Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ka999
tag
válasz
Oliverda #17665 üzenetére
A kauciót 100%-ban visszakaptam, de ugyanazért a deviza összegért kevesebb forintot kaptam, mint amennyit az elején fizettem. Ha magyar bank kártyájával intézem, akkor még nagyobb lett volna a különbség a jelentősen rosszabb banki árfolyamok miatt. Ezért fizettem Curve-vel.
Évente átlagosan 1x bérlek autót külföldön. Eddig Revoluttal fizettem a depozitot, ott mindig pontosan megjött a visszatérítés. Az árfolyamkockázat természetesen ott is fennáll. -
Ka999
tag
Autókölcsönzőnél az árfolyam miatt használtam (amin így is sokat buktam, mivel a dollár árfolyama a bérlés és visszafizetés között sokat gyengült).
Korábban nekem is időben visszajött a dupla kifizetés, de ez utobbi április 16-án történt. Érzek benne némi szándékosságot... -
Ka999
tag
Sziasztok!
Mást is szívat rajtam kívül mostanában a Curve?
Az első eset februárban volt, amikor autót béreltem külföldön, és a 300 ezer forintnyi depozitot Curve-vel fizettem a jobb árfolyam miatt. Az autókölcsönző kis késéssel április legelején utalta vissza a depozitot a kártyámra, de ennek semmi jele nem volt nálam. Már Chargeback-et indítottam a kölcsönző ellen, amire ők megküldték a visszautalásról a bizonylatot. A Curve folyamatosan hárított és 30-45 napos ügyintézési időkre hivatkozott. Már a Curve Compliant Teamnek kellett írnom és a litván bankfelügyelettel kellett fenyegetőznöm, amire végül április végén visszautalták a pénzt. Slussz poén a dologban, hogy pont a bérlés előtt fizettem elő magasabbra csomagra, amit a sok herce-hurca miatt egy hónap után le is mondtam.
A másik eset április közepén történt, amikor MPL postaautomatánál próbáltam fizetni Curve kártyával, de az első próbálkozást elutasította a terminál, mégis levonta az összeget. Másodjára elfogadta, de így most kétszer fizettem.
Az MPL szerint az OTP banknál elindították a visszautalást Április végén, de még semmi nem jött. Most kénytelen voltam újra Chargeback-et indítani Curve-ben, de igazából nem tudom, hogy kinél áll a pénzem. (Curve chat természetesen nem válaszol)
Mivel rövid időn belül kétszer is "le lettem húzva" nem kevés pénzzel, ezért szerintem hanyagolni fogom a Curve-vel történő fizetést... -
Ka999
tag
Megjött a support válasza... Remélem nem baj, ha bemásolom ide, hátha másnak is hasznos lesz a jövőben.
Ha túl hosszú, törölhető...Thanks for getting in touch, and I'm sorry to hear that you’re having issues with this transaction.
I’ve had a look and what's happened here is that Helly Hansen Magyarors didn't take the money before the authorisation hold expired.
When you make a purchase, the merchant first sends us a message that you owe them money – 38382 HUF in this case. Due to the way Curve processes transactions, we charge the money from your underlying card immediately and the merchant has up to 7 days to take the money from us. This is called an authorisation hold.
If the merchant doesn't claim the money within 7 days, then we automatically return it to you. I can see the money was returned to you on 11/16/23; this should be reflected on your underlying bank statement within the following 1-5 working days.
If you can't see this refund on your bank statement card ending 6101 within 5 working days from 11/16/23, please provide your bank with the following ARN (Acquirer Reference Number) and they should be able to locate it for you: "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx".
Then, I can see that today, 11/16/23 the merchant sent an offline charge to recover the amount that had been refunded. Sometimes merchants process transactions 'offline.' This means that the payment isn't processed at the time you make the payment but later.
We charge the card which is selected in the app at the time when the offline payment is processed. This means you'll receive the notification later, and it might not be on the card you had selected at the time you made the payment. If this is the case, you can use our 'Go Back in Time' feature to move your transaction to another card – you can learn more about it in our FAQs.
I’ve attached a screenshot for your reference below.
This means you haven't been charged twice. Instead, you've been charged, refunded and charged again.
I'm sorry for any confusion this might have caused. Have a great day, and please let us know if there's anything else you'd like our help with.
-
Ka999
tag
Nálam ma reggel csinált valami nagyon furcsát a Curve. Volt egy online vásárlásom egy hete, aminek az összegét ma mégegyszer beterhelte a mögöttes kártyára. De eközben a Curve alkalmazásban valamilyen refund-ként jelenik meg
Ilyennel találkozott már valaki? Hivatalos webshopból vásároltam, de nem küldtem vissza semmit. És nem is vásároltam utána.
-
Ka999
tag
Valaki próbált ma már készpénzt felvenni Standard csomagban? A plan leírás változott nálam is, de a 2% / 2€ díjat csak foreign ATM-nél hozzá:
-
-
Ka999
tag
válasz
pictigjis #15007 üzenetére
Curve oldalán találtam egy currency convertert, ami kezeli az ottani devizát. Ebből arra következtetnék, hogy nem okoz problémát. Az átváltási árfolyam sem tűnik számottevően rosszabbnak a Revolutnál. Revolutot fogok elsősorban használni, de el szeretném kerülni az átváltási felárat, miután elérem a havi limitem. Utánna térnék át Curvere vagy Wisera.
-
Ka999
tag
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata Curve kártya használatával Ománban?
-
Ka999
tag
Wise ügyfélszolgálat segített: kell lennie valamekkora összegnek a Wise számlámon, hogy validálni tudják a kérelmet (még akkor is ha 0 ft-ot próbál beterhelni a Curve).
Átutaltam egy kisebb összeget, utána már gond nélkül hozzá tudtam adni a Wise kártyám a Curve-höz.
Talán másnak is jól jöhet ez az információ a későbbiekben... -
-
Ka999
tag
válasz
dredjudge84 #14873 üzenetére
Igazad van, 370k. Hol van leírva, hogy készpénz felvételnek is díja lesz?
-
Ka999
tag
Jól értelmezem, hogy novemberben Curve Standardnál a jelenlegi havi 2500 euró fee-free konverzió 250 euróra csökken? Ennek az egyenlegét le lehet kérni valahol?
De ha jól látom, ez a készpénz felvételt nem érinti, ha forintban veszek fel és forint alapú kártya van berakva Curve mögé. Jelenleg 380k a napi kp limitem, egyik hazai bank sem tud versenybe szállni, nem szeretném ezt elbukni.
-
Ka999
tag
Sziasztok! Curve-höz szeretném hozzáadni a Wise-os virtuális kártyám, de valamiért elutasítja a Curve. Revolutos kártyát hiba nélkül hozzá tudtam adni. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Subaru topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch 2
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sekiro: Shadows Die Twice
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Eladó konfig! I5-13400F 512GB SSD 16GB DDR5 RX6600 8GB!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Thrustmaster T248 + T3PM + loadcell mod + spare parts
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ROG Strix G512LU 15.6" FHD IPS i7-10750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest