a tranzakció pénzneme, ha a forrás kártya pénzneme EUR/GBP/USD volt - az más kérdés, hogy eddig sem működött, supportnak kellett írogatni a refundért).
As the changes outlined above are all either clearly in your favour or clarificatory in nature, they will apply with immediate effect.
Mivel ez egy kliens számára negatív változás, a fenti mondat a mailben szerintem hazugság, így nem is vezethették volna be azonnali hatállyal.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #15914 üzenetére
amúgy természetesen az appban nem változott semmi, ott továbbra is last 30 days jelölés van. egy reddites komment szerint ennek ellenére elképzelhető, hogy ma "nullázták" a limiteket, még ha ez nem is látszik (azért ne alapozzon erre senki, bár nekem pont előnyös lenne egy kis készpénzfelvételi igény miatt. én majd úgy fogom kipróbálni, hogy pont annyi pénz lesz a kártyán, amennyit fel akarok még venni, így ha díjat tenne rá, akkor sikertelen lesz)
drdavish
•
10m ago
I just did a test transaction having been at the front limited until 28th March, a week from now. Wasn’t charged. In case my maths was wrong can someone else check? If I’m right then we have all been reset until end of March irrespective of rolling spend. -
pictigjis
Topikgazda
MÁTÓL NAPTÁRI HÓNAP SZERINT SZÁMOLJA A LIMITEKET A CURVE [link]
---
We’re making a few tweaks to our EEA Subscription Schedule. Don’t worry – it’s good news. Some months have more than 30 days, some months have less – it can be hard to keep track. So we’ve listened to your feedback and will now reset your limits on the first of every calendar month. Easy!
What limits?
You will have different limits depending on what Curve plan you’re on. The following transaction fees will now be calculated on a monthly basis.
• ATM Withdrawal Fees
• Currency Conversion Fee*
• Foreign ATM Withdrawal Fees
• Curve Fronted Fee
• Commercial Funding Card Fee
• International Funding Fee*If you are a Curve Metal customer you benefit from fee-free currency conversion transactions up to €100,000 per calendar year.
Weekend currency conversion fee
We’ve also clarified how the weekend currency conversion fee is applied for purchases and ATM withdrawals over the weekend or UK public holidays. Remember, a weekend fee is only applied if you’re spending in a currency other than GBP, EUR or USD.
If the currency of your payment source and the transaction (i.e the currency at the point of sale) you are making are different:
• We will not apply a Weekend Currency Conversion Fee in addition to the Currency Conversion Fee or the Foreign ATM Withdrawal Fees where the currency of your transaction (i.e the currency at the point of sale) is EUR, GBP or USD.
• We charge a 1% Weekend Currency Conversion Fee in addition to the Currency Conversion Fee or the Foreign ATM Withdrawal Fees where the currency of your transaction (i.e the currency at the point of sale) is in any currency other than EUR, GBP or USD.What do I need to do now?
As the changes outlined above are all either clearly in your favour or clarificatory in nature, they will apply with immediate effect. If you’re unhappy with the changes we’ve made and wish to close your account, please get in touch and we’ll take it from there.
-
ÁrPi2
senior tag
Sziasztok,
Egy kicsit bizarr a sztorim végén egy dolog.Nemrégiben upgradeltem Curve Blackre (ingyenesről) a három hónapig havi kettő eurós akcióban.
Már a napokban ( azt írja hogy 19-én) kellene érkeznie a Fizikai kártyának.
Most még (vagyis már csak) virtuális kártya nézhető meg (..azonos végű a lentebbi számmal) a Curve appon belül (a "régi" nem). Mindemellett a "régi" fizikai kártyámmal tegnap is panasz nélkül vásárolok két-három ezer forintos tételben élelmiszert és Étteremben .Viszont egy bizonyos havi előfizetésem amit eme "régi" kártya számadataival régóta minden hó 20-án vonnak és vonnának ,most declined lett.
Ez az előfizetett szolgáltatás (linuxakademia) az első declined -et is észlelte és explicit leírva jelezték hogy mikor próbálják újra a terhelést.
Beléptem ehhez az előfizetésemhez és fölvettem fizetési módnak a Curve mostani virtuális kártyájának számadatait, amit föl is vett rendben .
Várakoztam a nyolc órát, de az újra terheléskor is declined lett. (Mind a szolgáltatás site felületén, mind a Curve appban.)Ekkor eltávolítottam ezt a "fiz.mód" bejegyzésemet (új Curve virt card-omat) innen.
Ekkor kaptam bizarr emailt: A "Revolut Business" !!! értesített hogy
Subject:"A saved card has been deleted by LINUX AKADEMIA LTD"Your card ending 4159 was deleted
Hi there,
LINUX AKADEMIA LTD has deleted a Mastercard ending 4159 which was saved to your account.
Best regards,
Revolut BusinessVan ugyan Revolut -om és benne revo virtuális kártyám, de nincs ilyen számvégződésű , és nem Business ügyfél vagyok.
-
zerodot
aktív tag
válasz
szabi__memo #15909 üzenetére
Pedig ott volt a mailekben is a link, legalul, az apróbetűs részben.
For full terms and conditions on the promotion, please see here
-
8
senior tag
válasz
pictigjis #15905 üzenetére
ja, külön csak az 1%-ért nyilván szinte semmit nem éri meg venni/igénybevenni
én ezt az mvm energiastart csomagot vettem most át, 4db philips led meg két perlátor 990Ft ingyen szállítással, nem kért enni hogy a curve-vel fizettem ki, erre 0.02 GBP = 9Ft cashback jött
Egyébként jók az égők, rendelek még a rokonságba, egyszerre max 3 csomagot küldenek -
-
8
senior tag
válasz
szabi__memo #15902 üzenetére
weboldal:
https://www.curve.com/en-gb/legal/black-and-payplus-24mai notification:
Jönnek vele a cashback-ek is szépen.
Például foxpost automatára is ad, ha nevében ott a trigger -
TrollBalint
addikt
válasz
szabi__memo #15902 üzenetére
Nekem is ezt írja az alkalmazás, ha belépek.
-
Carvus
senior tag
Simple cashback nem működik alapból, legalábbis nálam. Supportnak írtam(pályamatricák+parkolások), ~1 hónap után manuálisan jóváírták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged