- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
vnorbi #15392 üzenetére
curveapp
3 hr. agoHey there friend, we can assure to you that not all customers missed out and there is always next time! Did you get a chance at the wheel? If not, not to worry our team are working on fixing this for a small number of affected users, thank you and take care.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
vnorbi #14769 üzenetére
ha most törlöd és újra hozzáadod (és sikerül is - azért nagyobb az esély arra, hogy működni fog), akkor a fizikai aktiválása után ez a sajátos, automatikus frissítős működés a felhasználók előnyére válik, és elvileg automatikusan megtörténik a frissítés újbóli törlés és hozzáadás nélkül. de vannak az elméletek, meg van a curve
-
ACE-
addikt
válasz
vnorbi #14766 üzenetére
Igen, a régi kártyát ki kell törölni, és ha szerencséd van fel tudod vinni az újat, mert volt itt akinek nem sikerült... Valahogy a Google Pay-ben a régi kártyára "átíródik" az új cserekártya adata, de ezzel egyben már nem is működik. Ezért csak a törlés, új újra hozzáadása működik. Aztán majd amikor megjön a fizikai és aktiválod, akkor ugyanez a kör.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
vnorbi #14654 üzenetére
Mondjuk ebben lehet valami amit írtál, mert nálam szinte állandó kapcsolatban van a telefonnal. pl. mikor strandon flangálok akkor éppen nem, de 3-4 óránál nagyobb időszakot még nem volt távol a telefontól, mielőtt fizettem is az órával
Igen ez így van, 24 óránként egyszer kell aktiválni, ha nem vette le az ember az órát
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
vnorbi #10966 üzenetére
Az enyém nem volt költői
Az OTP például nem annyira rossz devizaváltásnál a többi bankhoz képest, náluk megnéztem most a valutát, 380 körüli árfolyamot mutatnak (deviza 373,4), amitől azért most még jobb a Curve (MasterCard). Utcai pénzváltókat figyelő oldalon is vannak 372 körüli árfolyamok (nem tudom, mennyire hiteles az adat), úgyhogy akár még tényleg lehet a 374 is nyerő adott esetben, már ha nincs extra sarc limitmeghaladás miatt.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
vnorbi #10947 üzenetére
furcsállnám, ha az az irány pörögne ma jobban, de az ő algoritmusuk biztos jobban tudja nálam
mindenesetre ha valaki megforgatná az ingyenes váltási limitjét mondjuk a revoluton, pár gombnyomással lehet most négyezret keresni (feltöltés 362,3-as árfolyamán, eladás 368,5-ön)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
vnorbi #10689 üzenetére
ha már van fizikai kártyád, én inkább átírnám az adatokat a gpay-ben is, nehogy a legrosszabbkor süljön be. a tied valami egészen rendkívüli eset, ez is inkább anomália, hogy a fizikai aktiválása után működik tovább a régi "virtuális"
de a curve-nél bármi, és annak az ellenkezője is megtörténhet
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
vnorbi #10685 üzenetére
ha postáztak fizikai kártyát, mint az ő esetében, aktiválni kell, mert előbb-utóbb össze fognak akadni a számok a rendszerben, és használhatatlan lesz a "virtuális" kártya
nem véletlen amúgy, hogy nem nagyon reklámozzák már ezt, hogy ha nem kell fizikai, elleszel a virtuálissal is, mert a curve-é sajnos ennyi év után sem valódi virtuális kártya
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
vnorbi #10206 üzenetére
azt nem hinném, legalábbis nagyon remélem, arról szó sincs, hogy 10 600 forint fölött egyáltalán nem lehetne paypass fizetést használni. az lehet, hogy kér pint a terminál, mostanában úgyis teljesen random ez már, de azt kötve hiszem, hogy minden 10 600 fölötti költésnél be kéne dugni azt a szart. ha ezt így konfigurálták le, akkor ez lesz a sokadik rohadt nagy melléfogásuk
mert ennek így semmi értelme
de annak se, hogy valami limiteléréssel zaklatja a usert, aki előtte dugta be chip+pinnel azt a szart. ez a kivitelezés így minden józan eszet nélkülöz
szerk.: most már nem írom át, én kérek elnézést a rossz infóim miatt, de basszus tényleg ezt tették, kénytelen leszek az összefoglalóba is beletenni. hét nappal ezelőtti változtatás:
We’ve listened to the feedback from users and the Curve team have decided to remove the five transaction limit. We’ll now only request that you make Chip and Pin transactions to reset SCA after your contactless spending reaches 53 000 HUF during consecutive transactions or if you attempt to make a single transaction over 10 600 HUF.
kurva jól figyeltetek már megint arra, mit is akarnak a userek
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
vnorbi #10204 üzenetére
az oké, hogy 10600 fölött volt, de nagyon ritkán fizetek a fizikai kártyával, így nem is nagyon pöröghetett a contactless (most már csak darabszám). de még ha pörgött volna is, egy órával előtte "nulláztam" le egy chip+pin fizetéssel
szóval teljesen nem értem, de sok dologgal vagyok mostanában így a curve-nél
-
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
vnorbi #10139 üzenetére
egészen elképesztő amúgy, hogy se azt nem mutatja a curve, hol tartasz az 500 fontos limitben, se azt, hogy milyen árfolyamot fogsz éppen kapni. ez lassan már jogi probléma lesz, és egyébként szó nélkül át is írtak egy help cikket ezzel kapcsolatban október végén, amiben az szerepel, hogy a curve valójában már nem is "live fx" árfolyamokat használ, hanem egy fix napit (ezek szerint a mastercardét)
When you make a transaction in another currency, we use a wholesale fixed daily rate to make the conversion.
ezt szó nélkül átírni szemétség volt. és egyébként meg nem is igaz, mert vannak napok, amikor meg teljesen normális árfolyamon megy a váltás, egy múlt pénteki vásárlásom mid rate+0,1 huf-on történt. átláthatatlan és kiszámíthatatlan, ami rohadt nagy probléma szerintem
-
nyirzoz
aktív tag
Pontosan így van beállítva minden paraméter.
De akkor ezek szerint nem nálam van a bibi.@pictigjis
Hogyan látod a terhelés összegét?Kiakartam használni az 500 fontos free keretet,de még szerencse, hogy csak kicsivel próbáltam ki.
Nagyobb összeg váltása előtt, akkor mindig 10 Euróval tesztelem. -
Oliverda
titán
-
Sordoran
addikt
Viszont ha augusztusban történt ez a kavarodás, akkor a szeptemberi hibajegyeket már kéne látniuk jó dátummal nem? Illetve értem én hogy összekavarodtak, de van hibajegy amivel másfél hónapig se kell foglalkozni? (lemaradásban kéne lenniük, vagy átállás előtti hibajegyeket lassan feldolgozni, de ami azóta jött mehet normál rendben) Vagy azóta is összekavarodva kapják meg ezeket? Mindegy, nem látok bele, de ez a kifogás elég gyenge lábakon áll szememben.
szerk.: Vagy úgy értik, hogy már lezárt, vagy soha meg nem oldandó (félrerakott) hibajegyek keveredtek be, és ezeket nem tudják kiszűrni? Ez már érthető miért problémás, de akkor is prioritásba kéne tudniuk tenni dátum alapján a friss hibajegyeket szerintem.
-
zerodot
aktív tag
OK, akkor náluk is van ilyen limit, de végülis ez logikus is... Kösz a linket, ezt a táblázatot még nem láttam
Ezekszerint 100/500 GBP a UK- ill. 20k/200k HUF a HU-bines kártyákra.Revoluton jobban meg van oldva, ott az appban látni az aktuális helyzetet és resetelni is lehet onnan, nem muszáj a chip+pin. Cserébe itt magasabbak a limitek.
-
pictigjis
Topikgazda
ez egy nagyon logikus következtetés, biztos, hogy ez lesz a probléma. az már sokszor téma volt, hogy fizikai kártya rendelése, illetve annak aktiválása után "megszűnik" a virtuális kártya, mert a fizikainak más lesz a lejárati dátuma és a háromjegyű kódja
valójában a curve-féle virtuális kártya nem rendes virtuális kártya, ha az lenne, fizikai mellé lehetne kérni tetszőleges számú virtuálist is. de ezt soha nem vezették be
(az államkincstár amúgy random kér 3ds-t: van, hogy 100 ezerre nem kér, 12 500-ra meg igen - curve-vel fizetek)
-
vnorbi
aktív tag
Kezdek rájönni, hogy mi lehet az ok, de a Curve supportot még győzködöm, mert egész más irányba akarnak terelni.
Először azzal jöttek, hogy azért nem megy az online fizetés, mert kell egy Chip & PIN tranzakció, és linkeltek egy olyan help cikket, amiben arról írnak, hogy mit kell csinálni, ha nem megy az NFC-s fizetés.
A második körben azzal jöttek, hogy a mögöttes kártyán van limit, amiatt utasítja el a Curve. Viszont ez nem igaz, ha a mögöttes kártyát használom közvetlenül, akkor eljut hozzá a tranzakció, de a Curve-ön keresztül használnám, akkor már a Curve elkaszálja, a mögöttes kártyáig nem jut el. És amúgy tényleg elég messze vagyok a mögöttes kártya limitétől.
Idő közben a Google Pay-es online fizetés is elromlott, 10 eurót még enged, 100-at már nem, de ez már a Google-nél elakad, a Curve-nél nincs nyoma.
Néztem a forintos terheléssel az Államkincstárnál, 100 ezer forint még átmegy a mögöttes kártyáig, 1 millió már elakad a Curve-nél.
Arra jutottam, hogy az lesz, amit a Revolut hibaüzenete is ír, a 3DS ellenőrzést nem támogatja a kártyámon a Curve. Úgy gondolom, ennek pedig az az oka, hogy nincs fizikai kártyám. Más esetben is feltűnt már, hogy valamilyen feature a fizikai kártya aktiválásához kötött, ezért feltételezem, hogy a 3DS bekapcsolása is függhet ettől.
De ha tévedek, akkor zárjuk ki ezt a lehetőséget: van olyan köztetek, akinek csak digitális Curve kártyája van, és online fizetéskor már működött neki a 3DS? Lassan egy éve használom a digitális kártyát, eddig soha nem volt vele 3DS hitelesítési kísérlet sem, és eddig elutasítás sem.
-
vnorbi
aktív tag
Revolut alól töröltem a Curve kártyát, újra felvenni pedig nem tudtam, mert már a 10 eurós minimum összeg is elbukott a 3DS miatt.
A Revolut support viszonylag gyorsan reagált, és bár sablon választ kaptam szerintem, de rávezetett egy megoldásra. Szerintük a Curve-vel kell ezt megbeszélnem, de addig is felsorolták az egyéb feltöltési módokat, amik közt ott a GPay, és a telefonomon véletlenül pont meg is volt a GPay alatt a Curve kártya (eredetileg csak az NFC-s fizetés miatt tettem be, ezért nem jutott eszembe), úgyhogy egy plusz szereplő beiktatásával végül sikerült a feltöltés.
Írok azért a Curve-nek is.
-
pictigjis
Topikgazda
tényleg örülök, hogy sikerült ezt kierőszakolni több hónapnyi céltalan levelezés után
a dolognak a másik olvasata, ami viszont elég kellemetlen, hogy most bizonyították be: ha akarták volna, az elmúlt kilenc hónapban bármikor kijavíthatták volna ezt a hibát ugyanígy, vagyis kb. két nap alatt. de az vigasztal, hogy végső soron nem elvesztegetett idő volt, amit beletettem, és nem csak én, hanem más is profitál majd belőle
-
Fifi
őstag
-
-
olizatriznyá
tag
Igen, fizikaival. Csak egy 755Ft-os fizetés lett volna egy péknél. Lehet,hogy még egyszer meg kellett volna próbálni. Még aznap befizettem Icsekken keresztül vele egy csomó számlát gond nélkül, de ott ugye beírom az adatokat és nem lehúzom a kártyát.
Szerk.: A Gpay-hez adás nekem azóta sem megy. -
pictigjis
Topikgazda
ja, tényleg, most ránéztem arra is, a privát banki státusz feltétele pont a 100 millió elhelyezése a kh-nál. hát, ha lenne ennyi pénzem egyszerre, mint ahogy lottóötös nélkül sose lesz, akkor se raknám be a kh-hoz
mert rakj be százmilliót, és még le is húznak, hát ez nem tudom, kinek éri meg a kh-n kívül...
Tagsági díj: 54 476 forint / negyedév, amely a negyedéves záráskor esedékes
-
pictigjis
Topikgazda
alig hittem el, amit írtatok, de utánanéztem, és tényleg. az hagyján, hogy csak privát banki ügyfeleknek létezik elméletben, de valójában közülük is kb. senkinek nem elérhető ez a kártya
minimális igénylési feltételek
18. életévét betöltött, devizabelföldi magánszemélyeknek, akik rendelkeznek állandó magyarországi lakhellyel
akik rendelkeznek legalább 3 hónapos számlamúlttal
akik rendelkeznek a K&H Banknál 100 millió Ft, illetve azzal megegyező értékű devizaösszeg vagy értékpapír befektetéssel
akik rendelkeznek legalább 500 ezer forint beérkező átutalás jóváírássaljanuár elsejével változtak a visszatérítési feltételek is, de a world cuccait egyáltalán nem piszkálták, és mivel kb. elérhetetlenné tették a terméket, arra tippelnék, hogy valószínűleg nem is fogják. ez is elég radikális lépés volt
de csak folytatódik a trend, hogy minden normális hitelkártya eltűnik a piacról
-
norrberth
addikt
Gondolom, a supporttal azért egyeztettél a kártyacsere előtt
Nem semmit.Én beléptem az appba.
És ott Settings, Help, és My card has been lost, or stolen.
Aztán Contact us.
És átdobott egy oldalra, ahol kikellet választani dolgokat.
Megadni csomó adatomat.
Megírni mit szeretnék.Elküldtem, 3 nap tiltva lett a régi.
Jött sms kész az új kártya és postázva. -
István89
tag
Igen, tényleg így mentem végig. Nekem eddig egyszer válaszoltak és akkor tették be ezt az új piros táblázatot. Mondjuk ebben hibajegyben írta meg a support, hogy napi limitem 185 ezer.
A regisztráció után 2 hétig nekem is 370/185/75 limitek voltak, azóta egyszer se jelent meg úgy, mint a regisztráció után.
Szerintem ez se lesz egyhamar megoldva.
-
PitareNeyba
újonc
Bölcs döntés
! és akkor mégsem készülékfüggő a hiba. De legalább valami rendszer lenne magában a hibában! Úgy értem, ha tudnám, hogy pl.: a napi limit 5e Ft, akkor tudnám, hogy addig "biztonsággal használhatnám". Kávé a kúton-, doboz cigi...stb. De semmi rendszer nincs (volt, mert már én sem merem használni) az elutasításokban. 1500-at elutasít, aztán 3200-at enged. (ja most látom az első hozzászólásomban fordítva írtam, ebben a sorrendben volt, azért is furcsálltam).
Ehh... mindegy akármennyit rágódunk, amig nem csinálják meg, úgysem lesz jó. Viszont ha nem próbálgatjuk nem is tudjuk meg, hogy jó lett-e? A support kritikán aluli, ha válaszolnak is, nagyjából annyi van benne, hogy "tudunk a hibáról, gőzerővel dolgozunk..., bocs, bocs..." -
pictigjis
Topikgazda
tenyleg bosszanto, titkon persze remenykedem abban, hogy a beadott panaszom hatasara valtozik esetleg egyes bugok javitasanak prioritasa. sot, pl. a gbit hibajat ki is javitjak januar 5-ig (vagy megadnak egy egyertelmu datumot arra, mikor lesz kesz)
nekem sajnos online elutasitasom is volt (simplepay), a menet ugyanaz volt, mint a fizikai terminaloknal: a terheles lekonyvelesevel parhuzamosan a jovairas is megtortent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Futás, futópályák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged